Operacja Pomorze Wyczyn 10.04.2010r.

czyli rajdy ze ściganiem i próbami przejazdu

Moderator: Pasza

Awatar użytkownika
Balu-Balu

Kontaktowanie:

Re: Operacja Pomorze Wyczyn 10.04.2010r.

Post autor: Balu-Balu » ndz kwie 11, 2010 1:35 pm

Adas pisze:http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f= ... 6&start=75

na tej imprezie chociaż organizator wyszedł z twarzą

Czemu nie napiszecie wprost, że chcecie zwrotu wpisowego. Zapłacono za całą imprezę czy tylko za namiastkę ??

Rozmawiajcie po męsku :)21 :)21
Bo to wyczytałem z postów a Jezus nie chce tego widzieć a nikt tego wprost nie mówi. :)21

Czy o to chodzi ??
Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"

Awatar użytkownika
wołynka

Post autor: wołynka » ndz kwie 11, 2010 1:52 pm

Bojach Lisiurski a wy jeszcze żyjecie :o , no tak wiosna to jeden z drugim z pod kamienia wypełzał :)21
To hasło na cześć Adasia :D
ciepłe takie troszkę :)21
zazdrość ?? :)21
emeryt off

Awatar użytkownika
Doktor-Granat

Post autor: Doktor-Granat » ndz kwie 11, 2010 5:02 pm

Witam wszystkich ! Nam udało się przejechać całą trasę i zdobyć komplet PK. Choć jakiś pan z zielonego Hiluxa wymachiwał do nas i krzyczał abyśmy się zatrzymali ( potem okazało się że to leśny ) Ale uważam że nasz wspolny kolega Jezu... został zaszczuty przez konkurencję która to umiejętnie zrobiła mu pod górę . Wynikiem czego wszyscy sie go czepiają co nie jest na miejscu tak samo jak to ze ludzie sobie nie pojezdzili . Temat ciezki i długo można by o tym gadać . Na 100% było nie sprawiedliwie dla większości załóg zakończenie imprezy na jej początku . Generalnie wyszła kicha . Jezu..... jest naszym ziomalem i mysle ze mozemy raczej sprobowac go jakos wesprzec gdyz na 17 edycji to jest pierwszy niewypał . Moze niech kolega zaproponuje uczestnikom tej feralnej edycji zniżkę na kolejną 18 stą OP .
Myślę że jest to jakieś rozwiązanie . Niech ta sytuacja da Jezu.....owi do myślenia aby więcej takich nie było . A was kolegów proszę o nie podkręcanie śruby ku uciesze ludzi którzy Jezu....wi zrobili pod górę a ja GRANAT im mówie jesteście : PI .......... PI .............. PI ................ PI ................ PI ................
Wierzę że Jez....s zaprosi nas jeszcze nie raz na OP i bedzie fajnie jak na 16 stu z 17 edycji . Pozdrawiam . Granat .
Nigdy nie mów Będę , bo Nie Będziesz. Zawsze mów Jestem! "GRANAT"

Awatar użytkownika
Ustek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Ustek » ndz kwie 11, 2010 5:30 pm

Doktor-Granat pisze:Witam wszystkich ! Nam udało się przejechać całą trasę i zdobyć komplet PK. Choć jakiś pan z zielonego Hiluxa wymachiwał do nas i krzyczał abyśmy się zatrzymali ( potem okazało się że to leśny ) Ale uważam że nasz wspolny kolega Jezu... został zaszczuty przez konkurencję która to umiejętnie zrobiła mu pod górę . Wynikiem czego wszyscy sie go czepiają co nie jest na miejscu tak samo jak to ze ludzie sobie nie pojezdzili . Temat ciezki i długo można by o tym gadać . Na 100% było nie sprawiedliwie dla większości załóg zakończenie imprezy na jej początku . Generalnie wyszła kicha . Jezu..... jest naszym ziomalem i mysle ze mozemy raczej sprobowac go jakos wesprzec gdyz na 17 edycji to jest pierwszy niewypał . Moze niech kolega zaproponuje uczestnikom tej feralnej edycji zniżkę na kolejną 18 stą OP .
Myślę że jest to jakieś rozwiązanie . Niech ta sytuacja da Jezu.....owi do myślenia aby więcej takich nie było . A was kolegów proszę o nie podkręcanie śruby ku uciesze ludzi którzy Jezu....wi zrobili pod górę a ja GRANAT im mówie jesteście : PI .......... PI .............. PI ................ PI ................ PI ................
Wierzę że Jez....s zaprosi nas jeszcze nie raz na OP i bedzie fajnie jak na 16 stu z 17 edycji . Pozdrawiam . Granat .
Jeśli do ciebie macha służba leśna to dziwię się że się nie dostosowałeś do poleceń.... pierdu pierdu. Dlaczego nie kontaktowałeś się w takim przypadku z organizatorem zresztą nie było daleko do bazy. Nasza paczka ma też nie dosyt. Szkoda że nie olaliśmy poleceń i nie pojechaliśmy po dalsze PK wkońcu by się tłumaczył organizator. Według nas 17OP nie miała miejsca. Nasza propozycja aby odbyła się jeszcze raz,chociaż w innym terenie.
Wszystko jest tak mocne jak jego najsłabszy element
https://www.facebook.com/Kaszuby4x4

Awatar użytkownika
wołynka

Post autor: wołynka » ndz kwie 11, 2010 6:22 pm

Jeśli do ciebie macha służba leśna to dziwię się że się nie dostosowałeś do poleceń.... pierdu pierdu.
pierdu pierdu to ty nie znasz Granata :)21
emeryt off

Awatar użytkownika
plastic666
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: plastic666 » ndz kwie 11, 2010 9:27 pm

Jak dla mnie rajd udany. Roadbook był czytelny i dokładny, trasa była dobrze oznaczona i nie było problemów ze znalezieniem jakiejś pieczątki. Co do wyruszania na trasę to zgodzę się że panował lekki chaos. Nie wiadomo było do końca kiedy jest start. Tereny były super. Trochę błotka, podjazdów, zjazdów. OS tez niczego sobie:) Nie wiem jak wcześniejsze edycje przebiegały, lecz 17 edycja jak dla mnie była bardzo udana i na pewno zjawie się na następnej bo wiem że warto. Pozdrawiam wszystkich uczestników i organizatorów i do zobaczenia:)

Awatar użytkownika
majcher

Post autor: majcher » ndz kwie 11, 2010 9:46 pm

Balu-Balu pisze:[
Czemu nie napiszecie wprost, że chcecie zwrotu wpisowego. Zapłacono za całą imprezę czy tylko za namiastkę ??
Czy o to chodzi ??
uważam ze w zaistniałych okolicznosciach jakaś propozycja rekompensaty dla uczestników powinna paść ze strony organizatora - było by honorowo - organizator bierze na siebie ciężar przygotowania imprezy za którą kasuje pieniadze jakieś tam jednak - jest to w jakims sensie umowa - a tu nie wystapiło wywiązanie sie z niej - i tłumaczenie że to nie wina orga to lipa - to jest ryzyko biznesowe jakie podejmuje
aspołeczny ciśnieniowiec
SREĆAN PUT

Awatar użytkownika
PI7er

Post autor: PI7er » ndz kwie 11, 2010 9:59 pm

Zrobcie ankiete na forum czy ma oddac kase, czy czesc kasy, czy zrobic promocje na nastepną OP lub powtórzyc impreze i tyle a on juz sam zadecyduje co zrobic wiedzac czego kazdy chce...
Ambulans High Roof 30" 1.6 4.16
604 083 564 Piotr

Awatar użytkownika
Samaeli

Post autor: Samaeli » ndz kwie 11, 2010 10:43 pm

Hehe co niektórzy siedząc tylko za kółkiem mieli dosyć po tych paru godzinach:). To co mi nie paswalo to niektorzy uczestnicy ktorzy nie koniecznie przyjemnie komentowali wyczyny innych kolegow :)11 , ktorzy to czasem byli pierwszy raz na tego typu imprezie. Fakt wyniki do smieci, powtórka rajdu z ulga dobry pomysl, organizator sie wywiązał gdyż impreza sie odbyla, a ze zostala zakonczona przez instancje wyzsza to juz nie jego wina. Sytuacja typowo wojenna, kupujesz samochod placisz w salonie gruba kase a tu nagle konflikt zbrojny i panstwo konfiskuje twoja piekna fure. I jak idziesz po zwrot kasy do dilera???

Jesli ktos zna lub wie o osobach kore krecily jakies filmy i maja foty niech zapodadza jakis kontakt.

Awatar użytkownika
Edith
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Edith » pn kwie 12, 2010 12:17 am

Spytam tak, czy naprawdę w tym wszystkim chodzi Wam tylko o pieniądze? A gdzie ta osławiona męska przyjaźń i dobra zabawa? A może ktoś powiedziałby: "Jezu, nic się nie stało, starałeś się, lecz nie zawsze wszystko wychodzi tak jak chcemy, trudno, odbijemy sobie następnym razem, jesteśmy z Tobą." Może niektórzy z Was zastanowiliby się nad tym, jak on się z tym czuje, a nie liczyli tylko ile godzin mogli pojeździć i za ile. Z tego jak rajd był przygotowany widać, że organizator bardzo się starał i włożył w to wiele wysiłku, a to, że tak się stało? Cóż, nie wszystko można przewidzieć, a jeśli któryś z Was jest taki idealny, niech pierwszy rzuci kamieniem... Do zainteresowanych - gdyby niektórym nie śpieszyło się tak do domu i poczekali aż zjedzie reszta, to usłyszeliby, jak organizator mówił o rabatach przy następnej edycji. Do organizatora - tereny niesamowite, zarówno pod względem trudności, zróżnicowania terenu jak i krajobrazu, trasy i PK dobrze oznakowane, jedyna uwaga to rzeczywiście nie do końca dopracowany start. Na koniec mam tylko nadzieję, że organizator nie zniechęci się postawą i komentarzami niektórych kolegów i będzie nadal organizował Operacje Pomorze. A co do tych niektórych sfoszonych kolegów wypowiadających się na forum, to mam wrażenie, że nie byłam jedyną "babą" na rajdzie.
Babka za kierownicą :)
(Picie wódki to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości)

Awatar użytkownika
Adas

Kontaktowanie:

Post autor: Adas » pn kwie 12, 2010 5:52 am

@Edith nie mierz innych swoją miarą , ja nie przyjechałem tam po to, aby wrócić z wezwaniem do sądu grodzkiego. Uczestniczenie w rajdzie nie polega na tym, aby przyjechać i nakleić na auto naklejkę z rajdu , mamy zawsze cel przejechania całej trasy. Zawsze jesteśmy gotowi pomagać innym a to ,że odbierasz to inaczej to jesteś w ogromnym błędzie.
Takie sytuacje nie pomagają zmieniać spojrzenia na off road , tak się składa ,że nam bardzo zależy na tym, aby kreować wizerunek tego sportu.

Awatar użytkownika
Edith
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Edith » pn kwie 12, 2010 9:44 am

Ty również tego nie rób... Ja też przyjechałam tam nie dla naklejki lecz dla przejechania całej trasy możliwie bez strat z możliwie jak najlepszym wynikiem. Nie kwestionuję tego, że zawsze chcecie pomagać innym, gdyż tego akurat jestem pewna i chyba nie do końca zrozumiałeś moją wypowiedź... Nie twierdzę też, że wszystko było ok, uważam tylko, że trochę za dużo tu jeżdżenia po organizatorze, który nie jest nowicjuszem w tym co robi i dla niego ta edycja to z pewnością osobista porażka. Oczywiście, jako organizator jest odpowiedzialny, ale czy za wszystko winny? I jeszcze jedno, to Ty jesteś w "ogromnym błędzie" jeśli sądzisz, że tylko Wam zależy na kreowaniu wizerunku tego sportu....
Babka za kierownicą :)
(Picie wódki to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości)

Awatar użytkownika
majcher

Post autor: majcher » pn kwie 12, 2010 10:55 am

Edith pisze:...gdyby niektórym nie śpieszyło się tak do domu i poczekali aż zjedzie reszta, to usłyszeliby, jak organizator mówił o rabatach przy następnej edycji...
jezeli takie propozycje padły to OK - niestety czekalismy około 2 godziny - na zjazd reszty jak to mówisz - w tym czasie mozna było spokojnie do wszystkich dotrzeć i sciągnąc ich z odcinków - w tym czasie panował dosc swobodny ruch pojazdów z trasy jak i na trasę...
aspołeczny ciśnieniowiec
SREĆAN PUT

Awatar użytkownika
Adas

Kontaktowanie:

Post autor: Adas » pn kwie 12, 2010 11:05 am

@Edith fajnie, że to rozumiesz :)2 :D
To, że tu wypisuje się te rzeczy to tylko dla dobra organizatora, przez chwilę maiłem wrażenie ,że On nawet nie wiedział co się działo na trasie . Uwierz, że wyjdzie to wszystkim na dobre. Co nas nie zbija to nas wzmacnia :)21

Co do zakończenie sprawy 17 OPW to myślę, że rabat przy kolejnej imprezie załatwi sprawę :wink:

Ważne jest to, aby regulamin dokładnie określał o której jest start , czy piszemy godziny przy pieczątkach , o której jest koniec i jaka jest punktacja za próby , reszta może być scedowana do wyjaśnienie przez organizatora. Jasne zasady pomagają uniknąć konfliktów.

Awatar użytkownika
NUREK MAV
Kontaktowanie:

Post autor: NUREK MAV » pn kwie 12, 2010 5:14 pm

Jesli ktos zna lub wie o osobach kore krecily jakies filmy i maja foty niech zapodadza jakis kontakt.

TU jest link : http://picasaweb.google.pl/105353688021 ... 10042010r#

A jak ktoś będzie chciał te fotki w większej rodzdzielczości bo sa 3/4 mb to się jakoś zgadamy w 3m
Najpierw do bólu,a później nie ma,że boli - NIEPRZEMAKALNI
Fotki

Awatar użytkownika
Doktor-Granat

Post autor: Doktor-Granat » pn kwie 12, 2010 8:35 pm

Dziś rozmawiałem z Rogatym którego pewnie wielu was zna . On teraz ściga się w płaskich . W ten sam dzień co my pojechał na imprezę do Poznania na tor . Jego imprezę też odwołali po paru okrążeniach . Myślę że miał większe koszta niż każdy z nas ale jakoś był uśmiechnięty i nie biadolił . Wszyscy wiemy co stało się przed 9 tą rano . Z tego co wiem to wszystkie imprezy masowe zostały w tym czasie przerwane . Jezu sam nie wiedział z jakiego powodu nasze jeżdżenie zostało przerwane . Za parę dni okaże się że z tego samego powodu co inne w całej Polsce . Dżizas na 100% zrekompensuje wszystkim niezadowolonym i zadowolonym na 18 OP na którą wszyscy pojedziemy i się tam spotkamy a 17 Ta OP przejdzie do historii w przenośni i dosłownie . POZDRAWIAM WSZYSTKICH . BRAĆ ŁOFRAJDOWA DA SOBIE RADĘ W TYM BŁOCIE ŻYCIA . Do zobaczenia . Dżizas myśl o kolejnej 18 tej OP .
Nigdy nie mów Będę , bo Nie Będziesz. Zawsze mów Jestem! "GRANAT"

Awatar użytkownika
majcher

Post autor: majcher » pn kwie 12, 2010 9:36 pm

i jakbys czytał to o takiej możliwości domniemywałem - natomiast chodzi nam o sposób zakonczenia tematu - ogarnąć sie, ściągnąć ludzi z trasy (jakoś Granat tak sie zdarzyło żeś nadal jechał jak my grzecznie juz czekalismy na rozwój wypadków), omówić problem co dalej, przesunac rozwiązania w czasie jeżeli była taka potrzeba a nie udawać żę sie nic nie stało i czekać na łące nie wiadmo na co - moze sobie pojadą - tak to wygladało - wiec pojechaliśmy
aspołeczny ciśnieniowiec
SREĆAN PUT

Awatar użytkownika
Adas

Kontaktowanie:

Post autor: Adas » wt kwie 13, 2010 7:31 am

majcher pisze:i jakbys czytał to o takiej możliwości domniemywałem - natomiast chodzi nam o sposób zakonczenia tematu - ogarnąć sie, ściągnąć ludzi z trasy (jakoś Granat tak sie zdarzyło żeś nadal jechał jak my grzecznie juz czekalismy na rozwój wypadków), omówić problem co dalej, przesunac rozwiązania w czasie jeżeli była taka potrzeba a nie udawać żę sie nic nie stało i czekać na łące nie wiadmo na co - moze sobie pojadą - tak to wygladało - wiec pojechaliśmy
pojechaliśmy i za chwilę Szupryk dostał telefon ,że są wyniki i on jest 3 i ma puchar do odebrania :)9 :wink:
Dokładnie, zabrakło rzeczowych informacji i jasnego przekazu. Mnie osobiście najbardziej wkurzyły wyniki. Jak Szupryk ma się cieszyć z 3 miejsca jak jechał po 1 :)21

Awatar użytkownika
daniel sto

Post autor: daniel sto » wt kwie 13, 2010 9:06 am

Ale co tak wogóle się stało, że impreza została przerwana nie przez organizatora??
4x4 FULL-GAZ KASZUBY
DAIHATSU ROCKY na mostach PATROLA
"DANIELO"

Awatar użytkownika
Szupryk46

Kontaktowanie:

Post autor: Szupryk46 » wt kwie 13, 2010 2:06 pm

Jezus puścił jakąś trase przez rezerwat, na który nie miał zgody czy jakoś tak :roll: Ale to jest zasłyszane gdzieś na rajdzie i ile w tym prawdy to nie wiem. Dobrze Adaś mówisz, sprawiedliwe wyniki nie są, bo można by było jeździć jeszcze 3 godziny i nikt by nic nie powiedział :-?
Super Patrol Super :)21
Blue Jimny 1.3 :)21

Awatar użytkownika
jezus

Post autor: jezus » wt kwie 13, 2010 3:20 pm

Szupryk46 ...... Nie przez rezerwat... bo na tych terenach ich nie ma...... tak jak natury 2000 która jest dalej.... oraz nie było .... ani cala kwadratowego lasów Państwowych......
Byłem dzisiaj w dyrekcji Parku Kaszubskiego..... poszło o co innego i przez inną osobę ( Doktorek Rysiu praktycznie trafił w sedno w swoim poscie) niż pracownik parku który był na miejscu...... straż leśna też nic nie miała z tym wspólnego.

Nie płacze za rozlanym mlekiem nie podam do publicznej wiadomości rozmowy z dyrektorem.

Tak jak wspomniałem na imprezie ... a czego wszyscy nie słyszeli...
Jeżeli odbędzie sie 18 OPWyczyn wszyscy uczestnicy 17 OP będą mieli pierwszeństwo w jej udziale oraz otrzymają rabat przy wpisowym.
Jest tez możliwość otrzymania rabatu przy OPTourist planowanych na maj i czerwiec ... bądź na OPExtreme 11-13 XI.
Co do wyników.... może kto inny na moim miejscu by się inaczej zachował... nie wiem.... ja zrobiłem tak jak uważałem za słuszne.......
Co do ściągania z trasy.... kto próbował gdziekolwiek sie dodzwonić z komórki ten wie w czym był problem.......

Napisze raz jeszcze i ostatni... gdyby były jakiekolwiek niedociągnięcia z mojej strony to wszystkie służby łącznie z Graniczną , policją i większą ilością leśnych zamkneły by cały teren i było by goręcej niż w piekarniku......

Najlepiej było by napisac czy powiedziec że doszło do tragedii narodowej itp. i musimy spadać..... nie....... próbowałem do końca dowiedziec sie w trakcie o przyczynie ale nie dało rady.
bądz twardy ........ i odpuść sobie!!!!!

Awatar użytkownika
Szupryk46

Kontaktowanie:

Post autor: Szupryk46 » wt kwie 13, 2010 4:20 pm

Dobrze chwała Ci za to :)2
Trudno, stało się jak się stało i nic tego nie zmieni...
Na CB wołaliśmy parę minut i nic :)21
Dobra, koniec :) Dawać więcej filmików i zdjęć :)
Super Patrol Super :)21
Blue Jimny 1.3 :)21

Awatar użytkownika
dolo13
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: dolo13 » wt kwie 13, 2010 8:39 pm

tak przypuszczaliśmy że to sprawka konkurencji...
Damian Suzuki Vitara

Awatar użytkownika
Samaeli

Post autor: Samaeli » wt kwie 13, 2010 10:25 pm

Szupryk46 pisze:Dobrze chwała Ci za to :)2
Trudno, stało się jak się stało i nic tego nie zmieni...
Na CB wołaliśmy parę minut i nic :)21
Dobra, koniec :) Dawać więcej filmików i zdjęć :)

Tak tak dawac filmiki i foty!!!!!!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
plastic666
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: plastic666 » czw kwie 15, 2010 11:23 pm

co z wynikami?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Turystyczno-sportowe”