Strefa wysokich ciśnień - 13października 2007

czyli rajdy ze ściganiem i próbami przejazdu

Moderator: Pasza

sawis

Post autor: sawis » sob paź 13, 2007 9:16 pm

koko pisze:szkoda ze kolejna impreza zrobiona tak aby wygrali "swoi" nic dodać nic ująć
Kolego,
wyniki z pewnością organizator zamieści dokładne w necie.

A swoją drogą, może nie możesz przeżyć, ze ciśnienie ci się kończy na połowie zegara,a o reszcie możesz pomarzyć....

Jak zrobisz tak jak Golon na moim OS-ie ( przy ognisku gdzie stał Jeep - żebys skojarzyl) (możemy sie spotkać jutro nawet)
Zadanie to cztery koła powiedzmy metr w górze i auta dalej pojedzie samo. Sam ci ufunduje - nagrode - puchar i dyplom i litr samogonu.
Przyjmujesz wyzwanie?????????????????????
Zobaczymy czy nie jesteś mięka faja......
Jestem Sawis jeżdżę dżipem,Nie ciekawym jestem typem.

Awatar użytkownika
Igor V8

Post autor: Igor V8 » sob paź 13, 2007 9:21 pm

Wypowiem się na temat rajdu .......

Był to mój pierwszy rajd w historii mojego offroadu ......
Jechałem super Patrolem Super :)21 , który z założenia nie nadaje się do tego typu imprez ......
Moim celem i mojego pilota [ @Ramzes ] było przejechanie trasy , zdobycie jak najwięcej ilości pieczątek bez strat w sprzęcie i ciśnienia ......

Co do organizatora .......
Roadbok był bardzo czytelny i przejrzysty .......
Zaskakujące nas czasami miejsca, w których wisiały pieczątki [ pozytywnie ]
Moim zdaniem wszystko przygotowane profesjonalnie i w przemyślany sposób :)2

Miła i sympatyczna atmosfera :)2

Jechaliśmy lajtowo bez napięcia i ciśnienia
Zrobiliśmy wszystkie OES-y i udało nam się podbić parę pieczątek
Co osobiście uważam za sukces :wink:

Mimo że rajd odbywał się 13 - stego i moim pilotem był @Ramzes nic złego się nie wydarzyło :)23

Wszystkim uczestnikom , organizatorom i sędziom serdecznie dziękuję za fajną zabawę i miło spędzony czas :)2 :)2 :)2

Ps. Dzięki @Ramzes :wink: :)2
Ostatnio zmieniony sob paź 13, 2007 9:34 pm przez Igor V8, łącznie zmieniany 1 raz.
Idee Lenina wiecznie żywe ... komunista , chwilowo w konspiracji ... :)21

ramzes

Post autor: ramzes » sob paź 13, 2007 9:23 pm

sawis pisze:
koko pisze:szkoda ze kolejna impreza zrobiona tak aby wygrali "swoi" nic dodać nic ująć
Kolego,
wyniki z pewnością organizator zamieści dokładne w necie.

A swoją drogą, może nie możesz przeżyć, ze ciśnienie ci się kończy na połowie zegara,a o reszcie możesz pomarzyć....

Jak zrobisz tak jak Golon na moim OS-ie ( przy ognisku gdzie stał Jeep - żebys skojarzyl) (możemy sie spotkać jutro nawet)
Zadanie to cztery koła powiedzmy metr w górze i auta dalej pojedzie samo. Sam ci ufunduje - nagrode - puchar i dyplom i litr samogonu.
Przyjmujesz wyzwanie?????????????????????
Zobaczymy czy nie jesteś mięka faja......
dobre ... :)21
ale chyba nie tylko u ciebie Sawis ...
na ostatnim oesie też leciał jak szalony i zatrzymał sie prawie driftem :)21
era Hdi :)21

BYŁ-> Samurai, Y60 ..

sawis

Post autor: sawis » sob paź 13, 2007 9:29 pm

dobre ... :)21
ale chyba nie tylko u ciebie Sawis ...
na ostatnim oesie też leciał jak szalony i zatrzymał sie prawie driftem :)21
Wiem,
znam Golona od lat i znam jego styl jazdy :lol: :lol: :lol:
Zobaczymy czy kolega ma jaja...czy jest mieką gadającą fają :)21

Awatar użytkownika
Igor V8

Post autor: Igor V8 » sob paź 13, 2007 9:33 pm

Wiesz co kolego ......
Byłem widziałem uczestniczyłem ......
Jak nie umiesz rywalizować z innymi to nie startuj w takich imprezach :roll:
Czasami trzeba potrafić pogodzić się z porażką :wink:

Awatar użytkownika
Roballo44

Post autor: Roballo44 » sob paź 13, 2007 9:34 pm

Fajna impreza . Nie było korków na próbach, pieczątki i łatwiejsze i trudniejsze. Każdy mógł znaleźć coś dla siebie. JA:wszystkie oesy zaliczone, jedna pieczątka nie znalazła się na karcie. Auto dało radę, pilot również. Bawiliśmy się rewelacyjnie. Tak trzymać :)2. Do organizatorów - możecie myśleć o kolejnej edycji :)21
Samurai'92-kilka modyfikacji, jeździ po bezdrożach
Y60 - już nie ma => jest Y61 long
Japan Rulez

Awatar użytkownika
Igor V8

Post autor: Igor V8 » sob paź 13, 2007 10:25 pm

GOLON

Post autor: GOLON » sob paź 13, 2007 10:36 pm

No i po herbacie :D

Bardzo fajny rajd (wreszcie mówię z pozycji uczestnika).
1. ilość pieczątek i Osów - w sam raz. Naprawdę trzeba było się sprężać, żeby zdążyć przed 19tą.
2. Fajne dojazdówki, niewiele asfaltu i jak na mazowsze bardzo mało zabudowań, co idzie w parze z brakiem uzbrojonych rolników, itp. na trasie.
3. Fajny kilmiat i miła atmosfera
4. Piękne!!!!!!!!!! Oesy WRESZCIE rajd na którym można się pościgać. Były wąskie szykany, ciasno ustawione drzewa, hopki, długie szybkie proste i bardzo szybkie zakręty. :)2 :)2 :)2
5. Czytelny roadbook
6. Dla mnie było zajebiście (może z racji wyniku nie potraktujecie moich uwag obiektywnie, ale pamiętajcie, że to konkurencyjny rajd do mojego, więc powinienem się czepiać. :wink: )
8. Dla mnie bomba

Podziękowania jak zwykle dla Andrzeja Karłowicza i Michała Oleś za pomoc w przygotowaniu patrola,
Podziękowania dla mojego pilota, bo był pierwszy raz na rajdzie, a momentami było naprawdę szybko :wink: ,
Podziękowania dla ekipy z którą dziś podróżowaliśmy czyli:
Darka, Miłka, Andrzeja, Daniela oraz ich pilotów.

Brawa dla organizatorów :)2

GOLON

Post autor: GOLON » sob paź 13, 2007 10:37 pm

BEZ KOMENTARZA :evil:

koko

Post autor: koko » ndz paź 14, 2007 10:38 am

ale wy lapiecie odrazu ciśnienie ja nie moge ludzie jakeis proszki bierzcie
przyjechalem tylko na wyniki nie uczestniczylem w rajdzie teraz, i sorry Michal jak sie pomysliłem to przyjmij moje przeprosiny i szczere gratulacje
ale jak gadałęm z Michalem - organizatorem to jak sie pytalem jak dlugi gr mogł objechac dareckiego to glowe mial w dol i nic nie odpowiadal. zwlaszcza na ciasnym oesie w lesie znanym z Golona Modlina gdzie zeby sie wylamac dlugim to trzeba sie nameczyć
Mnie cisnienie nie lapie bo nie uczstniczylem w rajdzie to co mi zalezy na tym kto jakie zajął miejsce.
Widizalem jak Michał jeżdzi i wiem ze nie jezdzi zle moje graty,
a wy jakies prochy na to cisnienie bierzcie szczegolnie kolega ktory opowiada o locie Michala i chce jakiegos wyzwania

Saitox
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Saitox » ndz paź 14, 2007 10:41 am

Gratulacje dla Pająka który swój pierwszy rajd zrobił poprostu zajebisty. Wielki ukłon także za to że były 3 roadbooki, dzięki temu ludzie porozjeżdzali się po trasie i nie było korków do os czy pieczątek. Mam nadzieję że będą kolejne edycje, jeśli tak to w Nowym Dworze na stałe zagoszczą dwa naprawdę dobre rajdy czyli "W Obronie Twierdzy Modlin" i "Strefa Wysokich Ciśnień".
Chciałbym także podziękować ekipe z którą mam przyjemność jeździć czyli Dareckiemu, Andrzejowi, Miłkowi i oczywiście Golonowi który to chyba doszedł do perfekcji w katowaniu swojego GR. Bez nich napewno bym nie zdobył jednej pieczątki. Z tego co mi wiadomo tylko my ją mieliśmy :lol: . Szkoda że Miłkowi auto odmówiło posłuszeństwa ale jakby dojechał do końca to były duże szanse że na pudło bym się nie załapał, ale i tak szkoda :cry: .
Co do wypowiedzi "Koko" , kolego chyba nie wiesz co piszesz !! !! !! . Tak to już jest że wygrywają lepsi, jeżeli uważasz że puchar który zdobyłem mam dzięki znajomością to wybierz sobie os, zrobisz lepszy czas od mojego to Ci puchar oddam.

Saitox
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Saitox » ndz paź 14, 2007 10:48 am

Zapomniałem napisać że ostani os, ten na żwirowni pomimo że nie wykręciłem najlepszego czasu był poprostu .... CUDO nie os !! !! !! :)2 :)2 :)2

sawis

Post autor: sawis » ndz paź 14, 2007 10:52 am

koko pisze:ale wy lapiecie odrazu ciśnienie ja nie moge ludzie jakeis proszki bierzcie
przyjechalem tylko na wyniki nie uczestniczylem w rajdzie teraz, i sorry Michal jak sie pomysliłem to przyjmij moje przeprosiny i szczere gratulacje
ale jak gadałęm z Michalem - organizatorem to jak sie pytalem jak dlugi gr mogł objechac dareckiego to glowe mial w dol i nic nie odpowiadal. zwlaszcza na ciasnym oesie w lesie znanym z Golona Modlina gdzie zeby sie wylamac dlugim to trzeba sie nameczyć
Mnie cisnienie nie lapie bo nie uczstniczylem w rajdzie to co mi zalezy na tym kto jakie zajął miejsce.
Widizalem jak Michał jeżdzi i wiem ze nie jezdzi zle moje graty,
a wy jakies prochy na to cisnienie bierzcie szczegolnie kolega ktory opowiada o locie Michala i chce jakiegos wyzwania
AAAA..może kolega należy do grupy prowadzącej władze w naszym pięknym kraju...Oni też tak robią , rzucają oskarżenia....apotem odwijają kota ogonem. :lol: :lol: :lol:

M.Pająk
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: M.Pająk » ndz paź 14, 2007 1:30 pm

Witam, w rajdzie brało udział 29 załóg. Na metę dotarły 24 zespoły. Oto oficjalne wyniki:

miejsce/załoga
1 - 3
2 - 6
3 - 4
4 - 5
5 - 15
6 - 12
7 - 1
8 - 11
9 - 10
10- 26
11- 2
12- 25
13- 14
14-24
15-27
16-8
17-16
18-18
19-33
20-22
21-19
22-13
23-20
24-17

Przy okazji chciałbym podziękować uczestnikom za zabawę oraz członkom klubu wawa4x4 za pomoc w organizacji rajdu a także wszystkim sędziom i osobom czuwającym nad przebiegiem imprezy. Prosiłbym uczestników którzy chcą odebrać pamiątkowe CD ze zdjęciami robionymi podczas rajdu o informację na maila pm-active@wp.pl i podanie adresu. Zdjęcia zostaną wysłane pocztą. Dziękuję raz jeszcze i zapraszam na kolejną edycję która z pewnością się odbędzie.

Michał Pajak

www.pm-active.pl

Awatar użytkownika
Igor V8

Post autor: Igor V8 » ndz paź 14, 2007 1:35 pm

M.Pająk pisze: 23-20
A tak się martwiłem że będziemy ostatni :)23
23 miejsce na 29 załóg uważam za sukces :)2
Ostatnio zmieniony ndz paź 14, 2007 5:01 pm przez Igor V8, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Francek

Post autor: Francek » ndz paź 14, 2007 4:38 pm

sawis pisze:
AAAA..może kolega należy do grupy prowadzącej władze w naszym pięknym kraju...Oni też tak robią , rzucają oskarżenia....apotem odwijają kota ogonem. :lol: :lol: :lol:

AAAAAA........może przestałbyś pierdo....lic kocopały.
Higway to hell

ramzes

Post autor: ramzes » ndz paź 14, 2007 4:40 pm

Francek pisze:
sawis pisze:

Franc .. należysz do PiS"u :?? :o :wink:
era Hdi :)21

BYŁ-> Samurai, Y60 ..

Awatar użytkownika
Igor V8

Post autor: Igor V8 » ndz paź 14, 2007 4:45 pm

Francek pisze: .......może przestałbyś pierdo....lic kocopały.
.... i Transpolonię Zachodnią byś zaczął motać :wink: :)21

Pamiętasz że jestem pierwszy zapisany

1. Igor909 + pilot Patrol Y61

sawis

Post autor: sawis » ndz paź 14, 2007 4:53 pm

Francek pisze:
sawis pisze:

Ale o so chodzi....??

Awatar użytkownika
Francek

Post autor: Francek » ndz paź 14, 2007 6:17 pm

Nigdzie nie należę. Sympatyzuję z UPR-em. Nie lubię kiedy wszystkie nieszczęcia tego świata są zwalane na Kaczorów :wink: ...tyle w temacie.
Za TP się wezmę po zimie bo teraz Panie narty, narty :D
Higway to hell

Figura
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Figura » ndz paź 14, 2007 7:32 pm

Panowie impreza nio po prostu wyczesana tak trzymać.Było super oesy fajniutkie szybkie pieczątki w sam raz chociaz te dwie koło dłutka dały sie we znaki popracowlismi nad nimi troszku w pare samochodzików.Czas leciał nie ubłagalnie do mety daleko bylo.Jeszcze jedno co nie tak na tej imprezie bylo to ze auto mi sie zesrało i nie chciało pracowac dalej a chec walki byla.Podziekował wszystkim organizatorom zajefajna impra .A Golon pokazał cio gr potrafi on juz nie jezdzi on lata pozdro i dzieki.

Ażan
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Ażan » ndz paź 14, 2007 9:06 pm

To jeszcze kilka fotek. Reszta na płytkach które rozsyła Pająk.

http://picasaweb.google.pl/azan1985/STR ... ICHCINIE02

Awatar użytkownika
Franek_hot
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Franek_hot » ndz paź 14, 2007 9:10 pm

Witam wszystkich
Byl to mój pierwszy udzial w takim rajdzie i musze powiedziec ze jestem zadowolony chociasz mialem obowy co do ukończenia tego rajdu ze względu na dlugość i cieżar samochodu ale jak zobaczylem że znalazlem sie na 17 miejscu to nie bylo chyba aż tak zle. Dzisiaj po calym dniu doprowadzania samochodu do stanu sprzed rajdu stwierdzilem ze trzeba dorobic szerszy zderzak przedni. Mam nadzieje ze na nastepnych imprezach tego typu nie bede sie juz musial przejmowac ciasnymi os- ami :wink: . Jak dla mnie impreza byla bardzo udana :)2 .
Dodge w300 79r.

Awatar użytkownika
Tapeworm

Post autor: Tapeworm » ndz paź 14, 2007 9:44 pm

SeriaIII made by craftsmen-driven by psychos

GOLON

Post autor: GOLON » ndz paź 14, 2007 9:54 pm

HEHEHEHE :lol:

Dziękujemy za skorzystanie z naszych linii lotniczych, mamy nadzieję, żer nasz lot sprawił państwu wiele radości. Na ziemi panuje piękna jesienna pogoda temeratura wynosi + 10 stopni C... 8) :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Turystyczno-sportowe”