Nie można porównywać granatów, bomb itd. do sprzętu z zaspawanym zamkiem/bezpowrotnie uszkodzonego.jasiek pisze:I bardzo dobrze że prawo jest mocno restrykcyjne!!
Przypomnijcie sobie nie tak dawno tego głąba ,który trzymał w mieszkaniu granaty ,bomby lotnicze i kupe innego Sprawnego sprzetu-kolekcjoner![]()
Musi być bat na coś takiego!
A to że u nas się wylewa dziecko z kąpielą to już zupełnie inna bajka...
nalot SG na kolekcjonerów
Moderator: Mroczny
Debil tego nie rozumieZiołek pisze:Nie można porównywać granatów, bomb itd. do sprzętu z zaspawanym zamkiem/bezpowrotnie uszkodzonego.jasiek pisze:I bardzo dobrze że prawo jest mocno restrykcyjne!!
Przypomnijcie sobie nie tak dawno tego głąba ,który trzymał w mieszkaniu granaty ,bomby lotnicze i kupe innego Sprawnego sprzetu-kolekcjoner![]()

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
racja...klucz13 pisze:A tobie powinni syfa zabrać i kazać zaplacić za złomwanie bo militarny i w nieodpowiednich rękach , brak zezwolenia na posiadanie sprzętu wojskowegojasiek pisze:I bardzo dobrze że prawo jest mocno restrykcyjne!!
przeca akcja dzieje się w Polsce...
i po chooj się odzywałem

Merc G wolf i Pinzgauer 710M
- Jakub_AK77
- Kontaktowanie:
Większość kolekcjonerów i tak nie ujawnia swoich zabawek, bo wszyscy by poszli do kicia. Bo historyczna broń pozostaje historyczną gdy niue jest zniszczona. Był chyba kiedys taki przypadek, że do Polski miał wrócić z USA samopowtarzalny karabin konstrukcji Maroszka. Tych karabinów było wyprodukowanych tylko kilkadziesiąt. Niestety jak amerykanie dowiedzieli się jak ta broń zostanie potraktowana, w mysl obowiązujących w Polsce przepisów, wycofali się z pomysłu przekazania chyba jedynego egzemplarza tej broni jaki ocalał. Nie chcieli pozwolić na to , aby ta broń w idiotyczny sposób została po prostu zniszczona.
Pzdr
Pzdr
GAZ nadjechał, teraz kupa roboty. No ale mam czego chciałem. GAZ 69M 1971.
-
-
Co do tych Jaszczurek i innych wozów opancerzonych. Nie wystarczy ich pozbawić wszelkiej maści kabrabinów itp, ale trzeba zaspawać wszelkie otwory strzelnicze i pozbawić możliwości pokonywania przeszkód wodnych wpław. O CPK już ktoś pisał. Durnota, ale trudno, takie mamy prawo. Sytuacja zmieniła się dla kolekcjonerów na gorsze po tym, jak kilka lat temu ktoś kupił na złom z AMW silniki rakietowe. Potem okazało się że ktoś sprzedał je do Iranu w postaci części zamiennych do użytkowanych przez nich do tej pory rakiet. Dzisiaj jak ktoś nie ma koncesji na obrót sprzętem specjalnym, to tych silników już nie kupi. A przed tym wystarczała tylko koncesja na handel złomem metali.
Trzynastego w piątek o godzinie 13.13 sprzedałem Nivkę
- Jakub_AK77
- Kontaktowanie:
Z tego co gdzieś słyszałem, to te Jaszczurki oddano właścicielom i "przeproszono" za pomyłke. Nasze media oczywiście nic o tym nie pisały, bo to mało medialna informacja. Jakby przy okazji kogoś zabili , albo zgwałciili to pewnie byśmy się dowiedzieli jak zakończyła się sprawa Jaszczurek.
Pzdr
Pzdr
GAZ nadjechał, teraz kupa roboty. No ale mam czego chciałem. GAZ 69M 1971.