Poland Trophy II 23-24.06
Moderator: Pasza
Smiejcie sie smiejcie. Serducho mi staneło jak to widziałem bo jeszcze pół obrotu i zostałby ino kadłubek z chłopa. 

Discovery 300 Tdi
http://www.walbrzych4x4.pl/
Oczywiście Jacku , że taka możliwość zawsze istnieje . I z tym sie godzę .
Nie ma natomiast zgody na działania hamskie , a już napewno na takie , które mogą spowodowac czyjeś kalectwo lub śmierć .
Nie ma natomiast zgody na działania hamskie , a już napewno na takie , które mogą spowodowac czyjeś kalectwo lub śmierć .

FIGHT NO MORE
To nie prawda co Ci mówiła mama, że przemoc nie rozwiązuje problemów.
www.pitbull4x4.pl
www.pitbull4x4.pl
Od 1970 roku zakazano startów ‘typu Le Mans’,/po złożeniu protestu przez Jacky Icky/ gdzie na starcie kierowcy przebiegali całą szerokość jezdni do stojących po drugiej maszyn i dopiero ruszali. Wielu z nich chciało wystartować szybciej kosztem wykonania czynności zapewniających bezpieczeństwo. Wiele razy pokazywano później moment, w którym Ickx spokojnie przespacerował się przez tor, ostrożnie wsiadł do swojej maszyny zakładając pasy bezpieczeństwa i dopiero po upewnieniu się, że wszystko pracuje odpowiednio, ruszył z ogromną stratą za wszystkimi. Okazało się to niezwykle trafną decyzją – z przodu John Woolfe startujący kupionym na własność nowym Porsche 917 zderzył się Willym Mairessem, w wyniku którego pierwszy zginął a drugi wycofał się ze sportu. Obaj nie zdążyli założyć pasów.czesław&jarząbek pisze:...czym ta figura była spowodowana i czemu siofer wysiadał w czasie rolki? ...
Rozmawiając później ze startującymi kolegami - przyznali mi się że z tej samej przyczyny również oni nie zapięli pasów.
I znowu abstrahując od tematu szkoda że o tym nie pomysleliśmy. Czy pomyslal o tym organizator, ktory walnal sie z terminem / rajd PZM-ot/ i nie mial czasu na rozegranie prologu? Wszystko w tym temacie.

Nie kupujcie aut budowanych na nizinach bo w górach nie robią ...
Też o tym rozmawialiśmy , po rajdzie i Derengowski zwrócił uwagę na to zagrozenie . Konkluzja była taka , że jezeli ma być start równoległy to tylko taki kiedy wszyscy siedza w autach zapięci w pasy i z kaskami na głowach . W innym przypadku jest to niepotrzebne stwarzaniie dodatkowego zagrozenia 

FIGHT NO MORE
www.pitbull4x4.pl
www.pitbull4x4.pl
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
znaczy w sensie pasów nie zapiąłeś bo ci się spieszyło...4x4free pisze:Od 1970 roku zakazano startów ‘typu Le Mans’,/po złożeniu protestu przez Jacky Icky/ gdzie na starcie kierowcy przebiegali całą szerokość jezdni do stojących po drugiej maszyn i dopiero ruszali. Wielu z nich chciało wystartować szybciej kosztem wykonania czynności zapewniających bezpieczeństwo. Wiele razy pokazywano później moment, w którym Ickx spokojnie przespacerował się przez tor, ostrożnie wsiadł do swojej maszyny zakładając pasy bezpieczeństwa i dopiero po upewnieniu się, że wszystko pracuje odpowiednio, ruszył z ogromną stratą za wszystkimi. Okazało się to niezwykle trafną decyzją – z przodu John Woolfe startujący kupionym na własność nowym Porsche 917 zderzył się Willym Mairessem, w wyniku którego pierwszy zginął a drugi wycofał się ze sportu. Obaj nie zdążyli założyć pasów.
Rozmawiając później ze startującymi kolegami - przyznali mi się że z tej samej przyczyny również oni nie zapięli pasów.
I znowu abstrahując od tematu szkoda że o tym nie pomysleliśmy. Czy pomyslal o tym organizator, ktory walnal sie z terminem / rajd PZM-ot/ i nie mial czasu na rozegranie prologu? Wszystko w tym temacie.
na msze już byłeś dać?
#noichuj
To jest dobre na imprezach outdoorowych kiedy chcesz przegonic menagera po polu i najlepiej mu dac jeszcze Serie bez wspomagania co by sie zajechal na smierc. Startujemy w "no limit" z innych powodow niz w turystyce. Zreszta pamietam w tamtyn roku w Morągu na II edycji Orlenu ze tez gosc napie...lal z dwururki. Pewnie tak ma w programiePit-Bull pisze:Też o tym rozmawialiśmy , po rajdzie i Derengowski zwrócił uwagę na to zagrozenie . Konkluzja była taka , że jezeli ma być start równoległy to tylko taki kiedy wszyscy siedza w autach zapięci w pasy i z kaskami na głowach . W innym przypadku jest to niepotrzebne stwarzaniie dodatkowego zagrozenia

Jestem rozsadnym czlowiekiem i jak w pierwszym poscie - nie mam do nikogo pretensji tylko do siebie. Chcialem tylko zwrocic uwage ze o wiele przyjemniej i bezpieczniej dla innych /bo jak widac dali za mnie na tace/ przynajmniej w klasie no limit byloby rozgrywac start rownolegly bez wysiadania z samochodu. Natomiast przeczytalem regulamin i swoim podpisem go zaakceptowalem. Lecz nie pasuje mi /demokracja/ sprawianie niebezpieczeństwa startami typu Le Mans oraz punkatacja punktowa. Uwazam ze forma liczenia czasu jaka jest stosowana na Magamtrophy jest odpowiedniejsza. Co do rajdu bede w nim startowal w zapietych /@liverpool/ pasach bo nie ma gdzie zdobywac doswiadczeniasuzus pisze:Artur owszem organizator wybrał start równoległy
ale ostrzegał zapięte pasy![]()
![]()
![]()
kto ci wrzucił driva i nacisnął gaz
to był twój wybór

Kiedy podjechal kolo mnie Budzik - powiedzialem mu spadaj bo sie rozwalimyczesław&jarząbek pisze:
znaczy w sensie pasów nie zapiąłeś bo ci się spieszyło...
na msze już byłeś dać?

Kiedy wskoczylem do samochodu i chwycilem pasy - katem oka zauwazylem jak ruszaja bez zapietych pasow - dzida
Kiedy wysiadalem podczas rolki z auta - pomyslalem ze lepiej przy nastepnym spotkaniu z ziemia byc w nim i bylem.
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
karwa...4x4free pisze:Kiedy podjechal kolo mnie Budzik - powiedzialem mu spadaj bo sie rozwalimyczesław&jarząbek pisze:]
znaczy w sensie pasów nie zapiąłeś bo ci się spieszyło...
na msze już byłeś dać?![]()
Kiedy wskoczylem do samochodu i chwycilem pasy - katem oka zauwazylem jak ruszaja bez zapietych pasow - dzida
Kiedy wysiadalem podczas rolki z auta - pomyslalem ze lepiej przy nastepnym spotkaniu z ziemia byc w nim i bylem.
daj na msze.
jednemu mojemu kumplowi z dawnych lat się nie udało-nie był w środku na czas...
#noichuj
Tak, jak widzisz na zdjeciach sprawdzalem czy rowno lecePasza pisze:4x4free pisze:Kiedy wysiadalem podczas rolki z auta - pomyslalem ze lepiej przy nastepnym spotkaniu z ziemia byc w nim i bylem.wysiadałeś podczas rolki ?to jest możliwe ?
nie wierze....

Zastanawiam sie czy "wsiadając" do auta w sposób pokazany na fotce nie zbutowałeś pilota
. Widziałem że wysiadł cały, ale...?

Discovery 300 Tdi
ze wzgledu na moje malo typowe hobby zalatwia to za mnie mamaczesław&jarząbek pisze: karwa...
daj na msze.
jednemu mojemu kumplowi z dawnych lat się nie udało-nie był w środku na czas.
http://freerajdy.pl/index.php?option=co ... &Itemid=77
lisiurski pisze: szybki Lopez![]()

@Tatus zeznaje ze dostal z butakonrad.w1 pisze:Zastanawiam sie czy "wsiadając" do auta w sposób pokazany na fotce nie zbutowałeś pilota . Widziałem że wysiadł cały, ale...?

-
- jestem tu nowy...
krotkie video
niestety bardzo krotkie, ale nie bylo mozliwosci nic dluzszego via internet opublikowac 
http://www.tvn24.pl/2056061,0,0,1,1,wideo.html

Re: krotkie video
Krótki, ale dobry filmiktarky74 pisze:niestety bardzo krotkie, ale nie bylo mozliwosci nic dluzszego via internet opublikowac

Super Patrol Super 
Blue Jimny 1.3

Blue Jimny 1.3