Moze to glupie , ale jakos ni emoge znalesc jednoznacznej odpwoiedzi na te pytania. Jedni mowia ze mosty dosc wytrzymale , drudzy ze straszna kupa . Podobno afgany sa strasznie ciezkie .... moze ktos zdementuje ? No i miejsce zakupu nie znane

Moderator: Student
Magu wpadl bys kiedys do nas - obraziles sie czy co ? Ponad rok Cie nie widzialemMag69 pisze:Afgan jest o wiele mocniejszy niż zwykły, wytrzymuje 33" i silnik do 150 KM,
jest cięższy od zwykłych ,ale nie za wiele.
Te co jeżdżą na Ładodze mają 100% blokady i wzmacniane półosie
całe kity dostępne w Rosji , cena na jeden most ok 3 kzł
http://img405.imageshack.us/my.php?imag ... 057mw3.jpg
na Ukrainie, w ichniejszych Wojskowych Zakładach Remontowych, to 500$ za szt., u nas komplet 3000-3500 ( mosty nowe lub po wymianie wszystkich bebechów,cylinderków,bębnów,łożysk,uszczelnień itp.)Zun pisze:A jaka jest normalna rynkowa cena ? Pytam bo nie wiem czy sie oplaca drazyc temat i zamowic bezposrednio ze wschodu czy tez olac sprawe i szukac u nas ? A byla moze wersja afgan na sprezynie
To było dobregoralski pisze:wieprzowina pisze:]...całość wykonana z legendarnej jakości utwardzonego kociego gówna...![]()
Zostaw oryginalne są lżejsze. Ja już Ciebie nie rozumie. Coś za coś. Jeśli ma być mocny to i ważyć musi. Widziałem, w tym roku, na Jastrowiu jak Rafał Suzuką na mostach Uaza wymiatał. Silnik 2.0 od Omegi i nie było na niego bata. Zakładaj od Uaza i jeździj. Nie psuje się tylko to czego nie maale ta waga
Chińczycy robią z tego z czego sobie zażyczysz. Albo zamawiasz np klucz wykonany z konkretnego gatunku stali, o określonych parametrach wytrzymałościowych, wykonany z podaną tolerancją, albo zamawiasz taki klucz z warunkiem dowolności wykonania i ceny 0,01$Zun pisze: To było dobreTo że chińczycy robią wszystko z gumowego psiego gówna to wiedziałem , ale że ruscy robią z kociego to sie dowiedziałem teraz
![]()
Budowales auto to dobrze wiesz przed jakim dylametem stojeBart03 pisze:ja mam zapodane 33", silnik z BMW prawie 270Nm i jakos jeszcze zwyklasa z uaza nie zmielilem, znam goscia co ma 35" i jeszcze mocniejszy motor i wymiata tez na oryginalnych mostach, a na ten przyklad w patrolu zakatowelem polos i zmielilem reduktor - i co - jak czlowiek sie postara to wszystko zmieli albo jak sie jeszcze bardziej postara na i na syfie pare lat pojezdzi. To ze ruskie jest badziewne to wiadomo nie od dzisiaj ale zeby to porownywac z chinskim badziewiem to juz jest profanacja. Znowu gadka - szmatka na temat mostów - i widze ze ci co g.... wiedza maja najwiecej w tym temacie do powiedzenia - chosc afgana w zyciu na zywo na oczy nie widzieli
ruskie badziewne nie jest. Jest nieprzewidywalne - wszystko zależy od tego jakiej akurat stali dostarczyli do zakładów a to jest i było losowe. Dlatego np. możesz mieć dwa z pozoru identyczne klucze wykonane w tym samym zakładzie tylko np. jeden miesiąc później i jeden się będzie giął a drugi przeżyje Twoje wszystkie syfy i Ciebie.Bart03 pisze:To ze ruskie jest badziewne to wiadomo nie od dzisiaj ale
Co do parchowych blokad - mowie o hiszpanie , tam trzeba blokady kupowac . GRa rzeczywiscie nie wpisalem , bo myslalem ze dalej sa tak cholernie drogie - ale rzseczywiscie stanialy wiec mozna brac pod uwage. Z ta blokada co sie ja przeklada cos slyszalem , ale jakos nigdzie nie moglem znalesc nikogo kto by to mial u siebielbl78 pisze:@Zun
mam afgany w jednym autku i mam patrola wiesz wole targać afgany wcale nie są cięższe![]()
na - afganów dałbym brak tarczy w standardzie i rzeźba pod sprężyne
+ prześwit![]()
+ cena (w stosunku do pozostałych)
co do patrola są przełożenia w mostach 5.52 (czy jakoś tak) i do reduktora 1;2.8 (czy coś koło tego) blokade do przodu można zaadaptować z tylniej ale i tak przydało by się zmienić sterowanie z podciśnieniowego.
minusem jest wielka grucha co orze wszystko na swojej drodze (co innego że kamienie można nią rozbijać bez wiekszych szkód)
+ to wytrzymałość
zostaje ci jeszcze Tojka ma mosty HD z blokadami na przód i na tył dobre przełożenie, i merc z przełożeniem nawet 5.8 i 2 blokadami w seri, pyranie tylko do jakiego ciężkiego auta chcesz to dać??
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości