Chyba 110 kV...Nahen pisze:o napięciu ponad miliona woltów.

Moderator: Mroczny
Chyba 110 kV...Nahen pisze:o napięciu ponad miliona woltów.
wojtii pisze:to jest to samo110 kV to ponad miion
![]()
![]()
A co, przymiarki jakieś robiszNahen pisze:Noo doobra niech bedzie 100 000 ale i tak jestem ciekawy jak to jumali
Znajomy z ZE mowi ze zlodzieje zarzucaja line na przewody i ciagna w bok traktorem ... jak sie z ktoregos slupa zerwie to automatyka wylacza zasilanie po doziemieniu a wtedy katowka akumulatorowa i .... odciete.Piotrul pisze:A co, przymiarki jakieś robiszNahen pisze:Noo doobra niech bedzie 100 000 ale i tak jestem ciekawy jak to jumali![]()
Produkcja to bylo kilkadziesiat pojazdow, ale pewnie w magazynach zalegaly tysiace podzespolow ze starych dobrych czasow.timo pisze:upadajace zaklady ursusa produkowaly rocznie kilkanascie-kilkadziesiat sztuk traktorow... jak z ilosci np. 50 takich pomp (czy dowolnej innej czesci) mozna bylo zajumac 5 czy 10 to ja nie wiem...
no wlasnie nie, bo zapasy magazynowe ktos przejal (nie wiem, cz syndyk, czy jakas firma to kupila czy moze ktos za dlugi) i na nowe ciagniki czekalo sie wtedy masakrycznie dlugo, bo jak zamowiles ciagnik, to oni dopiero kupowali podzespoly do niego, zeby go poskladac (za Twoja zaliczke)...apede pisze:Produkcja to bylo kilkadziesiat pojazdow, ale pewnie w magazynach zalegaly tysiace podzespolow ze starych dobrych czasow.timo pisze:upadajace zaklady ursusa produkowaly rocznie kilkanascie-kilkadziesiat sztuk traktorow... jak z ilosci np. 50 takich pomp (czy dowolnej innej czesci) mozna bylo zajumac 5 czy 10 to ja nie wiem...
a wg Ciebie ile wazy obudowa tylnego mostu do na przyklad 160-konnego ciagnika? przypominam, ze ten element jest jednoczesnie korpusem podnosnika i paru innych podzespolow, wiec rozmiary ma sluszne, wage tez...CrOOchy pisze:nie przesadzajmy że blok ursusa wazy kilkaset kiloczy tez obudowa tylnego mostu
tak sie składa że troche miałem doczynienia z takimi podzespołamitimo pisze:
a wg Ciebie ile wazy obudowa tylnego mostu do na przyklad 160-konnego ciagnika? przypominam, ze ten element jest jednoczesnie korpusem podnosnika i paru innych podzespolow, wiec rozmiary ma sluszne, wage tez...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość