Owczarek Środkowoazjatycki
Moderator: Marcin-Kraków
Owczarek Środkowoazjatycki
Czy są na sali miłośnicy tych psów? Będę "miał" szczeniaki wkrótce odhodowane - aktualnie 4 tygodnie. Może ktoś szczególnie zainteresowany i szuka psów o stabilnej psychice? Szczegóły na pw lub telefon 603370403.
Zbowid

- Misiek Cypr
-
Re: Owczarek Środkowoazjatycki
Stabilne to sie nieczesto zdazaja. Ale to fajne bydlaki, gdy sa stabilne.
Niestety nie moge posiadac siersciuchow.
Niestety nie moge posiadac siersciuchow.
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
Rodzice i dziadkowie znani, rodowodowe z osiągnięciami...mnie rodowody nie bawią, bo szukałem mądrego i oddanego opiekuna i stróża. Trafiłem w sedno. Te psy są stworzone do stróżowania i ochrony mienia. Jak się im da trochę serca to oddają w dwójnasób. Mam parę i...szczeniaczki 

Zbowid

- Misiek Cypr
-
Kiedys sie opiekowalem taka sunia, 80kg. Jak przychodzilem ja nakarmic, brala moja dlon w pysk I wykrecala ten pysk, uszami w dol. pysk kladla na ziemi.
Ale jak ta slicznotka wlazla na lozko, w ktorym spalem, to moj jek slychac bylo w calym powiecie.
Niestety z tego samego miotu pies musial zostac uspiony. Stwierdzil ze jest szefem, po smierci mego przyjaciela, a jego pana. Pogryzl wdowe/wlascicielke dotkliwie.
Ale jak ta slicznotka wlazla na lozko, w ktorym spalem, to moj jek slychac bylo w calym powiecie.

Niestety z tego samego miotu pies musial zostac uspiony. Stwierdzil ze jest szefem, po smierci mego przyjaciela, a jego pana. Pogryzl wdowe/wlascicielke dotkliwie.

513549044
513549044
Pamiętajmy, że to tylko pies... mój ma pięć lat i nigdy nikogo nie ugryzł. Zdarzało mu sie nie proszonego gości wziąć za rękę lub łydkę - ale nie gryzł, tylko siadał i trzymał aż ja się pojawię - ostatnio prawie 20 minut
. Zagryzł paru "kumpli" ze wsi...
Moje dzieciaki - zwłaszcza młodsza ( 2 latka) używa go jak kucyka i konia na biegunach
Dzieciaki mogą mu skakać po przyrodzeniu, a ten nie warknie nawet. Spróbuj jednak wziąć z podwórka grabie albo szpadel - życzę powodzenia
Suka próbowała sobie nas ustawiać od początku - ale szybka szkoła i jest gest poddaństwa do dziecka! A obcych nie toleruje i każdego muszę odprowadzać/przyprowadzać. Właśnie po to miał być ten pies. Taka jest jego rola i wypełnia ją znakomicie.

Moje dzieciaki - zwłaszcza młodsza ( 2 latka) używa go jak kucyka i konia na biegunach

Suka próbowała sobie nas ustawiać od początku - ale szybka szkoła i jest gest poddaństwa do dziecka! A obcych nie toleruje i każdego muszę odprowadzać/przyprowadzać. Właśnie po to miał być ten pies. Taka jest jego rola i wypełnia ją znakomicie.
Zbowid

- Misiek Cypr
-
Taki pies musi miec bardzo odpowiedzialnego wlasciciela I tyle.
To bardzo madre psy, ale smierci wlasciciela nie przewidzisz. Pies byl slabo zrownowazony, sluchal tylko wlasciciela. Suka byla bardzo fajna, ale wlascicielka musiala wyemigrowac po smierci meza na jakies ciasne mieszkanko I tez poszla do innych wlascicieli.
To bardzo madre psy, ale smierci wlasciciela nie przewidzisz. Pies byl slabo zrownowazony, sluchal tylko wlasciciela. Suka byla bardzo fajna, ale wlascicielka musiala wyemigrowac po smierci meza na jakies ciasne mieszkanko I tez poszla do innych wlascicieli.
513549044
513549044
Moja suka musiała spać w domu, bo w nocy szczekała na każdego w zasięgu wzroku. Poza tym była bardzo stabilna i aż za łagodna. Każdy kto ją znał mógł bezpiecznie wejść na posesję, choć na wszystkich wydzierała się jednakowo przez bramę. Od gości natarczywie domagała się głaskania. Była bardzo gościnna dla innych psów i suk. Niestety serce jej wysiadło w wieku zaledwie 5 lat 

Cherokee XJ 4.0 96'
Comanche MJ 4.0 88'
Comanche MJ 4.0 88'
To jest pies, ktorego zawsze chcialem miec.
Nie pozwalaly mi warunki lokalowe. Teraz mam, ale nie mam chyba skilla do niego. Moj dobry kumpel ma kilka sztuk i ladowal mi jak mantre,ze to nie jest pies dla kogos , kto wie w jaki sposob do niego podchodzic. Od wymagan zywieniowo-wetereynaryjnych po "kulture tersury" i ogarnietego wlasciciela. Chocby taka,ze byl w stanie wzrokiem albo tonem glosu skarcic psa tak,ze zaden wpierdol tak psa nie ustawie. A ludzie je lubia bic podono co krzywi je na cale zycie
Jego psy byly przezajebiste. Dumne i dostojne. Jego dzieciaki byly w stanie zrobic nimi wsystko. Doslownie. Pomimo wielu lat bywania u nich i mozliwosci poglaskania psa przy wlascicielu ten pies caly cas czuwal i obserwowal. Lezal sobie w koncie i patrzyl. Nawe jak nie patrzyl to Czuc bylo jego obecnosc. Do moementu jak nie byl zamkniety to czulo sie bardzo nieswoja i niepewnie , bo caly czas mialem jakas taka niepewnosc niemila, zeby jak wku**wie wlasciciela albo jakis dziwny ruch wykonam (o ktorego nie trudno na sobotnim grillu) to pojawi sie znikad i mnie roerwie w cwierc sekundy.
Moglem sie wyluowac dopiero jak byl w kojcu. Ale to tez nie do konca, bo w kojcu nie polozyl sie ani na chwile.
Jednego zlodziejaka poturbowal znaczaco. Pozniej posesja i las dookola niej byla ozdobiona zalaminowanymi kartkami z napisem:
Mam 80kg i biegam sobie gdzies tu dookola. I zdjecie jak Purga ciagnie UAZa.
Grzybiarzy nie bylo w okolicach.
Kiedys sobie kupie
Nie pozwalaly mi warunki lokalowe. Teraz mam, ale nie mam chyba skilla do niego. Moj dobry kumpel ma kilka sztuk i ladowal mi jak mantre,ze to nie jest pies dla kogos , kto wie w jaki sposob do niego podchodzic. Od wymagan zywieniowo-wetereynaryjnych po "kulture tersury" i ogarnietego wlasciciela. Chocby taka,ze byl w stanie wzrokiem albo tonem glosu skarcic psa tak,ze zaden wpierdol tak psa nie ustawie. A ludzie je lubia bic podono co krzywi je na cale zycie
Jego psy byly przezajebiste. Dumne i dostojne. Jego dzieciaki byly w stanie zrobic nimi wsystko. Doslownie. Pomimo wielu lat bywania u nich i mozliwosci poglaskania psa przy wlascicielu ten pies caly cas czuwal i obserwowal. Lezal sobie w koncie i patrzyl. Nawe jak nie patrzyl to Czuc bylo jego obecnosc. Do moementu jak nie byl zamkniety to czulo sie bardzo nieswoja i niepewnie , bo caly czas mialem jakas taka niepewnosc niemila, zeby jak wku**wie wlasciciela albo jakis dziwny ruch wykonam (o ktorego nie trudno na sobotnim grillu) to pojawi sie znikad i mnie roerwie w cwierc sekundy.

Moglem sie wyluowac dopiero jak byl w kojcu. Ale to tez nie do konca, bo w kojcu nie polozyl sie ani na chwile.

Jednego zlodziejaka poturbowal znaczaco. Pozniej posesja i las dookola niej byla ozdobiona zalaminowanymi kartkami z napisem:
Mam 80kg i biegam sobie gdzies tu dookola. I zdjecie jak Purga ciagnie UAZa.
Grzybiarzy nie bylo w okolicach.

Kiedys sobie kupie

y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
Może już czas 

Zbowid

ja bym chciał.. tylko jeszcze nie teraz. Kapitalne zwierzaki.
Prawdą jest, że właściciel musi ogarniać takiego psa... Dwa dni temu był jeden u mojej Kobity w lecznicy. Młody jeszcze. Masakra jakaś - właściciele nie byli w stanie go przytrzymać do szczepienia, czy jakiegokolwiek badania, tak się go bali. 

A destiny - it's the rising sun
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

Spoko, masz jeszcze miesiąc do namysłuMroczny pisze:ja bym chciał.. tylko jeszcze nie teraz. Kapitalne zwierzaki.

Zbowid

chwilowo skupiamy się na zwiększeniu pogłowia naczelnych

- jarekstryszawa
-
- Kontaktowanie:
Gratulacje 

Ale co, na handelMroczny pisze:chwilowo skupiamy się na zwiększeniu pogłowia naczelnych

Zbowid

Zbowid pisze: A obcych nie toleruje i każdego muszę odprowadzać/przyprowadzać.
No to ja to chyba jestem już "swój"

Fakt faktem super psy się trafiły

Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem, a szaleństwem
Jeep
Chevy Suburban
Jeep
Chevy Suburban
Dawno Cie nie było...a Heksa nie wpuszcza nikogo ( małe).
Zbowid

W piątek jesteś?
Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem, a szaleństwem
Jeep
Chevy Suburban
Jeep
Chevy Suburban