MUTT WIOSNA 2012

czyli rajdy ze ściganiem i próbami przejazdu

Moderator: Pasza

milas

Re: MUTT WIOSNA 2012

Post autor: milas » ndz kwie 22, 2012 7:59 pm

nikt nietwierdzi , ze nie . co nie zmienia faktu zemsty po "relegowaniu " :roll: :)21
VITARA 1,8 140 KM na 30' /9,5 simex sztywny most
Mysłowice gg 4789697
www.slask4x4.pl

parchk160
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: parchk160 » pn kwie 23, 2012 9:20 am

Ach ten Pan K.. (OFFROADowiec - specjalista jednej dziury) - z zamiłowania CZARNY PIAROWIEC :( ........ i konieczności - działacz zielonych ? bo coś, ktoś newsa sprzedał.... :lol: (HIPOKRYZJA)

info ze strony sjp.pl:
piarowiec
[czytaj: pi-arowiec] człowiek związany z public relations, pośredniczący w kontaktach, np. polityka - media, podejmujący działania mające na celu wpływanie na opinię odbiorców :)11

zielony
działacz, członek organizacji lub partii Zielonych

▸ hipokryzja
fałszywość, dwulicowość, obłuda

a co do imprezy - trzeba się wybrać mimo .... xxxxxxxxxxxxx

Temperatury w czasie trwania MUTTa będą ciekawe 24-28 stopni i słoneczko :)

!! KUCYK ODDAJ MOJE DATKI NA CIEBIE !! oddam na chore dzieci - większy pożytek z tego będzie !!
Ostatnio zmieniony pn kwie 23, 2012 9:39 am przez parchk160, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
romet
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: romet » pn kwie 23, 2012 9:28 am

wracajac do tematu MUTT WIOSNY 2012- Panie i Panowie przygotujcie wysoookie kalosze i przedlużki do lin w wyciagarkach ;)
brum brum

milas

Post autor: milas » pn kwie 23, 2012 11:55 am

widze brak odwagi ze swojego nicka pisac

czy Kucyk to naprawde Kucyk ???

bo mi sie niewydaje
Mysłowice gg 4789697
www.slask4x4.pl

parchk160
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: parchk160 » pn kwie 23, 2012 1:01 pm

milas pisze:widze brak odwagi ze swojego nicka pisac

czy Kucyk to naprawde Kucyk ???

bo mi sie niewydaje

jestem nowy - fakt - bo nie używam forum (kiedyś- dawno temu - założyłem konto ale nie działa), a że ciekawie się zrobiło to się do "dialogu" przyłączyłem ... bo ,......

kucyk2
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: kucyk2 » pn kwie 23, 2012 2:52 pm

nie jesteś w temacie.stowarzyszenie miłośników przyrody a nie partia zielonych

parchk160
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: parchk160 » pn kwie 23, 2012 4:41 pm

kucyk2 pisze:nie jesteś w temacie.stowarzyszenie miłośników przyrody a nie partia zielonych

A to przepraszam... :o myślałem że newsa sprzedam a tu klops nie partia zielonych a stowarzyszenie .... a mogę coś więcej wiedzieć ? to chociaż nie będę bzdur słuchał tylko u źródła się dowiem o co biega itd... :)9

kucyk2
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: kucyk2 » pn kwie 23, 2012 6:09 pm

mutt jest super ludzie super wszystko jest super

milas

Post autor: milas » pn kwie 23, 2012 7:52 pm

w towarzyskim jest temat -Kucyk
tam zostawmy polemike i zale do mutta
tu jest o rajdzie
a sa ludzie ktorzy go kochaja ,sa tacy co nienawidza ale jada , sa tacy co niejada bo ich niestac i tacy co niejada bo nie
kazdy sam decyzje podejmie a potem opisze
Mysłowice gg 4789697
www.slask4x4.pl

parchk160
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: parchk160 » pn kwie 23, 2012 8:04 pm

milas pisze:w towarzyskim jest temat -Kucyk
tam zostawmy polemike i zale do mutta
tu jest o rajdzie
a sa ludzie ktorzy go kochaja ,sa tacy co nienawidza ale jada , sa tacy co niejada bo ich niestac i tacy co niejada bo nie
kazdy sam decyzje podejmie a potem opisze

Masz racje.... koniec tematu Pana K.

mariola crazy1
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: mariola crazy1 » pn kwie 23, 2012 8:14 pm

pan k jest ok dlaczego na nim psa wieszacie

Awatar użytkownika
Baxik

Post autor: Baxik » śr kwie 25, 2012 12:38 pm

Witam jeśli chodzi o przejeżdżanie sędziów to dwóch mieliście do przejeżdżania przez wszystkie te latka w tym roku pałeczkę przejmuje inna ekipa sędziująca więc macie pole do popisu :P ..
W tym roku niestety się nie spotkamy
Pozdrawiam gorąco i zyczę dobrej zabawy na MUTTcie
Baxik
gaziolek jest THE BEST :)

Awatar użytkownika
dargin
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: dargin » śr kwie 25, 2012 1:54 pm

Baxik pisze:W tym roku niestety się nie spotkamy
Baxik
MUTT traci swój koloryt :(

Awatar użytkownika
Laska

Post autor: Laska » śr kwie 25, 2012 2:45 pm

Baxik pisze:Witam jeśli chodzi o przejeżdżanie sędziów to dwóch mieliście do przejeżdżania przez wszystkie te latka w tym roku pałeczkę przejmuje inna ekipa sędziująca więc macie pole do popisu :P ..
W tym roku niestety się nie spotkamy
Baxik

ee to już nie będzie to samo przejeżdżanie...chociaż ja tylko jednego przejechałam... :oops:

Awatar użytkownika
Baxik

Post autor: Baxik » śr kwie 25, 2012 2:50 pm

Ty jednego a mnie kolega z Krakowa :P
Ja wiem ze wy przez te lata jak nie mogliscie sedziow przekupic to probowaliscie sila zmusic :P
gaziolek jest THE BEST :)

Awatar użytkownika
Drako

Kontaktowanie:

Post autor: Drako » śr kwie 25, 2012 3:16 pm

Dargin po czym to wnosisz?

Rozumiem ze lepiej na starcie do odcinka patrzec na Basie, ktora jest ladna kobieta niz np na mnie ... no fakt szkoda masz racje :wink:

a tak na serio
raz ktos moze wziac udzial raz nie. raz sie ma na rozrywki czas ( bo tak to traktujemy) raz ma sie powazniejsze rzeczy na glowie wiec wiecej pracy musza wykonac inni, raz sie ma ochote raz sie nie ma. ot cala tajemnica. To jest tylko zabawa w terenie w grupie kolegow/kolezanek. Gdzies tam w tle od lat powstaje rajd, ktory jest najczesciej pretekstem do tego zeby sie poruszac.

Nie wiem skad to sie bierze , ale ludzie lubia szukac dziury w calym. A tym bardziej analizowac to na forum publicznym( najczesciej ludzie spoza klubu).
Mutt jest najstarszym nieprzerwanie dzialajacym klubem w polsce, moze dlatego w jego historii bylo tyle roznych emocji, osobistosci a wrecz ....osobliwosci :) statystycznie musi byc "wszystkiego" wiecej.

Ostatnio w plotkarskim swiecie najwiecej emocji budzi sytuacja odejscia Kucyka z muta a pozniej jego niezbyt szczesliwie nazwanego "relegowania" z duromutta. Jest to dla nas najprosciej mowiac smutna sytuacja, i to od samego poczatku gdy chyba z 3 razy"rzucal legitymacja"( przynajmniej tyle pamietam z zeszlego roku). Niektorych to pewnie bawi, cieszy, niektorzy maja pewnie dzika satysfakcie ( dobre duszki z zewnatrz ) ale nas bardziej zasmucilo. Ufam ze kucyk z czasem odpusci i uszanuje prace bylych kolegow , ktorzy tak naprawde nic mu nie zrobili a wrecz pomagali przez lata. Niech uszanuje nas tak jak my go przez lata szanowalismy. Caly czas sie zastanawiam czemu z dnia na dzien z kolegi stalem sie wrogiem. Ja tam dalej mu zycze wszystkiego najlepszego. Szkoda chlopa tu mial kolegow( prawdziwych)

ale bardziej w temacie RAJDU, bo zaczyna sie off-top.

Mutt sie nie zmienia a co do kolorytu, pogadam z ktoryms z kolegow moze da sie go opalic na "czeslawa" wiec koloryt bedzie odpowiedni.
Trasy sa przygotowywane przez te same osoby co zawsze...od zawsze !
Najwazniejsza osoba jest od zawsze Marek Jarosz , Piotr Gibbbon Gadomski oraz Rajmund Szombara ( chyba bardziej muttowych osob nie ma ), w tym roku wspo-magani przez wieksza niz zazwyczaj grupe ludzi na poligonie przez Tomka , Adama , Rafala, Marcina, Macka . Na kotlarni najwieksza prace zrobil Dominik z pomoca powyzszych i jeszcze paru osob ( min. Jacka, Baski,Piotrka ) . Gdzies tam w tle pojawiala sie tez moja skromna osoba i jeszcze z 5-10 osob a nawet czasami ludzie niezwiazani z muttem przyjezdzali towarzysko. Ogolnie wlozyli kupe pracy i chwala im za to!

Mutt jako klub sie rozwinal od takich glupot jak dzialajaca strona internetowa ( wkoncu... http://www.mutt-gliwice.pl/ ) po ludzi faktycznie pracujacych i pomagajacych przy przygotowaniu rajdu. Spotykamy sie regularnie w duzym gronie, jezdzimy na rajdy , wspolnie sie bawimy i pracujemy. Ludzie przychodza i odchodza. Niektorzy maja czas na zabawe inni nie maja ,niektorzy maja samochody innych akurat nie stac, jednym zona nie pozwala, innym sie dziecko urodzilo a jeszcze innnym.... poprostu sie to znudzilo lub zmienili forme rozrywki itd... Najwiecej maja do powiedzenie o mucie ludzie spoza a najbardziej mnie smiesza tacy co byli na jednej czy dwoch imprezach.

Co do trasy
W tym roku trasa jest naprawde fajna i dopracowana
Co najfajniejsze udalo sie znowu uzyskac zezwolenie na trasy dojazdowe ( naprawde fajnie, wczoraj do nocy je sprawdzalismy, az milo bylo jechac) . Ci co przyjezdzali na mutta 8 lat temu , nie wyobrazali sobie mozliwosci dojazdu na poligon....asfaltem :)
Po paru eksperymentach wrocilismy do klasycznej formuly mutta ( poligon, kotlarnia i halda) zrezygnowalismy z wypasionej bazy w szymocicach aby byc blizej terenu itd.

Zreszta prawda jest taka
Na mutta i tak zawsze przyjezdzali ci, ktorzy chca jezdzic w terenie a nie puszczac brzydkie baki. Ludze chca jezdzic w terenie a nie interesowac sie polityka.
Ludzi , ktorzy przyjada pojezdzic nie bedzie interesowala polowa mojego powyzszego wywodu. I chwala im za to.

mariola crazy1
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: mariola crazy1 » śr kwie 25, 2012 6:14 pm

od zawsze to mutta robił jarosz i rajmund pozostałe osoby są od 2.3.4 lat reszta od kilku miesięcy i to są prawdziwi mutowcy

szary
a ja nie chce mieć gwiazdek

Post autor: szary » śr kwie 25, 2012 10:50 pm

łooo... widzę we łbach się poprzewracało..
Impreza za pasem zatem do roboty a nie farmazonić :)23
8 matizów i mały wacek
www.szary-racing.pl

Awatar użytkownika
Piter69A

Post autor: Piter69A » czw kwie 26, 2012 6:39 am

Laska pisze:
ee to już nie będzie to samo przejeżdżanie...chociaż ja tylko jednego przejechałam... :oops:
Za ponowną próbę przejechania tym razem bedą konsekwencje :wink: więc się pilnuj :)21
Land Cruiser HZJ-73
GAZ 69A (2,4TD-nie oryginał)
GAZ 69M (2,4-oryginał)

Awatar użytkownika
Laska

Post autor: Laska » czw kwie 26, 2012 7:21 am

Piter69A pisze:
Laska pisze:
Za ponowną próbę przejechania tym razem bedą konsekwencje :wink: więc się pilnuj :)21
a jakie te konsekwencje :)23 spoko teraz będę miała większe oponki o mniejszym ciśnieniu także masaż stóp może być przyjemniejszy :)21

Awatar użytkownika
dargin
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: dargin » pt kwie 27, 2012 9:22 am

Drako pisze:Dargin po czym to wnosisz?

Rozumiem ze lepiej na starcie do odcinka patrzec na Basie, ktora jest ladna kobieta niz np na mnie ... no fakt szkoda masz racje :wink:
Pytanie i odpowiedź w jednym. To lubię :D
Drako pisze: Na mutta i tak zawsze przyjezdzali ci, ktorzy chca jezdzic w terenie a nie puszczac brzydkie baki. Ludzi , ktorzy przyjada pojezdzic nie bedzie interesowala polowa mojego powyzszego wywodu. I chwala im za to.
I to właśnie jest święta prawda - według znanego wszystkim podziału :D
Samurai Jinks

Awatar użytkownika
manek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: manek » śr maja 02, 2012 9:51 am

Zreszta prawda jest taka
Na mutta i tak zawsze przyjezdzali ci, ktorzy chca jezdzic w terenie a nie puszczac brzydkie baki. Ludze chca jezdzic w terenie a nie interesowac sie polityka.
Ludzi , ktorzy przyjada pojezdzic nie bedzie interesowala polowa mojego powyzszego wywodu. I chwala im za to.[/quote]

Witam, ja jeżdżę z kolegą na Mutt-a od kilku lat i zawsze na i po rajdzie mamy dość jazdy w sensie pozytywnym ale jak zbliża się majówka bez zastanowienia pakujemy sprzęta. Nie wiem czy to może się znudzić.

W tym roku były ciekawe trasy.
Pozdro. Maniek. załoga33

Awatar użytkownika
Big Daddy
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Big Daddy » śr maja 02, 2012 11:32 am

Można jakieś oficjalne wyniki , nie byłem na zakończeniu . :D
Kilka fotek http://www.kojot4x4.pl/galeria.php?show=all
Ostatnio zmieniony śr maja 02, 2012 5:52 pm przez Big Daddy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mareksilesiajeans
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: mareksilesiajeans » śr maja 02, 2012 5:41 pm

jakieś foty? :wink:

mariola crazy1
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: mariola crazy1 » śr maja 02, 2012 6:09 pm

tegoroczna edycja mutta nie zadowoliła wszystkich uczestników rajdu,począwszy od nocki która okazała się objazdem dokoła kotlarni niczym nie zaskoczyła uczestników.niedzielny wyjazd w teren kotlarni był następną porażka organizatorzy puścili zawodników po trasach z dni otwartych nikt nie panował nad tym co się dzieje w terenie na punktach stali ludzie którzy nie mieli pojęcia o iprezie [nie byli to mutowcy] .trasa była krótka trzy pętle do zaliczenia ,na tyle tylko stać było organizatora [ludzie to nie wielbłądy pić muszą ]a wczasie rajdu nie bylo ani jednej butelki wody dla zawodników....niektórzy mutta zamiast zająć się przebiegiem imprezy odbywali wycieczki samochodami Toyoty Katowice. Gliwicki poligon okazał się miejscem umierania kolejnych załóg nawet auta dobrze wypasione nie mogły sobie poradzić z [glębokimi rowami blotem po maske woda po szyby] trasa żle oznakowana ,zalogi jezdziły w kółko. organizator całą trasę wyznaczył przechodzac pieszo ,trasa przed rajdem nie byla przejechana .start na hałdzie strasznie się opóznił z przyczyn technicznych gdyż organizator zapomniał wyznaczyć trasy.zawodnicy którzy przybyli jezdzili i szukali trasy pytając widzów , odpowiedzialni za trasę na hałdzie w szybkim czasie oznaczyli odcinki do jazdy jednak zapomnieli ją zabezpieczyć przed widzami , nawet karetka pogotowia miała problem z ustaleniem miejsca imprezy ;;;węzeł sanitarny był w oplakanym stanie [3 toy toy] i zimna woda do mycia ,organizator chyba sie bał skoro zakratował swoją bazę.... nieprzyjemnym incydentem okazalo się zniknięcie cennych nagród od sponsorów dla zawodników [zamknięte na klucz w magazynie ?????] kwota wpisowego 850 zł nie byla adekwatna do całej imprezy [kicha]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Turystyczno-sportowe”