Swap silnika Defender 90 na 2.5 tdi (200)
Moderator: Jerry
Swap silnika Defender 90 na 2.5 tdi (200)
Szukam informacji na temat podłączenia kolektora i turbiny w def 90 był silnik 2.5 td seria, nastąpiła zmiana na 2.5 tdi (200) i mam problem z podłączeniem kolektora razem z turbiną bo się nie mieści (przeszkadza przekładnia kierownicza i chyba rama.
Nie wiem jak najłatwiej to rozwiązać?
z góry dzięki za pomoc.
Nie wiem jak najłatwiej to rozwiązać?
z góry dzięki za pomoc.
Re: Swap silnika Defender 90 na 2.5 tdi (200)
Poszukać kolektora od defa 200 tdi.
Nie jest to łatwo dostępne.
Nie jest to łatwo dostępne.
Disco 300 ES
Nie wiesz czy nie ma innej opcji bo auto unieruchomione, a przydało by sie zeby mozna bylo go przestawiac.
szukam ale nic nie ma, masz jakieś miejsce poza serwisem
gdzie może byc?

kolanko gotowe w sklepie z hydrauliką wod can, spawający mechanik i sietoda. Ja mam tak zrobione w jednym, bo nie było akurat nigdzie od wersji do defa manelstwa okołoturbinowego TDitooomek pisze:Nie wiesz czy nie ma innej opcji bo auto unieruchomione, a przydało by sie zeby mozna bylo go przestawiac.
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
bert pisze:kolanko gotowe w sklepie z hydrauliką wod can, spawający mechanik i sietoda. Ja mam tak zrobione w jednym, bo nie było akurat nigdzie od wersji do defa manelstwa okołoturbinowego TDitooomek pisze:Nie wiesz czy nie ma innej opcji bo auto unieruchomione, a przydało by sie zeby mozna bylo go przestawiac.
Dzieki za podpowwiedz, mozesz wrzucic jakies zdiecie, ewentualnie podasz do siebie jakis nr kontaktowy
telefon masz na stronie ale rozmowa nic więcej Ci nie da, niż napisałem. Fotę jakąś mogę jutro zrobić jak nie zapomnetooomek pisze:bert pisze:kolanko gotowe w sklepie z hydrauliką wod can, spawający mechanik i sietoda. Ja mam tak zrobione w jednym, bo nie było akurat nigdzie od wersji do defa manelstwa okołoturbinowego TDitooomek pisze:Nie wiesz czy nie ma innej opcji bo auto unieruchomione, a przydało by sie zeby mozna bylo go przestawiac.
Dzieki za podpowwiedz, mozesz wrzucic jakies zdiecie, ewentualnie podasz do siebie jakis nr kontaktowy
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
-
- jestem tu nowy...