pomoc - oddanie krwi

Moderator: Marcin-Kraków

Awatar użytkownika
Niedzwiadz

pomoc - oddanie krwi

Post autor: Niedzwiadz » pn lip 25, 2011 11:48 am

Moi drodzy, mam do Was prośbę - córka koleżanki ma białaczkę. Dziecko jest w trakcie leczenia i potrzebuje strasznie dużo krwi do transfuzji. Podobno w sumie koło 80 litrów przez kilkumiesięczny okres. Do tego rzadkiej grupy 0Rh-.

Wszystkich którzy nie boją się igieł zapraszam do do Stacji Krwiodawstwa na ul. Saską 63/75 w Warszawie. Rejestracja dawców; pon. - piątek w godz. 7 - 17, sobota w godz. 7 - 14, tel. (22)514 60 62/26.

Osoby z grupą 0rh- są szczególnie pożądane, ale nie jest to wymogiem - oddana krew trafia do wspólnej puli i potrzebujący dostaje odpowiednią ilość krwi swojej grupy.

Uwaga od rodziców - po oddaniu krwi należy pobrać zaświadczenie z następującymi danymi: Zosia Sobolewska, urodzona 24.12.2009, Samodzielny Publiczny Szpital Kliniczny w Warszawie. Skan zaświadczenia należy przesłać na adres piosobolewski(małpa)poczta.onet.pl. Dokument można zostawić również w kancelarii Urzędu Gminy Lesznowola (Powiat piaseczyński).

Na zachętę dodam, że za oddanie krwi przysługuje dzień wolny od pracy (płatny) oraz kilka czekolad, co można wykorzystać na leżenie pod autem czy wyciąganie syfa z błota ;). Nic nie trzeba płacić a każde pół litra krwi bardzo pomoże.
Vitara była, jest Forester
Wlewam w swoje oczy kufel piwa i cała Polska wygląda inaczej

Awatar użytkownika
Troy

Re: pomoc - oddanie krwi

Post autor: Troy » pn lip 25, 2011 12:08 pm

... i nie bac sie ludziska oddawania krwi czy nawet szpiku. To naprawde spoko procedura, moze lekko nieprzyjemne te igly sa conajwyzej przy wbijaniu - to wszystko. Nie ogladac Doktorow Hausow bo tam bzdury wierutne pokazuja, potem tylko czlowiek sie boi zblizyc do szpitala.
Land Rover:One Wife... Livid !
Immobilised LandRover is a moral defeat for the driver!

Awatar użytkownika
Niedzwiadz

Post autor: Niedzwiadz » pn lip 25, 2011 12:27 pm

Dokładnie. Oddawałem krew kilka razy i to nie boli. Jak piguła niewprawiona to przy wkuwaniu co najwyżej. Ale nie wiem po co to piszę - w końcu to forum offroadowców, czyli ludzie ze stali ;)

Piotrul

Post autor: Piotrul » pn lip 25, 2011 12:43 pm

Niedawno oddawałem, mogę dopiero we wrześniu. Jeżeli może być wrzesień to daj znać. I tak będę oddawał, więc kwitek mogę wypełnić.
Frontera 2,4 zagazowana, Disco II
Alfa Romeo Sprint.

Awatar użytkownika
Niedzwiadz

Post autor: Niedzwiadz » pn lip 25, 2011 8:24 pm

Ok, podpytam. Z tego co zapamiętałem to chyba 4 miesiące trwają te transfuzje :/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ludzie ludziom”