Volvo TGB11 dostępność części

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
Duży kloss

Re: Volvo TGB11 dostępność części

Post autor: Duży kloss » pn lut 07, 2011 7:48 pm

Chodziło mi o wywrotność obu pojazdów :D za to z dalszą częścią owego zdania powinieneś się zgodzić bez zastrzeżeń :D :D
Volvo TGB11,GAZ67b, T24 weasel, GM-578m1(KUB-M) a to już inna bajka...osobówka JEEP WJ

nismo_pl

Post autor: nismo_pl » pt lut 18, 2011 10:13 am

Strasznie mi się to cudo podoba. Z tego co udało mi się ustalić, pomimo tego, że auto już dość wiekowe, to podobno stosunkowo mało awaryjne.

Ciekaw jestem, czy posiadacze auta regularnie taplają je w błocie, czy jest to raczej auto, które picuje się tygodniami w garażu, a jeździ tylko na zloty? Da się to w miarę normalnie eksploatować? Nie mówię o wyjazdach zagramanicznych, bardziej chodzi mi jazdę w stylu do sklepu po bułki 7 razy w tygodniu.

Awatar użytkownika
Jureq

Kontaktowanie:

Post autor: Jureq » pt lut 18, 2011 11:34 am

osobiście wolę nimi jeździć za granice niż po bułki :)21
Głodny przez wioskę przejdziesz, goły - nie.

nismo_pl

Post autor: nismo_pl » pt lut 18, 2011 11:46 am

Co kto lubi, aczkolwiek poza chęcią udowodnienia samemu sobie, że da się, to nie widzę zbytnich plusów jazdy więcej niż 200 km takim czołgiem. Głośno, wolno i drogo.

Może za mientki po prostu jestem :)21

Awatar użytkownika
animaldziobak

Post autor: animaldziobak » pt lut 18, 2011 11:52 am

Dla mnie już sama jazda jest przyjemnocią :) Każdy ma jakieś zboczenia. Dla jednych dojazd na miejsce jest męką, a dla innych sam dojazd jest częścią wyjazdu. A czy wolno?, Średnie prędkości podróżne sa zbliżone.
Pojarka 3.0 v6 89 r long, KUMHO KL-71 33x12,5x15 i Escape 12000lbs
Volvo TGB 11
tel. 606-301-656

nismo_pl

Post autor: nismo_pl » pt lut 18, 2011 1:25 pm

animaldziobak pisze:Dla mnie już sama jazda jest przyjemnocią :) Każdy ma jakieś zboczenia. Dla jednych dojazd na miejsce jest męką, a dla innych sam dojazd jest częścią wyjazdu. A czy wolno?, Średnie prędkości podróżne sa zbliżone.

...zależy gdzie jedziesz i z czym porównujesz :)

Awatar użytkownika
Duży kloss

Post autor: Duży kloss » sob lut 19, 2011 11:11 am

Dla mnie sama podróż na zlot jest najfajniejsza :D sam zlot jest mniej więcej taki sam co roku...... Czy się da po bułki da się nie gorzej jak innym zabytkowym pojazdem skoro się da wyllisem bez dachu w zimę to tym bardziej volvem, jak porównasz z osobówką TGB przegra.... znam takich co po przejechaniu 100km humerem h1 padają ze zmęczenia a mam też kolege który h1 przyjeżdźa z Kielc do Darłowa i jest ok (ale to stara rajdowa ekipa :D :D :D ) ja swój egzemplaż regularnie zabieram na przejażdźki naprawde uwielbiam nim jeździć tylko to paliwo....... w mieście nie jest zbyt ekonomiczny zwłaszcza przy moim sposobie jeżdzenia(volvo musi ruszyć pierwsze ze świateł) :-?
Volvo TGB11,GAZ67b, T24 weasel, GM-578m1(KUB-M) a to już inna bajka...osobówka JEEP WJ

tai
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: tai » pt mar 11, 2011 7:50 pm

Pizg to konstrukcyjne dzieło sztuki.....klasycznej.

Na temat:
Mam kolegę w Estonii. Szeroko pojęte towarzystwo off-roadu.
Polecam ichniejsze forum http://forum.4x4.ee/
Normalnie się zaloguj i lecisz po anielsku. Bardzo pomocni goście.

Otóż Estonia ma się tak do Skandynawii jak PL do DE. Wyciągną ze Szwecji czy Finlandii wszystko niewyciągalne.
TGB ma ugruntowaną pozycję i nie ma co tu truć - bardzo ciekawe egzemplarze, części, słynne mosty itp należy szukać właśnie przez Estończyków.
In estonia volvo parts cost nothing exept axels. Mostly old volvos are standing without axels and they are worth only scrap metal.

Our proto cars are mostly based on volvo tgb axels. for everyday use we like to swap engine some disel MB or LR 300tdi.

volvo rules :)2

complete 3axle volvo tgb in good condition costs here in est about 6000 eur and MB unimog 404 about 2000 eur ;)
I got ugliest defender ever

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pojazdy militarne”