TRIAL 4x4 Jaworzno 2009r

czyli rajdy ze ściganiem i próbami przejazdu

Moderator: Pasza

Awatar użytkownika
oblesnik

Re: TRIAL 4x4 Jaworzno 2009r

Post autor: oblesnik » pn wrz 21, 2009 3:21 pm

Gierek pisze:Trzeba przyznać że sekcje były poustawiane jak nigdy :)2 Świetna robota !!

Gierek
No wreszcie dobre słowo na temat sekcji. :D Było kilka niedociągnięć ale się dopiero uczymy.

Na przyszłość chcecie, żeby były trudniejsze , takie same czy łatwiejsze ??

Sędziom podziękowanie za porządek na sekcjach (wreszcie kibice nie biegali jak szaleni między kołami). :)2
Samurai - seria :wink: - na serio :)25

Pacierza i piwa nie odmawiam!

Awatar użytkownika
JeepFan

Post autor: JeepFan » pn wrz 21, 2009 4:24 pm

szary pisze:No gratuluję organizatorom imprezy. Pogoda dopisała, frekwencja również - podobno bardzo trudne sekcje ustawiliście heh ale chyba o to chodzi właśnie.
Szkoda tylko ze jak co roku kolega ziółkowski vel bigu robi zamieszanie , ciekawe czy w tym roku tez gdzieś będzie pisało że współorganizatorem Waszej imprezy jest :roll: Nie miłe jest słyszeć gdy rzeczony typ szwenda się wśród widzów i do zupełnie obcych ludzi wyzywa członków Mutt'a od alkoholików, mnie od h.ujów i takie tam...Dziś nas jutro kogo innego...
Pytałem organizatora czy mogę tu o tym wspomnieć - pozwolił - więc wspomniałem.
Pozdrawiam.
Ja osobiście nie słyszałem ale skoro piszesz - znaczy wiesz.
Forum jest dla wszystkich. Każdy moze wyrazic swoje zdanie tak więc pozwolenia Ci nie trzeba.

Z kolei jeden z moich znajomych usłyszał wśród zawodników że "Fonos Wyryp" to zmałpowana "Zemsta Szarego"
Żeby rozwiać wszystkie wątpliwości i żeby nie musieli gadać za plecami potwierdzam że Fonos Wyryp jest wzorowany (czy jak ktoś woli zmałpowany) na zemście Szarego. Jakoś się tego nie wstydzę.

Co do samej imprezy to miło słyszeć pochwały ale doskonale zdajemy sobie sprawę z wielu rzeczy które były zchrzanione.
Najgorszą sprawą sa przestoje i czekanie w kolejce.Nie mam pojecia jak to zmienić.
Jedynym wyjsciem jest chyba drastyczne ograniczenie liczby startujacych.
Albo może ustawic od razu osiem triali i od rana w sobotę dać czas do popołudnia w niedzielę na zapełnienie karty prób według uznania zawodników. Ale do tego trzeba niestety armii ludzi, jak to juz wyzej napisano.
Co do trudności ja osobiście uwazam ze sekcje były zbyt trudne i urazogenne dla samochodów.
Inni koledzy z klubu uważają, że tak ma być. Dlatego tu opinie startujących zawodników były by cenne.

Wszystkim bardzo dziękujemy za przybycie.
W tym roku to ostatnia runda w Polsce. Zapraszamy do Ostrawy.
Co będzie w przyszłym i w jakiej formie na razie sami nie wiemy.

Awatar użytkownika
Twardy

Kontaktowanie:

Post autor: Twardy » pn wrz 21, 2009 5:12 pm

Dziękujemy organizatorom za przyjęcie i wszystkim za zabawę, fajnie było Was znów spotkać.

Trudność przeszkód bardzo dobra, nikt nie musi pokonać wszystkich bramek, nie ma obowiązku. Jednak sekcje poza 1 i 2 zbyt wąskie (i nie piszę tu o szerokości bramek), już po IV sekcji w sobotę (a od niej zaczynaliśmy) położyliśmy lagę bo nie widzimy sensu nawracać i ustawiać się na 6 razy do wjazdu w bramkę. Do końca walczyliśmy z przeszkodami a nie z trialem, nie zważając czy położymy tyczkę czy nie. Jakieś takie zniechęcenie nas ogarnęło, 2,5h czekania, potem 2h, wjazd na sekcję i jazda pół metra w przód, pół metra w tył. Nie wiem jak dla innych, dla nas bez sensu. Na wiosnę trzeba było myśleć a nie wiercić się w miejscu kręcąc kieratem.

Jeszcze raz szacunek za organizację, minus to czas oczekiwania.
człowiek człowiekowi wilkiem a kiwi kiwi kiwi

milas

Post autor: milas » pn wrz 21, 2009 5:23 pm

bo to jest trial i natym polega

chlopaki jezdzacy na crosach niezawsze startuja w trialu na motorach a niby sprzet podobny
VITARA 1,8 140 KM na 30' /9,5 simex sztywny most
Mysłowice gg 4789697
www.slask4x4.pl

Awatar użytkownika
oblesnik

Post autor: oblesnik » pn wrz 21, 2009 5:38 pm

Twardy pisze:Dziękujemy organizatorom za przyjęcie i wszystkim za zabawę, fajnie było Was znów spotkać.

Trudność przeszkód bardzo dobra, nikt nie musi pokonać wszystkich bramek, nie ma obowiązku. Jednak sekcje poza 1 i 2 zbyt wąskie. Na wiosnę trzeba było myśleć a nie wiercić się w miejscu kręcąc kieratem.

Jeszcze raz szacunek za organizację, minus to czas oczekiwania.
Ta ciasnota wynika tylko z tego jaki teren mamy do dyspozycji. Żeby zwodnicy mogli pojeździć po nowym terenie trzeba było to i owo usunąć ale na radykalne harakiri raczej nie dostaniemy społecznego przyzwolenia. Mimo iż są to nieużytki poprzemysłowe. Poszerzenie pola sekcji tak jak to miało na sekcji nr 3 w dniu pierwszym ma wady i zalety.
Wady to:
gonitwa sędziów za samochodem
konieczność kilku sędziów na sekcji
kiepska możliwość obserwacji przez kibiców i konkurencję całego przejazdu
zawężenie dróg dojazdowych i miejsca do parkowania
Zalety to:
lepsza manewrowość dla załogi startującej
?

Teren jest niewielki. Bardzo trudno wygrodzić na nim 5 sekcji na pierwszy dzień z miejscem dla kibiców, "drogi", "parkingi"
Samurai - seria :wink: - na serio :)25

Pacierza i piwa nie odmawiam!

Awatar użytkownika
Maqlinka

Post autor: Maqlinka » pn wrz 21, 2009 6:40 pm

Impreza udana :)2 Dzięki dla orgów i współzawodników za dobrą zabawę :)2 :wink:

Co do narzekań:
1. Czas oczekiwania na sekcjach (wiem .... mało oryginalne :)21 )
2. Próby trudniejsze niż na poprzedniej edycji ( to akurat nie wada) .... ale mało czasu jak dla mnie - o ile w maju jechało się na luzie to teraz czułem presję czasu, przez co popełniałem błędy. Faktem jest, że parch okazał się za dużą stodołą ( nie można wymagać, żeby impreza była robiona pod jedno auto) a ja jechałem zachowawczo obawiając się figury (brak klatki - co też nie jest winą orgów :wink: )

Co do terenu - trial można zorganizować na zupełnie płaskim terenie na którym są poustawiane przeszkody ze starych opon, betonowych kształtek, bali drewnianych itp...
Można by zrobić tor ( z takimi przeszkodami i puszczać samochody jak w fonosie - potrzeba do tego tylko dwóch sędziów) - reszta jeździ na klasycznych sekcjach.

Takie luźne przemyślenia :wink:
Ogólnie wracam tam następnym razem z miłą chęcią niezależnie od tego co zrobicie :)2
Life's Too Short For A Full Time Job

protetyk

Post autor: protetyk » pn wrz 21, 2009 6:53 pm

JeepFan pisze: Najgorszą sprawą sa przestoje i czekanie w kolejce.Nie mam pojecia jak to zmienić.
Jedynym wyjsciem jest chyba drastyczne ograniczenie liczby startujacych.
Po mojemu tego nie przeskoczysz nawet jak na głowie staniesz.
50 aut to i tak dużo nie jest.
Trzeba liczyc minimum 15 minut na przejazd jednego.
Drugi dzień wg mnie poszedł sprawniej. Dłuższy czas oczekiwania na wjazd na sekcje wynikał z tego że było ich tyko 3, ale ta forma bez grup i każdy podjeżdża gdzie chce jest szybsza.
Nie ma sekcji która stoi pusta, bo cała grupa nie ukończyła poprzedniej.
Przydał by się drugi dyżurny samochód do zdejmowania poległych (jeden na dwie/trzy sekcje)
A jak nie będzie szybciej zawsze można pogadac ze znajomymi, zdążyc śmietnik naprawic, etc.
Jak pisałem, taki urok tej imprezy i ja tam absolutnie nie narzekam.
ps.
I się panie Dziadek nie przejmuj, bo siwizna już jest, ale jeszcze można wyłysiec.
Ustawicie więcej koszy na śmieci i będzie git :)21

Awatar użytkownika
marhuda_
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: marhuda_ » pn wrz 21, 2009 7:16 pm

Chciałem serdecznie podziękować organizatorom i uczestnikom nie tylko za super organizacje i miłą atmosferę ale również za możliwość kontynuowania zabawy po awarii syfa i długim postoju w "parku serwisowym". (Gratulacje za pudło i podziękowania dla Protetyka, podziękowania dla innych za pomoc i duchowe wsparcie :wink:)

Co to samego trialu to może faktycznie place były za małe na taką ilość tyczek.
Jeżeli coś może się zepsuć-zepsuje się na pewno-prawda ale
Always look on the bright side of life

Awatar użytkownika
pavvel
Kontaktowanie:

Post autor: pavvel » pn wrz 21, 2009 7:45 pm

a mi sie wszystko podobalo moze dlatego ze nie ja stalem w tych kolejkach ale z punktu widzenia widza (ale wyszlo :)21 ) zawsze sie cos dzialo i mozna bylo ogladac rozne wyczyny :)21
jedynie co to wiecej koszy jak pisza koledzy by sie przydalo
i szacunek dla was ze wam sie chcialo :)2
Czasami wychodzi lepiej niż planujesz-pomyślał mąż,gdy rzucił młotkiem w kota,a trafił w żonę

Awatar użytkownika
chainz

Post autor: chainz » pn wrz 21, 2009 7:55 pm

to ja dodam coś ze swojej strony...

Przede wszystkim dziękuję moim starszym i bardziej doświadczonym kolegom za wspólną pracę podczas organizacji tej i poprzednich rund trialu.

Dziękuję również zawodnikom i kibicom za przybycie. Myślę, że mimo kilku niedociągnięć będziecie pozytywnie wspominać wrześniową rundę trialu i pojawicie się w Jaworznie w kolejnym sezonie.

Patrząc całkowicie z boku na temat trudności tras, wielkości sekcji itd. to zawsze będzie tak, że ile osób tyle opinii. Inne zdanie będą miały załogi startujące samurajem a inne patrolem. Cały zespół organizacyjny chętnie pozna Wasze zdanie na temat sekcji i ich trudności lub stopnia skomplikowania tak, żeby wyciągnąć wnioski na kolejny trial. Dlatego proszę piszcie co się Wam nie podobało i jakie macie wrażenia po ostatnich zawodach.

a wg. mnie najlepiej ze strony organizatora - AK Jawor temat podsumował dziadek
JeepFan pisze: W tym roku to ostatnia runda w Polsce. Zapraszamy do Ostrawy.
Co będzie w przyszłym i w jakiej formie na razie sami nie wiemy.
Automobilklub JAWOR

piotr bobowiec

Post autor: piotr bobowiec » pn wrz 21, 2009 8:07 pm

A gdzie można zobaczyć wyniki.

Awatar użytkownika
chainz

Post autor: chainz » pn wrz 21, 2009 8:42 pm

piotr bobowiec pisze:A gdzie można zobaczyć wyniki.
- można było w biurze zawodów przed i w trakcie rozdania nagród
- będą wisieć na stronie zawodów w dniu jutrzejszym
Ostatnio zmieniony pn wrz 21, 2009 9:17 pm przez chainz, łącznie zmieniany 1 raz.
Automobilklub JAWOR

Awatar użytkownika
stokrotka

Post autor: stokrotka » pn wrz 21, 2009 8:44 pm

protetyk pisze:
JeepFan pisze: (...) ps.
I się panie Dziadek nie przejmuj, bo siwizna już jest, ale jeszcze można wyłysiec.
Ustawicie więcej koszy na śmieci i będzie git :)21
(...)

Tak, koszy było zdecydowanie brak!
A oprócz tego- gratuluje imprezy!

PS. Szary, lecz kompleksy u psychoanalityka, OK?

milas

Post autor: milas » pn wrz 21, 2009 9:01 pm

stokrotka pisze:
protetyk pisze:
JeepFan pisze:

PS. Szary, lecz kompleksy u psychoanalityka, OK?

dobre :)21
Mysłowice gg 4789697
www.slask4x4.pl

Awatar użytkownika
Twardy

Kontaktowanie:

Post autor: Twardy » pn wrz 21, 2009 9:07 pm

milas pisze:bo to jest trial i natym polega

chlopaki jezdzacy na crosach niezawsze startuja w trialu na motorach a niby sprzet podobny
naprawdę? :o

to może trzeba zrobić sekcję na polu 4x4 metry i liczyć punkty za dotknięcie granicy i cofanie? proponuję limit czasowy 30 sekund.

moja wcześniejsza wypowiedź dotyczyla klasy M i sposobu ustawienia niektórych bramek oraz kierunku ich przejazdu...
człowiek człowiekowi wilkiem a kiwi kiwi kiwi

milas

Post autor: milas » pn wrz 21, 2009 9:29 pm

marudzisz :)21

przyjechales , niespodobało sie , nastepnym razem przyjedziesz poogladac
Mysłowice gg 4789697
www.slask4x4.pl

Awatar użytkownika
Mikado

Post autor: Mikado » pn wrz 21, 2009 9:42 pm

zrobiliście tym razem tak ciasno, że trzeba by mieć samuraja ze skróconym rozstawem osi żeby się zmieścić
a i to najlepiej żeby tylna oś też była skrętna :)21

mm25mys
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: mm25mys » pn wrz 21, 2009 9:54 pm

Impreza bardzo udana , organizacja super, podziękowania dla organizatorów , startujących i kibiców za miłą atmoswerę .
Jedynym minusem ciężki dojazd bo bramek , czasami niemożliwy dla dużych samochodów . Bramki im cięższe tym lepsze tylko żeby dało się do nich dojechać .
I o co w tym wszystkim chodzi?
tel 518-554-198

Awatar użytkownika
margod

Kontaktowanie:

Post autor: margod » pn wrz 21, 2009 10:11 pm

pavvel pisze: i szacunek dla was ze wam sie chcialo :)2
Dokładnie :)2 i oby Wam się chciało dalej :)2
Jak dla mnie było OK.
Poprzeczka została znacznie podniesiona, z pewnością była to jedna z najtrudniejszych rund. Ciasno było dla wszystkich i dla patroli i dla samurajów. W sobotę sekcje były niby trudniejsze i ciaśniejsze a Jarek objechał mnie o kilkadziesiąt punktów, po pierwszym dniu był na 2 miejscu - Vitarą bez blokady i na marnych nalewkach :)11 :)21

Awatar użytkownika
Jaro-s

Kontaktowanie:

Post autor: Jaro-s » pn wrz 21, 2009 11:39 pm

Dzięki wszystkim za świetną zabawę. Dzięki Jurek wiesz za co :oops: i jeszcze raz przepraszam. Głupie nawyki z przeprawy :)
Co do stopnia trudności na sekcjach, myślę że nie było tak źle skoro seryjną vitarą bez żadnego doświadczenia nawet sobie radziłem w klasie M. Ciasno było, ale kto Wam każe patrolami jeździć :lol: Ja też musiałbym narzekać z kolegami jeżdżącymi piździkami, że Kufel na zwolnicach z potężnym piecem i zawieszeniem Fox-a, ma przewagę nad nami w terenie.
Jeździmy tym co mamy. Do wygrywania trzeba budować auto, które i tak po kilku sezonach trzeba wymienić bo zmienia się specyfikacja terenu, oraz poprzeczka wyżej ustawiona przez organizatora.
Kolejek oczywiście nie lubię, ale one też mają istotną zaletę.
Można obserwować przejazdy innych i obmyślać trasę własnego przejazdu.
Proponuję cena x 2 i za tą kasę więcej sędziów postawić, którzy będą non-stop na każdej sekcji.
Kolejność startu ustalać wcześniej wpisując się na listę oczekujących do startu, aby nie było przypadkowych nieporozumień.

Awatar użytkownika
stokrotka

Post autor: stokrotka » śr wrz 23, 2009 4:20 am

szary pisze: Szkoda tylko ze jak co roku kolega ziółkowski vel bigu robi zamieszanie , ciekawe czy w tym roku tez gdzieś będzie pisało że współorganizatorem Waszej imprezy jest :roll: Nie miłe jest słyszeć gdy rzeczony typ szwenda się wśród widzów i do zupełnie obcych ludzi wyzywa członków Mutt'a od alkoholików, mnie od h.ujów i takie tam...Dziś nas jutro kogo innego...
Pytałem organizatora czy mogę tu o tym wspomnieć - pozwolił - więc wspomniałem.
Pozdrawiam.
a tym samym załatwiłeś Dziadka

no widzisz Szry,gdybyś miał mózg to byś wiedział !

to nie było trudne do znalezienia, Trial 4x4 Jaworzno wrzesień 2008, impreza sponsorowana przez Toyota Katowice, Team 4x4 Toyota Katowice :wink:

A na banery była zgoda od orga.. też się dowiedziałam http://www.youtube.com/watch?v=mJfa_7uS ... edded#t=27

Kazik (Szry)!! ty to lepiej już nie dzwoń do Ziółka i nie proś o pomoc, a z tego co wiem, to wykosztowałeś się :lol:

masz jeszcze jakieś pytania?
Ostatnio zmieniony śr wrz 23, 2009 10:08 am przez stokrotka, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
s3R

Post autor: s3R » śr wrz 23, 2009 7:45 am

Ten topik to TRIAL 4x4 Jaworzno 2009r trzymać się tematu a nie pie@#@$%$# o dupie maryni. :evil:
Nie zaciemniać swoimi animozjami obrazu imprezy. Tnijcie się na PW.
Zdrapek i poharatka

piotr bobowiec

Post autor: piotr bobowiec » śr wrz 23, 2009 8:54 am

Apropos klasyfikacji.
To kiedy będą podane wyniki na stronce.

protetyk

Post autor: protetyk » śr wrz 23, 2009 9:06 am

Wczoraj :)21

piotr bobowiec