MasterRace

czyli rajdy ze ściganiem i próbami przejazdu

Moderator: Pasza

Awatar użytkownika
Siarra

Re: MasterRace

Post autor: Siarra » sob cze 23, 2012 11:41 am

komandor pisze:Jakie slabiutko?Łacznie na Baji Masterze jest juz 70 zgłoszen. Lista z baji opublikowana zostanie w poniedziałek.
no no nie bulwersuj się,patrzę tylko na listę która jest waszej stronie 8) i już biegnę się dopisać :)21
SIARRA

komandor

Post autor: komandor » sob cze 23, 2012 3:33 pm

Jest ok .Masa pracy ale to jest to co lubie czyli 4x4 cross country. Dajemy rade czekamy na Was. Na liscie caly czas przybywa zapisów jeszcze tydzień temy bylo 10 załog a jest juz 23 . Każdy zapis cieszy bo to pasja i duza satysfakcja. :)2 :)2 :D :D
KDK MOTOSPORT

Awatar użytkownika
Siarra

Post autor: Siarra » sob cze 23, 2012 7:16 pm

z tego co przeczytałem jest dosyć sporo kilometrów dojazdówek,czy jest dopuszczalne aby dowozić rajdówkę do OS na lawecie ??
SIARRA

fiejas

Post autor: fiejas » pn cze 25, 2012 12:36 pm

Siarra, łącznie dojazdówek przez 3 dni rajdu będziesz miał ok 100km. Owszem mozesz auto przewieźć na lawecie jeśli tak wolisz. Warunek jest taki, ze na PKC auto musi wjechać na własnych kołach. Czyli zapakować go będziesz mógł dopiero poza parkingiem/serwisem i wypakować przed PKC startowym.

fiejas

Post autor: fiejas » pn cze 25, 2012 12:38 pm

Ps. Liczba miejsc jest naprawdę ograniczona. Z uwagi na to, ze jest to pierwszy rok współpracy, mamy mniej numerów startowych niż BC. A lista jest ograniczona chociażby ilością wydrukowanych książek drogowych... nie radzę więc zwlekać

Awatar użytkownika
Siarra

Post autor: Siarra » wt cze 26, 2012 12:16 pm

fiejas pisze:Ps. Liczba miejsc jest naprawdę ograniczona. Z uwagi na to, ze jest to pierwszy rok współpracy, mamy mniej numerów startowych niż BC. A lista jest ograniczona chociażby ilością wydrukowanych książek drogowych... nie radzę więc zwlekać
no i noclegów brak :(
SIARRA

Awatar użytkownika
Siarra

Post autor: Siarra » wt cze 26, 2012 2:49 pm

fiejas pisze:Klatka jest obowiązkowa, przynajmniej częściowa. Co do X90 z ubiegłego roku, miała zamontowane wzmocnienia i pałąki. więcej info o tym aucie na terenowo.pl
Nie będę ukrywał, ze było ono dopuszczone WARUNKOWO :)
Anatol, nie mądruj ;) bo gdyby nie te telewizje to takich imprez by nie było...
Co do wpisowego, wszystkie info w regulaminie... 1000 PLN
Baza jest w Stalowej Woli ale jest tam bardzo duzy problem z noclegami. Niektórzy zawodnicy porezerwowali Hotele jak tylko dowiedzieli się o terminie Baji. Polecam Sandomierz.
co obejmuje wpisowe ?? ten namiot czy przyczepę to gdzie można będzie postawić ?? czy zamiast przyczepy to może być kamper ??
SIARRA

OeS
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: OeS » czw cze 28, 2012 9:37 pm

Z oficjalnych mapek wynika że odcinki są zlokalizowane w lasach, prosty wniosek z tego jest taki że główna atrakcja okolicy jaką są piaszczyste pasy leżące na terenie poligonu jest ominięta. Coś się towarzystwo bajowe nie popisało z tyczeniem... Albo wojsko nie wpuściło :lol: Jakby nie było trochę mało urozmaicona trasa się zapowiada, rok temu było ciekawiej na Masterze. No ale jak mówią jaskółki... :)21
Jak kto ma w stodole subarynę na chodzie to wyciągać z siana bo są szanse wymieść wszystkich na tej trasie :D

Awatar użytkownika
Siarra

Post autor: Siarra » czw cze 28, 2012 9:59 pm

no i pojechalim :)15 jak pech to :)3 załogom życzę :)2
SIARRA

Awatar użytkownika
Siarra

Post autor: Siarra » ndz lip 01, 2012 8:25 pm

ale pech :( :( zginął motocyklista..... :cry:
SIARRA

Awatar użytkownika
ffrt

Post autor: ffrt » pn lip 02, 2012 12:02 pm

Szkoda motocyklisty - byłem na rajdzie w sobotę i powiem, że chłopaki praktycznie wszyscy "na bogato" szli.
Mała galeryjka z rajdu:http://www.sport-klatka.pl/index.php/84 ... a-carpatia

Awatar użytkownika
Siarra

Post autor: Siarra » wt lip 03, 2012 5:24 pm

jak jest z wynikami ??
SIARRA

parchk160
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: parchk160 » wt lip 03, 2012 7:35 pm

Pytanie - czy to już reguła u tego organizatora ?? Brak wyników w trakcie imprezy (ok można wybaczyć), ale po ... to chyba mogli by coś podać ... jakieś news w trakcie też by się przydały...

Zero informacji o Master RACE :(

Brawo dla Panów z grupy 4x4... już przy seri4x4 były jaja, ale przy Master Race spodziewałem się lepszego podejścia... aż się boje jak będzie na Bukownie...

Nie potrafię oprzeć się stwierdzeniu :kasa kasa i medialny szum... impreza, zawodnicy, kibice na dalszym planie.

fiejas

Post autor: fiejas » śr lip 04, 2012 9:05 am

parchk160 pisze:Pytanie - czy to już reguła u tego organizatora ?? Brak wyników w trakcie imprezy (ok można wybaczyć), ale po ... to chyba mogli by coś podać ... jakieś news w trakcie też by się przydały...

Brawo dla Panów z grupy 4x4... już przy seri4x4 były jaja, ale przy Master Race spodziewałem się lepszego podejścia... aż się boje jak będzie na Bukownie...

Nie potrafię oprzeć się stwierdzeniu :kasa kasa i medialny szum... impreza, zawodnicy, kibice na dalszym planie.
Zanim zaczniesz ferować swoje zarzuty to dokładnie przejzyj stronę. Bo wyniki sa na niej od poniedziałku. Swoja drogą chyba nie wyobrażałeś sobie, ze w obliczu takiej tragedii bedę leciał i wrzucał wyniki na www? Odrobinę szacunku!
Kasa, kasa i medialność... tak, stary robimy to wszystko dla siebie i dla swojej własnej przyjemności, mając parcie na szkło... proponuję zrób coś najpierw sam, a później dopiero coś komuś zarzucaj...

Awatar użytkownika
Siarra

Post autor: Siarra » śr lip 04, 2012 1:22 pm

mieliśmy porównywać czasy :D -które OS-y z Mastera pokrywały się z RMPST -chodzi o długość ??
SIARRA

Awatar użytkownika
Piter69A

Post autor: Piter69A » śr lip 04, 2012 1:37 pm

Drugi odcinek sobotniego Mastera był taki sam jak pierwszy który miała Baja tego dnia, długość nie całe 90km.
Land Cruiser HZJ-73
GAZ 69A (2,4TD-nie oryginał)
GAZ 69M (2,4-oryginał)

parchk160
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: parchk160 » śr lip 04, 2012 4:47 pm

fiejas pisze:
parchk160 pisze:Pytanie - czy to już reguła u tego organizatora ?? Brak wyników w trakcie imprezy (ok można wybaczyć), ale po ... to chyba mogli by coś podać ... jakieś news w trakcie też by się przydały...

Zanim zaczniesz ferować swoje zarzuty to dokładnie przejzyj stronę. Bo wyniki sa na niej od poniedziałku. Swoja drogą chyba nie wyobrażałeś sobie, ze w obliczu takiej tragedii bedę leciał i wrzucał wyniki na www? Odrobinę szacunku!
Kasa, kasa i medialność... tak, stary robimy to wszystko dla siebie i dla swojej własnej przyjemności, mając parcie na szkło... proponuję zrób coś najpierw sam, a później dopiero coś komuś zarzucaj...

Rozumiem wszystko i proszę mi nie zarzucać znieczulicy... tragedia jest i każdy właściwie do problemu podchodzi ................. a WAS "profesjonalne podejście" do czegoś zobowiązuje.... proszę się w taki sposób nie tłumaczyć... bo to ... eh

Co do wyników - http://masterrace.pl/zawodnicy/master-race/wyniki.html (BRAK) ..... ;], a to http://masterrace.pl/aktualnosci,39.html pojawiło się dużo później niż kolega sugeruje... luk by się więcej znalazło... ale co tam...

fiejas

Post autor: fiejas » śr lip 04, 2012 5:41 pm

Wyniki po 1wszym dniu, które niestety stały się wynikami ostatecznymi ukazały się :2012-07-01 08:40:33, tyle w temacie
Chętnie wysłucham czego brakowało, zawsze chętnie słucham słów krytyki i staram się jako jeden z orgów dostosowywać do słów większosci jeśli wg mnie ma to sens.
Nikomu nie zarzucam znieczulicy, nikt nie planował takiej sytuacji i nie mamy na nią wpływu. Nikt z nas nie jest również przetrenowany na tego typu rzeczy, jak postępować, co robić, więc...
Siarra, OS nr 3 czyli 2gi OS z soboty był taki sam.

komandor

Post autor: komandor » śr lip 04, 2012 5:54 pm

Kurcze człowieku jaka kasa,jaki brak wyników..Michal brawo za wypowiedż zawsze można na Ciebie liczyć.Info z Baji Mastera było przekazywane na bieząco.Można było śledzić wyniki onlline.Ja chetnie poznam takiego drugiego grupe osób które podejmie sie organizacji imprezy typu Baja Master z wszystkimi wymogami PZM a nie organizacj imprez na partyzanta z narażeniem ludzi.Nic nie wiesz na temat organizacji imprezy tylko krytykujesz i szukasz dziury w całym.Sam sie tego ucze kilka lat.Zaczalem od małych imprez.Dlatego jak coś krytykujesz to sprawdż taj jak napisał Michał. !! :)2 Powiem tak nauka nie idzie w las.Wiele wnioskow sie nasuwa po imprezie.
KDK MOTOSPORT

Awatar użytkownika
Siarra

Post autor: Siarra » śr lip 04, 2012 8:53 pm

fiejas pisze:Wyniki po 1wszym dniu, które niestety stały się wynikami ostatecznymi ukazały się :2012-07-01 08:40:33, tyle w temacie
Chętnie wysłucham czego brakowało, zawsze chętnie słucham słów krytyki i staram się jako jeden z orgów dostosowywać do słów większosci jeśli wg mnie ma to sens.
Nikomu nie zarzucam znieczulicy, nikt nie planował takiej sytuacji i nie mamy na nią wpływu. Nikt z nas nie jest również przetrenowany na tego typu rzeczy, jak postępować, co robić, więc...
czyli jak dobrze policzyłem z rożnych żródeł, :) różnica między 1 w RMPST-a1 Masterem wynosi gdzieś ok, 10 min ??
SIARRA

Awatar użytkownika
Piter69A

Post autor: Piter69A » czw lip 05, 2012 6:47 am

fiejas pisze:...Chętnie wysłucham czego brakowało....
-Przydałyby się kosze na śmieci na terenie parkingu i przy takich warunkach pogodowych jakieś zaplecze sanitarne z wodą i woda do picia.
-Tablica informacyjna poza zamykanym biurem rajdu, ewentualnie same listy startowe. Tak, wiem, lista w niedzielę była przy bramie parkingu za co duży + :)2
-BT dla Mastera mogło być ustalone na konkretną godzinę aby nie stać nie potrzebnie pod Oplem.
-Widoczne było spore zamieszanie z kibicami na prologu, po prostu zbyt słabo byli pilnowani i dyscyplinowani przez dość bierną obsługę trasy.
-Prolog powinien też zacząć się przynajmniej 1-1,5 godziny wcześniej. Gdyby nie wypadek i odwołanie zawodnicy Mastera jechaliby prolog po ciemku co przy tym kurzu nie byłoby bezpieczne i obiektywne jeśli chodzi o czasy.
-Trasa bardzo dobrze oznaczona i przygotowana :)2 , jedynie na drugim odcinku w sobotę w kilku miejscach pozrywane taśmy na zakrętach ale to nic ważnego, był RB.
Land Cruiser HZJ-73
GAZ 69A (2,4TD-nie oryginał)
GAZ 69M (2,4-oryginał)

fiejas

Post autor: fiejas » czw lip 05, 2012 12:23 pm

Piter69A pisze:
fiejas pisze:...Chętnie wysłucham czego brakowało....
-Przydałyby się kosze na śmieci na terenie parkingu i przy takich warunkach pogodowych jakieś zaplecze sanitarne z wodą i woda do picia.
-Tablica informacyjna poza zamykanym biurem rajdu, ewentualnie same listy startowe. Tak, wiem, lista w niedzielę była przy bramie parkingu za co duży + :)2
-BT dla Mastera mogło być ustalone na konkretną godzinę aby nie stać nie potrzebnie pod Oplem.
-Widoczne było spore zamieszanie z kibicami na prologu, po prostu zbyt słabo byli pilnowani i dyscyplinowani przez dość bierną obsługę trasy.
-Prolog powinien też zacząć się przynajmniej 1-1,5 godziny wcześniej. Gdyby nie wypadek i odwołanie zawodnicy Mastera jechaliby prolog po ciemku co przy tym kurzu nie byłoby bezpieczne i obiektywne jeśli chodzi o czasy.
-Trasa bardzo dobrze oznaczona i przygotowana :)2 , jedynie na drugim odcinku w sobotę w kilku miejscach pozrywane taśmy na zakrętach ale to nic ważnego, był RB.
To są konstruktywne uwagi i za nie dziękuje. Ba, ze wszystkimi się zgadzam.
Nie jest to czas ani chyba nikt nie oczekuje tłumaczenia, ze swojej strony powiem, ze dołożymy wszelkich starań by to w przyszłosci zmienic.

fiejas

Post autor: fiejas » czw lip 05, 2012 1:05 pm

Siarra pisze:
fiejas pisze:Wyniki po 1wszym dniu, które niestety stały się wynikami ostatecznymi ukazały się :2012-07-01 08:40:33, tyle w temacie
czyli jak dobrze policzyłem z rożnych żródeł, :) różnica między 1 w RMPST-a1 Masterem wynosi gdzieś ok, 10 min ??
Dokładnie tak. Ewa z Pawłem tracili ok 10 min do AM, który był najszybszy wśród Polaków w BC. do Zapletala strata ok 18 min

Awatar użytkownika
andysz
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: andysz » czw lip 05, 2012 1:30 pm

Rajd przygotowany na 5+. Do 6 moim zdaniem brakowało wyników on-line co myślę, że przy dzisiejszym stanie techniki nie jest niemożliwe. Startowaliśmy razem z Bają gdzie samochody są przygotowane do terenu lżejszego, natomiast nasze wozy mogą pokonywać trudniejsze przeszkody. Może więc pomyśleć nad ściganiem z elementami przeprawy, podjazdami, lekką wodą itp. Moim zdaniem w zeszłym roku teren był ciekawszy dla przeprawówek. Przed przeszkodami z trzema wykrzyknikami naprawdę trzeba było zwalniać, w tym roku przy naszych prędkościach przelatywało się bez większych problemów.
KTM 450EXC
4.2 GR
K160+Y60+Jeep+inne graty

Awatar użytkownika
Siarra

Post autor: Siarra » czw lip 05, 2012 1:37 pm

fiejas pisze:
Siarra pisze:
Dokładnie tak. Ewa z Pawłem tracili ok 10 min do AM, który był najszybszy wśród Polaków w BC. do Zapletala strata ok 18 min
dlatego tez napisałem że do 1w RMPST,bo do T1 Zapletala to kosmos :)21
SIARRA

ODPOWIEDZ

Wróć do „Turystyczno-sportowe”