nalot SG na kolekcjonerów

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
Ziołek

Post autor: Ziołek » śr lut 27, 2008 7:07 pm

jasiek pisze:I bardzo dobrze że prawo jest mocno restrykcyjne!!
Przypomnijcie sobie nie tak dawno tego głąba ,który trzymał w mieszkaniu granaty ,bomby lotnicze i kupe innego Sprawnego sprzetu-kolekcjoner :o
Musi być bat na coś takiego!

A to że u nas się wylewa dziecko z kąpielą to już zupełnie inna bajka...
Nie można porównywać granatów, bomb itd. do sprzętu z zaspawanym zamkiem/bezpowrotnie uszkodzonego.

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » śr lut 27, 2008 7:21 pm

Ziołek pisze:
Przypomnijcie sobie nie tak dawno tego głąba ,który trzymał w mieszkaniu granaty ,bomby lotnicze i kupe innego Sprawnego sprzetu-kolekcjoner :o

Nie można porównywać granatów, bomb itd. do sprzętu z zaspawanym zamkiem/bezpowrotnie uszkodzonego.
Debil tego nie rozumie :)25 bo i jak :)21
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
jasiek

Post autor: jasiek » czw lut 28, 2008 10:46 am

klucz13 pisze:

A tobie powinni syfa zabrać i kazać zaplacić za złomwanie bo militarny i w nieodpowiednich rękach , brak zezwolenia na posiadanie sprzętu wojskowego :)21
racja...
przeca akcja dzieje się w Polsce...
i po chooj się odzywałem :)21
Merc G wolf i Pinzgauer 710M

Awatar użytkownika
Jakub_AK77
Kontaktowanie:

Post autor: Jakub_AK77 » pt mar 14, 2008 10:18 am

Większość kolekcjonerów i tak nie ujawnia swoich zabawek, bo wszyscy by poszli do kicia. Bo historyczna broń pozostaje historyczną gdy niue jest zniszczona. Był chyba kiedys taki przypadek, że do Polski miał wrócić z USA samopowtarzalny karabin konstrukcji Maroszka. Tych karabinów było wyprodukowanych tylko kilkadziesiąt. Niestety jak amerykanie dowiedzieli się jak ta broń zostanie potraktowana, w mysl obowiązujących w Polsce przepisów, wycofali się z pomysłu przekazania chyba jedynego egzemplarza tej broni jaki ocalał. Nie chcieli pozwolić na to , aby ta broń w idiotyczny sposób została po prostu zniszczona.

Pzdr
GAZ nadjechał, teraz kupa roboty. No ale mam czego chciałem. GAZ 69M 1971.

Niva'94

Post autor: Niva'94 » pn sie 25, 2008 12:26 pm

Co do tych Jaszczurek i innych wozów opancerzonych. Nie wystarczy ich pozbawić wszelkiej maści kabrabinów itp, ale trzeba zaspawać wszelkie otwory strzelnicze i pozbawić możliwości pokonywania przeszkód wodnych wpław. O CPK już ktoś pisał. Durnota, ale trudno, takie mamy prawo. Sytuacja zmieniła się dla kolekcjonerów na gorsze po tym, jak kilka lat temu ktoś kupił na złom z AMW silniki rakietowe. Potem okazało się że ktoś sprzedał je do Iranu w postaci części zamiennych do użytkowanych przez nich do tej pory rakiet. Dzisiaj jak ktoś nie ma koncesji na obrót sprzętem specjalnym, to tych silników już nie kupi. A przed tym wystarczała tylko koncesja na handel złomem metali.
Trzynastego w piątek o godzinie 13.13 sprzedałem Nivkę

Awatar użytkownika
Jakub_AK77
Kontaktowanie:

Post autor: Jakub_AK77 » wt sie 26, 2008 8:14 am

Z tego co gdzieś słyszałem, to te Jaszczurki oddano właścicielom i "przeproszono" za pomyłke. Nasze media oczywiście nic o tym nie pisały, bo to mało medialna informacja. Jakby przy okazji kogoś zabili , albo zgwałciili to pewnie byśmy się dowiedzieli jak zakończyła się sprawa Jaszczurek.

Pzdr
GAZ nadjechał, teraz kupa roboty. No ale mam czego chciałem. GAZ 69M 1971.

Awatar użytkownika
michał-z

Post autor: michał-z » czw wrz 18, 2008 5:56 pm

Właściciel już dawno odzyskał jaszczurkę.Byłem tam jakieś dwa miesiące temu i nadal czekał na kontynuacje sprawy.Działko jest tylko zaaresztowane.
LT Sven Hedin prawie terenówka.

Awatar użytkownika
michał-z

Post autor: michał-z » ndz lis 16, 2008 10:41 pm

EDIT
Jaszczurka pięknie się prezentuje z działkiem na pokładzie :)2
LT Sven Hedin prawie terenówka.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pojazdy militarne”