no chyba ci się obwody przegrzały Mariankumaristez pisze:i widzisz kozi - gamoniu jedenalberta nam zdenerwowałeś.

przeciez napisałem wyraźnie jaka jest cena amatorskiego rajdu przeprawowego, że profesjonalnie zorganizowane rajdy sa na poziomie 1000 zł lub więcej [nie wiem, taki magam czy PT to z 1500 ? czy może jeszcze więcej]
więc zależnie od tego do jakich cen człowiek przywykł może mu się to wydawać dużo albo mało
i nie jest to żadna krytyka organizatora
zwłaszcza jesli sie pojechało na "tani" rajd na którym własciciele terenu okazywali "zdziwienie" na widok terenówek ryjacych im pole - zgody i formalności musza być dopięte żeby była zabawa na luzie
natomiast długość trasy rajdu może coś mówić na temat ilości paliwa którą trzeba przygotować, na temat prędkości jakie będą osiągane [chociaż tez nie do końca bo nie wiemy ile godzin będzie na przejechanie danego etapu 400 km na 2-3 dni to mogą być bardzo szybkie etapy powiedzmy 4 godzinne albo jazda non stop przez 30 godzin, prawda?] itp.
natomiast nic nie mówi na temat jakości trasy, a wiem jak wyglądają drogi na poligonach więc mozna tam zrobić zarówno długie szybsze odcinki jak i znaleźć jakieś ciekawsze przeszkody terenowe, poza tym jeśli ma być podział na rajd szybkościowy i przeprawowy to albo trasy będą się znacząco różniły długością albo czas na pokonanie odcinka dla "przeprawy" będzie dłuższy
ale tak w skrócie i żeby nie przynudzać : więcej szczegółów może?