Praca (Dam pracę)
Moderator: Marcin-Kraków
@bociek
dlatego my, drobni przedsiębiorcy przegrywamy z korporacjami w szukaniu pracowników. U mnie pracownik tak jak piszesz po najpóźniej 3 miesiącach zaczyna rozliczać moje zarobki i mieć pretensję do swoich: nie podoba mu się, że ja chodzę lepiej ubrany, mam lepszy samochód i czyste dłonie - a w korporacji (która jest dla niego bezosobowa) są tak kapitalne metody motywacji, że koleś zarabiający mniej niż u mnie cieszy się jak wariat, że szef powie mu "nieźle, panie ...." albo da mu bilet do kina za 20pln
a kwestią zasadniczą, która utrudnia znalezienie pracownika jest wysokość zasiłków. Po jaką cholerę zdrowy młody człowiek ma dostawać za darmo parę stów miesięcznie. Jasne, że w takiej sytuacji woli on ze szwagrem płytki położyć, dorobić do zasiłku i ma 1000 bez stresu i rannego wstawania. A ja, żeby dać pracownikowi 1000zł muszę wyłożyć 1700, przygotować mu miejsce pracy, nauczyć tej pracy, kupić narzędzia itd.
i sprawa nie dotyczy tylko pracowników kwalifikowanych typu spawacz - w moim urzędzie pracy wisi kilkaset ogłoszeń "dam pracę", urząd opłaci takiemu szkolenie i dalej nie ma chętnych
a jak już znajdę i wyszkolę spawacza to po pół roku on mi powie, że jedzie do niemiec spawać zbiorniki
dlatego my, drobni przedsiębiorcy przegrywamy z korporacjami w szukaniu pracowników. U mnie pracownik tak jak piszesz po najpóźniej 3 miesiącach zaczyna rozliczać moje zarobki i mieć pretensję do swoich: nie podoba mu się, że ja chodzę lepiej ubrany, mam lepszy samochód i czyste dłonie - a w korporacji (która jest dla niego bezosobowa) są tak kapitalne metody motywacji, że koleś zarabiający mniej niż u mnie cieszy się jak wariat, że szef powie mu "nieźle, panie ...." albo da mu bilet do kina za 20pln
a kwestią zasadniczą, która utrudnia znalezienie pracownika jest wysokość zasiłków. Po jaką cholerę zdrowy młody człowiek ma dostawać za darmo parę stów miesięcznie. Jasne, że w takiej sytuacji woli on ze szwagrem płytki położyć, dorobić do zasiłku i ma 1000 bez stresu i rannego wstawania. A ja, żeby dać pracownikowi 1000zł muszę wyłożyć 1700, przygotować mu miejsce pracy, nauczyć tej pracy, kupić narzędzia itd.
i sprawa nie dotyczy tylko pracowników kwalifikowanych typu spawacz - w moim urzędzie pracy wisi kilkaset ogłoszeń "dam pracę", urząd opłaci takiemu szkolenie i dalej nie ma chętnych
a jak już znajdę i wyszkolę spawacza to po pół roku on mi powie, że jedzie do niemiec spawać zbiorniki
zarabiać tak jak inżynierbodek1 pisze: Pracownik bez wykształcenia , wiedzy , umiejętności . Po prostu zwykły fizol , a często chce zarabiać jak inżynier .

łab na karku mam ale co z tego, jak forsy na start brakuje, żeby rodzinę utrzymać to za hienowanie musiałem się wziąść

Powoli zaczynam żałować że zawodówki mechanicznej nie skończyłem (spokojne życie bez większych strasów i aspiracji jak nie masz 2 lewych łap -spoko zarobisz 2 koła w Poznaniu) -luzik

..inni maja gorzej
no limits,no rules,no roads
4runner 1st gen. '88
4runner 1st gen. '88
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
ja na razie zapieprzam w blocie po pachy na budowie... staram sie do tego tworzyc kolejne stronki i rozwijac swoje portfolio, zeby mnie ktos w koncu do roboty przygarnal... dobrze nie jest, zle tez nie, ale zawsze mogloby byc o wiele lepiej jak robillbym to co lubie za godziwe pieniadze 

Jest Navara D40 lekko dłubnięta...
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
- Discotheque
-
Jezuu to wychodzi na to ze ja rozpieszczam pracownikow wyplatami bo grubo przekraczaja wszelkie normy.
To ja daje ogloszenie:
Zatrudnie za ludzkie pieniadze programiste, wymagany bardzo wysoki zaawansowany poziom PHP, MySQL, JavaScript, CSS2, angielski. Grafika i administracja serwerami mile widziana. Praca zdalna odpada, godziny 8-16, biuro ladne cieple w biurowcu z widokiem na zatoke i port
, wlasny korytarz w biurowcu, domofon, nikt dupy nie zawraca
Do dyspozycji "najbardziej wypasiony dostepny sprzet" komputerowy. Kazde stanowisko wyposazone w niezle maszynki, kazda maszynka z podwojnymi LCD 17", gruba rura do netu 
Warunki daje bardzo dobre ale rowniez wymagam bardzo wysokiego poziomu i doswiadczenia.
Czyli zatrudnie kilera za kilerska kase.
Kto chetny?
To ja daje ogloszenie:
Zatrudnie za ludzkie pieniadze programiste, wymagany bardzo wysoki zaawansowany poziom PHP, MySQL, JavaScript, CSS2, angielski. Grafika i administracja serwerami mile widziana. Praca zdalna odpada, godziny 8-16, biuro ladne cieple w biurowcu z widokiem na zatoke i port

Warunki daje bardzo dobre ale rowniez wymagam bardzo wysokiego poziomu i doswiadczenia.

Kto chetny?
Forumowym oszołomom mówimy stanowcze NIE!
-
- Kontaktowanie:
ciekawe co to jest praca za ludzkie pieniądze?
Ostatnio zmieniony czw lis 17, 2005 11:01 pm przez Bałabuszka, łącznie zmieniany 1 raz.
Złoty Lis w budowie (będzie jednak czarny)
Tak przy okazji, ze sztuki mozna zyc i to niezle tylko, ze nieregularnie
a to moje główne zajęcie wiec majac kontakty-kontrakty we francji szukam fachowców,
na dziś - od wykańczania mieszkań. Daje stała pracę, legal od przyszłego roku, paryz , strasburg. NIE PIJĄCY. Może kogos znacie (z poreczeniem) najlepiej okolice lodzi.warunki na priw.
Nie mam sumienia robic kolejnego castingu.

a to moje główne zajęcie wiec majac kontakty-kontrakty we francji szukam fachowców,
na dziś - od wykańczania mieszkań. Daje stała pracę, legal od przyszłego roku, paryz , strasburg. NIE PIJĄCY. Może kogos znacie (z poreczeniem) najlepiej okolice lodzi.warunki na priw.
Nie mam sumienia robic kolejnego castingu.
XJ90 ltd 4.0
Gaz 69M 2.2D (wspomnienie)
w poszukiwaniu k160 3.3d
Gaz 69M 2.2D (wspomnienie)
w poszukiwaniu k160 3.3d
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
- Discotheque
-
Zalezy jakie i gdzie. Chyba tak srednio dwupokojowe 550-700 + oplaty + jod morski gratissolt pisze:od kiedy ?Discotheque pisze:Jezuu to wychodzi na to ze ja rozpieszczam pracownikow wyplatami bo grubo przekraczaja wszelkie normy.
To ja daje ogloszenie:
...I ile kosztuje wynajem mieszkania w 3M?

Chociaz znajomy wynajmuje mieszkalne podpiwniczenie ale normalne okna nie na wysokosci ziemi

- Damian
-
- Kontaktowanie:
Żyć nie umierać. W stolnicy dwupokojowe 40-50m2 miesięcznie kosztuje +/- 1500zł. W ścisłym centrum 2000 wzwyż do nieskończoności...a pensje wcale niewiele wyższe niż w 3M czy mieście Kraka, wbrew ogólnemu mniemaniu. Fakt, że o pracę łatwiej.Discotheque pisze:Zalezy jakie i gdzie. Chyba tak srednio dwupokojowe 550-700 + oplaty + jod morski gratissolt pisze:od kiedy ?Discotheque pisze:Jezuu to wychodzi na to ze ja rozpieszczam pracownikow wyplatami bo grubo przekraczaja wszelkie normy.
To ja daje ogloszenie:
...I ile kosztuje wynajem mieszkania w 3M?
Chociaz znajomy wynajmuje mieszkalne podpiwniczenie ale normalne okna nie na wysokosci ziemiw domku i placi 550zet
Nie wspominam o cenach mieszkań. Właśnie jestem w trakcie finalizacji zakupu (jutro

A propos to jakby ktoś potrzebował info na temat męki jaką jest kupowanie mieszkania to zapraszam na PW. Zaoszczędzę może komuś choć części tej gehenny.
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
Ehhh Tyyyy... zamiast kasztanic to moze bys w koncu cos zrobil w kierunku zakupu syfamykelo pisze:ktos mnie wolalDiscotheque pisze:
Kto chetny?![]()
jestem![]()
moge za Ciebie kasztanic od 8-16 , pozniej kasztanie na wlasny koszt
potrzebuje kompa, neta, 3 ramy fajek trochu kawy perdej
no![]()
no

a co do roboty to jednak 3M to kawalek z Bielska jest... poza tym jeszcze sie musze podciagnac z pewnych rzeczy co tez caly czas czynie... ale jakby np w gre wchodzila praca zdalna to jestem jak najbardziej za

no

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
mi nawet na mieście nie zależy (za Poznaniem i tak nie przepadamczarny bielsko pisze:jakby to 3M bylo blizej

byle "ludzką" robotę złapać
Trzeba przeprowadzić się do 3miasta -OK, do Wrocka -jeszcze lepiej
Dziś sprzedać mieszkanko i kupic w innym mieście to nie jest problem idzie sie tam gdzie jest robota
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
no to jak bedzie porzadna fura to bede wpadal po Ciebie, zebys sie nie nudzil i jazda w tereeenmykelo pisze:czarny bielsko pisze:ciekawe czy nasze kobity tez beda wykazywac taki entuzjazm
no![]()
![]()
mam depresje bezstruclowa co widac na moim avatarze![]()
no
no

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
- Discotheque
-
Discotheque pisze:Jezuu to wychodzi na to ze ja rozpieszczam pracownikow wyplatami bo grubo przekraczaja wszelkie normy.
To ja daje ogloszenie:
Zatrudnie za ludzkie pieniadze programiste, wymagany bardzo wysoki zaawansowany poziom PHP, MySQL, JavaScript, CSS2, angielski. Grafika i administracja serwerami mile widziana. Praca zdalna odpada, godziny 8-16, biuro ladne cieple w biurowcu z widokiem na zatoke i port, wlasny korytarz w biurowcu, domofon, nikt dupy nie zawraca
Do dyspozycji "najbardziej wypasiony dostepny sprzet" komputerowy. Kazde stanowisko wyposazone w niezle maszynki, kazda maszynka z podwojnymi LCD 17", gruba rura do netu
Kto chetny?
To jak, ktos reflektuje?
Hmm... a ja mam w tej chwili pracę ale już tak mnie wku*wiła że rozglądam się za czymś nowym. Po prostu z Amerykańcami robić się nie da
- niedługo jak do kibla pójdę to będę musiał kartę podbijać
Kasa taka sobie, 25km dojeżdżania niby nieźle ale...
DO DUPY

DO DUPY

Racja jest jak dziura w d...,każdy ma swoją:)21
praca w Warszawie
Potrzebuje na kilka dni (na razie przynajmniej na kilka dni) czlowieka z samochodem - moze byc osobowy.
Praca polega na byciu takim zaawansowanym kurierem czyli sie jedzi i rozwozi i przywozi rozne cuda po Warszawie...
Praca od 9 do oporu (17-20)
Trzeba czasem podzwigac troche paczek do tego samochodu.
Praca na umowe zlecenie.
domator
www.rally4x4.pl
Praca polega na byciu takim zaawansowanym kurierem czyli sie jedzi i rozwozi i przywozi rozne cuda po Warszawie...
Praca od 9 do oporu (17-20)
Trzeba czasem podzwigac troche paczek do tego samochodu.
Praca na umowe zlecenie.
domator
www.rally4x4.pl
przenosisz się do grodu Kraka to może powalczymy razem ?czarny bielsko pisze:ja na razie zapieprzam w blocie po pachy na budowie... staram sie do tego tworzyc kolejne stronki i rozwijac swoje portfolio, zeby mnie ktos w koncu do roboty przygarnal... dobrze nie jest, zle tez nie, ale zawsze mogloby byc o wiele lepiej jak robillbym to co lubie za godziwe pieniadze

człowiek człowiekowi wilkiem a kiwi kiwi kiwi