Terenowa Integracja wawa4x4 Dluuuugie zaproszenie :)21

czyli rajdy ze ściganiem i próbami przejazdu

Moderator: Pasza

wojtek_pl
Kontaktowanie:

Post autor: wojtek_pl » śr gru 05, 2007 10:21 pm

Izzy, spoko, dasz radę. Jakby co to mnie się trzymaj. Ja będę latał nisko i powoli coby auta nie uszkodzić. :D
Generalnie to nie pchaj się na próby przejazdu jako pierwszy, tylko popatrz najpierw jak inni jadą i jak to wygląda, a potem oceń czy TY dasz radę a następnie czy twoje auto da radę. Z reguły to auto może więcej niż kierowca, szczególnie jak ktoś jest nowy (znam z autopsji), ale potem amok się włącza ;) i są straty (oby tylko w sprzęcie a nie w ludziach).
Pozdrawiam
Wojtek
Są takie dni, kiedy nawet prosta czynność fizjologiczna może być niebezpieczna...

Awatar użytkownika
Izzy

Kontaktowanie:

Post autor: Izzy » śr gru 05, 2007 10:23 pm

Dzieki - na pewno nie bede sie wyrywal jako pierwszy.

Awatar użytkownika
Grzegorz G.

Post autor: Grzegorz G. » śr gru 05, 2007 10:27 pm

Karkołomność zależy w tym wypadku od ciśnienia tylko. Na spokojnie to wszystko na luzie się przejeżdża (oczywiście każdy wie, że na zjazdach noga z dala od hamulca i sprzęgła - ale w tym wypadku to bardziej dla profesji niż bezpieczeństw jakichś).
Grzechu_z_UAZ

Awatar użytkownika
Izzy

Kontaktowanie:

Post autor: Izzy » śr gru 05, 2007 10:29 pm

Co do mozliwosci auta to w 100% potwierdzam.

Jakis czas temu smigalem z Damianem (tu serdeczne pozdrowienia) i faktycznie jadac za nim bylem pod wrazeniem sprawnosci pojazdu. A to wszystko na szosowkach.

Teraz to full wypas - pojawiam sie na ATkach :wink:

GOLON

Post autor: GOLON » czw gru 06, 2007 12:04 am

FIGURA czy jak Cię tam zwą :wink: dostałem " uroczy donos" , że warsztat zwolniłeś. Prawda to? Czyli spóxniłem się z tą wizytą i mechaniką lewoskrętną? :wink:

GAZFAN

Kontaktowanie:

Post autor: GAZFAN » czw gru 06, 2007 8:47 am

GOLON pisze:Ja też jakoś tego nie widzę.
To tylko taka sugestia chłopaki ( organizatorzy ), ale mogą być z tym problemy, bo jeden wyhamuje do całkowitego "zera" czyli stop, a inny zwolni do prawie zera. Sekundy będą lecieć i problem gotowy. Wiem, że chodzi o zabawę i jak nazwa rajdu głosi "integrację", ale gdy komuś podskoczy ciśnienie to może mieć delikatnie mówiąc wątpliwości co do rzetelnego pomiaru czasu.

Piszę to tylko w dobrej wierze. Bo może jest to właściwy moment żeby uniknąć zbędnego problemu. Ja miałem taki na swoim poprzednim rajdzie z metą STOP i poprostu unikam takich sytuacji.
To jest szalenie proste rozwiazanie.
Ma byc zatrzymanie samochodu i dopiero na znak sedziego ruszenie.
Nei ma znaku nei ma ruszenia.
A jaka kara za niesubordynacje? dyskwalifikacja.
Jak ktos nie rozumie, ze chodzi o bezpieczenstwo startujacych i swiety spokoj organizatorow to coz. nie robimy tej imprezy zeby sie klocic, awanturowac. i to tez trzeba zrozumiec.
Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 :)

GAZFAN

Kontaktowanie:

Post autor: GAZFAN » czw gru 06, 2007 8:50 am

Izzy pisze:Wypowiem sie we wlasnym imieniu czyli kierowcy niedowswiadczonego z prawie seryjna Toyka dla ktorego najwazniejsze na Intgracji beda: bezpieczenstwo, integracja, pomoc potrzebujacym i przejechanie trasy (nie koniecznie i na sile calej). Kolejnosc nieprzypadkowa.

Punkty czy sekundy karne to dla mnie zaden problem. Czy bedzie mozna liczyc na podpowiedz sedziow czy organizatorow ktorych odcinkow trasy unikac?

Na razie teoretyzuje bo to beda moje pierwsze zawody ale po info o tych pionowych zjazdach czy rolkach troche zaczynam sie obawiac czy wyjde z tego calo.
Juz odpowidam. Kazdy sedzia odpowie na kazde pytanie dotyczace jego odcinka. wiec nie bedzie z tym problemu. i na pewno pomoze i wyjasni. dodatkowo nikt nikomu nie kaze jechac wszystkiego. jak chcesz jechac dla zabawy dla spawdzenia sie mozesz sobie odpuscic bo chodzi o przyjemnosc i zabawe.

GOLON

Post autor: GOLON » czw gru 06, 2007 8:57 am

GAZFAN pisze:
GOLON pisze:Ja też jakoś tego nie widzę.
To tylko taka sugestia chłopaki ( organizatorzy ), ale mogą być z tym problemy, bo jeden wyhamuje do całkowitego "zera" czyli stop, a inny zwolni do prawie zera. Sekundy będą lecieć i problem gotowy. Wiem, że chodzi o zabawę i jak nazwa rajdu głosi "integrację", ale gdy komuś podskoczy ciśnienie to może mieć delikatnie mówiąc wątpliwości co do rzetelnego pomiaru czasu.

Piszę to tylko w dobrej wierze. Bo może jest to właściwy moment żeby uniknąć zbędnego problemu. Ja miałem taki na swoim poprzednim rajdzie z metą STOP i poprostu unikam takich sytuacji.
To jest szalenie proste rozwiazanie.
Ma byc zatrzymanie samochodu i dopiero na znak sedziego ruszenie.
Nei ma znaku nei ma ruszenia.
A jaka kara za niesubordynacje? dyskwalifikacja.
Jak ktos nie rozumie, ze chodzi o bezpieczenstwo startujacych i swiety spokoj organizatorow to coz. nie robimy tej imprezy zeby sie klocic, awanturowac. i to tez trzeba zrozumiec.
Jak już wcześniej napisałem to była sugestia w dobrej wierze spłodzona. Dalej to już jak tam sobie stryjenka uważa. :wink: Każą jechać jadę, każą stać stoję...

GAZFAN

Kontaktowanie:

Post autor: GAZFAN » czw gru 06, 2007 8:59 am

I ło to chodzi :)2

:)21

Jest to jakaś decyzja organizatora, moze nie do konca super fantastyczna ale jednak. :)21

GAZFAN

Kontaktowanie:

Post autor: GAZFAN » czw gru 06, 2007 10:59 am

UWAGA !!

LISTA JEST JUZ ZAMKNIETA GDYZ PRZEKROCZYLISMY ILOSC ZALOG O DUZO ZA DUZO !!

Bardzo serdecznie przepraszamy niemniej zapraszamy tez na baze bo patrzec jak jezdza inny, by wziac udzial w loterii, by posluchac wykladu o pierwszej pomocy. by byc :)2

Awatar użytkownika
Kwiatec

Kontaktowanie:

Post autor: Kwiatec » czw gru 06, 2007 11:02 am

dokładnie warto też wpaść na baze bo może się okazać ze ktoś nie dojedzie :)
jak ktoś bardzo będzie chciał pojechać ja mogę zlicytować swoje zgłoszenie na rzecz kaski na dzieciaki :) :wink: cena wywoławcza 150 ;)
czekam na oferty ;)
Gazfan pojawiły się już pierwsze wpłaty

GAZFAN

Kontaktowanie:

Post autor: GAZFAN » czw gru 06, 2007 11:06 am

Piekny gest Kwiatku :)2
Wiec jest jedno ekstra miejsce do wylicytowania :)2

Kwitek daj na pw info ile.

longer
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: longer » czw gru 06, 2007 4:50 pm

GOLON Figura już zreanimowany. Tak słyszałem od Dareckiego.

A co do STOPów na OSach. Panowie jedziemy się pobawić w szczytnym celu a nie na wyścigi. OSy TRIAle itd. to przy okazji. Bez ciśnienia. Pełen FUN.

Do zobaczyska w sobotę!

Awatar użytkownika
Izzy

Kontaktowanie:

Post autor: Izzy » czw gru 06, 2007 5:05 pm

GAZFAN pisze:
Izzy pisze:Wypowiem sie we wlasnym imieniu czyli kierowcy niedowswiadczonego z prawie seryjna Toyka dla ktorego najwazniejsze na Intgracji beda: bezpieczenstwo, integracja, pomoc potrzebujacym i przejechanie trasy (nie koniecznie i na sile calej). Kolejnosc nieprzypadkowa.

Punkty czy sekundy karne to dla mnie zaden problem. Czy bedzie mozna liczyc na podpowiedz sedziow czy organizatorow ktorych odcinkow trasy unikac?

Na razie teoretyzuje bo to beda moje pierwsze zawody ale po info o tych pionowych zjazdach czy rolkach troche zaczynam sie obawiac czy wyjde z tego calo.
Juz odpowidam. Kazdy sedzia odpowie na kazde pytanie dotyczace jego odcinka. wiec nie bedzie z tym problemu. i na pewno pomoze i wyjasni. dodatkowo nikt nikomu nie kaze jechac wszystkiego. jak chcesz jechac dla zabawy dla spawdzenia sie mozesz sobie odpuscic bo chodzi o przyjemnosc i zabawe.
Super!!

Dzieki za info - wlasnie dokladnie o to chodzi.

Figura
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Figura » czw gru 06, 2007 8:22 pm

Zgadza sie kot stoi juz na czterech łapach warsztat zwolniony .a propos Longer zrób spriskiwacze jak nalezy a Golon niech zrobi zeby mu w prawo skręcał albo w lewo mi tam obojetnie .Tosie pewnie pobawimy do soboty .Co by dzieciaki były zadowolone i szcześliwe

Awatar użytkownika
Kwiatec

Kontaktowanie:

Post autor: Kwiatec » czw gru 06, 2007 9:30 pm

GAZFAN pisze:Piekny gest Kwiatku :)2
Wiec jest jedno ekstra miejsce do wylicytowania :)2

Kwitek daj na pw info ile.
Obrazek

Awatar użytkownika
blizzard
Kontaktowanie:

Post autor: blizzard » czw gru 06, 2007 11:18 pm

Kolega miał jechać, ale nie dotrze, a że nie ma go na forum. To ja licytuję jego miejsce. Kasa dla dzieciaków. Proszę na PW, cena wywyoławcza 150.
był Jimny, jest KZJ95
KLUB SUZUKI

Awatar użytkownika
Kwiatec

Kontaktowanie:

Post autor: Kwiatec » pt gru 07, 2007 10:17 am

blizzard pisze:Kolega miał jechać, ale nie dotrze, a że nie ma go na forum. To ja licytuję jego miejsce. Kasa dla dzieciaków. Proszę na PW, cena wywyoławcza 150.
ty mis nie licytuj bo za mało czasu tylko odwołuj rezerwację tak...
ja wystawiłem na licytacje miejsce którego jak nikt nie bedzie chciał to pojadę sam:)
wiec nie pitol tylko skontaktuj sie z Kuszmanem i zgłoś mu rezygnację :wink:

Awatar użytkownika
blizzard
Kontaktowanie:

Post autor: blizzard » pt gru 07, 2007 10:43 am

Kwiatec pisze:
blizzard pisze:Kolega miał jechać, ale nie dotrze, a że nie ma go na forum. To ja licytuję jego miejsce. Kasa dla dzieciaków. Proszę na PW, cena wywyoławcza 150.
ty mis nie licytuj bo za mało czasu tylko odwołuj rezerwację tak...
ja wystawiłem na licytacje miejsce którego jak nikt nie bedzie chciał to pojadę sam:)
wiec nie pitol tylko skontaktuj sie z Kuszmanem i zgłoś mu rezygnację :wink:
Odwołanie wysłane. :wink:
był Jimny, jest KZJ95
KLUB SUZUKI

GOLON

Post autor: GOLON » ndz gru 09, 2007 12:57 am

Waldek serdeczne dzięki za pomoc w drodze powrotnej. Okazało się, że w domu też nie miałem koła zapasowego więc gdyby nie Ty to zeszło by się trochę. :)2 :)2 :)2

Awatar użytkownika
WojtekSz

Kontaktowanie:

Post autor: WojtekSz » ndz gru 09, 2007 2:49 am

mam klucz do kół od kolegi. który był tak uprzemy go wypozyczyc, poszukiwaniw w bazie nie zakońvzyły sie sukcesem ale nie mogliśmy dłużej czekac bo braki sprzetowe doprowadziły do zamoczenia sprzetu nanożnego pilota ;) i potrzeban była ewakuacja,
prosba o kontakt abym mógł to oddać,
Wojtek

my, ludzie północy, mamy w sobie coś z wikingów
KZJ70 +MM12000
www.treadlightly.pl

Awatar użytkownika
WojtekSz

Kontaktowanie:

Post autor: WojtekSz » ndz gru 09, 2007 9:11 am

Gazfan
duże dzięki za imprezę, za ciekawe dojazdy i fajne OSy. Przejechałem wczoraj przez takie miejsca o jakie nigdy bym siebie i auta nie podejrzewał :), zakopałem sie też fajnie i dzieki pomocy kolegów udało sie wykopać - było wiec wszystko ...
czekam tylko niecierpliwie na wyniki bo chciałoby sie zobaczyć jak wypadłem na tych odcinkach które udało sie przejechac poprawnie
A lista potrzebnych uzupełnień rośnie jak na drożdżach ...
pozdrawiam
Wojtek

my, ludzie północy, mamy w sobie coś z wikingów
KZJ70 +MM12000
www.treadlightly.pl

wojtek_pl
Kontaktowanie:

Post autor: wojtek_pl » ndz gru 09, 2007 9:55 am

Dzięki za fajną imprezę. Sympatycznie było. Oby częściej ! :D
Pozdrawiam
Wojtek
Są takie dni, kiedy nawet prosta czynność fizjologiczna może być niebezpieczna...

Awatar użytkownika
wstys

Post autor: wstys » ndz gru 09, 2007 1:52 pm

GOLON pisze:Waldek serdeczne dzięki za pomoc w drodze powrotnej. Okazało się, że w domu też nie miałem koła zapasowego więc gdyby nie Ty to zeszło by się trochę. :)2 :)2 :)2
... na zdrowie !!

Przynajmniej miałem wieczorną okazje przejechać się prawdziwą terenówka na sprężynie po całym dniu tłuczenia się Suzuką po OSach... :D

Awatar użytkownika
czaya
Kontaktowanie:

Post autor: czaya » ndz gru 09, 2007 3:51 pm

:)2 :)2 :)2
taka impreza
dzięki
8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Turystyczno-sportowe”