stare/nietypowe opony
Moderator: Mroczny
-
- jestem tu nowy...
stare/nietypowe opony
Szukam 2 opony o rozmiarze 5,50-19".
Takiego rozmiaru nie produkują już podobno od wielu lat.
Czy ktoś może poradzić w tym temacie ?
Dodam, że używane będą na felgach szprychowych w armacie 45mm., tzw. "muchobijka", którą targam swoim Czapajewem.
Takiego rozmiaru nie produkują już podobno od wielu lat.
Czy ktoś może poradzić w tym temacie ?
Dodam, że używane będą na felgach szprychowych w armacie 45mm., tzw. "muchobijka", którą targam swoim Czapajewem.
Re: stare/nietypowe opony
masz prawo być rozczarowany wynikiem wyborów ale to chyba przesada

Będzie trochę niekoszernie, ale możesz dobrać coś z szerszych dziewiętnastek motocyklowych. Możesz tez zajrzeć do ofert firm prowadzących części do oldtimerów (np. Oldtimer centrum). Ten rozmiar, o ile pamiętam, występował w tuż przedwojennych AutoUnionach i Dekawkach. Warto też zajrzeć na Oldtimer Bazar, bywają tam nie takie rarytasy.
pzdr.
pzdr.

Marek (Argus)
W-160 3,3TD + Czapajew
W-160 3,3TD + Czapajew
Ostatnio w firmie Motodemont można było kupić kompletne koła do armat. Co prawda nie jestem pewien jaki to był rozmiar.
Gaz 69M (E) 1972r.
-
- jestem tu nowy...
Dzięki za ww. sugestie. Motodemont wystawiał kiedyś na allegro kompletne koła do jakiejś armatki, ale to historia.
Najszybciej wezmę pod uwagę opony od ciężkich ruskich motocykli gdzie występują opony 3.75-19.
Jednakże przed zakupem (wydaniem kasy) najlepiej zrobić wizualną przymiarkę do moich felg - czy ktoś z moich rejonów (Elbląg, Malbork, Gdańsk) ma taki sprzęt i pożyczyłby zużytą/zdartą oponę ?
pozdrawiam
p.s. szkoda, że nie mogę tutaj wstawić fot -Ciapek fajnie wygląda w takim zestawie i prawdopodobnie właśnie tak stawię się w Bornem.
Felgi są jak poniżej
http://picasaweb.google.com/polar123art ... 1575475730
Najszybciej wezmę pod uwagę opony od ciężkich ruskich motocykli gdzie występują opony 3.75-19.
Jednakże przed zakupem (wydaniem kasy) najlepiej zrobić wizualną przymiarkę do moich felg - czy ktoś z moich rejonów (Elbląg, Malbork, Gdańsk) ma taki sprzęt i pożyczyłby zużytą/zdartą oponę ?
pozdrawiam
p.s. szkoda, że nie mogę tutaj wstawić fot -Ciapek fajnie wygląda w takim zestawie i prawdopodobnie właśnie tak stawię się w Bornem.
Felgi są jak poniżej
http://picasaweb.google.com/polar123art ... 1575475730
Ostatnio zmieniony pn cze 21, 2010 10:19 pm przez kameo19, łącznie zmieniany 1 raz.
Cóż za zbieg okoliczności.Kolega zgłosił mi że posiada opony/pełne/ od działka w podobnym rozmiarze.Jesli jesteś zainteresowany to prosę na pryw.
-
- jestem tu nowy...
Jak na razie temat poszukiwań nadal aktualny - może ktoś "ma chody" za wschodnią granicą ?
Mroczny pisze:masz prawo być rozczarowany wynikiem wyborów ale to chyba przesada

https://www.youtube.com/watch?v=f_4R5xrpqt4
"Autoktóreniepływajestjakłódkabezskrzydeł"
"Autoktóreniepływajestjakłódkabezskrzydeł"