tylne światła
Moderator: Kosiarz
- rabarbar_pn
tylne światła
witam, mam kolejne pytanko do kolegów doświadczonych
a mianowicie - chcę pozbyć się tylnego zderzaka a co za tym idzie i lamp ( tych ważniejszych) chcę kupić lampy zespolone ( te pionowe) i z tego co widzę sprzedają całe lampy wraz z kabelkami i kostką - moje pytanie brzmi - czy ta kostka pasuje z którąś z kostek, która jest oryginalnie ( w dolnej lub górnej lampie) jeśli tak to super, a jeśli nie czy dostanę gdzieś drugą część tej kostki, która jest przy lampie, a może ona już tam jest tylko trzeba podłączyć kabelki. wiem że moje pytanie jest dziecinne ale wolę wiedzieć niż nie wiedzieć. z góry wam dziękuję. pozdrawiam.

bo Patrol wysoki i szeroki musi być 

- rabarbar_pn
- rabarbar_pn
- janusz k160
-
- janusz k160
-
Nie.janusz k160 pisze:A po co Ci p/mgielne?. Masz mieć stop, kierunek i wsteczny
§ 12. 1. Pojazd, z zastrzeżeniem ust. 2, wyposaża się w następujące światła zewnętrzne:
...
13) przeciwmgłowe tylne - pojazd samochodowy, z wyjątkiem motocykla, i przyczepa;
...
2. Przepisów ust. 1:
1) pkt 12-15 nie stosuje się do pojazdu zarejestrowanego po raz pierwszy przed dniem 1 stycznia 1986 r. oraz pojazdu Sił Zbrojnych
Patrol GRY303
Powstałem z zabanowania, zawsze będę tu Nowy
- janusz k160
-
- Bartosz_79
- jestem tu nowy...
lampy
Skad chlopaki wziac takie lampy zespolone zeby mozna bylo zrezygnowac z tych w zderzaku? 

GR 2.8TD +4" i Suzuka Samurai
Re: lampy
Y61 są w tutejszym sklepiku, nawet nie tak bardz drogo, Y60 to nie wiem może też??Bartosz_79 pisze:Skad chlopaki wziac takie lampy zespolone zeby mozna bylo zrezygnowac z tych w zderzaku?
Patrol GRY303
Feniks pisze:Y61 są w tutejszym sklepiku, nawet nie tak bardz drogo, Y60 to nie wiem może też??Bartosz_79 pisze:Skad chlopaki wziac takie lampy zespolone zeby mozna bylo zrezygnowac z tych w zderzaku?
Tyż
CHARIOT Rally Team 4x4
- rabarbar_pn
ale pamiętaj o przeróbce kostek, niestety te które są w tych lampach co kupisz maja zupełnie inneBartosz_79 pisze:Skad chlopaki wziac takie lampy zespolone zeby mozna bylo zrezygnowac z tych w zderzaku?

Kostki to były identyczne, tylko rozkąłd kabelków inny, ale to już było....rabarbar_pn pisze:ale pamiętaj o przeróbce kostek, niestety te które są w tych lampach co kupisz maja zupełnie inneBartosz_79 pisze:Skad chlopaki wziac takie lampy zespolone zeby mozna bylo zrezygnowac z tych w zderzaku?

Patrol GRY303
- rabarbar_pn
identyczne ale chyba w twoim aucie, ja swoje musiałem poprzerabiać od podstaw, czyli musiałem kupić kostki damskie i męskie no i popodłączać odpowiednio kabelki, a tak swoją drogą jeśli mówisz, ze tylko trzeba było pozamieniać kabelki, to jak podłączyłeś światło wstecznego? u mnie to osobna wiązka była, czyli dwie kostki do jednej, pomijam już przedłużenie kabli które ledwo stykały, ale ładnie wszystko działa, jest jeden mały szczegół nie mam jeszcze podłączonego przeciwmgłowego
ale mam rok do przeglądu więc chyba coś wymyślę

taaaaa w moim wogóle takowego światła nie było i trzeba instalacje od początku robićrabarbar_pn pisze:jest jeden mały szczegół nie mam jeszcze podłączonego przeciwmgłowegoale mam rok do przeglądu więc chyba coś wymyślę

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
- rabarbar_pn
A tak: http://www.forum4x4.pl/forum/viewtopic. ... 24#1048624rabarbar_pn pisze: .... a tak swoją drogą jeśli mówisz, ze tylko trzeba było pozamieniać kabelki, to jak podłączyłeś światło wstecznego?
Patrol GRY303