BRDM rejestracja ?
Moderator: Mroczny
BRDM rejestracja ?
Udalo sie moze komus zarejestrowac BRDM-a.
Jakas koncepcja, patent, mozliwosc ?
Pozdrawiam
Norbert J. Zbróg
Jakas koncepcja, patent, mozliwosc ?
Pozdrawiam
Norbert J. Zbróg
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
Re: BRDM rejestracja ?
dzieki za podpowiedz, moze zechca podzielic sie wiedza kogo i jak zauroczyli w tym celu
Pozdrawiam
Norbert J. Zbróg
Pozdrawiam
Norbert J. Zbróg
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
Bliżej zarejestrowany BRDM znajduje się w Poznaniu a właścicielem jest Bohdan Woś.
Bodajże uczestniczył w II i VI zlocie w Bornem Sulinowie.
Odnajdziesz go na stronie www.wos.pl przy okazji piekne fotki ze zlotów.
Pozdrawiam!
Bodajże uczestniczył w II i VI zlocie w Bornem Sulinowie.
Odnajdziesz go na stronie www.wos.pl przy okazji piekne fotki ze zlotów.
Pozdrawiam!
ciężko się z nimi gada ,szef motodemontu i powołaj się na tego ciula co budy od nich brał z wrocka fon 507193300
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
dzieki, gadalem dzis z rzeczoznawca, mam jasnosc, da sie to zrobic. Do Pan BW tak czy tak telefondrne.
Norbert
Norbert
- Duży kloss
Norbert czyżbyś kupił BRDMa? Wersja 1 czy 2? chcesz rejestrować jako zabytek czy na białe blachy? w Gdańsku zarejestrowany jest BRDM1 i BRDM2 oba na zwykłych "białych" tablicach. Ja właśnie walczę z BRDMem2 jutro malowanie
w ogóle pamiętasz mnie? to ja kiedyś jechałem twój tor za domem czapajewem na wstecznym
pozdrowienia z Gdańska 

Volvo TGB11,GAZ67b, T24 weasel, GM-578m1(KUB-M) a to już inna bajka...osobówka JEEP WJ
No... pamietam cala ekipe.Duży kloss pisze:Norbert czyżbyś kupił BRDMa? Wersja 1 czy 2? chcesz rejestrować jako zabytek czy na białe blachy? w Gdańsku zarejestrowany jest BRDM1 i BRDM2 oba na zwykłych "białych" tablicach. Ja właśnie walczę z BRDMem2 jutro malowaniew ogóle pamiętasz mnie? to ja kiedyś jechałem twój tor za domem czapajewem na wstecznym
![]()
![]()
pozdrowienia z Gdańska
Toru dawno nie ma, posadzilem tam las a tor przenioslem na okoliczne kilka tys "ha".
Nie kupilem jeszcze, ale bardzo bardzo powaznie sie do tego przymierzamy z mlodym (na jesien pewnie zfinalizuje sprawe, mam juz nawet "zabukowana" w tym celu hale). Wolabym miec "to" zarejestrowane, bo miec tylko po to by miec to dla mie troche bezsensu. Zdecydujemy sie chyba na 2-ke. Sa nowsze i w lepszym stanie, a narazie

Powiadasz sa jakies na bialych, pewnie masz do nich dostep i znasz "procedury". Twoj jest zarejestrowany ?
Jak Ci sie tym jezdzi ? (oczywiscie nie pytam czy na codzien jest wygodny i praktyczny np w parkowaniu w miescie

Pozdrawiam
Norbert
no miejsce na parkingu znajdziesz bez problemów

LR 109 S III 2,25>2.5>300tdi
LR Disco 3 2,7 TDI
LR Disco 3 2,7 TDI
- Duży kloss
Ten jeszcze nie jest zarejestrowany myślę że będzie przed zlotem w Darłówku, niestety jak każdy BRDM2 ma problemy z pracą wszystkich 8 cylindrów
w piątek sprawdzę w "boju" jak się nagrzeje pojeżdzę po Gdyni (stłumimy jakiś strajk)
reżyser obiecał "masakrę uliczną"
a tak poważnie na pewno łatwiej będzie ci zarejstrować jako zabytek (mniej sie czepiają do oświetlenia, widoczności) jednak nic potem nie można zmieniać
zresztą to dłuższa rozmowa czego oczekujesz oryginał czy pojazd do pojeżdzenia dla frajdy...........co do części to nie jest tak kolorowo już nic nie "załatwisz" za litra w wojsku
a nie które części są praktycznie nie osiągalne chyba że masz niesamowite szczęście
Jak miałem BTRa 152 bardzo dobrze jeździło się nim po mieście a był ciut większy....
tylko te tankowanie..............

Volvo TGB11,GAZ67b, T24 weasel, GM-578m1(KUB-M) a to już inna bajka...osobówka JEEP WJ
- LSD
-
- Kontaktowanie:
Takie sprzęty to najprościej zarejestrować jako pojazd wolnobiezny. Jednyna wada to teoretyczne ograniczenie prędkości do 25 mk/h.
Plus to prawko kat B
Plus to prawko kat B

Safari "Gucio" 4,2D
Patrol "Żuber" 4,2TDI SGX
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
Patrol "Żuber" 4,2TDI SGX
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
masakra (?!) obiecana..., szkoda ze wczesniej nie dales znacDuży kloss pisze:Ten jeszcze nie jest zarejestrowany myślę że będzie przed zlotem w Darłówku, niestety jak każdy BRDM2 ma problemy z pracą wszystkich 8 cylindróww piątek sprawdzę w "boju" jak się nagrzeje pojeżdzę po Gdyni (stłumimy jakiś strajk)
![]()
![]()
reżyser obiecał "masakrę uliczną"
a tak poważnie na pewno łatwiej będzie ci zarejstrować jako zabytek (mniej sie czepiają do oświetlenia, widoczności) jednak nic potem nie można zmieniać
zresztą to dłuższa rozmowa czego oczekujesz oryginał czy pojazd do pojeżdzenia dla frajdy...........co do części to nie jest tak kolorowo już nic nie "załatwisz" za litra w wojsku
a nie które części są praktycznie nie osiągalne chyba że masz niesamowite szczęście
Jak miałem BTRa 152 bardzo dobrze jeździło się nim po mieście a był ciut większy....
![]()
![]()
tylko te tankowanie..............

troche tak po srodku te oczekiwania ale z odchylka dla frajdy pociurania po terenie, a oryginalnosc... rzecz drugoplanowa, acz choragiewek "dzielnych marines" juesej wieszal na nim nie bede

Co zrobiles z BTR-em, zarejestrowany byl ? (mlodego BTR rajcuje zdecydowanie bardziej od BRDM-ki, nawet jest jakis na alledrogo).
Generalnie ubolewam nad brakiem akceptacji dla gasienicowek, podoba mi sie jeden brytol... (wpisal by sie w landrovery).
Ze skotem sa problemy z rejestracja ( no i faktycznie z niego nic prawie nie widac) wiec padlo na brdemke, tym bardziej, ze latos obrodzilo nimi na rynku
pozdro
Norbert
PS moge jakos podeslac do Ciebie mlodego mojego (studiuje w Gdansku) zeby sobie popatrzal na co sie porywa

W Mrągowie jest BRDM zarejestrowany na żółtych tablicach. Zapraszamy na naszą stronę http://www.szwadron.org- tam jest kontakt do właściciela (Sławek) - na pewno udzieli Ci wskazówek jaką pójść ścieżką...
Pozdrawiam!
Marcin
Marcin
- flintstone
Nie wiem czy to nie Sławek był Krazem z nami na Północ-Południe, jeszcze za dinozaurów...
Wystarczająco stary, by się nie znać na wszystkim...
dzieki, rzecz w tym, ze wolalbym zdecydowanie miec go na bialych blachach i nie klaniac sie przy wyjezdzie za granice (co nie oznacza, ze pojade na bialorus bronic adzelikiMarcin_75 pisze:W Mrągowie jest BRDM zarejestrowany na żółtych tablicach. Zapraszamy na naszą stronę http://www.szwadron.org- tam jest kontakt do właściciela (Sławek) - na pewno udzieli Ci wskazówek jaką pójść ścieżką...

Zatem zolte blachy to ostateczna ostatecznosc.
Norbert J. Zbróg
nie wiem czy to Slawek, ale pamietam jak krazior poszedl po tym torfowisku gdzie siadly wszystkie male (male w odniesieniu do krazika) samochody. Jak on szedl...flintstone pisze:Nie wiem czy to nie Sławek był Krazem z nami na Północ-Południe, jeszcze za dinozaurów...
zastanawialem sie czym my go stamtad wydrzemy jak siadzie, a on poszedl jak po betonie, tylko ziemia drzala
ech...
teraz nie ma juz miejsc dla takich "wypraw". Kraz za duzy, auta smrodza i zabijaja planete, zarowki musza byc z rtecia...
pozdrowska
Norbert
PS gwoli ... to nie byl Polnoc - Poludnie tylko West Rally
- Duży kloss
Jakie problemy z rejestracją SKOTA
! mamy zarejstrowane dwa (żółte i białe blachy)
białoblachowy zarejestrowany był na 11listopada
Gąsiennice żaden problem ja z bratem używam volvo BV202 poza tym czołg do 15ton dasz radę zarejstrować na zabytek (większa masa nie łapie się według przepisów poj. gąsiennicowego wolno bieżnego do ruchu ulicznego do 15km/h może się poruszać po drogach na stalowych gąsiennicach!!!!!!!) mam jeszcze KUB-M ale to na potem..... (To wszystko wina policji że człowiek robi uprawnienia i wie co mu wolno
)wiec angola jak najbardziej, a jakiego FV432 czy coś ze stajni "jaguara" Spartan Scorpion?? BTR152 oczywiscie był zarejstrowany (na białych) sprzedałem koledze do Gdyni (kupiłem volvo TGB) Młodego zawsze możesz podesłać ale nie w tym tygodniu bo walczymy z filmem....
z tym wolnobieżnym to nie wiem jakoś nie mam przekonania poza tym jak bym miał jechać i się stresować że przekroczę te magiczne 25km/h
toć moje BV202 jeździ szybciej i w każdym terenie
odwiedź www.Gdansk4x4.pl
miłego oglądania