Rat Race 2009 - Mazowsze
Moderator: Pasza
Re: Rat Race 2009 - Mazowsze
http://www.youtube.com/watch?v=YtRGKjlq ... annel_page
mam nadzieję, że Rupis nie będzie miał mi tego za złe, enjoy!
proszę (do do Rupisa) wrzuć je na inny serwer bo na jugównie wycięli dźwiękAdaś A pisze:http://www.youtube.com/watch?v=YtRGKjlq ... annel_page

Jimny 

Damian pisze:a to dlaczego?
jak pisałem - każda sugestia mile widziana, formuła imprezy się dopiero kształtuje, o ile będzie kontynuowana
tylko pojaśnij o co Ci biega, bo kompletnie nie wiem o jakiej zmianie regulaminu mówisz (regulamin był i jest jasny i prosty)
tylko w kwestii formalnej i nie ,że się czepiam

Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
- Damian
-
- Kontaktowanie:
takie było założenie, ale jeśli mam być szczery - nie sprawdzałem każdego zawodnika w AK, a nikt się nie przyznał do posiadania...gri74 pisze:ale jak to jest z tymi licencjami ?
w ogóle zastanawiam się, czy to nie powinien być...martwy przepis dla klasy sportowej

nie dane mi było oglądać walki na tamtejszych oesach, dzięki

latajacy parch Zielonego na 2:20

the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR

Po prostu trzeba usunąć ten punkt regulaminu i tyle

Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Damian pisze:takie było założenie, ale jeśli mam być szczery - nie sprawdzałem każdego zawodnika w AK, a nikt się nie przyznał do posiadania...gri74 pisze:ale jak to jest z tymi licencjami ?
w ogóle zastanawiam się, czy to nie powinien być...martwy przepis dla klasy sportowej
![]()
![]()
![]()
![]()
nie dane mi było oglądać walki na tamtejszych oesach, dzięki
latajacy parch Zielonego na 2:20![]()
no i teraz już wiem jak Kałasza rolował, mimo taryfy na tym OS zrobił drugi plac
dajcie mi nawet najprostszy oes a ja już tak go ustawię że same ciekawe rzeczy sie będą działy

rolka tomcat;a i latający GR " zielonego " .. i parę innych akcji których nie zarejestrowała chyba kamera

era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
- decc
- Lokalizacja: Radziejowice - okolice, Patrol Y60 '89 krótki, RD28T'98 TD-6 intercooler, OME+2" @MT33"
Cała przyjemność po mojej stronie. Śniło mi się ostrzenie i wbijanie palikówDamian pisze:No to się działo
Specjalne podziękowania dla sędziów i osób czynnie wspomagających nas przy organizacji imprezy [...]

Chętnie pomogę przy kolejnych imprezach, tylko sugeruję rozpoczynać znakowanie tras dzień wcześniej

Gnaty trochę bolą, ale przynajmniej miałem okazję legalnie pojeździć struclem po fajnych terenach

A tak w ogóle to mam do Was wielki szacun Panowie, bo pomimo zapierdolu i tego, że wiele rzeczy było robione w pośpiechu i przy kompletnym braku czasu, to nie usłyszałem ani jednego "kur_wa", ani jednego "nie zdążymy", ani żadnego innego przejawu pesymizmu

Pozdrawiam i do następnej imprezy
"Nic od Was nie można się dowiedzieć (każdy dla siebie, zakłamane chamy)"
- Damian
-
- Kontaktowanie:
jednak Rupis miał za złe...Adaś A pisze:http://www.youtube.com/watch?v=YtRGKjlq ... annel_page

LR
LR
- Damian
-
- Kontaktowanie:
Zwycięzcy poszczególnych OS:
K01 - 1:33:30 (Krzywkowski/Krzywkowski )
K02 - 1:24:50 (Kania/Koniec)
K03 - 1:08:00 (Krzywkowski/Krzywkowski)
K04 - 1:13:10 (Karłowicz/Goleniowski)
K05 - 1:16:11 (Krzywkowski/Krzywkowski)
K06 - 1:13:39 (Krzywkowski/Krzywkowski)
K07 - 0:51:00 (Karłowicz/Goleniowski)
B01 - 1:04:56 (Kania/Koniec)
B02 - 0:46:30 (Kania/Koniec)
B03 - 0:30:37 (Krzywkowski/Krzywkowski)
B04 - 0:53:00 (Krzywkowski/Krzywkowski)
B05 - 00:39:15 (Kałasza/Skorupa)
Pełne czasy wysyłam wszystkim załogom na mejla.
K01 - 1:33:30 (Krzywkowski/Krzywkowski )
K02 - 1:24:50 (Kania/Koniec)
K03 - 1:08:00 (Krzywkowski/Krzywkowski)
K04 - 1:13:10 (Karłowicz/Goleniowski)
K05 - 1:16:11 (Krzywkowski/Krzywkowski)
K06 - 1:13:39 (Krzywkowski/Krzywkowski)
K07 - 0:51:00 (Karłowicz/Goleniowski)
B01 - 1:04:56 (Kania/Koniec)
B02 - 0:46:30 (Kania/Koniec)
B03 - 0:30:37 (Krzywkowski/Krzywkowski)
B04 - 0:53:00 (Krzywkowski/Krzywkowski)
B05 - 00:39:15 (Kałasza/Skorupa)
Pełne czasy wysyłam wszystkim załogom na mejla.
LR
LR
pewnie usunął bo jugówno usunęło ścieżkę dźwiękowąDamian pisze:jednak Rupis miał za złe...Adaś A pisze:http://www.youtube.com/watch?v=YtRGKjlq ... annel_page
mam nadzieję, że Rupis nie będzie miał mi tego za złe, enjoy!szkoda, fajny filmik zrobił

Jimny 

- RAJDOS EKIPOS
- jestem tu nowy...
Dzieki za imprezkę.
Niestety dwa nasze samochody uległy awarii, choć pomimo tego pecha i tak dwa z trzech, które wystartowały, osiągneły podium uffff
Co do rganizacji - miła atmosfera, sędziowie i organizatorzy, którzy byli dla zawodników, a nie odwrotnie jak to się czasem zdaża na innych imprezach.
Na przyszłość jednak prośba o dopracowanie regulaminu i trzymanie sie tego co jest w nim zapisane i koniecznie lepsze - czytelne wyznaczenie oesów żeby nie było możliwości skracania. Może niech ich będzie nawet mniej za to dłuższe i lepiej oznakowane.
Od startu do mety na oesie wszystko musi grać, jeśli tyczka to punkty karne, jak meta stop to meta stop itp. żadnych niejasności.
Pogoda dopisała, jedzonko fajne i miłe towarzystwo. Oby cześciej, bo teren szybko się nie znudzi.
Co do licencji to olać to i brać wszystkich, którzy chcą startować niezależnie czy z licencją czy bez. Im więcej szybkich samochodów i kierowców tym ciekawiej i bardziej zażarta rywalizacja, a napewno większa frajda dla kibiców.
ps. nikt z nas nie ma licencji.
Niestety dwa nasze samochody uległy awarii, choć pomimo tego pecha i tak dwa z trzech, które wystartowały, osiągneły podium uffff

Co do rganizacji - miła atmosfera, sędziowie i organizatorzy, którzy byli dla zawodników, a nie odwrotnie jak to się czasem zdaża na innych imprezach.
Na przyszłość jednak prośba o dopracowanie regulaminu i trzymanie sie tego co jest w nim zapisane i koniecznie lepsze - czytelne wyznaczenie oesów żeby nie było możliwości skracania. Może niech ich będzie nawet mniej za to dłuższe i lepiej oznakowane.
Od startu do mety na oesie wszystko musi grać, jeśli tyczka to punkty karne, jak meta stop to meta stop itp. żadnych niejasności.
Pogoda dopisała, jedzonko fajne i miłe towarzystwo. Oby cześciej, bo teren szybko się nie znudzi.
Co do licencji to olać to i brać wszystkich, którzy chcą startować niezależnie czy z licencją czy bez. Im więcej szybkich samochodów i kierowców tym ciekawiej i bardziej zażarta rywalizacja, a napewno większa frajda dla kibiców.
ps. nikt z nas nie ma licencji.
http://www.desmuldes.pl
RAJDOS EKIPOS
RAJDOS EKIPOS
- Damian
-
- Kontaktowanie:
Powód niekompletnego otaśmowania oesów jest prozaiczny - zabrakło nam tyczek i taśmy (poszło 3km)RAJDOS EKIPOS pisze: Na przyszłość jednak prośba o dopracowanie regulaminu i trzymanie sie tego co jest w nim zapisane i koniecznie lepsze - czytelne wyznaczenie oesów żeby nie było możliwości skracania. Może niech ich będzie nawet mniej za to dłuższe i lepiej oznakowane.

Mam nadzieję, że "dyskusyjnych" miejsc było mało (próba w koronie).
Mety stop być może będą na każdej próbie.
Zmienimy też sposób liczenia taryfy.
Oesów tyle samo, lecz dłuższe i z dodatkowymi obserwatorami w kilku newralgicznych miejscach.
Z poprawek regulaminowych jeszcze - koniecznie musimy wprowadzić obowiązkowe kaski. Chyba trzeba nakazem myśleć za innych...
Ogólnie brak jeszcze jasnej koncepcji całości, ale chyba jesteśmy coraz blizej. Przed imprezą nie przykładaliśmy zbyt duzej wagi do sportowego charakteru imprezy. Jednak okazało się, że większość załóg chciała powalczyć i to na niezłym ciśnieniu czasem

Dla nich będzie klasa sportowa.
Ostatnio zmieniony pn lip 13, 2009 9:33 pm przez Damian, łącznie zmieniany 1 raz.
LR
LR
Moim zdaniem trasy po całości powinny być pociągnięte taśmą , kiedyś robiliśmy imprezę Enduro-Adventure na Barbarce i traski wyznaczone były dzień wcześniej, nie było by gonitwy przed startem, lub zacząć wcześniej to rozstawiać.
Żaden z OS-ów nie był oznaczony pod względem który jest który, tylko sędziowie wiedzieli, wystarczy wydrukować kartki z numerem i postawić przy każdej próbie.
My z Magdą , po jakimś czasie i wielu pytaniach, na auto wystawiliśmy kartkę z B-03 , od tamtej chwili pytania zawodników się skończyły.
Sędziowie , a przynajmniej ja nie byłem poinformowany jak z Barbary trafić na Kuklówę, tzn. miałem sporo pytań od zawodników czy roadbook prowadzi tą sama trasą co przyjechali , czy wyjazd jest z jakiejś innej strony.
To wszystko to drobne szczegóły, ale jakby pozbierać i dopracować te sprawy w przyszłości , to imprezka naprawdę będzie na poziomie
Piszę się na następną , mam nadzieje że niebawem
Żaden z OS-ów nie był oznaczony pod względem który jest który, tylko sędziowie wiedzieli, wystarczy wydrukować kartki z numerem i postawić przy każdej próbie.
My z Magdą , po jakimś czasie i wielu pytaniach, na auto wystawiliśmy kartkę z B-03 , od tamtej chwili pytania zawodników się skończyły.
Sędziowie , a przynajmniej ja nie byłem poinformowany jak z Barbary trafić na Kuklówę, tzn. miałem sporo pytań od zawodników czy roadbook prowadzi tą sama trasą co przyjechali , czy wyjazd jest z jakiejś innej strony.
To wszystko to drobne szczegóły, ale jakby pozbierać i dopracować te sprawy w przyszłości , to imprezka naprawdę będzie na poziomie

Piszę się na następną , mam nadzieje że niebawem

Pajero II 94r Krótki. BFG 33/10,5 R 15 , Body lift 2". - Sprzedany
Myśle że jutro już uporam się z fotami (nie ma tego za wiele) to je podeślę.
- Damian
-
- Kontaktowanie:
@KML1
wszystko cenne uwagi
głównym czynnikiem mataczącym był brak czasu, ale to zmienimy
filmik Rupisa jest do ściągnięcia z jego strony http://www.5125.pl/
wszystko cenne uwagi

głównym czynnikiem mataczącym był brak czasu, ale to zmienimy
filmik Rupisa jest do ściągnięcia z jego strony http://www.5125.pl/
LR
LR
- Igor V8
-
Widzę że Wilcze muszą zorganizować jakiś SuperrajdSuper 
Jedziemy ....
I szybkie Wilcze Doły Baligród 2010

Jedziemy ....
I szybkie Wilcze Doły Baligród 2010

Idee Lenina wiecznie żywe ... komunista , chwilowo w konspiracji ... 

- Igor V8
-
Kto budował to coś na portalachDamian pisze: filmik Rupisa jest do ściągnięcia z jego strony http://www.5125.pl/

Ostatnio zmieniony wt lip 14, 2009 12:01 am przez Igor V8, łącznie zmieniany 1 raz.
Idee Lenina wiecznie żywe ... komunista , chwilowo w konspiracji ... 

- decc
- Lokalizacja: Radziejowice - okolice, Patrol Y60 '89 krótki, RD28T'98 TD-6 intercooler, OME+2" @MT33"
Zgadzam się, że taśmowanie powinno rozpocząć się wcześniej, ale wiem od organizatorów, że ze względu na inne imprezy, które robili tuż przed Rat Race, nie mieli na to czasu. Trzeba im to wybaczyć - biznes is biznes i rządzi się swoimi prawami.KML1 pisze:Moim zdaniem trasy po całości powinny być pociągnięte taśmą , kiedyś robiliśmy imprezę Enduro-Adventure na Barbarce i traski wyznaczone były dzień wcześniej, nie było by gonitwy przed startem, lub zacząć wcześniej to rozstawiać.
Co do taśmowania całych tras, to nie jest zły pomysł, ale przydałoby się do tego więcej osób, a poza tym trzeba pamiętać, że to również większe koszty. Jak zauważyliście impreza nie była "na dziko". Tereny zostały wynajęte, na miejscu był off-roadowy ambulans, impreza była ubezpieczona, był również poczęstunek, był browar. Do tego doliczcie koszty marketingu i wszelkie inne add-onsy - chociażby koszty paliwa kilku samochodów.
Myślę, że większość niedociągnięć wynikała właśnie z braku czasu i faktu organizowania tej imprezy po raz pierwszy oraz pewnej ostrożności ze względu na niepewność frekwencji. Szlak został przetarty i myślę, że odpowiednie wnioski zostaną wyciągnięte i błędy poprawione. Ale też bez przesady z tymi błędami - to była drobnica.
Ja osobiście jestem z imprezy zadowolony. Było miło, sympatycznie, była okazja żeby pojeździć (mimo że byłem sędzią a nie uczestnikiem

Prawda. Proponuję też symboliczną mapkę OSu, pokazującą zarys przejazdu. Mogłoby to wyeliminować "przechodzenie" trasy. A propos tego ostatniego, to ja pozwalałem na przejście trasy, ale wiem, że niektórzy sędziowie pozwalali na jej przejechanie. Obydwa sposoby mają swoje plusy i minusy. Przechodzenie trasy na piechotę jest czasochłonne i powoduje tworzenie się kolejek. Z drugiej strony, próbne przejeżdżanie tras to duże ułatwienie dla załogi w późniejszym przejeździe konkursowym. Według mnie należy coś z tym zrobić. Nie wiem jak to zwykle bywa w takich rajdach i czy załogi mają możliwość zapoznawania się z trasą przed jazdą konkursową. Myślę, że oznakowanie całej trasy i umieszczenie symbolicznej mapki na starcie (pokazującej tylko zarys trasy, bez przeszkód na niej, rzeźby terenu itp.), mogłoby zastąpić zapoznawanie się z trasą. Załogi miałyby trudniej, większa byłaby możliwość zaliczenia taryfy, ale kto powiedział, że ma być łatwo?KML1 pisze: Żaden z OS-ów nie był oznaczony pod względem który jest który, tylko sędziowie wiedzieli, wystarczy wydrukować kartki z numerem i postawić przy każdej próbie.

"Nic od Was nie można się dowiedzieć (każdy dla siebie, zakłamane chamy)"
autojeeper - jak się nie mylę.Igor909 pisze:Kto budował to coś na portalachDamian pisze: filmik Rupisa jest do ściągnięcia z jego strony http://www.5125.pl/
pozdro
...to je reli...
...były pilot...

...były pilot...

- Damian
-
- Kontaktowanie:
Sportową przeprawę w końcu zrób, jakeśmy rok temu gadali.Igor909 pisze:Widzę że Wilcze muszą zorganizować jakiś SuperrajdSuper)
W Baligrodzie (o ile czynniki pozwolą).
LR
LR
Pomysł z mapą dobrydecc pisze: Prawda. Proponuję też symboliczną mapkę OSu, pokazującą zarys przejazdu. Mogłoby to wyeliminować "przechodzenie" trasy. A\

Tak więc mapy do oesów jak najbardziej ok

spoko luzik
www.wawa4x4.pl
www.wawa4x4.pl
- Damian
-
- Kontaktowanie:
eeee, u nas problemów z nawigacją na oes raczej nie było w ogóle
wszystkie oesy byly klarowne, bardziej chodziło o "miejsca dyskusyjne" sztuk dwa, gdzie można było ściąć łuk
blądzenia między oesami też nie było, ze względu na ich skupienie w dwóch miejscach
choć oznaczenia uniknęłyby pytań zawodników
miała być mapka sytuacyjna zrobiona na podstawie google maps, ale wyszła
bedzie następnym razem
wszystkie oesy byly klarowne, bardziej chodziło o "miejsca dyskusyjne" sztuk dwa, gdzie można było ściąć łuk
blądzenia między oesami też nie było, ze względu na ich skupienie w dwóch miejscach
choć oznaczenia uniknęłyby pytań zawodników
miała być mapka sytuacyjna zrobiona na podstawie google maps, ale wyszła

bedzie następnym razem
LR
LR
- Janusz2000
-
- Kontaktowanie:
Damian, kiedy planujecie coś jeszcze zrobić w tym roku? czy dopiero w przyszłym?
Strasznie chciałem przyjechąć bo impreza sie dobrze zapowiadała i blisko w miare, ale samochód się zawiesił w przygotowaniach i to poza Warszawą..
Strasznie chciałem przyjechąć bo impreza sie dobrze zapowiadała i blisko w miare, ale samochód się zawiesił w przygotowaniach i to poza Warszawą..
- Damian
-
- Kontaktowanie:
jeszcze w tym roku, wrzesień/październik
info będzie dostępne do końca lipca
info będzie dostępne do końca lipca
LR
LR
no to wypas
to się też pojawię koniecznie
, jak by brakowało chętnych do pomocy/sędziowania to mogę też się poświęcić 

spoko luzik
www.wawa4x4.pl
www.wawa4x4.pl