COS Z REGULAMINU RAJDOW... HILFE!!!

czyli rajdy ze ściganiem i próbami przejazdu

Moderator: Pasza

Awatar użytkownika
XEDOSIK

COS Z REGULAMINU RAJDOW... HILFE!!!

Post autor: XEDOSIK » ndz paź 01, 2006 11:49 pm

jestem tu naprawde calkiem nowy i "tym blotkiem" interesuje sie od calkiem niedawna . prosze " starych forumpowiczow " ( moga byc i mlodzi jesli takowa wiedze posiadaja :lol: ) o wyjasnienie mi pewnej kwestji .. jesli w karcie drogowej na jakims rajdzie jeden z punktow mowi ..." ZA NIESPORTOWE itp. itd ZACHOWANIE SIE NA TRASIE RAJDU- zaloga moze byc z dyskwalifikowana . czy ta zaloga moze byc rownierz zdyskwalifikowana po z daniu karty drogowej ? czy aby dla tej zalogi w tym momencie nie jest rajd zakonczony? jesli podczas jazdy zaden z sedziow ani zadna inna osoba nie stwierdza zadnych nieprawidlowosci . czy ta zaloga ma prawo jechac do domu i nie czekac na wyniki ? CZY JEST JAKIS CZAS PO ZDANIU KARTY DROGOWEJ tzn przekaniu jej jednemu z sedziow ktory moze byc traktowany jeszcze jako cyt "... TRASA RAJDU..." np . czas na podliczenie wynikow ? ?? !!

Awatar użytkownika
Miskiller

Post autor: Miskiller » pn paź 02, 2006 6:10 am

ogolnie czas rajdu to czas rajdu.... ale na calej imprezie powinno sie zachowywac w pewnych granicach... napisz lepiej co nawywijales na zubrach a nie owijasz w bawelne...
4-ta REAKTYWACJA.Zrobie sobie PTO do Quada...a co ? umiem..

mikhey

Kontaktowanie:

Post autor: mikhey » pn paź 02, 2006 8:10 am

1. Ukradł kartę drogową Piotrka Kowala z biura rajdu i opuścił bazę(bo mu się nie podobało jak oni biją pieczątki)

2. Zwyzywał dziewczyny w biurze rajdu

3. Jak wystartował z jednego końca bazy, to gnal przez jej teren na pelnym gazie, nie zważając że są tam małe dzieci, psy itd...

jeszcze jedno : skoro już tak się czepiasz, i jesteś dokładny...to w programie rajdu miałes napisane
Sobota

Godzina 19 - Zamknięcie tras dziennych (a zrobiłeś to zamieszanie grubo przed 19)
Godzina 20 - OS ekstremalno-integracyjny

Więc jeśli wszyscy mamy być dokładni - byłeś na trasie rajdu

Awatar użytkownika
XEDOSIK

Post autor: XEDOSIK » pn paź 02, 2006 10:32 am

1 . punkt karty drogowej nie ukradlem dostalem pozwolenie na pzegladniecie kart drogowych wiec ja sobie dokladnie ogladnalem ... i nic nie ukradlem bo karte drogowa oddalem Borowie!!!
2. nie naublizalem zadnej z dziewczyn z biura rajdu !!! a wyrazilem ogolnie moje zdanie na temat sedziow i kierownictwa ktorzy to zaliczali pieczatki ... bo stwierdzili ze pieczatka przybita z boku trzy razy nie jest zaliczona a pieczatki ktorych niema sa zaliczone.3 jak ty bys byl w k... to napewno bys tez tak pognal ps bieg 1 na reduktorze suzuki samuraj poj 1300 ps nie dopatrzylem sie tam zadnego ograniczenia i nie zerknalem na licznik ale predkosc musiala byc zawrotna
4 zamnkniecie tras dziennych czyli jesli przed 19 nie oddasz karty drogowej mozesz zostac wykluczony a ja oddalem ja duzo wczesniej i po zdaniu karty moim zdaniem moge jechac do domu , dla mnie jest juz po rajdzie ... a w drodze do domu moge se naublizac ... poszalec ...a to wg zadnego z regulaminow nie moze wplymac na wykluczenie mnie z rajdu .
apropo z wyzywania to kobiety u was mowia ... wypier.. gdy zawodnik pyta gdzie i komu mozna se protesta napisac

Adamo

Post autor: Adamo » pn paź 02, 2006 11:36 am

Już dawno była propozycja, żeby stworzyć listę załóg co się tak zachowują i zdyskwalifikować je na wszystkich rajdach dożywotnio :)3

Awatar użytkownika
Twardy

Kontaktowanie:

Post autor: Twardy » pn paź 02, 2006 2:55 pm

Zacytuję częśći Twojej wypowiedzi i przedstawię Ci mój punkt widzenia
XEDOSIK pisze: 2. nie naublizalem zadnej z dziewczyn z biura rajdu !!! a wyrazilem ogolnie moje zdanie na temat sedziow i kierownictwa ktorzy to zaliczali pieczatki ... bo stwierdzili ze pieczatka przybita z boku trzy razy nie jest zaliczona a pieczatki ktorych niema sa zaliczone.
W karcie drogowej są odpowiednie okienka z nr i tam należy pieczątki przybijać ponieważ niektóre wzorki się powtarzają. Dodatkowo spróbuj się zastanowić nad sposobem liczenia pkt karnych w taki sposób: pieczątki przybite gdzie popadnie i ilość pieczątek razy ilość zawodników wyjaśniających = wyniki ok piątku.
Pieczątka której nie miałeś była uszkodzona i organizator wiedział to już widocznie od innych załóg, dlatego bez problemu została zaliczona (również w naszym przypadku)
XEDOSIK pisze:3 jak ty bys byl w k... to napewno bys tez tak pognal ps bieg 1 na reduktorze suzuki samuraj poj 1300 ps nie dopatrzylem sie tam zadnego ograniczenia i nie zerknalem na licznik ale predkosc musiala byc zawrotna
1. Pragnę Cię poinformować, że na asfalcie nie jeździ się z załączonym reduktorem ponieważ samurai nie ma centralnego mechanizmu różnicowego.
2. Jeśli na ośrodku potrąciłbyś mnie lub jakieś dziecko to przy mojej pomocy miałbyś okazję obejrzeć swój licznik z bardzo bliska i prędkość z jaką jechałeś wbiłbyś sobie do głowy.
3. Takie zachowania mają wpływ na opinię o środowisku off-roadowym, w tym również o mnie.
Na poprzednim rajdzie Żubrów w Drwini miałem dosyć poważne ścięcie z organizatorem, ale nikt z osób postronnych nie mógł na tym ucierpieć.
XEDOSIK pisze:4 zamnkniecie tras dziennych czyli jesli przed 19 nie oddasz karty drogowej mozesz zostac wykluczony a ja oddalem ja duzo wczesniej i po zdaniu karty moim zdaniem moge jechac do domu , dla mnie jest juz po rajdzie ... a w drodze do domu moge se naublizac ... poszalec ...a to wg zadnego z regulaminow nie moze wplymac na wykluczenie mnie z rajdu .
Byłeś na terenie Bazy Rajdu i miałeś naklejony nr startowy czyli byłeś jego uczestnikiem.

Dziękujemy wszystkim uczestnikom za zabawę, Organizatorom za świetnie przygotowaną i oznaczoną trasę. Gratuluję profesjonalizmu !! Mam nadzieję, że extrema zagości u Was na stałe :)2
człowiek człowiekowi wilkiem a kiwi kiwi kiwi

Awatar użytkownika
XEDOSIK

Post autor: XEDOSIK » wt paź 03, 2006 12:13 am

Twardy ... pieczatki wszystkie mialem !!! i nie przybijelem ich gdzie popadnie a jedynie kilka krotnie by byly czytelne gdyby ktoras z nich przypadkiem sie zamazala . tylko jedna z nich byla przybita nie na swoim miejscu!!! ale byla czytelna i widac bylo ze tam bylem na tym pkpie nie wymagalo to szczegolnego wysilku zadnego z sedziow aby to stwierdzic !!! ale jesli potrafisz to przetlumaczyc ze w tym sporcie chodzi o to zeby se celnac pieczatka to dawaj ... moze mam zakuty lep ... ale moze zrozumie ...

Awatar użytkownika
XEDOSIK

Post autor: XEDOSIK » wt paź 03, 2006 12:21 am

ach i dzieki za rade o jezdzie na asfalcie ! nigdy otym nie pomyslalem i nie wzialem pod uwage ze samur nie ma dyfer miedzy mostami .. a czesto tak jezdzilem ... ale jestem ekonomista z zawodu a nie mechanik :)2 :roll:

Awatar użytkownika
Miskiller

Post autor: Miskiller » wt paź 03, 2006 6:15 am

w kazdej zabawie sa pewne reguly... skoro organizator zabawy wymaga pieczatki w danym miejscu to tam ona ma byc... i nic tego faktu nie zmieni... wydaje mnie sie, ze takie imprezy powinny ..... a zreszta... upusc cisnienia xedosik... i tak nic nie wywalczysz a tylko krzyczysz i krzyczysz a ludzie postrzegaja cie jako pieniacza...
4-ta REAKTYWACJA.Zrobie sobie PTO do Quada...a co ? umiem..

Awatar użytkownika
XEDOSIK

Post autor: XEDOSIK » wt paź 03, 2006 8:49 am

masz racje kazda PIECZATKA na swoim miejscu....
sacunek tez sie nalezy dla " CZOLOWKI " ale to nie chodzilo o karte tego Piotrka i niewazne ktorego ? 'PIECZATKI ' wszystki na swoim miejscu zobaczysz sam a wtedybedziesz mogl osadzac czy bylo o co krzyczec ... :)2

Awatar użytkownika
4x4free

Post autor: 4x4free » czw paź 19, 2006 7:56 pm

chopie, daj se juz siana !! Nic do ciebie nie mam, bylismy razem na trzech rajdach /tyle pamietam/ i nic sie takiego nie wydarzylo zeby cie byo wszedzie. To juz jest kur.. nudne. Chcesz to Ci ufundujemy z kolegami pucharek tylko siedź juz cicho bo nie moge spokojnie siedziec na necie. :evil: Komputer juz muli od przegladania twoich postow. :)3

Ps
I nie odpisuj mi bo i tak nie odpiszę

Awatar użytkownika
GUTMAN
Kontaktowanie:

Post autor: GUTMAN » czw paź 19, 2006 11:32 pm

Kurde, a już myślałem że się uspokoiło i wreszcie nastał koniec kłótni i przepychanek. Po co to odgrzewać jeszcze?
Szalony Iwan EVO (kto by zliczył!)
;)

Awatar użytkownika
mudder

Kontaktowanie:

Post autor: mudder » pt paź 20, 2006 11:17 am

Miskiller pisze:w kazdej zabawie sa pewne reguly... skoro organizator zabawy wymaga pieczatki w danym miejscu to tam ona ma byc... i nic tego faktu nie zmieni... wydaje mnie sie, ze takie imprezy powinny ..... a zreszta... upusc cisnienia xedosik... i tak nic nie wywalczysz a tylko krzyczysz i krzyczysz a ludzie postrzegaja cie jako pieniacza...
A my mieliśmy najładniej przybite pieczątki w klasie extrem na semaku :)21 no i to tyle z sukcesów :lol: :wink:
w sumie 1353 KM :)21
no replacement for displacement!

Awatar użytkownika
XEDOSIK

Post autor: XEDOSIK » sob paź 21, 2006 7:46 pm

hej free nie musisz moich postow czytac ... a o pucharek to se chetnie sam powalcze... i jak se cylne to moze bedzie lepiej jak na zubrach .... wpisowe kazdy musi zaplacic ... w tym roku juz zapoznalem sie z zasadami a w przyszlym postaram sie Ci udowodnic NA ZUBRACH ze niemusisz sie skladac na pucharek .. 8)

Awatar użytkownika
Lucky_autosport
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Lucky_autosport » ndz sty 14, 2007 2:17 pm

Odswieze troche temat i napiszę:

"Zawodnikowi z naklejonym numerem startowym nie wolno poruszać się po drogach po zakonczonym rajdzie"

Przepis ten jest przez niektorych policjantow bardzo surowo przestrzegany.

Aby się nie narazić należy albo:
1. Usunąć numery startowe z karoserii / szyb
2. Zakleić je - przekreślenie na krzyż taśmą klejącą.

Apeluję w tym miejscu do organizatorów imprez aby po przyjeździe załóg na metę przekreślali im lub nakazywali przekreślenie numerów startowych.

Jakie mogą być skutki nie zastosowania się:
- Zawodnik powodując wypadek w bazie / okolicach jest brany cały czas za uczestnika zawodów (nawet jeśli zawody skończyły się 2 dni wcześniej); co skutkuje pociągnieciem organizatora do odpowiedzialności karnej nawet - za niedopilnowanie zawodnika.
Toyota Hilux 3.0 D4D :)))

www.SwiatSportu.pl

Awatar użytkownika
Pasza

Kontaktowanie:

Post autor: Pasza » ndz sty 14, 2007 10:03 pm

trochę to dziwne...
sprawdzałeś te informacje?
pzdr
...to je reli...
...były pilot... :roll:
:)21

Awatar użytkownika
XEDOSIK

Post autor: XEDOSIK » ndz sty 14, 2007 10:14 pm

Lucky_autosport pisze:Odswieze troche temat i napiszę:

"Zawodnikowi z naklejonym numerem startowym nie wolno poruszać się po drogach po zakonczonym rajdzie"

Przepis ten jest przez niektorych policjantow bardzo surowo przestrzegany.

.

.
no mi tez tak jakos sie widzi ze cos nie tak z tym &
czyli ze jak mam np 13 naklejona na drzwi to mi niemozna jezdzic tym autkiem lub trza by ja przekreslic?

Awatar użytkownika
Michał...G

Post autor: Michał...G » pn sty 15, 2007 3:43 pm

Właśnie skąd to wziłes bo szczerze ciekawe jest to co piszesz teraz. I wynika z tego że muszę pójść i wszystkie nalepy z nr startowymi pozdzierać lub poskreślać mimo że to były rajdy z poprzedniego roku ??
gg7764250
Honker 2,9Tdi
LR Discovery 300TDi

ODPOWIEDZ

Wróć do „Turystyczno-sportowe”