V8 do "laplandera"
Moderator: Mroczny
V8 do "laplandera"
Ćwiczył ktoś temat zaadoptowania mocniejszego silnika do volvo c306? Czytałem o OM 603 z mercedesa i 6-ce rzędówce z VW LT ale niewiele doczytałem...... Prędkość podróżna 70km/h jakoś nie przekonuje i dlatego chciałbym wrzucić coś mocniejszego i "szybciejkręcącego", żeby skrzynię zostawić oryginalną. Więcej jak 36" też się nie wrzuci bo to dwie osie z tyłu i nie wejdą............
Coby piwo smak piwa miało...
Re: V8 do "laplandera"
no ale z v8 to wysokich obrotow nie wyciagniesz, wiec szybciej nie pojedziesz za bardzo.
jesli juz mocniejszy silnik to moze i szybsze mosty z C303?
jesli juz mocniejszy silnik to moze i szybsze mosty z C303?
Mistrzow uprasza sie o spokoj
To V8 to miał być taki chwytliwy temat bo pewnie i tak się nie zmieści
. Z przełożeniami z tego co kojarzę to są trzy "prędkości" ale i tak nie sprawdzałem jakie mam....
Coby piwo smak piwa miało...
- Duży kloss

Volvo TGB11,GAZ67b, T24 weasel, GM-578m1(KUB-M) a to już inna bajka...osobówka JEEP WJ
- wojtek_kom
-

+ mosty z uazawojtek_kom pisze:Kity z Patrola, silnik 6.5+skrzynia+reduktor...
- wojtek_kom
-

Podany zestaw od Patrola to Plug'N'Playwolf_87 pisze:+ mosty z uazawojtek_kom pisze:Kity z Patrola, silnik 6.5+skrzynia+reduktor...
Nissan-y
jak masz szlifierke kątowa i miga oraz tokaranie to wszystkie zestawy sa plug&playwojtek_kom pisze:Podany zestaw od Patrola to Plug'N'Playwolf_87 pisze:+ mosty z uazawojtek_kom pisze:Kity z Patrola, silnik 6.5+skrzynia+reduktor...
, przerobić wały i tyle.
1HD-T

Land Cruiser HZJ-73
GAZ 69A (2,4TD-nie oryginał)
GAZ 69M (2,4-oryginał)
GAZ 69A (2,4TD-nie oryginał)
GAZ 69M (2,4-oryginał)
tb42 lub td42 czyli Nissanowe motory...
8 matizów i mały wacek
www.szary-racing.pl
www.szary-racing.pl
http://www.smt.nu
Robia kity do diesli MB w c300 - i jest plug&play jak ktos ma zyczenie
nie wiem jak w szczegolach ale osobiscie wolalbym miec w Volvo 2,9td ze sprintera, ktos wie czy on pasuje zamiast starego 300d?
Robia kity do diesli MB w c300 - i jest plug&play jak ktos ma zyczenie
nie wiem jak w szczegolach ale osobiscie wolalbym miec w Volvo 2,9td ze sprintera, ktos wie czy on pasuje zamiast starego 300d?
SJ 413 '87 mota sie co nieco 
no gdzie warzywnioka do szwedzkiej mysli technicznej.... 
z tego silnika da sie zrobic co najmniej 160 KM zakladajac wtrysk z B30E i elektronicny aparat zaplonowy 123ignition.
da sie jeszcze zalozyc walek z silnika volvo penta, co da jeszcze troche wiecej mocy.
z tego silnika da sie zrobic co najmniej 160 KM zakladajac wtrysk z B30E i elektronicny aparat zaplonowy 123ignition.
da sie jeszcze zalozyc walek z silnika volvo penta, co da jeszcze troche wiecej mocy.
Mistrzow uprasza sie o spokoj
- Duży kloss

Znajomy ma volvo TGB11 z wtryskiem i elektronicznym zapłonem nie wiem co jeszcze przerobił ale na szosowym 4x4 pali kapcie na asfalcie i naprawdę wciska w siedzenie
więc nawet nie trzeba zmieniać silnika
zresztą tam gdzie zaczynają się przeróbki tam kończy się bezawaryjne jeżdżenie

Volvo TGB11,GAZ67b, T24 weasel, GM-578m1(KUB-M) a to już inna bajka...osobówka JEEP WJ