Praca (Dam pracę)

Moderator: Marcin-Kraków

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » pn lis 07, 2005 9:22 am

@bociek
dlatego my, drobni przedsiębiorcy przegrywamy z korporacjami w szukaniu pracowników. U mnie pracownik tak jak piszesz po najpóźniej 3 miesiącach zaczyna rozliczać moje zarobki i mieć pretensję do swoich: nie podoba mu się, że ja chodzę lepiej ubrany, mam lepszy samochód i czyste dłonie - a w korporacji (która jest dla niego bezosobowa) są tak kapitalne metody motywacji, że koleś zarabiający mniej niż u mnie cieszy się jak wariat, że szef powie mu "nieźle, panie ...." albo da mu bilet do kina za 20pln

a kwestią zasadniczą, która utrudnia znalezienie pracownika jest wysokość zasiłków. Po jaką cholerę zdrowy młody człowiek ma dostawać za darmo parę stów miesięcznie. Jasne, że w takiej sytuacji woli on ze szwagrem płytki położyć, dorobić do zasiłku i ma 1000 bez stresu i rannego wstawania. A ja, żeby dać pracownikowi 1000zł muszę wyłożyć 1700, przygotować mu miejsce pracy, nauczyć tej pracy, kupić narzędzia itd.

i sprawa nie dotyczy tylko pracowników kwalifikowanych typu spawacz - w moim urzędzie pracy wisi kilkaset ogłoszeń "dam pracę", urząd opłaci takiemu szkolenie i dalej nie ma chętnych

a jak już znajdę i wyszkolę spawacza to po pół roku on mi powie, że jedzie do niemiec spawać zbiorniki

Awatar użytkownika
Mazur

Post autor: Mazur » śr lis 16, 2005 11:07 am

bodek1 pisze: Pracownik bez wykształcenia , wiedzy , umiejętności . Po prostu zwykły fizol , a często chce zarabiać jak inżynier .
zarabiać tak jak inżynier !! (+doktorat w kieszeni) !! to chyba żaden fizol by nie chciał (za prowadzenie przedstawicielstwa 1000zł (rok temu było 2k ale firma kiepsko stoi -kurs euro... i obcinka i ciągłe czepianie sie... pracy nadmiaru nie ma ale odpowiedzialnośc duża) !!
łab na karku mam ale co z tego, jak forsy na start brakuje, żeby rodzinę utrzymać to za hienowanie musiałem się wziąść :evil: !!
Powoli zaczynam żałować że zawodówki mechanicznej nie skończyłem (spokojne życie bez większych strasów i aspiracji jak nie masz 2 lewych łap -spoko zarobisz 2 koła w Poznaniu) -luzik !!
biuro@partner4x4.pl 600-017290
...a wódka nie ma smakować ma sponiewierać

Awatar użytkownika
Dragunov

Kontaktowanie:

Post autor: Dragunov » śr lis 16, 2005 12:32 pm

:evil: chcialbym zarabiac 1500 na reke ale za "normalne" godziny pracy bo ja i moi bliscy maja juz dosc mojego nienormowanego czasu pracy...chce miec tylko godziwa stawke za moja robote - nie dziele ludzi na fizoli i pierdzistolkow choc czasem by sie przydalo. co z tego ze bede mial (mysle i mam nadzieje) mgr jak i tak nic mi to nie polepszy. na razie robie to co robie i probuje to polubic ....
..inni maja gorzej
no limits,no rules,no roads
4runner 1st gen. '88

Awatar użytkownika
czarny bielsko

Kontaktowanie:

Post autor: czarny bielsko » śr lis 16, 2005 5:34 pm

ja na razie zapieprzam w blocie po pachy na budowie... staram sie do tego tworzyc kolejne stronki i rozwijac swoje portfolio, zeby mnie ktos w koncu do roboty przygarnal... dobrze nie jest, zle tez nie, ale zawsze mogloby byc o wiele lepiej jak robillbym to co lubie za godziwe pieniadze :)2
Jest Navara D40 lekko dłubnięta...

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było

Awatar użytkownika
Discotheque

Post autor: Discotheque » śr lis 16, 2005 9:08 pm

Jezuu to wychodzi na to ze ja rozpieszczam pracownikow wyplatami bo grubo przekraczaja wszelkie normy.

To ja daje ogloszenie:
Zatrudnie za ludzkie pieniadze programiste, wymagany bardzo wysoki zaawansowany poziom PHP, MySQL, JavaScript, CSS2, angielski. Grafika i administracja serwerami mile widziana. Praca zdalna odpada, godziny 8-16, biuro ladne cieple w biurowcu z widokiem na zatoke i port :)21, wlasny korytarz w biurowcu, domofon, nikt dupy nie zawraca :) Do dyspozycji "najbardziej wypasiony dostepny sprzet" komputerowy. Kazde stanowisko wyposazone w niezle maszynki, kazda maszynka z podwojnymi LCD 17", gruba rura do netu :)21
Warunki daje bardzo dobre ale rowniez wymagam bardzo wysokiego poziomu i doswiadczenia.

Czyli zatrudnie kilera za kilerska kase. :)21

Kto chetny?
Forumowym oszołomom mówimy stanowcze NIE!

Bałabuszka
Kontaktowanie:

Post autor: Bałabuszka » śr lis 16, 2005 9:37 pm

ciekawe co to jest praca za ludzkie pieniądze?
Ostatnio zmieniony czw lis 17, 2005 11:01 pm przez Bałabuszka, łącznie zmieniany 1 raz.
Złoty Lis w budowie (będzie jednak czarny)

Awatar użytkownika
vladimir

Post autor: vladimir » śr lis 16, 2005 9:52 pm

Tak przy okazji, ze sztuki mozna zyc i to niezle tylko, ze nieregularnie :)21
a to moje główne zajęcie wiec majac kontakty-kontrakty we francji szukam fachowców,
na dziś - od wykańczania mieszkań. Daje stała pracę, legal od przyszłego roku, paryz , strasburg. NIE PIJĄCY. Może kogos znacie (z poreczeniem) najlepiej okolice lodzi.warunki na priw.
Nie mam sumienia robic kolejnego castingu.
XJ90 ltd 4.0

Gaz 69M 2.2D (wspomnienie)
w poszukiwaniu k160 3.3d

Awatar użytkownika
solt

Post autor: solt » śr lis 16, 2005 10:01 pm

Discotheque pisze:Jezuu to wychodzi na to ze ja rozpieszczam pracownikow wyplatami bo grubo przekraczaja wszelkie normy.

To ja daje ogloszenie:
...
od kiedy ? :)21 I ile kosztuje wynajem mieszkania w 3M? :)21
Bo lato to pora to czas na kochanie, tak bylo zawsze i tak juz zostanie :)21

Awatar użytkownika
czarny bielsko

Kontaktowanie:

Post autor: czarny bielsko » śr lis 16, 2005 10:11 pm

jakby to 3M bylo blizej gor to z checia bym sie zglosil... ale jednak za daleko to raz a dwa jeszcze musze sie podciagnac w wielu rzecach, ale postepy sa caly czas ;)

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było

Awatar użytkownika
Discotheque

Post autor: Discotheque » śr lis 16, 2005 10:34 pm

solt pisze:
Discotheque pisze:Jezuu to wychodzi na to ze ja rozpieszczam pracownikow wyplatami bo grubo przekraczaja wszelkie normy.

To ja daje ogloszenie:
...
Zalezy jakie i gdzie. Chyba tak srednio dwupokojowe 550-700 + oplaty + jod morski gratis :)21
Chociaz znajomy wynajmuje mieszkalne podpiwniczenie ale normalne okna nie na wysokosci ziemi :)21 w domku i placi 550zet

Awatar użytkownika
mykelo

Post autor: mykelo » śr lis 16, 2005 11:37 pm

Discotheque pisze:

Kto chetny?
ktos mnie wolal :)21

jestem :)21

moge za Ciebie kasztanic od 8-16 , pozniej kasztanie na wlasny koszt

potrzebuje kompa, neta, 3 ramy fajek trochu kawy perdej

no ??

no
:)21
mykelo
krakuff

you're nobody til somebody kills you

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » czw lis 17, 2005 12:11 am

Discotheque pisze:
solt pisze:

To ja daje ogloszenie:
...
Zalezy jakie i gdzie. Chyba tak srednio dwupokojowe 550-700 + oplaty + jod morski gratis :)21
Chociaz znajomy wynajmuje mieszkalne podpiwniczenie ale normalne okna nie na wysokosci ziemi :)21 w domku i placi 550zet
Żyć nie umierać. W stolnicy dwupokojowe 40-50m2 miesięcznie kosztuje +/- 1500zł. W ścisłym centrum 2000 wzwyż do nieskończoności...a pensje wcale niewiele wyższe niż w 3M czy mieście Kraka, wbrew ogólnemu mniemaniu. Fakt, że o pracę łatwiej.

Nie wspominam o cenach mieszkań. Właśnie jestem w trakcie finalizacji zakupu (jutro :D). Średnia cena metra to 4500zł (nowe budownictwo, obrzeża w-wy), ceny metra w ścisłym centrum potrafią dochodzić do 10 tys. za metr i nie mówimy tu o hiper luksusach. Płaci się za lokalizację.

A propos to jakby ktoś potrzebował info na temat męki jaką jest kupowanie mieszkania to zapraszam na PW. Zaoszczędzę może komuś choć części tej gehenny.
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.

LR

Awatar użytkownika
czarny bielsko

Kontaktowanie:

Post autor: czarny bielsko » czw lis 17, 2005 8:24 am

mykelo pisze:
Discotheque pisze:

Kto chetny?
ktos mnie wolal :)21

jestem :)21

moge za Ciebie kasztanic od 8-16 , pozniej kasztanie na wlasny koszt

potrzebuje kompa, neta, 3 ramy fajek trochu kawy perdej

no ??

no
Ehhh Tyyyy... zamiast kasztanic to moze bys w koncu cos zrobil w kierunku zakupu syfa ;) za niedlugo zmieniam miejsce zamieszkania na Krakow, syfa tez zmieniam, wiec mozna sie zawsze jakos zgadac ;)

a co do roboty to jednak 3M to kawalek z Bielska jest... poza tym jeszcze sie musze podciagnac z pewnych rzeczy co tez caly czas czynie... ale jakby np w gre wchodzila praca zdalna to jestem jak najbardziej za :)2 jak cos to PW - podesle portfolio...
no :)21

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było

Awatar użytkownika
rtrwoga

Post autor: rtrwoga » czw lis 17, 2005 10:34 am

a ja kuzwa chwilowo stracilem robote przez zasrany zakaz exportu toarku do rosji :)3 :cry:
bałwan bałwanowi wilkiem ..........życie to podróż ,a nie osiaganie celu ...PATOLGIA...

Awatar użytkownika
mykelo

Post autor: mykelo » czw lis 17, 2005 8:03 pm

czarny bielsko pisze: ...za niedlugo zmieniam miejsce zamieszkania na Krakow, syfa tez zmieniam, wiec mozna sie zawsze jakos zgadac...

mykelo
krakuff

Awatar użytkownika
czarny bielsko

Kontaktowanie:

Post autor: czarny bielsko » czw lis 17, 2005 9:12 pm

mykelo pisze:
czarny bielsko pisze: ...za niedlugo zmieniam miejsce zamieszkania na Krakow, syfa tez zmieniam, wiec mozna sie zawsze jakos zgadac...

ciekawe czy nasze kobity tez beda wykazywac taki entuzjazm :)21

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było

Awatar użytkownika
Mazur

Post autor: Mazur » czw lis 17, 2005 10:02 pm

czarny bielsko pisze:jakby to 3M bylo blizej
mi nawet na mieście nie zależy (za Poznaniem i tak nie przepadam 8) )
byle "ludzką" robotę złapać
Trzeba przeprowadzić się do 3miasta -OK, do Wrocka -jeszcze lepiej
Dziś sprzedać mieszkanko i kupic w innym mieście to nie jest problem idzie sie tam gdzie jest robota
biuro@partner4x4.pl 600-017290
...a wódka nie ma smakować ma sponiewierać

Awatar użytkownika
mykelo

Post autor: mykelo » pt lis 18, 2005 7:51 pm

czarny bielsko pisze:ciekawe czy nasze kobity tez beda wykazywac taki entuzjazm :)21

no :)23 :)21

mam depresje bezstruclowa co widac na moim avatarze :)21

no
mykelo
krakuff

Awatar użytkownika
czarny bielsko

Kontaktowanie:

Post autor: czarny bielsko » sob lis 19, 2005 10:34 am

mykelo pisze:
czarny bielsko pisze:ciekawe czy nasze kobity tez beda wykazywac taki entuzjazm :)21

no :)23 :)21

mam depresje bezstruclowa co widac na moim avatarze :)21

no
no to jak bedzie porzadna fura to bede wpadal po Ciebie, zebys sie nie nudzil i jazda w tereeen

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było

Awatar użytkownika
Discotheque

Post autor: Discotheque » czw lis 24, 2005 1:50 pm

To ja daje ogloszenie:
Zatrudnie za ludzkie pieniadze programiste, wymagany bardzo wysoki zaawansowany poziom PHP, MySQL, JavaScript, CSS2, angielski. Grafika i administracja serwerami mile widziana. Praca zdalna odpada, godziny 8-16, biuro ladne cieple w biurowcu z widokiem na zatoke i port :)21, wlasny korytarz w biurowcu, domofon, nikt dupy nie zawraca :) Do dyspozycji "najbardziej wypasiony dostepny sprzet" komputerowy. Kazde stanowisko wyposazone w niezle maszynki, kazda maszynka z podwojnymi LCD 17", gruba rura do netu :)21
Warunki daje bardzo dobre ale rowniez wymagam bardzo wysokiego poziomu i doswiadczenia.

Kto chetny?

To jak, ktos reflektuje?

Awatar użytkownika
SławekXJ

Post autor: SławekXJ » czw lis 24, 2005 2:07 pm

Hmm... a ja mam w tej chwili pracę ale już tak mnie wku*wiła że rozglądam się za czymś nowym. Po prostu z Amerykańcami robić się nie da :)3 - niedługo jak do kibla pójdę to będę musiał kartę podbijać :lol: Kasa taka sobie, 25km dojeżdżania niby nieźle ale...

DO DUPY !! :)21
Racja jest jak dziura w d...,każdy ma swoją:)21

Awatar użytkownika
misman

Post autor: misman » czw lis 24, 2005 2:17 pm

Discotheque pisze:
To jak, ktos reflektuje?
Ja na etat się nie nadaję, mam własne wizje co jak powinno wyglądać i być zorganizowane - a "szef idiota" tylko mi w pracy zawsze przeszkadza... :)21 :)21
;)
"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."

Awatar użytkownika
domator

Kontaktowanie:

praca w Warszawie

Post autor: domator » czw lis 24, 2005 4:45 pm

Potrzebuje na kilka dni (na razie przynajmniej na kilka dni) czlowieka z samochodem - moze byc osobowy.
Praca polega na byciu takim zaawansowanym kurierem czyli sie jedzi i rozwozi i przywozi rozne cuda po Warszawie...
Praca od 9 do oporu (17-20)
Trzeba czasem podzwigac troche paczek do tego samochodu.
Praca na umowe zlecenie.

domator
www.rally4x4.pl

Awatar użytkownika
solt

Post autor: solt » czw lis 24, 2005 6:30 pm

Discotheque pisze: To jak, ktos reflektuje?
Dzizaz..myslalem ze zartujesz :)21 Dawaj szczegoly na PW :)
Bo lato to pora to czas na kochanie, tak bylo zawsze i tak juz zostanie :)21

Awatar użytkownika
Twardy

Kontaktowanie:

Post autor: Twardy » śr gru 07, 2005 11:33 am

czarny bielsko pisze:ja na razie zapieprzam w blocie po pachy na budowie... staram sie do tego tworzyc kolejne stronki i rozwijac swoje portfolio, zeby mnie ktos w koncu do roboty przygarnal... dobrze nie jest, zle tez nie, ale zawsze mogloby byc o wiele lepiej jak robillbym to co lubie za godziwe pieniadze :)2
przenosisz się do grodu Kraka to może powalczymy razem ? 8)
człowiek człowiekowi wilkiem a kiwi kiwi kiwi

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ludzie ludziom”