GREAT ESCAPE RALLY - nowy rajd międzynarodowy

czyli rajdy ze ściganiem i próbami przejazdu

Moderator: Pasza

Awatar użytkownika
gkozi

Re: GREAT ESCAPE RALLY - nowy rajd międzynarodowy

Post autor: gkozi » ndz sty 25, 2009 8:09 pm

maristez pisze:i widzisz kozi - gamoniu jeden :)21 alberta nam zdenerwowałeś.
no chyba ci się obwody przegrzały Marianku :)

przeciez napisałem wyraźnie jaka jest cena amatorskiego rajdu przeprawowego, że profesjonalnie zorganizowane rajdy sa na poziomie 1000 zł lub więcej [nie wiem, taki magam czy PT to z 1500 ? czy może jeszcze więcej]

więc zależnie od tego do jakich cen człowiek przywykł może mu się to wydawać dużo albo mało

i nie jest to żadna krytyka organizatora

zwłaszcza jesli sie pojechało na "tani" rajd na którym własciciele terenu okazywali "zdziwienie" na widok terenówek ryjacych im pole - zgody i formalności musza być dopięte żeby była zabawa na luzie

natomiast długość trasy rajdu może coś mówić na temat ilości paliwa którą trzeba przygotować, na temat prędkości jakie będą osiągane [chociaż tez nie do końca bo nie wiemy ile godzin będzie na przejechanie danego etapu 400 km na 2-3 dni to mogą być bardzo szybkie etapy powiedzmy 4 godzinne albo jazda non stop przez 30 godzin, prawda?] itp.

natomiast nic nie mówi na temat jakości trasy, a wiem jak wyglądają drogi na poligonach więc mozna tam zrobić zarówno długie szybsze odcinki jak i znaleźć jakieś ciekawsze przeszkody terenowe, poza tym jeśli ma być podział na rajd szybkościowy i przeprawowy to albo trasy będą się znacząco różniły długością albo czas na pokonanie odcinka dla "przeprawy" będzie dłuższy

ale tak w skrócie i żeby nie przynudzać : więcej szczegółów może?
Długi LC90 do jazdy, krótki GRat do zabawy

Awatar użytkownika
Flor

Post autor: Flor » ndz sty 25, 2009 9:01 pm

gkozi pisze: profesjonalnie zorganizowane rajdy sa na poziomie 1000 zł lub więcej [nie wiem, taki magam czy PT to z 1500 ? czy może jeszcze więcej]
Magam 3500 ,PT zależy od klasy 1200 -1700 ,PP 800-1200 :)21

Awatar użytkownika
rtrwoga

Post autor: rtrwoga » pn sty 26, 2009 12:18 am

gkozi pisze:
więc zależnie od tego do jakich cen człowiek przywykł może mu się to wydawać dużo albo mało
raczej nie wiesz co to duzo czy mało przy organizacji tego typu imprezy ...więc nie duś sie dalej żeby wyjaśniać gawiedzi że się znasz ... po co robic sobie problem ...

Motaj Albert :)2 jest realna szansa że powstanie nowy fajny event ...jeszcze kiedys ludziska bedą wspominać że na początku był za darmochę ...
bałwan bałwanowi wilkiem ..........życie to podróż ,a nie osiaganie celu ...PATOLGIA...

Awatar użytkownika
gkozi

Post autor: gkozi » pn sty 26, 2009 12:31 am

rtrwoga pisze:
gkozi pisze:
raczej nie wiesz co to duzo czy mało przy organizacji tego typu imprezy ...więc nie duś sie dalej żeby wyjaśniać gawiedzi że się znasz ... po co robic sobie problem ...
O co ci chodzi Człowieku?
Dlaczego odbierasz moją wypowiedź jako atak na organizatora?
I dlaczego nazywasz ludzi czytających to forum jako "gawiedź" ?

Czytaj ze zrozumieniem - ja piszę dużo / mało z puntu widzenia uczestnika a nie organizatora, nie próbuję dyskutowac o kosztach zorganizowania imprezy.

Awatar użytkownika
mirek_to

Post autor: mirek_to » pn sty 26, 2009 9:54 pm

Pytanie do Alberta:

Czy planujesz uaktualnienie klas w regulaminie na oficjalnej stronie rajdu ?? czy twoje wypowiedzi na forum mamy przyjąć za wiążące ??
Proszę też o odpowiedź na pytanie czy będzie jazda na azymuty (%) ?? - trzeba się przygotować sprzętowo.
T2 optymista

"Gdyby Bóg był zwolennikiem przedniego napędu, to chodzilibyśmy na rękach"

Awatar użytkownika
Igor K

Post autor: Igor K » pn sty 26, 2009 11:39 pm

Mirku, masz opony na zmianę? Nie maxicrossy znaczy... :roll:

Awatar użytkownika
mirek_to

Post autor: mirek_to » wt sty 27, 2009 1:03 am

Igor K pisze:Mirku, masz opony na zmianę? Nie maxicrossy znaczy... :roll:
zamówiłem BFG MT zgodne z zał.
T2 optymista

Awatar użytkownika
romet
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: romet » wt sty 27, 2009 7:55 am

taa opony , temat rzeka na nowy sezon, w momencie gdy kolki odpadly
brum brum

albertdakar
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: albertdakar » wt sty 27, 2009 8:31 am

mirek_to pisze:Pytanie do Alberta:

Czy planujesz uaktualnienie klas w regulaminie na oficjalnej stronie rajdu ?? czy twoje wypowiedzi na forum mamy przyjąć za wiążące ??
Proszę też o odpowiedź na pytanie czy będzie jazda na azymuty (%) ?? - trzeba się przygotować sprzętowo.
W regulaminie na www.greatescaperally.com jest poprawiona wersja regulaminu z klasą OPEN-SPORT
Jeżeli chodzi o sportową stronę to tylko regulamin jest wiażący dla uczestników.
Azymuty będą, nie umiem w tej chwili powiedzieć jak dużo w % ale raczej jako wskazówki do kratek na otwartej przestrzeni.
Jeśli chodzi o opony to dopuścimy wszystki opony które, mają dopuszczenie do ruch drogowego + opony typu G1, G3

Remik

Kontaktowanie:

Post autor: Remik » wt sty 27, 2009 2:10 pm

albertdakar pisze:...
W regulaminie na http://www.greatescaperally.com jest poprawiona wersja regulaminu z klasą OPEN-SPORT...
Czyli do klasy open-sport samochód z zamkniętym nadwoziem, ale baz klatki bezpieczeństwa się nie nadaje :roll:
Suzuki SJ 92"

Awatar użytkownika
mirek_to

Post autor: mirek_to » wt sty 27, 2009 5:12 pm

Dzięki :)2
T2 optymista

Awatar użytkownika
mirek_to

Post autor: mirek_to » sob lut 07, 2009 12:59 am

Albert, kiedy zamieścisz na stronie listę zgłoszonych zawodników ??
T2 optymista

albertdakar
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: albertdakar » pn lut 09, 2009 8:33 am

Lista będzie opublikowana w momencie jej zamkniecia, niestety jesteśmy zmuszenie przez włascicieli terenu do ograniczenia całkowitej ilości uczestników we wszystkich klasach do 100 pojazdów :cry:
Na dzień dzisiejszy jest przyjętych (zapłaconych) 45 uczestników.

Awatar użytkownika
gkozi

Post autor: gkozi » pn lut 09, 2009 1:05 pm

albertdakar pisze: Na dzień dzisiejszy jest przyjętych (zapłaconych) 45 uczestników.
a tak orientacyjnie jak to się rozkłada na klasy?

MarcinWrocław
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: MarcinWrocław » wt lut 10, 2009 5:43 pm

Troche Nowości :D
zapowiada sie ciekawie :)2

http://www.terenowo.pl/public_html/NOWO ... &Itemid=42

Awatar użytkownika
romet
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: romet » czw lut 12, 2009 1:15 pm

ciekawe ilu chetnych na open sport, fajnie byloby poscigac sie w wiecej niz 10 samochodow, najliczniejsza pewnie open
brum brum

albertdakar
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: albertdakar » ndz lut 15, 2009 10:44 pm

Mam wiele pytań o stosunek PZM do Great Escape Rally. Więc informuję że to impreza z punktu PZM powinna mieć charakter zlotu a nie wyścigu i mam nadzieje że takie stanowisko przyjmie.
Ja ze swej strony zaproponowałem współprace w innym zakresie oto cytat z poczty jaką wysłałem do Pana Tełowskiego w dniu 12.02.2009:

Witam

Nawiązując do rozmowy telefonicznej w załączniku przesyłam informacje o imprezie. Myślę że potraktowanie jej z punktu widzenia PZM jako imprezy przygodowej-zlotu jest właściwym podejściem.
Moja propozycja współpracy jest bardzo prosta, większość uczestników to osoby które ścigają się w imprezach terenowych ale nie potrafią zrobić kroku w stronę RMPST bo jest za dużo legend związanych z przepisami i organizacją.
Proponuję potraktować Great Escape Rally jako narządzie promocji RMPST i PZM, można wykorzystać bazę rajdu (patrz foto w załączniku) jako punkt informacyjny [postawić stoisko PZM-otu udzielać informacji zawodnikom i dziennikarzom]
Można przedstawić tegoroczne imprezy RMPST może sami organizatorzy poszczególnych rund chcą wypromować swoje projekty. Ja ze swojej strony bezpłatnie udostępniam imprezę do waszej dyspozycji.
Druga sprawa to aspekt techniczny, nowe przepisy techniczne mogą być problemem dla zawodników, proponuje potraktować moją imprezę jako próbę generalna przed BK na pierwszej rundzie. Będzie to mniej stresujące dla zawodników i będą mieli jeszcze czas na poprawienie samochodów.
Mam nadzieje że moja propozycja jest czytelna i moje intencje są jasne, rozwój sportu Terenowego w Polsce jest tak samo istotny dla PZM jaki i dla nie zależnych organizatorów.

Awatar użytkownika
mirek_to

Post autor: mirek_to » pn lut 16, 2009 10:20 am

Ciekawe co Ci odpowiedzą ??
T2 optymista

szary
a ja nie chce mieć gwiazdek

Post autor: szary » pn lut 16, 2009 12:37 pm

No ciekawe...
Po taki milusim liście heh
8 matizów i mały wacek
www.szary-racing.pl

Awatar użytkownika
domator

Kontaktowanie:

Post autor: domator » pn lut 16, 2009 12:48 pm

mirek_to pisze:Ciekawe co Ci odpowiedzą ??
Przyjmuje zaklady. Nic nie odpowiedza.
domator

zibi177
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: zibi177 » pn lut 16, 2009 1:14 pm

Domator ma racje że nic nie odpowiedza bo nie było propozycj odprowadzenia kasy dla PZM Wtamtym tygoniu zdałem egzamin na Sędziego Międzynarodowego Sportów Samochodowych i otwożyły mi sie oczy .Startowałem kiedyś w RMPST i śledziłem rundy w ostatnich latach te przepisy które stosował PZM na rundach to przepist z kosmosu wziete np. przepisy Międzynarodowe mówią wyrażnie w Mistrzostwach Polski minimalna długość rajdu 210km . Zasady parku zamknietego i wiele innych istotnych przepisów jest nie zgodne i przepisami Rajdy z PZM-otem to rajdy nastawione na zbieranie kasy co powoduje zawyżanie wpisowego organizacje dla przedstawićeli PZM a nie dla zawodników , niepotrzebne sztuczne ciśnienia. ALBERT TRZYMAJ TAK DALEJ A IMPREZA KRAJOZNAWCZA BĘDZIE UDANA
Słabi Giną

albertdakar
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: albertdakar » pn lut 16, 2009 3:29 pm

Zgadzam się z tym że przepisy które dzisiaj obowiązują w RMPST są niezgodne z wytycznymi FIA . :-?
Głównym powodem dla którego profesjonalny samochodowy sport terenowy w Polsce kuleje to niestety promowanie przez wiele lat klasy narodowej w RMPST. Ale może to się zmieni od tego sezonu.
Doskonałym przykładem jest Francja gdzie jest konkurencyjna federacja tylko terenowa chyba nazywa się SCORE, która dba o promowanie tego sportu i zawodników.
W Czechach są dwie albo trzy.
Może to jest jakaś droga. Podpiąć pod PZM np. Automobilklub "Terenowy" o zasięgu ogólnokrajowy.

Awatar użytkownika
Biga

Post autor: Biga » wt lut 17, 2009 7:52 pm

albertdakar pisze:Zgadzam się z tym że przepisy które dzisiaj obowiązują w RMPST są niezgodne z wytycznymi FIA . :-? ....
Miałem się nie odzywać. Przytrzasnąłem sobie język deklem od kibla, na bardzo długo.
Wykazałem duże samozaparcie, ale mi pękł światopogląd :)21

Albert, gdzie Ty w Swoim regulaminie :

http://www.greatescaperally.com/www/Upl ... GER_PL.pdf

Widzisz JAKIEKOLWIEK podobieństwa do regulaminów FIA ??

Dziwi mnie to, że najwyraźniej nie znasz podstaw wytycznych FIA.
Nie ma planu zabezpieczenia trasy, nie ma harmonogramu. Nie ma wszystkiego.

Dużo nie trzeba szukać. Poczytaj chociaż pełen Regulamin z PT i trochę pokory weź do siebie!

Gdzie Twoje regulaminy są zgodne ?? I z czym ??

Robisz sobie swoją imprezę to rób, ale nie oczerniaj całego świata, że koś coś robi gorzej niż Ty, albo mniej wie. :)3

Po tym poście jeszcze Cię nie skreślam, ale uważnie napisz odpowiedź.
To co piszę jest wyłącznie moim PRYWATNYM zdaniem i nie ma związku z niczym poza tym. Jasne?

albertdakar
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: albertdakar » śr lut 18, 2009 8:27 am

Biga nie wiem skąd ty ubzdurałeś sobie że regulamin Great Escape Rally jest zgodny z FIA.( tak długo jak moge to bedę chronił niezależności)
Ja organizuje imprezy dla pasjonatow i ludzi ktorzy kochają off-road.
Jestem za tym żeby RMPST pozwalały naszym zawodnikom na rozwój i umożliwiały uczciwe porównanie umiejetności.
O możliwości konfrontacji za granicą już nie wspomne.
Słyszę w tonie twoich wypowiedz raczej wyładowanie i frustrację nie wiem po "czym"!
Ja napisałem w mojej wypowiedzi nawiazujacej do "zibi177" że regulamin RMPST jest nie zgodny z WYTYCZNYMI FIA a co ma mój regulamin do tego to nie wiem o co chodzi?

zibi177
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: zibi177 » śr lut 18, 2009 9:25 am

I oto chodzi, że PZM nie patrzy czy Albert impreze dla zapaleniców . Tylko się PZM pyta czy może Albert Zaprosisz nas bo masz pomysł na zorganizowanie imprezy której nie udało nam się nigdy zorganizować "Ilość kilometrów +liczba uczestników +umiarkowana kasa". Jak uda się PZM-otowi włożyć paluchy w imprezę to będą nowa runda RMPST czyli osiem załóg i 30 km trasy + chory regulamin.
Słabi Giną

ODPOWIEDZ

Wróć do „Turystyczno-sportowe”