deszcze idą

Moderator: Marcin-Kraków

Awatar użytkownika
Mroczny

Re: deszcze idą

Post autor: Mroczny » śr cze 10, 2015 3:46 pm

to te zmiany klimatyczne co korwin je odwołał?

peszek..

popatrz inaczej - moturzę codziennie od rana do wieczora w lekkim buzerze. Papy prawie nie wrażałem na się. Robota na budowach wre.. dziewczęta opalone i roznegliżowane. Dla mię to niemalże raj. Jakbym jeszcze wymyślił sposób na nieświadomość polityczną..

Awatar użytkownika
Kabal

Post autor: Kabal » śr cze 10, 2015 3:56 pm

Mroczny pisze:
Jakbym jeszcze wymyślił sposób na nieświadomość polityczną..
Unikać publicystyki i postów 10 użytkowników forum :)21 Po równo 5 z jednej i 5 z drugiej strony.
Ja wiem, że to trudne, że człowiek się łamie i czasem nie wytrzymuje, ale generalnie jak się politykę i działanie państwa potraktuje tak jak pogodę, komary i koklusz to da się żyć...
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » śr cze 10, 2015 4:26 pm

Mroczny pisze:to te zmiany klimatyczne co korwin je odwołał?

peszek..

popatrz inaczej - moturzę codziennie od rana do wieczora w lekkim buzerze. Papy prawie nie wrażałem na się. Robota na budowach wre.. dziewczęta opalone i roznegliżowane. Dla mię to niemalże raj. Jakbym jeszcze wymyślił sposób na nieświadomość polityczną..

jeśli już to dyskusje nie są o fakcie istnienia zmian, tylko o roli człowieka w ich zaistnieniu
i zdania są tu podzielone, również w świecie naukowym

nie bagatelizowałbym...poza tym ja lubiłem zimy, a upały to chcę mieć wyłącznie na wakacjach :)21
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.

LR

Awatar użytkownika
Takayuki

Kontaktowanie:

Post autor: Takayuki » śr cze 10, 2015 7:56 pm

Mroczny pisze:to po co podlewasz?
:)21
My podlewamy to co kwitnie.
A rośnie kwitnie u mamy na ogródku kilkaset krzaczków i drzewek, jest co robić przy takiej suszy jak była... :)21
Z trawnikiem widzę mamy podobne podejście, nasze są koszone 2x do roku i radzą sobie same. Jak czasem się zrobią żółte - trudno... nie ma czasu na głupoty.

Tu próbka, między tym drugie tyle małych roślinek skalnych itp wynalazków...

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » śr cze 10, 2015 8:08 pm

ładnie

acz ja preferuję więcej przestrzeni

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » śr cze 10, 2015 8:13 pm

Damian pisze:

peszek..

jeśli już to dyskusje nie są o fakcie istnienia zmian, tylko o roli człowieka w ich zaistnieniu

nie bagatelizowałbym...poza tym ja lubiłem zimy, a upały to chcę mieć wyłącznie na wakacjach :)21
nie, nie
ilekroć w woli dalszej spadnie 20 centymetrów śniegu to pół internetu rży, ze nie ma żadnego ocieplenia klimatu. Topniejące lodowce, znikająca holandia czy tornada nad rzeszowem nikogo nie interesują.. I to, ze rolę pnącza spełnia u mnie owocujące kiwi.

a co do roli człowieka - pewnie jakaś jest. Zważywszy, ze od paru lat jakość środowiska się poprawia to może nawet być rola zgoła odmienna od teorii lansowanych przez ekooszołomów...

Awatar użytkownika
Takayuki

Kontaktowanie:

Post autor: Takayuki » śr cze 10, 2015 8:26 pm

Mroczny pisze:ładnie
acz ja preferuję więcej przestrzeni
Wszystkiego po trochu najlepiej :)21
Nie mam kurczę ładniejszego ujęcia... a te zdjęcia są tendencyjne bo rośliny ładnie pokazują :P

Obrazek

Te sosny w tle to pół hektara lasu wymieszanego z pół hektara pastwiska... nasze po 12 latach walki z ALP :)21
Jak znalazł na przestrzeń, jest plan jak to zagospodarować, tylko czasu trzeba jak ze wszystkim innym...

Awatar użytkownika
jradek

Post autor: jradek » czw cze 11, 2015 7:36 am

Damian pisze:

peszek..

Masz nieaktualne informacje Damian. Nawet najwięksi oportuniści w tym temacie-Rosjanie przyznali parę miesięcy temu, że zmiany mają podłoże antropogeniczne (powodowane przez człowieka).
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » czw cze 11, 2015 9:51 am

mam informacje bardziej aktualne i szersze niż to, co przeczytasz w onecie czy na innych portalach informacyjnych.

to że jakaś jedna grupa badawcza z rosji opublikowała pracę wspierającą teorię andropogeniczności zmian, nie znaczy że całe środowisko jest jednomyślne.
zresztą, rosyjskie środowisko naukowe też nie miało jednego stanowiska, jak próbujesz sugerować.

LR

Awatar użytkownika
Bratproroka

Kontaktowanie:

Post autor: Bratproroka » czw cze 11, 2015 3:31 pm

Damian pisze:mam informacje bardziej aktualne i szersze niż to, co przeczytasz w onecie czy na innych portalach informacyjnych.

to że jakaś jedna grupa badawcza z rosji opublikowała pracę wspierającą teorię andropogeniczności zmian, nie znaczy że całe środowisko jest jednomyślne.
zresztą, rosyjskie środowisko naukowe też nie miało jednego stanowiska, jak próbujesz sugerować.
Odechciało mi się już różnym takim tłumaczyć.

Damian :)2

Weryfikacja hipotez dotyczących zmiany klimatu planety na poziomie ufności jaki u mnie na uczelni sprawozdania z laborki nie pozwalał zaliczyć jest nawet dość śmieszna, dopóki nie zrozumiesz jak hermetyczny jest to dowcip. O reszcie metody naukowej najczęściej nie ma nawet co dyskusji rozpoczynać.

Widzę jak wygląda Śląsk, Zagłębie Ruhry, Leeds + Bradford, Sheffield, Pittsburgh w USA. Widzę, że po katastrofie promu na rzece nawet Chińczycy rozpoznali i zneutralizowali wyciek oleju z tegoż promu. Zmiany idą Panie. Chyba na lepsze. Do zmian klimatu trzeba się będzie po prostu przyzwyczaić. Jak już definitywnie stwierdzimy ich nadejście. :)21
Beware The Rage Of A Berserker

Monterey 3.2 LTD 31" AT - Turystycznie

Awatar użytkownika
jradek

Post autor: jradek » czw cze 11, 2015 4:11 pm

W kazdym razie jak jechalem skuterem to mnie psy sasiadow nie obszekaly- tak jest goroaco.

Listopad 2013: Naukowcy z Rosyjskiej Akademii Nauk zmienili zdanie i przestali już obwiniać cykle słoneczne za podgrzewanie planety, winowajca ma być człowiek.
Ostatnio zmieniony czw cze 11, 2015 5:33 pm przez jradek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
jradek

Post autor: jradek » pt cze 12, 2015 6:34 pm

Ale zaraz będzie u mnie na-q-rwiać.
http://burze.dzis.net/?page=mapa

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » pt cze 12, 2015 8:18 pm

jradek pisze: Listopad 2013: Naukowcy z Rosyjskiej Akademii Nauk zmienili zdanie i przestali już obwiniać cykle słoneczne za podgrzewanie planety, winowajca ma być człowiek.

niech zgadnę, przekleiłeś z onetu? ;)

nie ma czegoś takiego, jak jednolite zdanie "rosyjskich naukowców", czy też polskich, amerykańskich, łotewer
nauka to nie XX zjazd PZPR

LR

Awatar użytkownika
jradek

Post autor: jradek » pt cze 12, 2015 8:33 pm

Nie, z interii...

Mniejsza, coraz wiekszy odsetek nakowcow sklania sie ku tezie ze zmiany maja przyczyne andromorficzna.

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » pt cze 12, 2015 8:35 pm

a to akurat prawda

a to znad grodziska przylizło do mnie

czarno jak w dupie, błyska, ale...deszczu to lekko pokropiło ledwie

LR

Awatar użytkownika
jradek

Post autor: jradek » pt cze 12, 2015 9:01 pm

U mnie pada całkiem-całkiem. Piorunów mam bardzo dużo. Samoloty z Okęcia nadal latają w i z strony burzy więc chyba nie jest tak źle. I mam jeszcze prąd, tfu-tfu. Przechodziła chmura szelfowa, ale nie taka piękna jak chyba 2 lata temu. Dzisiejsza chmura miała przed sobą trzy białe paski. Nie wiem co to znaczy, Adidas?
:D

Marcingalloper

Post autor: Marcingalloper » pt cze 12, 2015 9:02 pm

U mnie tak napierdziela że nie wiem czy jakiego koca na fury nie zarzucić - grad nadają.

Czyżbym w niedzielę zaliczył jakieś błotko :)2 :)2 . Chyba że jutro po robocie jeszcze się gdzie pobebram.

Awatar użytkownika
jradek

Post autor: jradek » śr lip 08, 2015 3:15 pm

W końcu trochę pada.

Wczoraj zagoniłem teściów do podlewania, :)21 miałem 2 godziny spokoju :)21

Awatar użytkownika
Bratproroka

Kontaktowanie:

Post autor: Bratproroka » ndz lip 19, 2015 4:42 pm

Zaliczyłem pierwsze w życiu Tornado Warning w USA.

Hotel i kwartał miasta bez prądu, informacja, żeby w wypadku bezpośredniego ostrzeżenia opuścić wyższe piętra i zebrać się w holu na parterze :)21

Indiana jest płaska jak stół, burza ładnie wypełniła cały horyzont. A błyskawic takich to nie pamiętam normalnie. Wyglądało to jak sztorm na morzu oglądany z daleka.

Środkowy Zachód zebrał bęcki w ostatnich dniach, nawet w Chicago przerywali tankowanie samolotów na O'Hare ze względu na gwałtowną burzę.

PS
Wygaszony i cichy hotel na oświetleniu awaryjnym to sceneria prostu z horroru.
Beware The Rage Of A Berserker

Monterey 3.2 LTD 31" AT - Turystycznie

Marcingalloper

Post autor: Marcingalloper » ndz lip 19, 2015 5:31 pm

Ja wczoraj leżałem na plaży to gdzieś w oddali mruczało. Później pokropiło trochę.
Ale, niecałe 15km dalej u babci na polu wymłóciło rzepak :o . Grad padał wielkości grochu, może nie duży ale jednak wystarczyło. Jutro jedziemy zgłaszać do ubezpieczalni.

A teraz jak patrzę za okno to chyba będzie znów napierdzielać. Czarno, parno i bezwietrznie.

Awatar użytkownika
jradek

Post autor: jradek » ndz lip 19, 2015 6:06 pm

U mnie we wsi dach zdjelo z jednego domu. Sporych drzew zlamanych - kilkanascie, galezi setki.

Marcingalloper

Post autor: Marcingalloper » ndz lip 19, 2015 6:08 pm

jradek pisze:U mnie we wsi dach zdjelo z jednego domu. Sporych drzew zlamanych - kilkanascie, galezi setki.
Właśnie się zaczęło :o .

Awatar użytkownika
Takayuki

Kontaktowanie:

Post autor: Takayuki » ndz lip 19, 2015 7:10 pm

U mła nie było prądu, 4 godziny, w mieście :)21

Marcingalloper

Post autor: Marcingalloper » ndz lip 19, 2015 8:17 pm

U mnie najpierw się ściemniło tak że moje papużki poszły do klatki spać, później wody jebło tyle że płynęło całą ulicą. Postrzelało kilka razy dobrze a na koniec wszystkie człowieki błąkające się ulicami szczelali słit focie niebu :)21 . Cykłem i ja choć zdjęcie nie oddaje tego jak to wyglądało.

Obrazek

Teraz czekam aż na chodniki wylezą dżdżownice :)21 .

Awatar użytkownika
PiRoman

Kontaktowanie:

Post autor: PiRoman » ndz lip 19, 2015 9:17 pm

No kurcze... takiego czegos to już dawno nie widziałem. Trwał 5 minut, grad i ściana wody. Dach u Matuli jeszcze jest, spodziewam się drugiej rundy tak za godzinę.
Nie trzymam Kobiet w domu...

erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ludzie ludziom”