rajd nieustający pytanie

czyli rajdy ze ściganiem i próbami przejazdu

Moderator: Pasza

Awatar użytkownika
cacek1
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

rajd nieustający pytanie

Post autor: cacek1 » wt maja 04, 2010 1:01 pm

czy ktoś coś wie o rajdzie nieustającym bo na forum niema żadnych informacji o tej imprezie chodzi mi o jakieś opinie ( warto jechać ) ?? oto jest pytanie, w poprzedniej edycji startowało 350. załóg ktoś coś wie dla jasności chodzi mi o klasę turystyczną .
Pachero 3,0 cabrio gekon off road team

Awatar użytkownika
raulf

Re: rajd nieustający pytanie

Post autor: raulf » wt maja 04, 2010 1:55 pm

ja właśnie prawie wszedłem w posiadanie jakiegoś odcinka 75 km w okolicach kielc. Prawie wszedłem bo za przeproszeniem debil listonosz roznosi awiza a nie przesyłkę ( wręcza do ręki awizo, że nie zastał adresata :) bezczelność ) i musze się gdzieś pofatygować po odbiór. Jak przejżę co mi przysłali to dam znać.
Parch+2+35+117xtrem ---->

Awatar użytkownika
vexx

Post autor: vexx » wt maja 04, 2010 4:42 pm

Mam gdzieś schowane cd z pomorskim/żuławami, ale strach jechać. Cytat z regionalnego:
"bez niczyjej zgody, w parku krajobrazowym i po prywatnych drogach bez pytania"
Nissan Patrol GR Y60 2.8TD is gone.
Nissan Patrol Y61 arrived!

Awatar użytkownika
piwo8

Post autor: piwo8 » wt maja 04, 2010 6:20 pm

O widzisz! dobrze wiedzieć z tymi żuawami, bo chciałem kupić taką mapkę z jednej strony ofrołdowej :wink: . Szkoda bo blisko i coś innego - płasko. A teraz mi trochę straszno.
piwo
biała jak śnieg vitara - pa pa...
Czerwonoskóry xj 1988 - pa pa...
Toyota Hiace 4wd 2003

Awatar użytkownika
NUREK MAV
Kontaktowanie:

Post autor: NUREK MAV » wt maja 04, 2010 8:41 pm

mapke mozesz kupic zawsze sie przyda :)21
Najpierw do bólu,a później nie ma,że boli - NIEPRZEMAKALNI
Fotki

Awatar użytkownika
vexx

Post autor: vexx » wt maja 04, 2010 9:14 pm

Ja pewnie sie puszcze 5tką, ale pewnie modyfikowaną na gorąco. Muszę pomyśleć o jakimś sofcie co rejestruje przejazd ku potomności. Tak czy inaczej - najważniejsze myślenie - coby o nim nie zapomnieć.
Nissan Patrol GR Y60 2.8TD is gone.
Nissan Patrol Y61 arrived!

Awatar użytkownika
Rzeźnik z Jakubowa

Kontaktowanie:

Post autor: Rzeźnik z Jakubowa » śr maja 05, 2010 7:14 am

piwo8 pisze:O widzisz! dobrze wiedzieć z tymi żuawami, bo chciałem kupić taką mapkę z jednej strony ofrołdowej :wink: . Szkoda bo blisko i coś innego - płasko. A teraz mi trochę straszno.
spoko spoko, niebawem będzie więcej takich kwiatków gdzie straszno jechać bo prywatna droga , bo las, bo rezerwat :roll: ale myślenie nie boli :-? i pozdro piwo8 :)21
Vitara Long i Mercedes Wolf GD240 :)
KLR 600 1985 (nowy) :)

Awatar użytkownika
cacek1
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: cacek1 » śr maja 05, 2010 11:16 am

czyli jeszcze nikt nie objerzdza tras przy wytyczaniu tras ?? niemożliwe !!

Awatar użytkownika
raulf

Post autor: raulf » śr maja 05, 2010 12:39 pm

No właśnie odebrałem roadbooka. Jak znajdę chwilę, dokładniej prześledzę trasę ale póki co zaniepokoiło mnie słowo "asfaltem" występujące 23 razy :roll: a bagienko tylko raz. hmm. Może chociaż dziurawy ten asfalt będzie.

Awatar użytkownika
cacek1
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: cacek1 » śr maja 05, 2010 1:05 pm

raulf a jaką trasę dostałeś turystyk czy extrem ??

Awatar użytkownika
raulf

Post autor: raulf » śr maja 05, 2010 2:05 pm

Jak się zagłębiłem w sprawę to w zasadzie wszystkie przejazdowe trasy z punktu a do b są turystyczne a extremy wygląda na to że są na zamkniętych torach.

Awatar użytkownika
BoobeR
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: BoobeR » ndz cze 06, 2010 11:51 pm

Właśnie wróciliśmy po zrobieniu w sobotę i niedzielę tras w kieleckiem - Suchedniów - Złota Woda i nazad. Nasza opinia - bardzo pozytywna. Trasa turystyczna i może faktycznie, jeżeli robić ją po miesiącu suszy to nie stanowiłaby wielkiego wyzwania, chociaż nie przypuszczam, aby dała się zrobić SUV-em. Natomiast teraz z powodu co nieco odbiegającej od normy ilości wody którą ziemia otrzymała z powietrza... jest to trudny turystyk z niemałą ilością odcinków spokojnie podpadających pod wyczyn. Praktycznie wszystkie odcinki polne są błotne, brody zrobiły się dość głębokie a odcinki leśne zarosły. Do tego spływająca tygodniami woda wyżłobiła kanały i pogłębiła koleiny na zboczach tak, że gdyby w składzie naszej ekipy nie było zbawiciela - Parcha ze światłem od ziemi z 50 cm i 35"MT plus sensowna winda - byłoby miejscami cieniutko. Fantastyczne widoki! Generalnie (oprócz jednej pani) sympatyczni ludzie. Scena: idziemy drogą przez łąki wzdłuż rzeczki a droga przykryta warstwą wody do pół metra. I tak przez kilometr (genialne!). na końcu bród i podjazd na pagórek gdzie stoi kilka domów i grupka miejscowych kibicujących naszej przeprawie (mają świetną panoramę na ten kawałek trasy). Wdrapaliśmy się do wsi i dostaliśmy szczere gratulacje. Zatrzymaliśmy się, pogadaliśmy, było sympatycznie. Jeżeli będziecie robić tę trasę to też stańcie na chwilę i pogadajcie. Niech nas zapamiętają jako wariatów, ale tych sympatycznych...

Albo drugie miejsce - droga gminna (gdyby tak wyglądały drogi gminne to raj na ziemi :-)) idzie przez kępkę drzew a tam BAGNO jak cholera. Jedna pojara - wtopa. Druga - wtopa. Parch w odwodzie a trzecia pojara kombinuje bokiem. A sympatyczny rolnik patrzy i z uśmiechem: gdzie po łące! drogą gminną dawać! przez bagno! i cieszcie się że bo tydzień wcześniej tu półtora metra wody stało! Oczywiście objechaliśmy bokiem, pośmialiśmy się i dalej. Generalnie - miło.

Polecamy te trasy. Są piękne widokowo i zróżnicowane. I jest trochę miejsc gdzie nawet kolega parchem zmotą miał co robić...
Piotrek (BoobeR)
Pajero 1999 3.5V6 gaz, 2" UP, BFG AT 32", winda, snorkel, lampeczki...

Leppe
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Leppe » śr cze 16, 2010 7:16 pm

Piotruś nie wszyscy to bagienko objechali bokiem ja w połowie bagna utknąłem a parch przeszedł z 80%. Dla pocieszenia dodam, że w przygotowaniu są jeszcze dwie trasy w świętokrzyskim i za tydziń będą już dostępne w tym jadna z doliny nidy ponoć w obecnych warunkach pogodowych niezmiernie trudna do przebycia.
www.mitsumaniaki.com
Mitsubishi Pajero 3,5 V6 GDI
Mitsubishi Pajero 3.0 V6
Mitsubishi Legnum VR4

mcalkiew
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: mcalkiew » czw lip 15, 2010 8:19 pm

ja na koniec czerwca zrobiłem rejon Fromborka/Braniewa - na początku spoko, ładne krajobrazy, widoki na zalew wiślany, a potem... kołem wyczułem pozostałości filaru od mostu i dobrze, ze wyczułem, bo bym siedział w rowie, potem ostro pod górkę, gubiąc lakier i stając się karmą dla much, komarów i innych lotnych, trochę rejonów bagnistych i kolejny mostek w którym brakuje belek, a te co są to uginają się pod stopami - 70 km, 4,5h dobrej zabawy - polecam :)2
ZJ 96r 5.2 V8, 2", NV242/249, wzmacniane zderzaki przód, tył oraz porządne progi

Awatar użytkownika
Opel4x4
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Opel4x4 » pn lip 19, 2010 8:00 pm

A orientuje się ktoś kiedy będą dostępne pozostałe trasy ???
Opel Frontera 2.2DTI

Leppe
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Leppe » ndz lip 25, 2010 10:07 am

Tras co jakiś czas przybywa cztery dni temu zrobiliśmy trasę koło Ełku było naprawdę super prawie wogóle nie było czarnego. Trasa dla seryjnych autek raczej nieprzejezdna.
www.mitsumaniaki.com
Mitsubishi Pajero 3.0 V6
Mitsubishi Legnum VR4

Leppe
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Leppe » pn sie 09, 2010 6:21 pm

Niestety ale jak na razie ilości tras nie przybyło jak tak dalej będzie to przygotują je na koniec grudnia.
www.mitsumaniaki.com
Mitsubishi Pajero 3.0 V6
Mitsubishi Legnum VR4

Awatar użytkownika
Opel4x4
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Opel4x4 » sob sie 14, 2010 7:32 am

Pozostałe trasy mają być w październiku, z tego co się dowiedziałem od organizatora.
Trochę późno :( chyba że oczekują opadów śniegu :)21 dla urozmaicenia
Opel Frontera 2.2DTI

Leppe
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Leppe » pn sie 16, 2010 9:14 pm

Pomysł tego przedsięwzięcia był dobry ale organizacja strasznie kulawa do tej pory z 23 tras przygotowali 9 (turystyk) a mamy połowę sierpnia do tej pory powinny być przygotowane wszystkie trasy anie mniej niż połowa jak wiadomo w wakacje ludzie mają najwięcej czasu jak liczą, że gwiazdkę będę obchodził na którejś z tras to się mylą napewno w przyszłym roku w tej imprezie nie wezmę udziału :)3 szkoda prądu. A mogło być tak fajnie.
www.mitsumaniaki.com
Mitsubishi Pajero 3.0 V6
Mitsubishi Legnum VR4

Awatar użytkownika
sebastian2357

Post autor: sebastian2357 » pt sie 27, 2010 9:27 pm

@leppe najpierw piszesz ze fajne trasy, a teraz ze nie wezmiesz udzialu. Dlatego ze innych tras nie przygotowali? Moim zdaniem lepiej zeby bylo kilka dobrych niz wiecej kiepskich i niedopracowanych. Ja się wybieram na trasy w Świętokrzyskim i myślę że to swietna idea z tanimi przygotowanymi trasami ktore przejzdza się we własnym zakresie w przeciwieńswie do drogich organizowanych rajdów gdzie o 2 w nocy w srodku lasu trzeba stać w korku do dołka z błotem. Ja jadę pod koniec września, jeżeli ktoś się wybiera to dajcie znać. Pozdr :wink:
TRJ120 '07 jest
KZJ95 '97 była
BJ73 '89 była
Samurai '93 rdzewieje pod domem

mcalkiew
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: mcalkiew » pt sie 27, 2010 9:46 pm

Właśnie wróciłem z innej imprezy organizowanej przez ludzi od Rajdu Nieustającego. Jeden dzień był przeznaczony na pokonanie trasy w okolicach Ełku. Rozmawiałem z osobą, która wyznacza trasy i z jednej strony jest informacja, że są to trasy dla samochodów seryjnych, z drugiej na trasach są odcinki gdzie serią nie przejdzie. Minimalne wymagania to gumy 30 cali klasy MT lub bardzo dobre AT, na niektórych trasach potrzebne są trapy, a samochody jadące pojedynczo powinny mieć przynajmniej hi-lifta (używanego do podnoszenia i wyciągania), dodatkowo zalecane wyciągarki (jak się nie chce wyciągać hi-liftem).
ZJ 96r 5.2 V8, 2", NV242/249, wzmacniane zderzaki przód, tył oraz porządne progi

Leppe
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Leppe » ndz wrz 12, 2010 8:16 pm

Cały czas nie zmieniam zdania, że było fajnie ale jak tu walczyć o nagrody jak trasy będą przygotowane na koniec roku to co mam wtedy wszystko żucić i jechać trasę za trasą?. Jeśli chodzi o auta seryjne to niepolecam im podróżować samemu ja przejechałem większość tych tras używając 90% tylnego napędu miedzy innymi Ełk też, jedna trasa w świętokrzyskich była dość truda organizator zalecał aby ten 50km odcinek rozłżyć na dwa dni ja go pokonałem popołudniu zaraz po wcześniejszej trasie w świętokrzyskich ale tutaj już były odcinki dość wymagające. Będąc na innym rajdzie rozmawiałem z osobami które pomagały w wytyczaniu tych tras o dowiedziałem się iż większość tych tras jest wytyczone po terenach prywatnych bez zgody właścicieli oraz po pieszych szlakach turystycznych za co można sporo zapłacić nie mówiąc już o psuciu nam opinii.
www.mitsumaniaki.com
Mitsubishi Pajero 3.0 V6
Mitsubishi Legnum VR4

milas

Post autor: milas » wt wrz 14, 2010 8:06 am

z jakiej strony macie te trasy ?
wlsanie odgrzebalem temat i niekumam narazie ocokaman :o :)21
VITARA 1,8 140 KM na 30' /9,5 simex sztywny most
Mysłowice gg 4789697
www.slask4x4.pl

mcalkiew
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: mcalkiew » wt wrz 14, 2010 10:52 am

www.polskioffroad.com
tam poszukaj rajdu nieustającego

Awatar użytkownika
Opel4x4
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Opel4x4 » ndz lis 14, 2010 11:33 pm

Z ostatnich wiadomości od organizatora:
Bardzo przepraszam, ale ze względu na dużo mniejsze, niż zakładaliśmy, zainteresowanie już opublikowanymi trasami, nasze prace nad kolejnymi zostały trochę wstrzymane...
Szkoda, niestety w tym roku z przyczyn technicznych, nie wystąpiłem w rajdzie, ale zamierzałem w przyszłym roku wystartować, lecz po tej informacji daruje sobie "zawodu" jak zapewne wielu innych uczestników :(
Opel Frontera 2.2DTI

ODPOWIEDZ

Wróć do „Turystyczno-sportowe”