II Edycja Seria4x4
Moderator: Pasza
II Edycja Seria4x4
Terminy eliminacji Seria4x4 w 2010r.
15-16/05 - Tarnów i okolice
24-25/07 - Kraków,Olkusz i okolice
25-26/09 - Nowy Sącz - Finał
W tym sezonie czeka nas sporo zmian. Wszelkie szczegóły juz wkrótce na http://www.seria4x4.pl
Każda z eliminacji będzie miała przynajmniej 100km OSów dla klasy Super Sport
Nowe tereny, zmiany w regulaminie (np.opona typu kołek zabroniona)
15-16/05 - Tarnów i okolice
24-25/07 - Kraków,Olkusz i okolice
25-26/09 - Nowy Sącz - Finał
W tym sezonie czeka nas sporo zmian. Wszelkie szczegóły juz wkrótce na http://www.seria4x4.pl
Każda z eliminacji będzie miała przynajmniej 100km OSów dla klasy Super Sport
Nowe tereny, zmiany w regulaminie (np.opona typu kołek zabroniona)
Re: II Edycja Seria4x4
W związku z tym że Michał wrzucił terminy prosimy o uwagi odnośnie regulaminu
KDK MOTOSPORT
komandor pisze:ADUKO X PIKNIK 4X4 ODBĘDZIE SIĘ 26-27 CZERWCA
Nie ma co tak krzyczeć, i tak będę

CHARIOT Rally Team 4x4
czemu kołek zabroniony ? , co z simexopodobnymi , jakie inne kapcie dozwolone czy tez wykluczone , nie oczekuję na odpowiedz BO TAK jest w innych rajdach typu baja , tylko na uzasadnienie .
Anatolu nie pamiętasz jak w tamtym roku mówili, że kołek będzie wycofany bo mocno trasę psuje, a poza tym mało legalnie i nie zawsze się da zrobić dojazdówki poza drogami głównymi.
CHARIOT Rally Team 4x4
andrzej , nie ułatwiaj sprawy organizatorom , to ich decyzja więc powinni ją uzasadnić , tak apropo to G1 też nie maja homologacji drogowej .
nie ułatwiam tylko powtarzam ich słowa 
A to dziwne z tym atestem Gjednynek, homologacje FIA mają a atestu nie... No ale w końcu nie są to opony do ścigania na asfalcie, chyba najlepszym rozwiązaniem będą KM2 na tą edycje serii

A to dziwne z tym atestem Gjednynek, homologacje FIA mają a atestu nie... No ale w końcu nie są to opony do ścigania na asfalcie, chyba najlepszym rozwiązaniem będą KM2 na tą edycje serii
CHARIOT Rally Team 4x4
Piotrek,
Jest dokładnie tak jak napisał Andrzej. Juz w ubiegłym roku mówiliśmy, ze kolek na pewno będzie zabroniony. Imprezy będą na nowych terenach gdzie niekoniecznie mamy dostęp do sprzętu, którym później naprawimy np.drogi. Pozatym jak zapewne widzisz nastąpiły duze zmiany od Pikniku. Chcemy by impreza stała sie jak najbardziej profesjonalna... oczywiście w granicach rozsądku i pojęcia rajdu amatorskiego. Co do Simexa/opodobnym tego jeszcze nie wiem choć raczej będzie dozwolony poza najmocniejszą klasą. Czyli jeśli planujesz start w dawnej Super Sport to przygotuj się na opony z Homologacją.
Jest dokładnie tak jak napisał Andrzej. Juz w ubiegłym roku mówiliśmy, ze kolek na pewno będzie zabroniony. Imprezy będą na nowych terenach gdzie niekoniecznie mamy dostęp do sprzętu, którym później naprawimy np.drogi. Pozatym jak zapewne widzisz nastąpiły duze zmiany od Pikniku. Chcemy by impreza stała sie jak najbardziej profesjonalna... oczywiście w granicach rozsądku i pojęcia rajdu amatorskiego. Co do Simexa/opodobnym tego jeszcze nie wiem choć raczej będzie dozwolony poza najmocniejszą klasą. Czyli jeśli planujesz start w dawnej Super Sport to przygotuj się na opony z Homologacją.
jutro zobacze co pisze na moich to mi przetłumaczysz bo po amerykańsku czytać nie umie , wysyłać Ci po 15 SMS-a czy nie 

BFgoodrich przy G1; G2; G3 piszę, że tylko ma homologacje sportową, po drogach publicznych nie wolno 

CHARIOT Rally Team 4x4
PIOTREK KILOMETRÓW BĘDZIE DUŻO WIECEJ NIŻ W POPRZEDNIEJ EDYCJI , NIE POGUBISZ AMORÓW

KDK MOTOSPORT
teraz mam zamiar je przywiązać sznurkiem na pewno nie odpadną 

DZISIAJ OBJECHALISMY Z SEDZIĄ SZCZEPANEM TERENY PIERWSZEJ ELIMINACJI - TARNÓW, BĘDZIE DUŻO JAZDY
KDK MOTOSPORT
Regulamin forum, IV/4/h:
A co do regulaminu, to kiedy będzie? Bo trzeba auta przygotowywać a nie wiadomo co i jak.
IV. Prowadzenie dyskusji.
...
4. Formułowanie treści wiadomości (postów).
...
h. PISANIE DUŻYMI LITERAMI traktowane jest jako krzyk, a krzyczeć nie musisz.
...

A co do regulaminu, to kiedy będzie? Bo trzeba auta przygotowywać a nie wiadomo co i jak.
CHARIOT Rally Team 4x4
Dwie pierwsze eliminacje pasuja, trzecia niestety zupelnie gryzie sie ze sprawami sluzbowymi 
Szkoda, nie bedzie mozna sie pobawic w generalke ...

hubi77 pisze:Dwie pierwsze eliminacje pasuja, trzecia niestety zupelnie gryzie sie ze sprawami sluzbowymi
Praca nie zając, nie ucieknie

Odcinki objeżdżacie a ten regulamin w końcu byście pokazali! Przynajmniej jakąś próbną wersją, to każdy zaproponuje jakieś poprawki i wszyscy będą zadowoleni

CHARIOT Rally Team 4x4
Regulamin ukarze sie na początku lutego, dzięki Aduko za uwagi, wczoraj objeżdżaliśmy tereny drugiej eliminacji
KDK MOTOSPORT
Hehe Komandor nie pisz , że na początku lutego bo na bank nie zdążymy to A, a B to WYŁĄĆŻ CAPSLOCAkomandor pisze:Regulamin ukarze sie na początku lutego, dzięki Aduko za uwagi, wczoraj objeżdżaliśmy tereny drugiej eliminacji

Co do regulaminu... przy tworzeniu będą wzięte Wasze uwagi po I Serii. A wzięcie go pod dyskusję uważam za dobry pomysł

Co do aut... o oponach juz pisałem... Kołek wykluczony definitywnie, simex/opodobne dopuszczalne ale zabronione w najwyższej klasie.
Zapisy przez internet, dla tych, którzy do biura zgłoszą się w piątek (do określonej godziny) objazd trasy. Zawodnicy, którzy zgloszą się w sobotę... jadą na zywioł i wyższe wpisowe.
Może jakiś pakiet wpisowego np. że wykupujesz start we wszystkich rundach serii, cena dużo niższa, jak by ktoś już zakończył na pierwszej rundzie, kasa nie wraca.
CHARIOT Rally Team 4x4
a bedą jakieś bonusy dla pierwszych 3 miejsc z poprzedniej serii ?
- gizmo
-
- Kontaktowanie:
wiem, że nie powinienem o tej godzinie pisac... ale znowu mnie poniosło...
Koledzy, przecież to jest impreza TOWARZYSKA
Nam było mega fajnie się z Wami bawic i ścigac... było mega profesjonalnie zrobione (ja się nie znam, to tylko moja opinia)
Ma ktoś pretensje, to niech jedzie na Baja albo Dakar...
Dla mnie, początkującego, było mega ok...
Mogłyby byc trochę dłuższe trasy, tak jak w NS... to wyeliminuje Suzuki
Ciaśniejsze zakręty wyeliminują Parchy
No i większe ciśnienienie... wyeliminuje większośc
My się piszemy na całośc, chyba że będzie kolidowac z PP albo Muttem...
P.S
A wogóle to ja się nie lubię ścigac z innymi... tylko nie lubię przegrywac
I to jest najgorsze... jadę sobie z kontim na lajtową imprezę, poczym się okazuje, że to trzeba się ścigac
a ja nie dośc, że ślepy, to się jeszcze boję 
Koledzy, przecież to jest impreza TOWARZYSKA

Ma ktoś pretensje, to niech jedzie na Baja albo Dakar...
Dla mnie, początkującego, było mega ok...
Mogłyby byc trochę dłuższe trasy, tak jak w NS... to wyeliminuje Suzuki

Ciaśniejsze zakręty wyeliminują Parchy

No i większe ciśnienienie... wyeliminuje większośc

My się piszemy na całośc, chyba że będzie kolidowac z PP albo Muttem...
P.S
A wogóle to ja się nie lubię ścigac z innymi... tylko nie lubię przegrywac

I to jest najgorsze... jadę sobie z kontim na lajtową imprezę, poczym się okazuje, że to trzeba się ścigac

Eee nieeee, seria4x4 według mnie od początku szła w kierunku ścigaczki, długie i szybki trasy, takie lajtowe spotkanie to dopiero piknik4x4 w Zakliczynie 

CHARIOT Rally Team 4x4