Touristic Chalange o puchar Azymut 4x4 30 stycznia

czyli rajdy ze ściganiem i próbami przejazdu

Moderator: Pasza

Awatar użytkownika
Azymut4x4
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Touristic Chalange o puchar Azymut 4x4 30 stycznia

Post autor: Azymut4x4 » śr sty 20, 2016 2:16 pm

Serdecznie zapraszamy na nowy cykl imprez o charakterze turystyczno-przygodowo-sportowym skierowanych do wszystkich użytkowników samochodów 4x4. Celem tych imprez jest wprowadzenie elementów rywalizacji , czyli tego „ co tygrysy lubią najbardziej „, dla wszystkich posiadaczy terenówek . Planujemy cztery edycje. Na pierwszą z nich zapraszamy już 30.01.2016 r.
Każda z imprez, które proponujemy charakteryzować się będzie inną specyfiką zdobywania punktów. Będą pieczątki, jazda na czas, geoceche, roadbook, jazda na azymut i inne niespodziewanki terenowe. Punkty z poszczególnych imprez będziemy sumować, a na ostatniej z nich wyłonimy zwycięzcę.
Jak na każdej z naszych imprez nie pozwolimy , abyście byli głodni czy zmarznięci dlatego też zapewniamy ognisko , kiełbaski , ciepłą zupę i gorące napoje.
Zabierzcie ze sobą dzieciaki bo i dla Nich przygotujemy specjalne konkurencje .
Nie zabraknie dobrej atmosfery , rozmów przy ognisku i „darcia łacha” z sytuacji offroadowych z życia wziętych . Odpoczywając po zmaganiach terenowych , dzięki integracji przy ognisku , będziecie mogli poznać innych pozytywnie zakręconych miłośników off-roadu.
Wymagania sprzętowe:
Samochód z napędem 4x4 i opona min. A/T
Metromierz (aplikacja w telefonie)
Nawigacja z funkcją wpisywania współrzędnych.

RUNDA I 30 styczeń Częstochowa
Zbiórka godz. 9.30
Odprawa godz. 9.45
Start godz. 10.00
Charakter Imprezy : Przejazd w kolumnie na wyznaczone tereny oraz pomiędzy nimi , zdobywanie pieczątek i jazda czasowa na otaśmowanych odcinkach .
Trasa do przejechania każdym autem z napędem 4x4.
Podjęcie decyzji o przystąpieniu do prób terenowych pozostawiamy do decyzji załóg
Limit załóg 20
Wpisowe 180 zł/załoga bez względu na ilość osób w aucie
Zgłoszenia proszę wysyłać na azymut4x4@gmail.com.

Awatar użytkownika
Azymut4x4
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Re: Touristic Chalange o puchar Azymut 4x4 30 stycznia

Post autor: Azymut4x4 » śr sty 20, 2016 2:18 pm

Czas na więcej szczegółów imprezy Touristic Chalange o puchar Azymut 4x4 – runda I , 30.01.2016 r.
Start imprezy odbędzie się w okolicach Częstochowy o godz. 9.30, odprawa i plombowanie kart od godz. 9.00
Grupami udamy się terenem do miejsc , gdzie wyznaczone będą odcinki specjalne .
Będą do zdobycia pieczątki, będzie jazda na czas w taśmach oraz techniczne odcinki trialowe.
W Jura Park Biskupice zakończymy zabawę i czekać na Was będzie ognisko , pyszny żurek i jurajskie pieczonki.
Gwarantujemy świetną zabawę w gronie zapaleńców off-roadowych .
Konkurencje , które przygotowaliśmy pozwolą Wam poznać i rozwinąć własne umiejętności oraz możliwości Waszych samochodów.
Impreza dla samochodów 4x4 klasy turystycznej i taki również będzie poziom trudności.
Finałem imprezy będzie prezentacja Waszych wyników i wręczenie dyplomów zwycięzcom .

Awatar użytkownika
Azymut4x4
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Azymut4x4 » śr sty 20, 2016 2:21 pm

W odpowiedzi na wiele telefonów czy będzie jakiś podział na klasy, odpowiadamy - nie
Dopuszczamy auta o nadwoziu fabrycznym , dozwolone lekkie modyfikacje np. zmienione zderzaki (klatki zewnętrzne nie są fabryczne ), rozmiar opon i ich bieżnik nie ma znaczenia AT czy MT.
Wyciągarek nie będziemy plombować, nie będą potrzebne, przecież to turystyk w czystej postaci.
W każdej imprezie z cyklu Touristic Chalange stawiamy przede wszystkim na dobrą zabawę, współpracę kierowca-pilot , umiejętności kierowcy i możliwości Waszych samochodów. Dołożymy wszelkich starań aby ułożyć konkurencje tak, by wszyscy mieli takie same szanse bez względu na markę i wiek samochodu

Serdecznie zapraszamy

Awatar użytkownika
ernil

Post autor: ernil » śr sty 20, 2016 3:20 pm

Czelendż pisze się przez podwójne L...
XTZ 750
Outback EJ25 MT

Awatar użytkownika
Azymut4x4
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...