Sznaucer miniaturowy
Moderator: Marcin-Kraków
Re: Sznaucer miniaturowy
Ja mam szczeniaki trzymiesięczne azjaty - jakby co. Nie będę się rozpisywał - jak ktoś ciekawy niech poczyta necie. Moim zdaniem najlkepszy pies stróżujący.
Zbowid
- Misiek Cypr
-

- kpeugeot
-

- Kontaktowanie:
nigdy zaden z psów nie warknął, nie warknie - jak mu wkładam reke do miski i zbieram żarciePiasek pisze: ↑wt lip 10, 2018 1:16 pmZupełnie o czym innym:
Ja mam kaukaza i pies zna bo MUSI znać swoje miejsce w szeregu.
Pisałem ogólnie o syt. wchodzenia do kojca, już taki nawyk, że tylko ja tam operuję i nikt inny. Przez fakt, że jest wiele syt. kiedy wszyscy ręczą za psa a w kojcu przy nakładaniu żarcia coś tam wypadło, chcieli podnieść, poprawić, przesunąć a pies który nigdy nawet nie mruknął - chwycił za rękę. Mimo iż poza kojcem pies jadł z ręki. To jak w ZOO i opiekunami: proces wprowadzania nowego trwa bardzo długo bo chwila nieuwagi i stanie się posiłkiem mimo iż poprzednik 20 lat robił z nimi co chciał.
Mój to nie jest przytulak do głaskania - to pies do roboty który wie za co żreć dostaje.
nigdy nie ma prawa nigdzie w żadnym wypadku warknąć czy coś innego na domowników
psa nie szkolę - po prostu w razie czegoś nie tak - nie klapsa tylko lekko po uszach lub pysku - szybko sie od uczyły
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!
-
piotr-stihl

opiszę sytuację u siebie , trochę inna niż temat ale o psie
syn kupił z hodowli psa , mamy kawałek ogródka i dużo nieużytków wkoło , kupił syberiana husky , po 1,5 roku ja dla siebie i doglądania obejścia kupiłem szczeniaka owczarka niemieckiego
fajnie razem się wychowywały ale w tym roku husky zachorował , pech - miał raka na wątrobie lub coś w tym stylu
mój owczarek ma obecnie 22 miesiące , widać że tęskni , szuka kompana - ma ktoś w rozsądnej dla mnie gotówce jakiegoś psiaka do towarzystwa dla owczarka ?
nie wiem sam jaka rasa , stawiam na rasę podobnej wielkości co wilczur lub coś w rodzaju jack rusel itp
syn kupił z hodowli psa , mamy kawałek ogródka i dużo nieużytków wkoło , kupił syberiana husky , po 1,5 roku ja dla siebie i doglądania obejścia kupiłem szczeniaka owczarka niemieckiego
fajnie razem się wychowywały ale w tym roku husky zachorował , pech - miał raka na wątrobie lub coś w tym stylu
mój owczarek ma obecnie 22 miesiące , widać że tęskni , szuka kompana - ma ktoś w rozsądnej dla mnie gotówce jakiegoś psiaka do towarzystwa dla owczarka ?
nie wiem sam jaka rasa , stawiam na rasę podobnej wielkości co wilczur lub coś w rodzaju jack rusel itp
VITARA 2.0 V6-24v. sprzedana
mitsubishi L200 2.5 TDI sprzedane
obecnie nissan navara 2.5 tdi
mitsubishi L200 2.5 TDI sprzedane
obecnie nissan navara 2.5 tdi
- jarekstryszawa
-

- Kontaktowanie:
Mam koty dachowce na zbyciu- matka oraz rodzeństwo z poprzedniego miotu przyuczone do rotka, razem się trzymają w obejściu, a pies ma rozrywkę 
Kotów ja potrzebuję kilka ale raczej "pół-dzikich" a przede wszystkim bojących się psa bo mój nie toleruje niczego co chodzi na 4 łapach w ogrodzeniu.
Jedna z wad kaukazów.
Jedna z wad kaukazów.
- jarekstryszawa
-

- Kontaktowanie:
Sama bojaźn przed psem nie uchroni kota- prędzej czy później u mnie polowe dachowce kończyły żywot w szczękach psów. Rotki trzymam od ponad ćwierćwiecza, zawsze młode zazębiały mi się za starymi i przyuczały się do tępienia kotów. Akurat stara rotka zeszła niespodziewanie i ten obecny był przyuczony od zera do obecności kotów.
Mój też od małego z kotami się hował, potem trafił "pod opiekę" starej francy co za czasów świetności potrafiła zająca w otwartym polu dopaść.
I mu zostało.
Wczoraj znowu jenoty nam ujadały w polach - jazgot do północy. Tu dla odmiany nie reaguje, leżał, słuchał, ze 2x szczeknął, ale generalnie miał wy****ne. Ale np jak lisy się nawołują to siatkę chce rowalić z kierunków z których dobiegają dźwięki.
I mu zostało.
Wczoraj znowu jenoty nam ujadały w polach - jazgot do północy. Tu dla odmiany nie reaguje, leżał, słuchał, ze 2x szczeknął, ale generalnie miał wy****ne. Ale np jak lisy się nawołują to siatkę chce rowalić z kierunków z których dobiegają dźwięki.
Nie trzymam Kobiet w domu...
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
Do roboty to jest cham i traktor .......
Gdyby mój wlazł na łóżko to ... spałbyś na podłodze bo tyle miejsca zajmuje
Mój tak się w nocy kładzie na łóżku że bez mała jak by go nie było ........wie że Pancioch może zrzucić nogą z tego łóżka , tak jak to robi z wszelakimi miss Poland czy tam miss Gwatemali.
Cichutko bez zbędnych ruchów ........i włala jest na łóżku, młody szczeniak ale już kumaty .
Cichutko bez zbędnych ruchów ........i włala jest na łóżku, młody szczeniak ale już kumaty .
uważaj jak ci się kiedy jaka Conchita Wurst trafi
A poważnie: lubię zwierzęta ale trzymanie ich w domu, izolując od naturalnego środowiska to jakieś takie okaleczanie z naturalnych instynktów. Pies ma mieć budę i michę coby kota nie zjadł (albo kur sąsiada) ale ma siedzieć i robić to do czego człowiek go przystosował wieki temu, kot podobnie a nie jakieś kuwetki, kubraczki i inne niuńczenie.
- Misiek Cypr
-

- kpeugeot
-

- Kontaktowanie:
Totalne bzduryPiasek pisze: ↑śr lip 11, 2018 11:59 amuważaj jak ci się kiedy jaka Conchita Wurst trafi
A poważnie: lubię zwierzęta ale trzymanie ich w domu, izolując od naturalnego środowiska to jakieś takie okaleczanie z naturalnych instynktów. Pies ma mieć budę i michę coby kota nie zjadł (albo kur sąsiada) ale ma siedzieć i robić to do czego człowiek go przystosował wieki temu, kot podobnie a nie jakieś kuwetki, kubraczki i inne niuńczenie.
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
- jarekstryszawa
-

- Kontaktowanie:
Odświeżę temat- mamy tu weterynarza? Chciałem przegadać temat zaordynowanych leków i ewentualnie coś pohandlować.