czyli nie wyszło?Misiek Bielsko pisze:Pokraka nie pożyczam
Robiłem ostatnio wyliczenie, ile musiałoby to kosztować na jedną rundę (1dzień): Osiem tysi plus 25k kaucji - wszelkie naprawy po rajdzie z tej kaucji pokrywane.
GREAT ESCAPE RALLY - nowy rajd międzynarodowy
Moderator: Pasza
-
-
- Kontaktowanie:
Re: GREAT ESCAPE RALLY - nowy rajd międzynarodowy
Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 

- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
Sam se zrób... i sprawdź w wikipedii hasło "kaucja"... deklumały80 pisze:za taką kase co chce "misiekbiałystok" to se 2 zrobisz dla siebieStudent pisze:pozycz pokraka.
godnie Cię zastąpię![]()
![]()

-
- jestem tu nowy...
Stara klasa amatorska z H4X4 powinna jechać w klasie OPEN albo jako ewolucja w klasie OSX . Trasa dla OPEN to nie będzie masakra przeprawowa będzie gdzie popycić plus drobne przeszkody jakaś rzeczka, rowek małe torfowisko wszystko przejezdne z marszu ale nie osiągalne dla T1 itp.
Różnica do H4x4 jest taka że dotąd było w pętli teraz rozwiniemy w jeden kawałek jechany po roadbok-u.
Różnica do H4x4 jest taka że dotąd było w pętli teraz rozwiniemy w jeden kawałek jechany po roadbok-u.
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
albert...pomyśl na przyszłość o klasie stock.
takiej dla wozów seryjnych. ktoś ma np defendera do różnych celów i nie chce go kasztanić klatką i kubłami, a maraton by chętnie pojechał dla funu...
to też są klienci

takiej dla wozów seryjnych. ktoś ma np defendera do różnych celów i nie chce go kasztanić klatką i kubłami, a maraton by chętnie pojechał dla funu...
to też są klienci

#noichuj
-
- jestem tu nowy...
Dla nich jest klasa OPEN.
Dla LR winda to tylko formalność

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
albertdakar pisze:Dla nich jest klasa OPEN.
Ale nie każdy ma ochotę latać z windą,a chce troche rywalizacji.Kto z byłych uczestników h4 w klasie amatorskiej pojedzie scigać sie z samochodami RMPST w klasie sport open?
Nie każdy lubi przeprawę i/lub latanie z liną.
Osobiście nie tylko ja mam przygotowany samochód pod amatorską w h4 ale pod obecne zawieszenie i przeróbkę to nawet nie myśle montować wyciągarki.
I w tym miejscu nie mam szans na jakąkolwiek rywalicaję.Z samochodami RMPST i mocno zmotanymi nawet nie bedę miał najmniejszych szans.
A przebudowywać zawieszenie,fotele,klatkę i grom innych pierdoł pod klasę open nie będe.
Zobacz Albert ilu uczestników na h4 w klasie amatorskiej miałeś....i zastanów sie ilu z nich bedzie chciało bawić sie z wyciągarką.
Mam nadzieje że jest to jeszcze kwestia przemyślenia z tą klasą sport amatorska.
Pozdrawiam
Na imprezach powinno byc 10-15 różnych klas...a przy danej ilości uczestników prawie wszyscy byli by na pudle...

bądz twardy ........ i odpuść sobie!!!!!
sprawdziłem w wikipedii,Misiek Bielsko pisze:Sam se zrób... i sprawdź w wikipedii hasło "kaucja"... deklumały80 pisze:za taką kase co chce "misiekbiałystok" to se 2 zrobisz dla siebieStudent pisze:pozycz pokraka.
godnie Cię zastąpię![]()
![]()
np. jak wpisałem Misiek Białystok to wyszło = Dekel

Ostatnio zmieniony ndz sty 18, 2009 4:00 pm przez mały80, łącznie zmieniany 1 raz.
Albertdakar dzięki za @, widzę ze wreszcie zaczeło się coś dziać międzynarodowo Wielkie Brawa

Albert jak z trasa czy bedzie ona po duzej petli czy nz z A do B i noclegi codziennie gdzie indziej.Opisz cos blizej.
I czemu takie duze wpisowe?????
I czemu takie duze wpisowe?????
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
Tysiak to dużo za 400km? To moze zacznij jezdzic na zloty moto, po 15 zyli wstep....
Ooo ! i tu się z Tobą zgadzamMisiek Bielsko pisze:Tysiak to dużo za 400km? To moze zacznij jezdzic na zloty moto, po 15 zyli wstep....

tylko ten termin 

Dla jednych to duzo dla innych malo.A fajnie byloby wiedziec za co ?
-
- jestem tu nowy...
Bazą rajdu bedzie pałac w Żaganiu przez wszystkie dni rajdu, będą udostepnione pomieszczenia gdzie będzie można zanocować w ramach wpisowego lub jak ktoś woli skorzystać z bazy hotelowej miasta i okolic na wlasny koszt. W bezposrednim sąsiedztwie pałacu będzie strzeżony park serwisowy i parking.
Czy w open wyciągarka bedzie niezastąpiona?
Alberto ja też mam pytanie: dużo będzie jazdy na azymut i czy wogóle będą takie odcinki?
raf_jeep pisze:Alberto ja też mam pytanie: dużo będzie jazdy na azymut i czy wogóle będą takie odcinki?
raf, a jaki masz kłopot z azymutami ?
zadzwoń to ci w 5 minut wytłumacze jak sie je ogarnia 501401601
im więcej azymutów tym lepiej, niech sie naród naumie jeździć w dobrym kierunku a nie we wszystkie możliwe strony

Krzysiek
Życie jest piękne - jeśli dobrze wybierzesz środki antydepresyjne...
Życie jest piękne - jeśli dobrze wybierzesz środki antydepresyjne...
.
Ostatnio zmieniony pt sty 23, 2009 6:54 pm przez fanfm, łącznie zmieniany 1 raz.
przy całym szacunku dla Organizatora i rajdu który może okazać się świetnym rajdemMisiek Bielsko pisze:Tysiak to dużo za 400km? To moze zacznij jezdzic na zloty moto, po 15 zyli wstep....
liczba kilometrów niewiele mówi o jego "jakości"
[mówię o klasie open]
na poligonach można i 1000 km zrobić, siatka dróg jest bardzo gęsta, natomiast atrakcje terenowe już nie tak częste
a 1000 zł to mniej więcej koszt wpisowego na 2 do 3 rajdy przeprawowe powiedzmy amatorskie [gdzie liczy się głównie zabawa a sędziów nie ma na trasie] albo na jeden porządny rajd bardziej zorganizowany [albo nawet nie na jeden] więc zarówno jest to dużo i mało zależy jak na to spojrzeć

Moderator zmoderował wątek więc dopiszę tylko że to nie jest atak na organizatora ,
przydałoby się więcej szczegółów na temat trasy czy trasa przeprawowa będzie różniła się od szybkościowej długością czy może czasem przejazdu?
Ostatnio zmieniony pn sty 26, 2009 11:40 am przez gkozi, łącznie zmieniany 1 raz.
Długi LC90 do jazdy, krótki GRat do zabawy
To będzie rajd a nie zabawa bez sędziówgkozi pisze:...1000 zł to mniej więcej koszt wpisowego na 2 do 3 rajdy przeprawowe powiedzmy amatorskie [gdzie liczy się głównie zabawa a sędziów nie ma na trasie] albo na jeden porządny rajd bardziej zorganizowany [albo nawet nie na jeden] więc zarówno jest to dużo i mało zależy jak na to spojrzeć

(główna atrakcja - długość trasy)

T2 optymista
"Gdyby Bóg był zwolennikiem przedniego napędu, to chodzilibyśmy na rękach"
"Gdyby Bóg był zwolennikiem przedniego napędu, to chodzilibyśmy na rękach"
-
- jestem tu nowy...
Wpisowe to nie tylko "siano" dla orga za jego robote. To opłaty dla Lasów Państwowych i właścicieli terenów, odszkodowania za zniszczone drogi i drzewa, oplaty dla ratowników,wykonanie projektów organizacji ruchu i opłaty za zajecie pasów drogowych, koszty PR, wyżywienie dla uczestników i ORGÓW itp.
Jeżeli ktoś uważa że jest wstanie zorganizować legelnie w polsce rajd terenowy ok 400km za mniej niż 100tyś. to zapraszam do współpracy.
Pisze to żeby uświadomić wam że 1000 złotych to tylko 250 euro, co na warunki europejskie nie jest dużą kwotą.
Rajd i tak ekonomicznie bilansuje sie dopiero dzięki sponsorom.
Jeżeli ktoś uważa że jest wstanie zorganizować legelnie w polsce rajd terenowy ok 400km za mniej niż 100tyś. to zapraszam do współpracy.
Pisze to żeby uświadomić wam że 1000 złotych to tylko 250 euro, co na warunki europejskie nie jest dużą kwotą.
Rajd i tak ekonomicznie bilansuje sie dopiero dzięki sponsorom.
i widzisz kozi - gamoniu jeden
alberta nam zdenerwowałeś.

i nikt mnie nie przekona ze białe jest białe a czarne jest czarne
a tych coraz mniej
landwarsztat
" i tak warto żyć"
" i tak warto żyć"