GREAT ESCAPE RALLY 2011

czyli rajdy ze ściganiem i próbami przejazdu

Moderator: Pasza

Awatar użytkownika
GM

Re: GREAT ESCAPE RALLY 2011

Post autor: GM » wt mar 29, 2011 10:14 pm

No fakt, nie dość że się wszyscy "uśmiechają", to jeszcze dostawczaki nie szanują.

Na nastepnym odcinku 3 busy mieliśmy na czołówkę, ale się nie nagrało :roll:

Ale za to dobrze się maluszka parkuje.
Nie tak jak Wasz holownik, ktorego widzę od czasu do czasu pod Lewiatanem w Kielcach postawionego w poprzek :)21
www.rallycamp.pl
Sru do ....fiata!

Awatar użytkownika
Flor

Post autor: Flor » wt mar 29, 2011 10:26 pm

GM pisze:No fakt, nie dość że się wszyscy "uśmiechają", to jeszcze dostawczaki nie szanują.

Na nastepnym odcinku 3 busy mieliśmy na czołówkę, ale się nie nagrało :roll:

Ale za to dobrze się maluszka parkuje.
Nie tak jak Wasz holownik, ktorego widzę od czasu do czasu pod Lewiatanem w Kielcach postawionego w poprzek :)21
widzisz ja to nawet dużym miejsce znajdę aby zaparkować w poprzek a wy musicie maluchem śmigać aby gdzieś zaparkować :D no ale jeździć trza umieć :)21 :wink:

Awatar użytkownika
RG_H31
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: RG_H31 » śr mar 30, 2011 1:09 am

Zapraszamy do skromnej galerii na H31.pl

Awatar użytkownika
bobon
Kontaktowanie:

Post autor: bobon » śr mar 30, 2011 6:18 am

Rzeczywiście skromna :)21 :)21
Śmieciarkę miałaś mi focić :)21 :)21
Nie ważne czym, byle MKNĄĆ

Awatar użytkownika
Flor

Post autor: Flor » śr mar 30, 2011 6:27 am

dla tych co rano wstają .OS noc http://www.youtube.com/watch?v=9ToE6kH0wF4 :D

Awatar użytkownika
Łosiu

Post autor: Łosiu » śr mar 30, 2011 7:53 am

eh, te emocje podczas wyprzedzania quadow :)21
nissan wd21 -> forek sf
GSX 1200 F
i tak dalej...

sawis

Post autor: sawis » śr mar 30, 2011 7:59 am

Flor pisze:
GM pisze:a tu kawałek od nas :)21

http://www.youtube.com/watch?v=sCGcgmHPOX4
co z dostawczakami się w tym sporcie ścigaliście ?? i to z jakąś lodówką na pace :)21 no ale jak się zapyla maluchem to w końcu normalka :)21 :)21
Widzę że na GER to różnie pojazdy brały udział. :)21 :)21 :)21 A jaki dostawczak wygrał klasę dostawczaków??

Zupełnie jak chodził kiedyś filmik z WRC, jak kolesiem po trasie Jelczem zapitala :)21 :)21
Jestem Sawis jeżdżę dżipem,Nie ciekawym jestem typem.

Awatar użytkownika
Karson

Kontaktowanie:

Post autor: Karson » śr mar 30, 2011 8:01 am

Łosiu pisze:eh, te emocje podczas wyprzedzania quadow :)21
wyjeżdżają z wody i stoją obok siebie na środku, więc chyba uzasadnione :)21
SCARAB TEAM
Land Rover rullez :)21

sawis

Post autor: sawis » śr mar 30, 2011 8:14 am

Flor pisze:dla tych co rano wstają .OS noc http://www.youtube.com/watch?v=9ToE6kH0wF4 :D
Jacy Wy nie uprzejmi jesteście na trasie :)21 :)21 :)21 :)21
Jestem Sawis jeżdżę dżipem,Nie ciekawym jestem typem.

Awatar użytkownika
Karson

Kontaktowanie:

Post autor: Karson » śr mar 30, 2011 8:19 am

sawis pisze:
Flor pisze:dla tych co rano wstają .OS noc http://www.youtube.com/watch?v=9ToE6kH0wF4 :D
Jacy Wy nie uprzejmi jesteście na trasie :)21 :)21 :)21 :)21
jak nieuprzejmi? puszczamy szybsze załogi, pomagamy wyciągnąć wklejone T2, dziękujemy jak ktoś puści nas... a że czasami poprosi się troszkę dosadniej o zrobienie drogi, to cóż.. :)21
ale pustymi butelkami jak co poniektórzy nie rzucamy :)20
SCARAB TEAM

Awatar użytkownika
Laska

Post autor: Laska » śr mar 30, 2011 8:26 am

no i nawet się pytacie co się stało jak w końcu kogoś dogonicie :)21

Awatar użytkownika
Karson

Kontaktowanie:

Post autor: Karson » śr mar 30, 2011 8:30 am

bo my spokojnie, taś tasiem jeździmy :)21
SCARAB TEAM

Awatar użytkownika
Laska

Post autor: Laska » śr mar 30, 2011 8:48 am

no fakt, trochę długo Wam zajęło dojechanie do nas, a myśmy już tam z pół godziny stali :)21

@Serek, fajną masz minkę przed prologiem :)21

Awatar użytkownika
LechuPL

Kontaktowanie:

Post autor: LechuPL » śr mar 30, 2011 10:39 am

na naszej WU jest w sumie indywidualna galeryjka : http://lech-pol4x4.pl/g,19,Sezon_2011_G ... Zagan.html
Więcej TAM - mniej TU ...
http://www.lech-pol4x4.pl

Awatar użytkownika
s3R

Post autor: s3R » śr mar 30, 2011 11:40 am

Laska pisze:
@Serek, fajną masz minkę przed prologiem :)21
A bo człowiek całe życie taki poważny :)21
Zdrapek i poharatka

Awatar użytkownika
Karson

Kontaktowanie:

Post autor: Karson » śr mar 30, 2011 2:22 pm

SCARAB TEAM

GAZFAN

Kontaktowanie:

Post autor: GAZFAN » śr mar 30, 2011 2:46 pm

Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 :)

Awatar użytkownika
trasek

Kontaktowanie:

Post autor: trasek » śr mar 30, 2011 4:48 pm

GAZFAN pisze:Widzę, że oficjalnie poszło :
http://www.rajdy4x4.pl/index.php/ida/26 ... D=5679&p=1
Grubo !

GAZFAN

Kontaktowanie:

Post autor: GAZFAN » śr mar 30, 2011 4:58 pm

I szczerze.
Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 :)

Awatar użytkownika
Igor V8

Post autor: Igor V8 » śr mar 30, 2011 6:11 pm

... i mają rację :)2

Golon przejechał tamten odcinek seryjnym Patrolem ... przejechało ok 9 aut po czym organizator anulował przejazd

Śmieszne :)3
Idee Lenina wiecznie żywe ... komunista , chwilowo w konspiracji ... :)21

Awatar użytkownika
domator

Kontaktowanie:

Post autor: domator » śr mar 30, 2011 7:17 pm

to wszystko nie jest takie proste :-)

1. Burdel byl na rajdzie nieprawdopodobny - to swieta prawda

2. Organizator mial duzo sensowniejsze wyjscia z sytuacji - chocby odwolanie OS-u co jest praktyka rajdow szybkosciowych - to tez absolutna prawda.

3. Pokonanie trasy bylo zle zdefiniowane od poczatku - i to jest powodem problemow. Bo coz znaczy pokonac trase na GER? Zaliczyc wszystkie PKP - nie, to nie wystarczy. Trzeba jechac po trasie. Ale co to znaczy? Srodkiem drogi? A jak jest wklejony samochod to moge ominac? Moge. A jak 6 wklejonych to tez moge? Moge. Ale jak daleko moge odjechac z drogi?
My akurat jestesmy w grupie ktora nie przejechala blota za drugim razem poniewaz bylo tam wlasnie 6 wklejonych aut. Ale poszukalismy objazdu i wrocilismy na trase PRZED slynnym odwolanym PKP. Podjalaem taka decyzje podczas OSu i w/ g mnie w rajdzie "szybkosciowym" jest ona sluszna. Chopiec stajacy na PKP nie chcial nam zaliczyc PKP poniewaz widzial nas gdzies tam w lesie podczas objazdu. OK. Nie bylo sie o co klocic.
Szczerze mowiac do konca nie wiem czy moglem objechac czy nie. Org nie zdefiniowal np. tunelu 50 metrow od trasy z roadbooka jako zaliczajace przejazd. Dla mnie to pozostawia pole do manewru w takiej sytuacji kiedy trasa jest ewidentnie nieprzejezdna. Nie widzialem sensu w dolaczeniu do kolejki czekajacych. Ale moze sie myle.

4. Absolutnie rozumiem rozgoryczenie tych, ktorzy na tym stracili.

domator co jednak globalnie woli RMPST od GER choc bylo w sumie fajnie do testowania nowego auta

Awatar użytkownika
proca

Post autor: proca » śr mar 30, 2011 8:56 pm

No i się narobiło... :oops: :( :)15 .CHyba już zbyt stary jestem, bo nie ogarniam nawet myślami, problemów ludzi obecnej doby... Urodziłem się szuwaro-bagienny i tak też postrzegam offroad. Czytając opinie uczestników poprzednich edycji postanowiłem do minimum ograniczyć "pętlenie" po piachu. Poszliśmy śladami bohaterów wojennych, z dala od otwartej przestrzeni, tam gdzie wozy pancerne wroga ugrzęzły by po antenowy statyw...tam właśnie zostawiliśmy swe ślady-MY uczestnicy HISTORYCZNEJ UCIECZKI. :)2 I tak jak 67 lat temu nie wszystkim udało się zbiec, tak i tym razem wielu z nas poległo na tej ciężkiej trasie. Wojennym zwyczajem bohaterowie za czyn bohaterski odznaczeni zostają medalem... A my? Każdy z nas, kto owej ucieczki śladami podążał-medal otrzymał, a trzech najodważniejszych szczególnie wyróżnionych zostało. :-D !! :-D !! :-D !! Może właśnie tak los chciał, by nie kalać dobrego imienia tych co życie swe utracili właśnie tam...gdzie my w utopijnym pościgu zatracamy ideę, ostrząc kopie...o przysłowiową sekundę? ?? ?? ?? Nie mam zbyt wielkiej władzy na tym polu, ale uważam, że na GER nie powinno być pucharów i zwycięskich miejsc. Lista z wynikami niech sobie wisi do wglądu indywidualnej rywalizacji, zawodnicy natomiast powinni się dzielić na tych co uciekli i na tych co polegli. Ci pierwsi-zwycięzcy-powinni być odznaczani pamiątkowym medalem (w/g zwyczaju wojskowego) , a ci drudzy powinni otrzymywać dyplom za szczere chęci. Jak już ktoś napisał- na tej imprezie można rozprostować kości po zimowej przerwie,można potrenować przed sezonem, można się ujeździć do bólu, ale na pewno nie można rywalizować jak na prawdziwym rajdzie. Teren tego poligonu jest plątaniną dróg po których przeciętny kowalski w danej chwili może jechać do nowaka... W czasie przygotowywania trasy zatrzymałem się przed krzyżówką i nim wziąłem długopis do ręki przed maską przejechało kolejno 5 motocykli z taką szybkością,że gdyby pierwszy uderzył, to ostatni by poprawił... Dlatego roadbook był spowalniający. Nie ma fizycznej możliwości, by zabezpieczyć trasy rajdu przed...x?x Decyzja o zamknięciu tego odcinka- o którym tyle szumu- zapadła ,patrząc jak tylne koło najeżdża na nogi quadowca, wypychającego swego rumaka z tych po jaja dziur wypełnionych błotem. Sędzia bił karę, bo nie po trasie,część zawodników zrobiła to samowolnie,część tak pojechała bo ratownik kazał, a część bo było już zamknięte. Byli też tacy,co mimo zamknięcia pojechali trasą i domagali się uznania. Z pozycji obserwatora podejrzewam,iż głównym winowajcą tych nieporozumień było WSZECHWŁADNE ZMĘCZENIE ,a nie jak to co niektórzy nazywają-mataczenie. Ludzie dzielą się na pesymistów i optymistów, jedni i drudzy są wszędzie, tylko czego ci pierwsi szukają wśród nas? Tych, których zawiodłem,oszukałem lub rozczarowałem-BARDZO PRZEPRASZAM, a wszystkich, którzy mimo naszej niedoskonałości chcą się wspólnie integrować na bezdrożach-zapraszam. d.t.GER-Jerzy Reinert-Proca
Nawet w błocie życie jest piękne!!!

Awatar użytkownika
Karson

Kontaktowanie:

Post autor: Karson » śr mar 30, 2011 9:09 pm

trasy w OPEN były super, roadbook napisany perfekcyjnie :)2 :)2 :)2 dzięki za wielką pracę :)14
SCARAB TEAM

przemas987
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: przemas987 » śr mar 30, 2011 9:14 pm

Jak dla mnie tez bylo SUPER. Proca pozdro i szacun :)2 :)2 :)2 :)2

Awatar użytkownika
daniel b

Post autor: daniel b » śr mar 30, 2011 9:20 pm

proca pisze:No i się narobiło... :oops: :( :)15 .CHyba już zbyt stary jestem, bo nie ogarniam nawet myślami, problemów ludzi obecnej doby... Urodziłem się szuwaro-bagienny i tak też postrzegam offroad. Czytając opinie uczestników poprzednich edycji postanowiłem do minimum ograniczyć "pętlenie" po piachu. Poszliśmy śladami bohaterów wojennych, z dala od otwartej przestrzeni, tam gdzie wozy pancerne wroga ugrzęzły by po antenowy statyw...tam właśnie zostawiliśmy swe ślady-MY uczestnicy HISTORYCZNEJ UCIECZKI. :)2 I tak jak 67 lat temu nie wszystkim udało się zbiec, tak i tym razem wielu z nas poległo na tej ciężkiej trasie. Wojennym zwyczajem bohaterowie za czyn bohaterski odznaczeni zostają medalem... A my? Każdy z nas, kto owej ucieczki śladami podążał-medal otrzymał, a trzech najodważniejszych szczególnie wyróżnionych zostało. :-D !! :-D !! :-D !! Może właśnie tak los chciał, by nie kalać dobrego imienia tych co życie swe utracili właśnie tam...gdzie my w utopijnym pościgu zatracamy ideę, ostrząc kopie...o przysłowiową sekundę? ?? ?? ?? Nie mam zbyt wielkiej władzy na tym polu, ale uważam, że na GER nie powinno być pucharów i zwycięskich miejsc. Lista z wynikami niech sobie wisi do wglądu indywidualnej rywalizacji, zawodnicy natomiast powinni się dzielić na tych co uciekli i na tych co polegli. Ci pierwsi-zwycięzcy-powinni być odznaczani pamiątkowym medalem (w/g zwyczaju wojskowego) , a ci drudzy powinni otrzymywać dyplom za szczere chęci. Jak już ktoś napisał- na tej imprezie można rozprostować kości po zimowej przerwie,można potrenować przed sezonem, można się ujeździć do bólu, ale na pewno nie można rywalizować jak na prawdziwym rajdzie. Teren tego poligonu jest plątaniną dróg po których przeciętny kowalski w danej chwili może jechać do nowaka... W czasie przygotowywania trasy zatrzymałem się przed krzyżówką i nim wziąłem długopis do ręki przed maską przejechało kolejno 5 motocykli z taką szybkością,że gdyby pierwszy uderzył, to ostatni by poprawił... Dlatego roadbook był spowalniający. Nie ma fizycznej możliwości, by zabezpieczyć trasy rajdu przed...x?x Decyzja o zamknięciu tego odcinka- o którym tyle szumu- zapadła ,patrząc jak tylne koło najeżdża na nogi quadowca, wypychającego swego rumaka z tych po jaja dziur wypełnionych błotem. Sędzia bił karę, bo nie po trasie,część zawodników zrobiła to samowolnie,część tak pojechała bo ratownik kazał, a część bo było już zamknięte. Byli też tacy,co mimo zamknięcia pojechali trasą i domagali się uznania. Z pozycji obserwatora podejrzewam,iż głównym winowajcą tych nieporozumień było WSZECHWŁADNE ZMĘCZENIE ,a nie jak to co niektórzy nazywają-mataczenie. Ludzie dzielą się na pesymistów i optymistów, jedni i drudzy są wszędzie, tylko czego ci pierwsi szukają wśród nas? Tych, których zawiodłem,oszukałem lub rozczarowałem-BARDZO PRZEPRASZAM, a wszystkich, którzy mimo naszej niedoskonałości chcą się wspólnie integrować na bezdrożach-zapraszam. d.t.GER-Jerzy Reinert-Proca
Zabawa przednia ,auto po zimie przewietrzne ,trasa w open dobra,Ja jestem zadowolony chociaż utknołem na 7 godz w jednym miejscu i całą noc podziwiałem dęba :)21 pozdrawiam chłopaków z białej toyoty bo oni utkneli na 14 godz w rowie bez ogrzewania i ze spalonymi wyciągarkami :)21
A apropos baletnicy (było już nie raz) :)21
ZMOTA SCORPION Y60

ODPOWIEDZ

Wróć do „Turystyczno-sportowe”