SERIA 4X4 2012
Moderator: Pasza
Re: SERIA 4X4 2012
To koło Wąchocka, napewno będzie śmiesznie 

A coś więcej można? Pola, las, kamienie, glina, może piasek, równo, nierówno??
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
A jak tam regulamin
Coś tam ktoś tam mówił po ostatniej rolce LRa, że będą wprowadzone obowiązkowe klatki - prawda to 

y60 autobus, czerwony.
-
- jestem tu nowy...
wiadomo juz coś na temat kosztów imprezy? ile wynosi wpisowe od jednej eliminacjia a ile od całosci?
pzdr
kolodziej
pzdr
kolodziej
Patrol GR 2,8 1994.
Wpisowe za całość to 1 tys , za jedną eliminacje 400 zł-wplata musi być dokonana na tydzień przed imprezą po tym terminie 500 zł. Tak więc koszty udziału identyczne jak 2011 roku.Quady i motocykle połowe tej kwoty.
KDK MOTOSPORT
wg. regulaminu klatki obowiązkowe tylko dla Super Sport a dla Sport tylko zalecaneWowos pisze:A jak tam regulaminCoś tam ktoś tam mówił po ostatniej rolce LRa, że będą wprowadzone obowiązkowe klatki - prawda to

Vitara 1,6L 8v SIMEX 30" LSD
startuje tylko w bukownie , na piasku może max 40 km/h wyciągnę , na jeden rajd w roku klatke wstawiać ?
raczej bym olał imprezę i pewno wielu innych startujących sporadycznie seryjnymi autami też

Vitara 1,6L 8v SIMEX 30" LSD
Ja tam za 1 lub 2 tysiaki wolę być bezpieczny.
NAVARA NP300 D23 35"
www.wyprawyterenowe.pl
www.wyprawyterenowe.pl
Nie musisz olewać Naszych imprez tylko zapisz się do klasy sport w której klatka jest nie obowiazkowa.Jestem pewny że wszystkie imprezy w Polsce muszą isć w kierunku poprawy bezpieczenstwa.Bo to co się dzieje na wszystkich tych pseudo rajadach to jest partyzantka i nic z bezpieczeństwem nie ma wspolnego. W końcu ktoś za to beknie .
KDK MOTOSPORT
A sprzęty mamy coraz lepsze , a odcinki coraz szybsze
mi się to podoba
!

NAVARA NP300 D23 35"
www.wyprawyterenowe.pl
www.wyprawyterenowe.pl
-
- jestem tu nowy...
a kto będzie sędziował?
ekipa z pzmot czy chłopaki z babki?
pozdro
ekipa z pzmot czy chłopaki z babki?
pozdro
Sędziować będzie prawdopodobnie ekipa podobna do tej z 2011 r. A co chcecie pzmot?
KDK MOTOSPORT
nie tam pzmot, chłopaki co byli dobrze sędziują. Mam jedną sugestię albo prośbę raczej. Czy jest możliwość aby przy wjeździe na start do oesu stały zegary takie jakie mają sędziowie z widoczną aktualną godziną. Sugestia tego typu aby nie trzeba było chodzić do sędziego co chwilę i pytać się o godzinę jaką ma u siebie na zegarze aby wjechać na strefę o określonym czasie i łapać kar
Witam.
Parę pytań odnośnie regulaminu.
13.17. NK - nie klasyfikowana załoga.
Załoga, która nie podjęła danej próby - prób z różnych przyczyn otrzymuje taryfę + 300pkt. za każdą nie podjętą próbę, tym samym będzie możliwość sklasyfikowana tej Załogi w końcowej klasyfikacji.
Na RMPST i innych rajdach nie było czegoś takiego ze zawodnik nie przekraczając lini startu samochodem rajdowym mógł być klasyfikowany i dostać taryfe.
Załoga która jedzie na lawecie już po drugim odcinku "przykład" i chłopek idzie na start na nogach z kartą drogowa i sędzia mu wpisuje taryfe jest nie ferr wobec innych.
Myślę więc że załoga która ma defekt i nie startuje powinna być nieklasyfikowana i zapisana jako NIE UKOŃCZYŁ.
W przypadku kiedy na trasie próby załoga nadążająca napotka na utrudnienie związane z przejazdem poprzedzającej załogi tylko w uzasadnionych okolicznościach (wypadek, konieczność udzielenia pomocy)
Tutaj chciałem wiedzieć czy wyciąganie kogoś z braku możliwości przejazdu będzie się kwalifikowało do ""otrzyma wynik równoważny najlepszemu swojemu przejazdowi na danym odcinku z pośród wszystkich odbytych przejazdów danej próby sprawnościowej""
Parę pytań odnośnie regulaminu.
13.17. NK - nie klasyfikowana załoga.
Załoga, która nie podjęła danej próby - prób z różnych przyczyn otrzymuje taryfę + 300pkt. za każdą nie podjętą próbę, tym samym będzie możliwość sklasyfikowana tej Załogi w końcowej klasyfikacji.
Na RMPST i innych rajdach nie było czegoś takiego ze zawodnik nie przekraczając lini startu samochodem rajdowym mógł być klasyfikowany i dostać taryfe.
Załoga która jedzie na lawecie już po drugim odcinku "przykład" i chłopek idzie na start na nogach z kartą drogowa i sędzia mu wpisuje taryfe jest nie ferr wobec innych.
Myślę więc że załoga która ma defekt i nie startuje powinna być nieklasyfikowana i zapisana jako NIE UKOŃCZYŁ.
W przypadku kiedy na trasie próby załoga nadążająca napotka na utrudnienie związane z przejazdem poprzedzającej załogi tylko w uzasadnionych okolicznościach (wypadek, konieczność udzielenia pomocy)
Tutaj chciałem wiedzieć czy wyciąganie kogoś z braku możliwości przejazdu będzie się kwalifikowało do ""otrzyma wynik równoważny najlepszemu swojemu przejazdowi na danym odcinku z pośród wszystkich odbytych przejazdów danej próby sprawnościowej""
Toyota LC V8
i trochę szrotu...
i trochę szrotu...
Dobre uwagi Panowie . Jutro mam spotkanie z sędzią przedstawie mu to wszystko. 

KDK MOTOSPORT
na stronie internetowej jest tydzień później.komandor pisze:Pierwsza eliminacja odbędzie sie w Skarżysku Kamiennej 11-13 maja
to który termin jest aktualny?
Wiadomo już coś w sprawie regulaminu.
??