Potyczka 18 kwietnia (Kaszuby)
Moderator: Pasza
Re: Potyczka 18 kwietnia (Kaszuby)
można zarzucić na plecy 

Szkoda by było
za ładne ....

Jako fachowiec jestem dupa ale jako dupa to jestem fachowiec 

Justysia pisze:..
Za to godzinę później gdy Szupryk pokonywał trasę można było brać auta jak swoje bo kto żyw tak wszyscy do lasu polecieli

Szupryki , podziw za odwagę i wjechanie na ten oes

https://get.google.com/albumarchive/113 ... 1315771582
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
Drzewa też były twarde i nie odpuszczały.Adas pisze:trzeba być twardym i nie odpuszczać

Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"
Jedno nawet prawie do ziemi doszło, ale odpuściło
No 90% przejechaliśmy, ale jak pech no pech

No 90% przejechaliśmy, ale jak pech no pech

Super Patrol Super 
Blue Jimny 1.3

Blue Jimny 1.3

musisz pokazaćJustysia pisze:Szkoda by byłoza ładne ....

Nie wiem czy mogę
Musisz uwierzyć na słowo 

Impreza niezła...ale w klasie Samurai i Vitara.Duze samochody były bez szans i moze trzeba było dać im inną trasę /i osobno klasyfikować/.
Sławek P wykazał sie rozsądkiem i nie wjechał w te krzaki...bardzo słusznie,bo nie jest sztuką zakatować sprzęta dla idei.
Sławek P wykazał sie rozsądkiem i nie wjechał w te krzaki...bardzo słusznie,bo nie jest sztuką zakatować sprzęta dla idei.
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
vandall1 pisze:Impreza niezła...ale w klasie Samurai i Vitara.Duze samochody były bez szans i moze trzeba było dać im inną trasę /i osobno klasyfikować/.
Zgadzam się w 100%. Mogło obyc się bez wyrwanego drzewa. Szkoda że organizatorzy nie dotrzymali słowa co do wymagań stawianych samochodom

Trasa była przygotowana naprawdę super.

saamurai pisze: Mogło obyc się bez wyrwanego drzewa. Szkoda że organizatorzy nie dotrzymali słowa co do wymagań stawianych samochodom.
Z tego co wiem to był to teren prywatny więc właściciel terenu sobie tym drzewem w kominku napali myśląc o nas. Jeśli chodzi o wielkość aut

To nie była impreza dla Suzuk tylko dla aut o podanych gabarytach.
Ważne, że było fajnie.

co do wymagań dla samochodów, to napisaliśmy wyraźnie w regulaminie (pkt.11) że samochody których szerokość przekracza 2m a długość 4m mogą być dopuszczone po konsultacjach i zaakceptowaniu przez organizatora. był tylko 1 samochód który nie mieścił się w tych ramach. konsultacje były i pod pewnymi warunkami wspólnie ustalonymi z właścicielem samochodu zdecydowaliśmy się dopuścić go do imprezy.saamurai pisze:
Zgadzam się w 100%. Mogło obyc się bez wyrwanego drzewa. Szkoda że organizatorzy nie dotrzymali słowa co do wymagań stawianych samochodom.
z czego wynika tak wąska trasa: chcieliśmy stworzyć trasę na wzór trialowy co niestety wiąże się z trudnościami dla większych pojazdów, ale nie chcielismy z drugiej strony robić zlotu suzuk.
A kolega ma jakiś problem ?saamurai pisze:vandall1 pisze:Impreza niezła...ale w klasie Samurai i Vitara.Duze samochody były bez szans i moze trzeba było dać im inną trasę /i osobno klasyfikować/.
Zgadzam się w 100%. Mogło obyc się bez wyrwanego drzewa. Szkoda że organizatorzy nie dotrzymali słowa co do wymagań stawianych samochodom.

Super Patrol Super 
Blue Jimny 1.3

Blue Jimny 1.3

Trasa faktycznie była "trialowa" co podobało mi się bardzo w skali od 1-10 macie 10
. Mam nadzieję że będzie druga potyczka. Co do zlotu suzuk, nie ma co przesadzac, ekipa mercedesa G pokazała że nie tylko suką można "czysto" przejechac.

Szupryk46 pisze: A kolega ma jakiś problem ?
Nie lubi Was

jeteśmy świadomi niedoskonałości i dlatego w kolejnej potyczce będziemy się starać tak przygotować trasę żeby walka dużych z małymi była wyrównana, bo przyznajemy co widać po wynikach że mniejsi mieli większe szanse na dobry wynik.
spróbujemy również wydłużyć trasy i skrócić czasy oczekiwania na start, być może zrobimy więcej odcinków. nadal chcielbyśmy zachować techniczny charakter tras. zobaczymy jak będzie.
każda krytyczna uwaga pozwoli nam na lepsze przygotowanie kolejnej imprezy, więc piszcie
spróbujemy również wydłużyć trasy i skrócić czasy oczekiwania na start, być może zrobimy więcej odcinków. nadal chcielbyśmy zachować techniczny charakter tras. zobaczymy jak będzie.
każda krytyczna uwaga pozwoli nam na lepsze przygotowanie kolejnej imprezy, więc piszcie

Miło było Was spotkać choć na chwilkę. Górki na Kaszubach miodzio 
W ramach sugestii- postarajcie się rozdzielić OS i Trial bo to całkiem 2 różne rzeczy. Jak trial to przede wszystkim nie na czas, tylko na ilość błędów, cofań itp. i bardzo ciężka trasa. Popatrzcie jak jeżdżą ciężarówkami w Truck Trial np. (filmy na youtube).
I w ramach oszczędności zrezygnowałbym z ilości taśm. W lesie ok bo trudno bramki zobaczyć ale na piaskarni to trochę przesada. Tylu w jednym miejscu jeszcze nie widziałem
, a w wielu przypadkach starczy bramka z tasiemką.
Powodzenia przy następnej edycji.

W ramach sugestii- postarajcie się rozdzielić OS i Trial bo to całkiem 2 różne rzeczy. Jak trial to przede wszystkim nie na czas, tylko na ilość błędów, cofań itp. i bardzo ciężka trasa. Popatrzcie jak jeżdżą ciężarówkami w Truck Trial np. (filmy na youtube).
I w ramach oszczędności zrezygnowałbym z ilości taśm. W lesie ok bo trudno bramki zobaczyć ale na piaskarni to trochę przesada. Tylu w jednym miejscu jeszcze nie widziałem

Powodzenia przy następnej edycji.
i wzajemnieKuszman pisze:Miło było Was spotkać choć na chwilkę. Górki na Kaszubach miodzio
(...)

Myslimy juz o nastepnej potyczce, trasa o takim charakterze jest trudniejsza do ulozenia (mały teren z duza iloscia przeszkod nie za trudnych, a takze obserwowana w 100% ) postaramy sie wydluzyc trase i zwiekszyc jej róznorodnosc . pozdrawiam 

był patrol - był kojot ... teraz juz tylko emerytura...
A ja dorzucę od siebie, że fajnie by było poświęcić trochę uwagi pilotom 
Proponuję również konkurencje gdzie pilot może się wykazać nie tylko szarpiąc się z tirforem ku uciesze gawiedzi ale może na przykład w precyzyjnym naprowadzaniu kierowcy i samochodu nie koniecznie przy pomocu lasera
Nie żebym czuła się jakoś niedoceniona ale fajnie by było coś takiego dołączyć do potyczek.
Jak się pomysł nie podoba możecie mnie od razu ochrzanić...ja tak tylko ten..tegooo no...

Proponuję również konkurencje gdzie pilot może się wykazać nie tylko szarpiąc się z tirforem ku uciesze gawiedzi ale może na przykład w precyzyjnym naprowadzaniu kierowcy i samochodu nie koniecznie przy pomocu lasera

Nie żebym czuła się jakoś niedoceniona ale fajnie by było coś takiego dołączyć do potyczek.
Jak się pomysł nie podoba możecie mnie od razu ochrzanić...ja tak tylko ten..tegooo no...

Ej ty mój nie doceniony pilocie
Od czasu jak Ty z Jarkiem jeździsz ze mną to lusterka mam całe, nic nie pogniecione i dojeżdżam do mety. Nie mam zastrzeżeń, catering jak najbardziej ok. Zresztą który pilot robi kanapki kierowcy
Mój robi
Ostatnie dwa rajdy zrobiliśmy bez Jarka, jeden z Bartkiem który ma małe doświadczenie i też było ok. Jeśli mało zadań to może wspólne mycie auta po rajdzie
JESTEŚ DOBRYM PILOTEM

JESTEŚ DOBRYM PILOTEM

Właśnie czekanie w kolejkach nie było takie złe, bo można było się zintegrować przy ogniskuryba pisze:jeteśmy świadomi niedoskonałości i dlatego w kolejnej potyczce będziemy się starać tak przygotować trasę żeby walka dużych z małymi była wyrównana, bo przyznajemy co widać po wynikach że mniejsi mieli większe szanse na dobry wynik.

Super Patrol Super 
Blue Jimny 1.3

Blue Jimny 1.3

Kiedyś,dawno temu w Chojnicach była jazda z zawiązanymi oczami wg wskazówek pilota.No sie działo
Zabawa była niezła i pilot mógł sie wykazać
Tak więc nie wszystko musi być strasznie serio.
Nie cierpię natomiast konkurencji typu bieganie z kołem zapasowym wkoło smietnika
Aaaaa....i wygraliśmy wtedy lodówkę.

Zabawa była niezła i pilot mógł sie wykazać

Tak więc nie wszystko musi być strasznie serio.
Nie cierpię natomiast konkurencji typu bieganie z kołem zapasowym wkoło smietnika

Aaaaa....i wygraliśmy wtedy lodówkę.
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
z konkurencją dla pilota macie racje
sam siedze obecnie na prawym fotelu więc wiem o co chodzi
jazda po omacku czemu nie
w sumie fajna konkurecja mająca sens i napewno zabawna
a co myślicie o próbie obserwowanej takiej gdzie pilot odgrywałby dużą rolę

jazda po omacku czemu nie

a co myślicie o próbie obserwowanej takiej gdzie pilot odgrywałby dużą rolę

Również jestem przeciwna kulaniu opony tym bardziej dookoła śmietnika
Pilot to nie toczygnojek
choć czasem bywa brudny i ma żurek w woderach
Można pilotom pokazać kawałek trasy żeby potem w jak najbardziej precyzyjny sposób przekazali kierowcy informacje jak trafić do punktu nie koniecznie G
Poszukam jeszcze w mądrych książkach to może znajdę jakieś bardziej wyuzdane pomysły

Można pilotom pokazać kawałek trasy żeby potem w jak najbardziej precyzyjny sposób przekazali kierowcy informacje jak trafić do punktu nie koniecznie G

Poszukam jeszcze w mądrych książkach to może znajdę jakieś bardziej wyuzdane pomysły

JESTEŚ DOBRYM PILOTEM
[/quote]
Baluś jeszcze nie zostaliśmy nigdy sami
Ja, Ty i metromierz.... zawsze ktoś nas podgląda 

Baluś jeszcze nie zostaliśmy nigdy sami