BRDM rejestracja ?

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

BRDM rejestracja ?

Post autor: bert » wt lut 16, 2010 12:44 am

Udalo sie moze komus zarejestrowac BRDM-a.
Jakas koncepcja, patent, mozliwosc ?
Pozdrawiam
Norbert J. Zbróg
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania

Awatar użytkownika
Mag69

Re: BRDM rejestracja ?

Post autor: Mag69 » wt lut 16, 2010 12:59 am

LJ 70

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » wt lut 16, 2010 1:22 am

dzieki za podpowiedz, moze zechca podzielic sie wiedza kogo i jak zauroczyli w tym celu
Pozdrawiam
Norbert J. Zbróg
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania

Bosman

Post autor: Bosman » wt lut 16, 2010 5:50 pm

Bliżej zarejestrowany BRDM znajduje się w Poznaniu a właścicielem jest Bohdan Woś.
Bodajże uczestniczył w II i VI zlocie w Bornem Sulinowie.
Odnajdziesz go na stronie www.wos.pl przy okazji piekne fotki ze zlotów.
Pozdrawiam!

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » wt lut 16, 2010 9:09 pm

ciężko się z nimi gada ,szef motodemontu i powołaj się na tego ciula co budy od nich brał z wrocka fon 507193300
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » wt lut 16, 2010 11:42 pm

dzieki, gadalem dzis z rzeczoznawca, mam jasnosc, da sie to zrobic. Do Pan BW tak czy tak telefondrne.
Norbert

Awatar użytkownika
Duży kloss

Post autor: Duży kloss » wt lut 16, 2010 11:44 pm

Norbert czyżbyś kupił BRDMa? Wersja 1 czy 2? chcesz rejestrować jako zabytek czy na białe blachy? w Gdańsku zarejestrowany jest BRDM1 i BRDM2 oba na zwykłych "białych" tablicach. Ja właśnie walczę z BRDMem2 jutro malowanie :D w ogóle pamiętasz mnie? to ja kiedyś jechałem twój tor za domem czapajewem na wstecznym :D :D :D pozdrowienia z Gdańska :)2
Volvo TGB11,GAZ67b, T24 weasel, GM-578m1(KUB-M) a to już inna bajka...osobówka JEEP WJ

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » wt lut 16, 2010 11:56 pm

Duży kloss pisze:Norbert czyżbyś kupił BRDMa? Wersja 1 czy 2? chcesz rejestrować jako zabytek czy na białe blachy? w Gdańsku zarejestrowany jest BRDM1 i BRDM2 oba na zwykłych "białych" tablicach. Ja właśnie walczę z BRDMem2 jutro malowanie :D w ogóle pamiętasz mnie? to ja kiedyś jechałem twój tor za domem czapajewem na wstecznym :D :D :D pozdrowienia z Gdańska :)2
No... pamietam cala ekipe.
Toru dawno nie ma, posadzilem tam las a tor przenioslem na okoliczne kilka tys "ha".
Nie kupilem jeszcze, ale bardzo bardzo powaznie sie do tego przymierzamy z mlodym (na jesien pewnie zfinalizuje sprawe, mam juz nawet "zabukowana" w tym celu hale). Wolabym miec "to" zarejestrowane, bo miec tylko po to by miec to dla mie troche bezsensu. Zdecydujemy sie chyba na 2-ke. Sa nowsze i w lepszym stanie, a narazie :) (juz wiem w co bede pakowal majtek) nie mam dostepu do czesci itp. Zatem nowsze mniej mnie sponiewiera.
Powiadasz sa jakies na bialych, pewnie masz do nich dostep i znasz "procedury". Twoj jest zarejestrowany ?
Jak Ci sie tym jezdzi ? (oczywiscie nie pytam czy na codzien jest wygodny i praktyczny np w parkowaniu w miescie :) )
Pozdrawiam
Norbert

rafi 109

Post autor: rafi 109 » śr lut 17, 2010 12:19 am

no miejsce na parkingu znajdziesz bez problemów :)2 :D :D :D
LR 109 S III 2,25>2.5>300tdi
LR Disco 3 2,7 TDI

Awatar użytkownika
Duży kloss

Post autor: Duży kloss » śr lut 17, 2010 12:28 am

Ten jeszcze nie jest zarejestrowany myślę że będzie przed zlotem w Darłówku, niestety jak każdy BRDM2 ma problemy z pracą wszystkich 8 cylindrów :D w piątek sprawdzę w "boju" jak się nagrzeje pojeżdzę po Gdyni (stłumimy jakiś strajk) :D :D :D reżyser obiecał "masakrę uliczną" :D a tak poważnie na pewno łatwiej będzie ci zarejstrować jako zabytek (mniej sie czepiają do oświetlenia, widoczności) jednak nic potem nie można zmieniać :-? zresztą to dłuższa rozmowa czego oczekujesz oryginał czy pojazd do pojeżdzenia dla frajdy...........co do części to nie jest tak kolorowo już nic nie "załatwisz" za litra w wojsku :-? a nie które części są praktycznie nie osiągalne chyba że masz niesamowite szczęście :-? Jak miałem BTRa 152 bardzo dobrze jeździło się nim po mieście a był ciut większy.... :D :D :D tylko te tankowanie..............
Volvo TGB11,GAZ67b, T24 weasel, GM-578m1(KUB-M) a to już inna bajka...osobówka JEEP WJ

Awatar użytkownika
LSD

Kontaktowanie:

Post autor: LSD » śr lut 17, 2010 12:36 am

Takie sprzęty to najprościej zarejestrować jako pojazd wolnobiezny. Jednyna wada to teoretyczne ograniczenie prędkości do 25 mk/h.
Plus to prawko kat B ;)
Safari "Gucio" 4,2D
Patrol "Żuber" 4,2TDI SGX
Patrol L60 "Dziadek" 4,0

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » śr lut 17, 2010 1:00 am

Duży kloss pisze:Ten jeszcze nie jest zarejestrowany myślę że będzie przed zlotem w Darłówku, niestety jak każdy BRDM2 ma problemy z pracą wszystkich 8 cylindrów :D w piątek sprawdzę w "boju" jak się nagrzeje pojeżdzę po Gdyni (stłumimy jakiś strajk) :D :D :D reżyser obiecał "masakrę uliczną" :D a tak poważnie na pewno łatwiej będzie ci zarejstrować jako zabytek (mniej sie czepiają do oświetlenia, widoczności) jednak nic potem nie można zmieniać :-? zresztą to dłuższa rozmowa czego oczekujesz oryginał czy pojazd do pojeżdzenia dla frajdy...........co do części to nie jest tak kolorowo już nic nie "załatwisz" za litra w wojsku :-? a nie które części są praktycznie nie osiągalne chyba że masz niesamowite szczęście :-? Jak miałem BTRa 152 bardzo dobrze jeździło się nim po mieście a był ciut większy.... :D :D :D tylko te tankowanie..............
masakra (?!) obiecana..., szkoda ze wczesniej nie dales znac :)
troche tak po srodku te oczekiwania ale z odchylka dla frajdy pociurania po terenie, a oryginalnosc... rzecz drugoplanowa, acz choragiewek "dzielnych marines" juesej wieszal na nim nie bede :)
Co zrobiles z BTR-em, zarejestrowany byl ? (mlodego BTR rajcuje zdecydowanie bardziej od BRDM-ki, nawet jest jakis na alledrogo).
Generalnie ubolewam nad brakiem akceptacji dla gasienicowek, podoba mi sie jeden brytol... (wpisal by sie w landrovery).
Ze skotem sa problemy z rejestracja ( no i faktycznie z niego nic prawie nie widac) wiec padlo na brdemke, tym bardziej, ze latos obrodzilo nimi na rynku
pozdro
Norbert
PS moge jakos podeslac do Ciebie mlodego mojego (studiuje w Gdansku) zeby sobie popatrzal na co sie porywa :)

Awatar użytkownika
Marcin_75
Kontaktowanie:

Post autor: Marcin_75 » śr lut 17, 2010 3:52 pm

W Mrągowie jest BRDM zarejestrowany na żółtych tablicach. Zapraszamy na naszą stronę http://www.szwadron.org- tam jest kontakt do właściciela (Sławek) - na pewno udzieli Ci wskazówek jaką pójść ścieżką...
Pozdrawiam!
Marcin

Awatar użytkownika
flintstone

Post autor: flintstone » śr lut 17, 2010 4:25 pm

Nie wiem czy to nie Sławek był Krazem z nami na Północ-Południe, jeszcze za dinozaurów...
Wystarczająco stary, by się nie znać na wszystkim...

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » śr lut 17, 2010 4:35 pm

Marcin_75 pisze:W Mrągowie jest BRDM zarejestrowany na żółtych tablicach. Zapraszamy na naszą stronę http://www.szwadron.org- tam jest kontakt do właściciela (Sławek) - na pewno udzieli Ci wskazówek jaką pójść ścieżką...
dzieki, rzecz w tym, ze wolalbym zdecydowanie miec go na bialych blachach i nie klaniac sie przy wyjezdzie za granice (co nie oznacza, ze pojade na bialorus bronic adzeliki :))
Zatem zolte blachy to ostateczna ostatecznosc.
Norbert J. Zbróg

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » śr lut 17, 2010 4:39 pm

flintstone pisze:Nie wiem czy to nie Sławek był Krazem z nami na Północ-Południe, jeszcze za dinozaurów...
nie wiem czy to Slawek, ale pamietam jak krazior poszedl po tym torfowisku gdzie siadly wszystkie male (male w odniesieniu do krazika) samochody. Jak on szedl...
zastanawialem sie czym my go stamtad wydrzemy jak siadzie, a on poszedl jak po betonie, tylko ziemia drzala
ech...
teraz nie ma juz miejsc dla takich "wypraw". Kraz za duzy, auta smrodza i zabijaja planete, zarowki musza byc z rtecia...
pozdrowska
Norbert
PS gwoli ... to nie byl Polnoc - Poludnie tylko West Rally

Awatar użytkownika
Duży kloss

Post autor: Duży kloss » czw lut 18, 2010 12:34 am

Jakie problemy z rejestracją SKOTA ??! mamy zarejstrowane dwa (żółte i białe blachy) :D białoblachowy zarejestrowany był na 11listopada :D Gąsiennice żaden problem ja z bratem używam volvo BV202 poza tym czołg do 15ton dasz radę zarejstrować na zabytek (większa masa nie łapie się według przepisów poj. gąsiennicowego wolno bieżnego do ruchu ulicznego do 15km/h może się poruszać po drogach na stalowych gąsiennicach!!!!!!!) mam jeszcze KUB-M ale to na potem..... (To wszystko wina policji że człowiek robi uprawnienia i wie co mu wolno :D :D :D )wiec angola jak najbardziej, a jakiego FV432 czy coś ze stajni "jaguara" Spartan Scorpion?? BTR152 oczywiscie był zarejstrowany (na białych) sprzedałem koledze do Gdyni (kupiłem volvo TGB) Młodego zawsze możesz podesłać ale nie w tym tygodniu bo walczymy z filmem.... :D z tym wolnobieżnym to nie wiem jakoś nie mam przekonania poza tym jak bym miał jechać i się stresować że przekroczę te magiczne 25km/h :-? toć moje BV202 jeździ szybciej i w każdym terenie :D :D :D odwiedź www.Gdansk4x4.pl :D miłego oglądania

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pojazdy militarne”