SMOR !!! Sowiogórskie Mistrzostwa Off Road
Moderator: Pasza
- Łukasz Żak
- jestem tu nowy...
Uwaga! W związku z przedłużeniem prac związanych z otwarciem toru Off Road w Dzikowcu Rajd Samochodów Terenowych przeniesiony zostaje na 18-19 czerwica 2010 r. Za utrudnienia przepraszamy.
Zapraszamy miłośników Off Road-u do udziału w cyklu spotkań pod nazwą Sowiogórskie Mistrzostwa Off Road. Będą to imprezy dla samochodów terenowych, quadów i motocykli rozgrywane w większości po Torze Off Road w miejscowości Dzikowiec. Jest to tor utworzony w naturalnym terenie po dwóch zboczach góry o powierzchni 16,5 ha z trudną, technicznie trasą. Będzie jazda po kamienistych, krętych drużkach ukazujących kwintesencje warunków panujących w Górach Sowich. Nie zabraknie stromych zjazdów i podjazdów, trawersów, błota i pięknych krajobrazów zapierających dech w piersiach.
Rajd Samochodów terenowych (18 - 19 czerwiec 2010 r.) o typowo przeprawowym charakterze z podziałem na dwie klasy: ekstremalnie trudną – No Limit dla samochodów wyposażonych w wyciągarki oraz Adventure – z ciężką trasą i trudnymi pieczątkami do zdobycia. Nie zabraknie technicznej jazdy po zboczach Gór Sowich, kamienistych odcinków, błotnej przeprawy, trawersów, zjazdów i podjazdów w których konieczne będzie użycie kinetyków i pasów.
Klasa No Limit: wpisowe: 350 zł
Kolejność zgłoszeń decydować będzie o starcie do prologu o godz. 18.00. Wyniki czasowe z prologu decydować będą o kolejności startu w rajdzie. Start w prologu nie jest obowiązkowy, a załogi które nie wezmą w nim udziału będą startowały według kolejności zgłoszeń w biurze rajdu Start odbędzie się o godz. 22:00 z parkingu obok toru Off Road w Dzikowcu w Gminie Nowa Ruda. Zawodnicy otrzymają roadbooki oraz karty drogowe. Na trasie zostaną rozmieszczone PKP. Maksymalny czas przebywania na trasie: 16 godz.
Klasa Adventure: wpisowe 250 zł
Kolejność zgłoszeń decydować będzie o starcie do prologu o godz. 17.00. Wyniki czasowe z prologu decydować będą o kolejności startu w rajdzie. Start w prologu nie jest obowiązkowy, a załogi które nie wezmą w nim udziału będą startowały według kolejności zgłoszeń w biurze rajdu Start odbędzie się o godz. 21:00 z parkingu obok toru Off Road w Dzikowcu w Gminie Nowa Ruda. Zawodnicy otrzymają roadbooki oraz karty drogowe. Na trasie zostaną rozmieszczone PKP. Maksymalny czas przebywania na trasie: 16 godz.
Trasa przygotowana została tak aby można ją było przejechać każdym samochodem terenowy z napędem 4x4 i na przyzwoitych oponach z trudnymi odcinkami specjalnymi. OS-y można pominąć już zdobyć tylko część PKP-ów co pozwala na udział w rajdzie osób niezaawansowanych i preferujących turystyczną jazdę. Dzięki temu można będzie również oglądać zmagania kolegów bardziej wprawionych w jazdę w terenie.
W bazie rajdu po jego zakończeniu odbędzie się impreza integracyjna z pokazem filmów i zdjęć z rajdów. Nastąpi na niej również rozdanie pamiątkowych dyplomów dla wszystkich uczestników oraz pucharów i nagród dla zwycięzców. Wstęp na imprezę ze smacznym poczęstunkiem i napojem chłodzącym dla załóg jest bezpłatny.
http://www.dzik4x4.pl/smor/index.htm
http://www.youtube.com/watch?v=W-a_vMKtKLs
Zapraszamy miłośników Off Road-u do udziału w cyklu spotkań pod nazwą Sowiogórskie Mistrzostwa Off Road. Będą to imprezy dla samochodów terenowych, quadów i motocykli rozgrywane w większości po Torze Off Road w miejscowości Dzikowiec. Jest to tor utworzony w naturalnym terenie po dwóch zboczach góry o powierzchni 16,5 ha z trudną, technicznie trasą. Będzie jazda po kamienistych, krętych drużkach ukazujących kwintesencje warunków panujących w Górach Sowich. Nie zabraknie stromych zjazdów i podjazdów, trawersów, błota i pięknych krajobrazów zapierających dech w piersiach.
Rajd Samochodów terenowych (18 - 19 czerwiec 2010 r.) o typowo przeprawowym charakterze z podziałem na dwie klasy: ekstremalnie trudną – No Limit dla samochodów wyposażonych w wyciągarki oraz Adventure – z ciężką trasą i trudnymi pieczątkami do zdobycia. Nie zabraknie technicznej jazdy po zboczach Gór Sowich, kamienistych odcinków, błotnej przeprawy, trawersów, zjazdów i podjazdów w których konieczne będzie użycie kinetyków i pasów.
Klasa No Limit: wpisowe: 350 zł
Kolejność zgłoszeń decydować będzie o starcie do prologu o godz. 18.00. Wyniki czasowe z prologu decydować będą o kolejności startu w rajdzie. Start w prologu nie jest obowiązkowy, a załogi które nie wezmą w nim udziału będą startowały według kolejności zgłoszeń w biurze rajdu Start odbędzie się o godz. 22:00 z parkingu obok toru Off Road w Dzikowcu w Gminie Nowa Ruda. Zawodnicy otrzymają roadbooki oraz karty drogowe. Na trasie zostaną rozmieszczone PKP. Maksymalny czas przebywania na trasie: 16 godz.
Klasa Adventure: wpisowe 250 zł
Kolejność zgłoszeń decydować będzie o starcie do prologu o godz. 17.00. Wyniki czasowe z prologu decydować będą o kolejności startu w rajdzie. Start w prologu nie jest obowiązkowy, a załogi które nie wezmą w nim udziału będą startowały według kolejności zgłoszeń w biurze rajdu Start odbędzie się o godz. 21:00 z parkingu obok toru Off Road w Dzikowcu w Gminie Nowa Ruda. Zawodnicy otrzymają roadbooki oraz karty drogowe. Na trasie zostaną rozmieszczone PKP. Maksymalny czas przebywania na trasie: 16 godz.
Trasa przygotowana została tak aby można ją było przejechać każdym samochodem terenowy z napędem 4x4 i na przyzwoitych oponach z trudnymi odcinkami specjalnymi. OS-y można pominąć już zdobyć tylko część PKP-ów co pozwala na udział w rajdzie osób niezaawansowanych i preferujących turystyczną jazdę. Dzięki temu można będzie również oglądać zmagania kolegów bardziej wprawionych w jazdę w terenie.
W bazie rajdu po jego zakończeniu odbędzie się impreza integracyjna z pokazem filmów i zdjęć z rajdów. Nastąpi na niej również rozdanie pamiątkowych dyplomów dla wszystkich uczestników oraz pucharów i nagród dla zwycięzców. Wstęp na imprezę ze smacznym poczęstunkiem i napojem chłodzącym dla załóg jest bezpłatny.
http://www.dzik4x4.pl/smor/index.htm
http://www.youtube.com/watch?v=W-a_vMKtKLs
- skipper
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Re: SMOR !!! Sowiogórskie Mistrzostwa Off Road
Czy jadą tylko sami swoi ?
tzn Nowa Ruda i okolice ? 
Cisza straszna.

Cisza straszna.
Skipper
Ufok (Vitara X90), bye bye Disco TD5, bye bye Pajero 3.0 V6
Krzychu a Ty jedziesz(uazik z Ziębic)
- skipper
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Jadę...
UFOKiem rzecz jasna.
Jadą też dziewczyny
no i Czesio z Dzikiem - ot i chyba cała grupa Wrocławsko NowoRudzko Średzko Bielawska (niemniej mieszkająca we Wrocławiu).
Z tego co wiem to załóg niewiele bo około 20-25... i to na 2 klasy - ale za to zapowiada się ciekawie.

Jadą też dziewczyny
no i Czesio z Dzikiem - ot i chyba cała grupa Wrocławsko NowoRudzko Średzko Bielawska (niemniej mieszkająca we Wrocławiu).
Z tego co wiem to załóg niewiele bo około 20-25... i to na 2 klasy - ale za to zapowiada się ciekawie.
Skipper
Witam
Jak ktoś będzie miał foty to wklejajcie linki albo zdjęcia.
Jak ktoś będzie miał foty to wklejajcie linki albo zdjęcia.
- skipper
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Podziękowania dla organizatorów i towarzyszy zmagań 
Poziom trudności wysoki i tak trzymać. Deszcz jeszcze bardziej podniósł poprzeczkę. Na niektórych odcinkach było jak na lodowcu
. Do tego kamienie i skały - w jednym miejscu było wszystko. Rewelacyjne zjazdy i podjazdy. Następnym razem dołóżcie może jakąś przeprawę przez głębszą wodę
. Tor to jedno z najciekawszych (o ile nie najciekawsze) miejsc do zabawy w jakich byłem. Szkoda tylko, że jakiś życzliwy zajumał pieczątki - ale następnym razem złapiemy i do d...py takiemu nakopiemy.
Mimo niewielu załóg jak dla mnie rewelacyjna impreza.

Poziom trudności wysoki i tak trzymać. Deszcz jeszcze bardziej podniósł poprzeczkę. Na niektórych odcinkach było jak na lodowcu

Mimo niewielu załóg jak dla mnie rewelacyjna impreza.
Skipper
Jak dla mnie to wszystko było w sumie OK
minusy:
- słaba organizacja po wypadku kolegi na quadzie (brak samochodu organizatora, który by od razu przyjechał pod pieczątkę)
- start i meta w różnych miejscach (przyjechaliśmy na start, a to szczere pole i nie ma gdzie zostawić lawety, musieliśmy jechać 20 km do mety i zostawić u Piotrka - Podziękowania dla Matiego za pomoc)
-
plusy:
- wymagająca trasa, czasami aż za bardzo
- miła atmosfera mimo niewielkiej ilość załóg (wręcz kameralna)
- oczojebne koszulki (tylko brak nadruku z przodu)
- fajne miejsce na imprezę końcową
-
Zostawiam sobie puste miejsca jak coś jeszcze przyjdzie mi do głowy.
Ale reasumując jak na pierwszy raz to impreza jest zapisana na plus. Mam nadzieje, że w przyszłym roku będzie lepiej.
Podziękowania dla Powiata i Wicherka (Sudety 4x4) za pomoc i dla całej ekipy Skipera za zaj.... zabawę.
minusy:
- słaba organizacja po wypadku kolegi na quadzie (brak samochodu organizatora, który by od razu przyjechał pod pieczątkę)
- start i meta w różnych miejscach (przyjechaliśmy na start, a to szczere pole i nie ma gdzie zostawić lawety, musieliśmy jechać 20 km do mety i zostawić u Piotrka - Podziękowania dla Matiego za pomoc)
-
plusy:
- wymagająca trasa, czasami aż za bardzo
- miła atmosfera mimo niewielkiej ilość załóg (wręcz kameralna)
- oczojebne koszulki (tylko brak nadruku z przodu)
- fajne miejsce na imprezę końcową
-
Zostawiam sobie puste miejsca jak coś jeszcze przyjdzie mi do głowy.
Ale reasumując jak na pierwszy raz to impreza jest zapisana na plus. Mam nadzieje, że w przyszłym roku będzie lepiej.
Podziękowania dla Powiata i Wicherka (Sudety 4x4) za pomoc i dla całej ekipy Skipera za zaj.... zabawę.
-
-
Link do naszych zdjęć
http://picasaweb.google.com/11440630821 ... /IRAJDSMOR#
a niebawem będzie filmik.
http://picasaweb.google.com/11440630821 ... /IRAJDSMOR#
a niebawem będzie filmik.
Przekaż 1% podatku na KRS :0000270261 z celem szczegółowym: Tor 4x4 Dzikowiec 4407.
A gdzie filmik???
- romcio
-
w końcu znalazłem temacik bo raczej pasowałby mi on w przeprawowo-turystycznych, ale mniejsza o to, rajdzik rewelacja praktycznie zero błoto same górki czyli to co tygryski lubia najbardziej
w czasi nocnego deszczu w ciągu 4h godzin zrobilismy 10 pkp-ek, piszę sie na edycję jesienną i dawno sie tak nie ztyrałem, co chwila rugcug, a asekuracja to podstawa 
polecam rajdzik bo naprawde teren jest przedni
pozdrowienia dla reszty zalóg

polecam rajdzik bo naprawde teren jest przedni
pozdrowienia dla reszty zalóg
-
-
I jest już filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=kgxH_YsLXUU
Jeżeli są chętni na całość materiału na DVD to dawajcie adresy do wysyłki.
A już zapraszamy na kolejną imprezę:
25 wrzesień 2010 r. - I Wyścig po Torze Off Road w Dzikowcu
- 8 h jazy po pętli - każde okrążenie = 1 PKP,
- na trasie dodatkowo 40 PKP-ów o typowo przeprawowym charakterze, do zdobycia w dowolnej kolejności,
- podział na dwie klasy:
- Adventure - wyciągarki elektryczne
- wpisowe 200 zł
- No Limit - wyciągarki mechaniczne - wpisowe 300 zł (min. 6 aut)
Zgłoszenia do 31 lipca na adres: smor@interia.eu
z podaniem: imienia, nazwiska, klasy i auta
- na trasie dodatkowo 40 PKP-ów o typowo przeprawowym charakterze, do zdobycia w dowolnej kolejności,
- podział na dwie klasy:
- Adventure - wyciągarki elektryczne

Przekaż 1% podatku na KRS :0000270261 z celem szczegółowym: Tor 4x4 Dzikowiec 4407.
- daniła
- Kontaktowanie:
proszę Cię , daj temat do działu przeprawowe!! bo jak nie to sam to siłą zrobieDzik Off Road pisze:I jest już filmik:
- podział na dwie klasy:
- Adventure - wyciągarki elektryczne- wpisowe 200 zł