Zakupy - KRAZ 255B
Moderator: Mroczny
-
- jestem tu nowy...
Zakupy - KRAZ 255B
Witam,
Bardzo prosze militarno offroadową brać o pomoc w zebraniu opini na temat KRAZ-ów. Wiadomo żę Ruskie, Duże, Pali, Idzie jak Czołg itd. Ale zależy mi na bardziej szczegółowych informacjach. Pod koniec tygodnia wybieram się oglądac dwa egzemplarze i chciałbym wiedziec na co zwracać uwagę. Co w nich padalo? Co jest ważne a co mniej itd. ?
Z góry dziaa za wszelkie info!
Pozdrawiam
Bardzo prosze militarno offroadową brać o pomoc w zebraniu opini na temat KRAZ-ów. Wiadomo żę Ruskie, Duże, Pali, Idzie jak Czołg itd. Ale zależy mi na bardziej szczegółowych informacjach. Pod koniec tygodnia wybieram się oglądac dwa egzemplarze i chciałbym wiedziec na co zwracać uwagę. Co w nich padalo? Co jest ważne a co mniej itd. ?
Z góry dziaa za wszelkie info!
Pozdrawiam
JEEP WILLYS 1957
Re: Zakupy - KRAZ 255B
Wiesz jak strasznie daleko będziesz miał po traktor jak wkleisz TAKIE auto?
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
-
- jestem tu nowy...
Trzeba tak jeździć żeby go nie wklejac;) bo jego wyciagarka potrafi podobno nawet najgrubsze drzewa wytargac.
Kraz nie bedzie do ciezkiego offroadu tylko do lokalnej turystyki i rekreacji + jako reklama firmy.
Kraz nie bedzie do ciezkiego offroadu tylko do lokalnej turystyki i rekreacji + jako reklama firmy.
JEEP WILLYS 1957
kraz do turystyki i rekreacji
szacun
uwielbiam takie podejscie
tak bardziej w temacie to raczej nie powines jechac na takie ogladanie bez mechanika ( najlepiej starej daty ) , ktory pracuje w jakiejs firmie serwisujacej ciezarowki, pracowal w PGrze itd. Ktos kto czyje temat
Samemu to mozna stan kabiny ocenic itd
a nie chesz moze laplandera z plandeka heh ?
szacun

tak bardziej w temacie to raczej nie powines jechac na takie ogladanie bez mechanika ( najlepiej starej daty ) , ktory pracuje w jakiejs firmie serwisujacej ciezarowki, pracowal w PGrze itd. Ktos kto czyje temat

-
- jestem tu nowy...
A co masz do turystyki i rekreacji KRAZem ?
To że jedzie ze mną mechanik jest oczywiste, ale kazdy pojazd ma swoje słabsze miejsca i o takie krazowe miejsca własnie pytam.
Zaa Lapka dzięki...
To że jedzie ze mną mechanik jest oczywiste, ale kazdy pojazd ma swoje słabsze miejsca i o takie krazowe miejsca własnie pytam.
Zaa Lapka dzięki...
JEEP WILLYS 1957
jeśli chcesz uzyskać szczegółowe informacje na temat kraza to podam ci tel do mojego kolegi
on takie auto ma już jakiś parę lat i na temat kraza może książkę napisać
powiedz mu że tel dostałeś od jacka ze szczecina, TEL:602348926 pytaj o piotrka 

masz? ile?Drako pisze:kraz do turystyki i rekreacji
szacunuwielbiam takie podejscie
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
-
- jestem tu nowy...
Dziaa wielie za namiar, napewno skorzystamfakir74 pisze:jeśli chcesz uzyskać szczegółowe informacje na temat kraza to podam ci tel do mojego kolegion takie auto ma już jakiś parę lat i na temat kraza może książkę napisać
powiedz mu że tel dostałeś od jacka ze szczecina, TEL:602348926 pytaj o piotrka

Pozdrawiam
JEEP WILLYS 1957
Krazy mają to do siebie, że na ogół jeżdżą do momentu w którym odpadną koła. Mechanika w tych wozach jest raczej łatwa do ogarnięcia. Kupując sprzęt z demobilu zwróć zwłaszcza uwagę na stan kabiny - modele serii 250 mają drewniany szkielet kabiny, który po latach często jest zbutwiały - na zakrętach potrafią wylecieć drzwii, przednie szyby (okna) przesuwają się podczas jazdy...Zwróć tez uwagę, o ile jest to pojazd ze "stojanki - ZNów" na stan elementów gumowych, opon, elektryki oraz kompletności w detale - o ile mato być pojazd kolekcjonerski.willyscj3b pisze:ale kazdy pojazd ma swoje słabsze miejsca i o takie krazowe miejsca własnie pytam.
Gaz 69M (E) 1972r.
-
- jestem tu nowy...
- jarekstryszawa
-
- Kontaktowanie:
Czekamy!
-
- jestem tu nowy...
Fajny.
Żałuję,że jak kupowałem niskopodwoziówkę,to nie wziąłem z Krazem,albo Tatrą 813.Były jako zestawy balastowe.
Żałuję,że jak kupowałem niskopodwoziówkę,to nie wziąłem z Krazem,albo Tatrą 813.Były jako zestawy balastowe.
L200 DI-D, Forester
http://www.ryby-raczkowski.pl
http://www.ryby-raczkowski.pl
ładna rzecz, a jak to pięknie idzie w terenie jak kierownik ogarnia to miło patrzeć
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
- Misiek Cypr
-
Do Lidla nim na zakupy, tylko dluga line cza miec, obwiazac Lidla i do domu 

Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
na dodatek bez wody w układzie chłodzeniabert pisze:ładna rzecz, a jak to pięknie idzie w terenie jak kierownik ogarnia to miło patrzeć
były takie ćwiczenia

zakup fajowy

... transporter GV XL7 2.0HDI 6,68l/100km nurza się w zieloność i jak łódka brodzi ...
-
- jestem tu nowy...
Noo włąsnie - to zupełnie wymiar jazdy wiec trzeba bedzie trochę się podszkolić i pewnie pare wtop zaliczyc.
JEEP WILLYS 1957
Fajowy
Czym się wyciąga wtopionego Kraza? A może czeka się do zimy aż ziemia zamarznie? 

Facet bez gaci zyskuje lub traci.
Po raz kolejny spotykam się w terenówkach z oponami założonymi w przeciwnych kierunkach (prawa przód/lewa tył bądź odwrotnie).
Że niby lepiej w terenie
A co na to panowie z ubezpieczeń w razie wypadku/kolizji nie koniecznie zawinionej
Że niby lepiej w terenie

A co na to panowie z ubezpieczeń w razie wypadku/kolizji nie koniecznie zawinionej

W160
PajeroLong SS
PajeroLong SS
-
- jestem tu nowy...
Założenie przedniej opony odwrotnie jest niecelowe. Po prostu zalozona na samochodzie miala pęknięcie wiec wlasciciel zgodził sie wymienić ją na inną z zapasu drugiego samochodu, tylko byla zalożona na drugą stronę.
JEEP WILLYS 1957
- apede
-
- Kontaktowanie:
Tymbzibziak pisze:Czym się wyciąga wtopionego Kraza?

Jego tym

A jego tym

loppujen lopuksi suzuki neliveto
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...
A ten ostatni to w razie wtopy odlatują tą rakietą tak
Niektórzy praktykują takie założenie opon lecz nie miałem okazji poznać opini na ten temat.

aaa...OK.willyscj3b pisze:Założenie przedniej opony odwrotnie jest niecelowe. Po prostu zalozona na samochodzie miala pęknięcie wiec wlasciciel zgodził sie wymienić ją na inną z zapasu drugiego samochodu, tylko byla zalożona na drugą stronę.
Niektórzy praktykują takie założenie opon lecz nie miałem okazji poznać opini na ten temat.
W160
PajeroLong SS
PajeroLong SS
Wyciągałem kiedyś kraza ł-34 z 10-tonowym hydraulikiem, poszłobzibziak pisze:FajowyCzym się wyciąga wtopionego Kraza? A może czeka się do zimy aż ziemia zamarznie?

Tylko ten Kraz był przytomnie zakopany, w sensie - jak zobaczyli, że sami nie wyjadą to nie butowali przód-tył bezsensownie wklejając się głębiej w bagno tylko poleźli szukać czegoś.