Jaki sport dla młodego ? 6 lat.
Moderator: Marcin-Kraków
Jaki sport dla młodego ? 6 lat.
Mamy z córką dylemat, jakie zajęcia sportowe wybrać dla sześciolatka.
W ubiegłym i jeszcze ubiegłym roku woziliśmy Go karate. Był najmłodszy w grupie i lubił chodzić i ćwiczyć do czasu jak go zostawili w grupie dla początkujących z nowymi dzieciakami.
Od września chodzi dwa razy w tygodniu na piłkę. Widzę, że szykuje się zbliżony scenariusz.
Nie ma w nim agresji, nie potrafi wejść w kontakt fizyczny. Nie to, że jest jednym z młodszych, są dzieciaki fizycznie słabsze, drobniejsze. Dają sobie jednak chyba lepiej radę.
Fizycznie dobrze rozwinięty. No nie wiem ...
W ubiegłym i jeszcze ubiegłym roku woziliśmy Go karate. Był najmłodszy w grupie i lubił chodzić i ćwiczyć do czasu jak go zostawili w grupie dla początkujących z nowymi dzieciakami.
Od września chodzi dwa razy w tygodniu na piłkę. Widzę, że szykuje się zbliżony scenariusz.
Nie ma w nim agresji, nie potrafi wejść w kontakt fizyczny. Nie to, że jest jednym z młodszych, są dzieciaki fizycznie słabsze, drobniejsze. Dają sobie jednak chyba lepiej radę.
Fizycznie dobrze rozwinięty. No nie wiem ...
***** USA
Re: Jaki sport dla młodego ? 6 lat.
Taniec, balet, tego typu. W pozniejszym wieku przydaje sie bardziej do wyrywania lasek niz pilka nozna

Nie przejmuj sie. Ksiezniczki z ch...ja nie zrobisz (Emila).
Sam musi wybrać. Wy macie tylko podawać propozycje na tacy.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
zapisz do zuchów , pochodzi na zbiórki , pojedzie na obóz zuchowy ..........spokojnie , się wyrobi
Radku. Sześciolatek ? sam wybrać ?
Taniec, wcale nie głupie.
Teoretycznie uspołeczniać się specjalnie nie musi

Córka użyła sformułowania które mi nie chciało przejść prze gardło, pierdołowaty troszkę

***** USA
Moja córa od 7 roku życia uprawia karate. Wcześniej był balet, basen... Chodziła i sprawdzała co jej się podoba. Z karate miała chwile słabości, ale trafiła do dużej szkoły z zacięciem sportowym (ze trzy osoby zbierają punkty do kwalifikacji olimpijskiej) i przy tym bez nacisku na rozwijanie w każdym obszarze. Młoda nie jest agresywna i nie ma ochoty się naparzać. Startuje w Kata, i pomimo tego, że zaczęła za późno ma nawet jakieś tam małe sukcesy. W związku z tym, że startuje regularnie, szkoła odpuszcza jej kumite przy zaliczeniach na kolejne pasy i wszyscy są zadowoleni. Wg mnie cokolwiek, byle się podobało, zajmowało, a jak jeszcze chcesz, żeby było kuźnią charakteru, to powinien być aspekt rywalizacji. Upierdliwe jest wożenie dzieciaka co drugą sobotę 100 km na zawody, ale w zamian lekcja życia.
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
Też namawiałem na karate.Kabal pisze: ↑czw lut 06, 2020 4:00 pmMoja córa od 7 roku życia uprawia karate. Wcześniej był balet, basen... Chodziła i sprawdzała co jej się podoba. Z karate miała chwile słabości, ale trafiła do dużej szkoły z zacięciem sportowym (ze trzy osoby zbierają punkty do kwalifikacji olimpijskiej) i przy tym bez nacisku na rozwijanie w każdym obszarze. Młoda nie jest agresywna i nie ma ochoty się naparzać. Startuje w Kata, i pomimo tego, że zaczęła za późno ma nawet jakieś tam małe sukcesy. W związku z tym, że startuje regularnie, szkoła odpuszcza jej kumite przy zaliczeniach na kolejne pasy i wszyscy są zadowoleni. Wg mnie cokolwiek, byle się podobało, zajmowało, a jak jeszcze chcesz, żeby było kuźnią charakteru, to powinien być aspekt rywalizacji. Upierdliwe jest wożenie dzieciaka co drugą sobotę 100 km na zawody, ale w zamian lekcja życia.
Tylko ten aspekt rywalizacji ...
Może inny ten, jak mu tam ... sensei

Jest ten co był. Jest NAZIOL jak go córka określiła i skreśliła. Fascynat skrajnej prawicy.
Jeszcze ktoś, ale znów daleko i w obrzydliwych godzinach

***** USA
Tak.
Na co chodzi z radoscia?
Co lubi?
Co mu sie podoba?
Na to ma chodzic.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
No chodzi, z radością na razie.
Ale ostatnio zauważył że go nie wybierają do drużyny i ta radość jakby mniejsza się robi.
Kocha narty, ale do gór 500km, w okolicy śniegu ni ch***.
Lubi pływanie, na razie skończył w grudniu szkółkę. Z ojcem raz w tygodniu chodzi.
***** USA
Może rower mu podejdzie ?
Znajomego 5 letnia córka tak złapała bakcyla na MTB, że już coś tam wygrywa w maratonach dla dzieci.
Znajomego 5 letnia córka tak złapała bakcyla na MTB, że już coś tam wygrywa w maratonach dla dzieci.
Bubaru outback na A/T
DR 750s

DR 750s
Taniec polecam szczegolnie. Szkolne dyskoteki nie tak daleko jak sie zdaje. Element rywalizacji tez mozna pozniej dodac jesli trzeba.
Z takich ciekawych jeszcze, to moj syn lubil lekkoatletyke przez pewien czas. Dla dzieciaka to byla mega radocha. Jakies fikolki, batuty, salta.
Wspinaczka jest tez super, bo mocno ogolnorozwojowa, a i myslenia wymaga.
Ze tak jeszcze zapytam. Plywac umie?
Z takich ciekawych jeszcze, to moj syn lubil lekkoatletyke przez pewien czas. Dla dzieciaka to byla mega radocha. Jakies fikolki, batuty, salta.
Wspinaczka jest tez super, bo mocno ogolnorozwojowa, a i myslenia wymaga.
Ze tak jeszcze zapytam. Plywac umie?
sport ma być zabawą i rozrywką a nie przykrym obowiązkiem. 99% sukcesu to nauczyciel i koledzy. Jak koledzy będą uprawiać karate to będzie karateką...
Mój syn też chodzi na karate i był to jeden z lepszych pomysłów.
Mój syn też chodzi na karate i był to jeden z lepszych pomysłów.
Rozumiem, ze byles tym jednym z 10, ktorego wszyscy wykorzystywali? Stad wiedza?

Dzieciak i tak porzuci za jakis czas, a przynajmniej wyczucia rytmu nabierze.
a do czego się to przyda ? niespełnione marzenia rodziców przerzucają na dzieci ............
cyku cyku , tany , tany
Zbycho rozejrzyj się za harcerzami/zuchami
cyku cyku , tany , tany
Zbycho rozejrzyj się za harcerzami/zuchami
DO dirtydancing Piotrze..... 
Może karting ? Emocjonujące, fajne i rozwijające. Tatusia też może wciągnąć

Może karting ? Emocjonujące, fajne i rozwijające. Tatusia też może wciągnąć

Ostatnio zmieniony czw lut 06, 2020 4:39 pm przez purti, łącznie zmieniany 1 raz.
Bubaru outback na A/T
DR 750s

DR 750s
- Bratproroka
-
- Kontaktowanie:
Sporty walki są gites, ale lepsze są sporty walki ogólnorozwojowe.
Pod tym względem najlepsze zapasy, judo czy jiu-jitsu. Jak masz coś z tej listy w okolicy, to coś już powinieneś wybrać.
Dobre jest pływanie, i stosunkowo szeroko dostępne.
Pod tym względem najlepsze zapasy, judo czy jiu-jitsu. Jak masz coś z tej listy w okolicy, to coś już powinieneś wybrać.
Dobre jest pływanie, i stosunkowo szeroko dostępne.
Beware The Rage Of A Berserker
Monterey 3.2 LTD 31" AT - Turystycznie
Monterey 3.2 LTD 31" AT - Turystycznie
Basen, crossfit, jazda konna, taniec, rower, wspinaczka... jest tego sporo...
P I 2.5 TD '90
R1100GS '99
S350 4Matic '04
R1100GS '99
S350 4Matic '04
piaskownica, huśtawka, klocki lego, długie spacery, wycieczki rowerowe
to jest 6 latek
to jest 6 latek
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
Dzisiaj trochę trudne - starzy w robocie, wracają to jest ciemno. Wychodzi 5 miesięcy w domu, może poza weekendami.
Inni rodzice swoich pociech na dwór nie wypuszczają, więc Twoje ma do wyboru albo bawić się z Tobą na tej huśtawce, albo samotnie. Przerabiałem, nie do przeskoczenia. Pomijając fakt, że wypuszczając z domu dziecko, jesteś przez otoczenie uznawany za psychopatę, któremu powinno się odebrać prawa rodzicielskie

Na zorganizowanych zajęciach dzieciak ma kontakt z innymi dzieciakami. Dzieciakami, którym się chce (bo te, które rodzice wysłali za karę, szybko się negatywnie weryfikują). Porównując dzieciaki z klasy (moja ma 12 lat) z tymi z karate, to dwa absolutnie inne światy. Pod każdym względem.
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
- Misiek Cypr
-
Ja tutaj popieram zdanie Radka, sama może lepiej wiedzieć niż dziadek. A jeśli nie ma ciągot, do niczego, to zobaczyć co jest w okolicy, blisko i w dobrych godzinach. I tak mu przejdzie. Basen jest dobrym pomysłem, ale szermierka też. No nie wiadomo co.
Mój ze wszystkiego rezygnował i teraz gra, na gitarze elektrycznej. Ma ich już kilka i zaczyna je sam upgrejdowac. Jakieś pickupy, ostrzenie progów, potmetry. Chodzi na jam session, ma 13 lat.
I tak się zmieni
Mój ze wszystkiego rezygnował i teraz gra, na gitarze elektrycznej. Ma ich już kilka i zaczyna je sam upgrejdowac. Jakieś pickupy, ostrzenie progów, potmetry. Chodzi na jam session, ma 13 lat.
I tak się zmieni
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
i tak potem tylko wszystko to co zorganizowane jako tako idzie, jak się kończy "zorganizowane" to tragedia.Kabal pisze: ↑czw lut 06, 2020 6:07 pmDzisiaj trochę trudne - starzy w robocie, wracają to jest ciemno. Wychodzi 5 miesięcy w domu, może poza weekendami.
Inni rodzice swoich pociech na dwór nie wypuszczają, więc Twoje ma do wyboru albo bawić się z Tobą na tej huśtawce, albo samotnie. Przerabiałem, nie do przeskoczenia. Pomijając fakt, że wypuszczając z domu dziecko, jesteś przez otoczenie uznawany za psychopatę, któremu powinno się odebrać prawa rodzicielskiePróba wychowywania dziecka w sposób jakkolwiek zbliżony do tego jak nas wychowywano to ciężka próba.
Na zorganizowanych zajęciach dzieciak ma kontakt z innymi dzieciakami. Dzieciakami, którym się chce (bo te, które rodzice wysłali za karę, szybko się negatywnie weryfikują). Porównując dzieciaki z klasy (moja ma 12 lat) z tymi z karate, to dwa absolutnie inne światy. Pod każdym względem.
Ale w zasadzie bez obaw, spece o socmas zadbają o to aby zawsze było "jakieś" i "zorganizowane"
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
ostawcie dzieciaka w spokoju. Nie przelewajcie swoich pragnień. Będzie chciał - sam coś zaproponuje.
tel. 509700949
https://www.escape4x4.pl/
https://www.escape4x4.pl/
Jesteś najlepszym przykładem polskiej zaściankowości. Jeśli coś nie jest zgodne z Twoją opinią, lub tego nie rozumiesz, to drwisz i wyśmiewasz. Właśnie z powodu postaw jakie między innymi Ty prezentujesz, ten kraj jest tak smutny.