OC-UAZ

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

Czy ubezpieczenie się przydaje ??

tak
36
82%
nie
8
18%

Liczba głosów: 44

Awatar użytkownika
Killer17

OC-UAZ

Post autor: Killer17 » pt kwie 09, 2004 4:46 pm

Mam zamiar ubezpieczyć mojego Uaza
moje pytanie jest następujące ile musiał bym zapłacić ??

ma 60% zniszki w PZU
UAZ jest z 1980 r
silnik 2,4 D

ile wy dajecie ??
GAZ69>UAZ469>SJ413>PATHFINDER>Grand Cherokee 5.2 v8 ZJ

Awatar użytkownika
chiquito83

Post autor: chiquito83 » pt kwie 09, 2004 4:50 pm

ja place 900zl :evil:

60% znizki, osobowka, zwyzka za wiek 20% :D
silnik org benzyniak

Awatar użytkownika
Mag69

Post autor: Mag69 » pt kwie 09, 2004 6:05 pm

Za Gaza 415 (max znizki)

:)21
LJ 70

Awatar użytkownika
marcin-gaz
Kontaktowanie:

Post autor: marcin-gaz » pt kwie 09, 2004 6:43 pm

pytanie o OC czy o AC
OC tak niby konieczne a AC jak kto woli mozna padło jak duzo warte od kradzieży ubezpieczyć plus dodatkowo za wyposażenie. :)2
widze światełko w tunelu........ koniec remontu blisko :-)))))
www.bracia-gaz.neostrada.pl

Awatar użytkownika
Killer17

Post autor: Killer17 » pt kwie 09, 2004 6:49 pm

Mag69 pisze:Za Gaza 415 (max znizki)

A jakim cudem tak mało :)5 :)5

Awatar użytkownika
heniu w berecie

Post autor: heniu w berecie » pt kwie 09, 2004 6:52 pm

mama ma pajero 2.5 silnik czyli max mieszka na wichurze (mniejsze oc) i max znizek w PZU placi niecale 700/rok ja mam LR we Wro max znizek i place 850/rok

Awatar użytkownika
Mercenaryy

Post autor: Mercenaryy » pt kwie 09, 2004 7:08 pm

Ja płace w PZU 475zł rocznie (zero zniżek mam poprzez wiek)
Ale znajomości robią swoje.(tzn.ten który mi załatwiał napisał że
jestem z nim rodziną :lol: )
Samotny UAZ w Polsce i ja z Z moim nowym(starym) Isuzu TROOPEREM 3.2 BENZYNKA

Awatar użytkownika
Kasprol

Post autor: Kasprol » pt kwie 09, 2004 7:26 pm

ja płace 600 za weterana + 20% znizki pzu ale dla innych to opłac sie samopomoc lub daewoo byli zawsze najtansi
Mój Tel 502-449-548 juz działam
Jeep reaktywacja faza kolejna destrukcja

Awatar użytkownika
Kasprol

Post autor: Kasprol » pt kwie 09, 2004 7:31 pm

a co do pytania i ankety to jest głupia ubezpieczenie musi być :evil: :evil: moze uznacie ze mnie wali w dekiel bo sie czepiam ale mimo młodego wieku bo do antyków jeszcze nie naleze to rózne cuda widziałem
Mój Tel 502-449-548 juz działam
Jeep reaktywacja faza kolejna destrukcja

Awatar użytkownika
Władek

Post autor: Władek » pt kwie 09, 2004 8:03 pm

Kasprol pisze:a co do pytania i ankety to jest głupia ubezpieczenie musi być :evil: :evil: moze uznacie ze mnie wali w dekiel bo sie czepiam ale mimo młodego wieku bo do antyków jeszcze nie naleze to rózne cuda widziałem
Drogi Kasprolu!
Trzeba tę kwestię pokazać od innej strony. Przyjmujmy, że patrol, który właśnie patroszy nam dokumenty czyni to bez litości i obnaża nam brak kwitu za OC. Wiecie Ludziska, ile to kosztuje? 3.500 PLN to wpłata na Ubezpieczeniowy Fundusz Gwarancyjny, do tego bezwzględnie konieczne koszty dodatkowe. Jakie? Ano, policyja nie puści nas już w trasę, bo bez ubezpieczenia nie wolno. Więc zatrzymanie autka na szosie, komunikat przez radio o lawetę nic nie kosztuje, rzeczona zaś laweta? Ha, wszystko zależy od gabarytów autka a za ten transport policyja nie zapłaci, tylko my musimy to zrobić. Do tego drobne kilka setek za parking. Auto zatrzymane nie będzie wydane do czasu zapłacenia wszystkiego. Przy braku zapłaty - licytacja syfa! :o Jeśli więc jazda bez OC zakończy się tylko i wyłącznie kwotą w okolicach 5.000 PLN - bądźmy szczęścliwi. Przy zdarzeniu drogowym doliczamy do powyższych kosztów koszty naprawy innych aut, koszty leczenia pokrzywdzonych, koszty pogrzebów, nagrobków i wieńców, koszty rent wyrównawczych dla małoletnich dzieci ofiar, koszty dożywotnich rent dla kalek.... Ludziska! Czy przy takim zestawieniu można w ogóle rozważać jazdę na dziko, czyli bez OC? jeśli jest tu taki bezrozumny człowiek, niechże zechce swoje racje wyłożyć. Może nas przekona?
Władek - Kraków

Awatar użytkownika
Mag69

Post autor: Mag69 » pt kwie 09, 2004 8:22 pm

Killer17 pisze:
Mag69 pisze:Za Gaza 415 (max znizki)

A jakim cudem tak mało :)5 :)5
małe sprostowanie 415 było za 2003r
a 2004 442

LJ 70

Awatar użytkownika
moralez

Post autor: moralez » pt kwie 09, 2004 8:29 pm

niepelne 400 zl( znizka za bezwypadkowa jazde i za staz max czyli 60%- oczywiscie nie moja :)) samochod jest zarejestrowany jako ciezarowy i placisz ubezpieczenie od ladownosci :)21
ZG 5.2 96r.

Awatar użytkownika
marcin-gaz
Kontaktowanie:

Post autor: marcin-gaz » pt kwie 09, 2004 8:34 pm

Gaz 69 na cięzarowy i tylko 20% znizki za staz daje 599 zeta za rok :)2
widze światełko w tunelu........ koniec remontu blisko :-)))))
www.bracia-gaz.neostrada.pl

Arendzik
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Arendzik » pt kwie 09, 2004 8:41 pm

UAZ ciezarowy, 7 osob.
Mieszkam w Stolycy (przy ciez. podobno stawka nie zalezy od miejsca zamieszkania wlasciciela)
Znizka 60%
Ubezpieczenie w Warcie
Skladka 521,00 placona w dwoch ratach (przy zaplacie calej skladki byloby troche mniej)
Arendzik
UAZ '89+LPG

wieprzowina

Post autor: wieprzowina » pt kwie 09, 2004 9:09 pm

Kilerze 17 Jesteś człek młody. Wyliczyłem że jeżeli Twój nick ma związek z wiekiem i rejestrowałeś się 2 lata temu to aktualnie liczysz sobie 19 wiosen. Piszesz że planujesz ubezpieczyć Swojego uaza – znaczy więc to że ubezpieczonego nie masz. Chyba sprawy sobie nie zdajesz jaką krzywdę sam sobie zrobić możesz. Uaz nie jest autem małym, zwrotnym i dobrze hamującym. Wyobraź wiec sobie że nie zatrzymałeś na czas swego ogiera i spowodowałeś stłuczkę. Rozwaliłeś powiedzmy Modeno i Passata. Ktoś z pasażerów ma złamaną rękę, Inni są potłuczeni. Masz ubezpieczenie – płacisz mandat, masz też nieprzyjemności bo ktoś został ranny – auto trafia do rzeczoznawców itp. I to w zasadzie tyle.
Nie masz OC. Też płacisz mandat. + 3500 na na Ubezpieczeniowy Fundusz Gwarancyjny, koszty lawety, parkingu o który pisał Włodek czyli 5000zł Płacisz za wszystko SAM! odcholowanie wraków, musisz pokryć koszty tychże samochodów zostały uszkodzone – czasy wyklepywania skasowanego auta się kończą z resztą ubezpieczalnia nie będzie powściągliwa wiedząc że nie płaci z własnej kieszeni. Masz więc do zapłacenia jakieś 150. 000zł do tego użytkownicy aut mogą pozwać Cię o refundację dochodów utraconych z powodu utraty auta. Płacisz za opiekę medyczną nad rannymi. Sprawy nie zdajesz sobie jakie są rachunki wystawiane przez szpitale. Poszkodowanym robi się wszelkie badania, prześwietlenia, tomografie na Twój koszt. Myślę że opisane uszczerbki na zdrowiu to jakieś 20 – 80.000zł Pokrywasz nawet zusowi wypłaty chorobowego. Masz szczęście nikt nie został kaleką i nie musisz płacić mu DOŻYWOTNIEJ renty. Płacisz nawet za ekspertyzę techniczną swojego auta. Przy pechowych zbiegach okoliczności startujesz w życie z pół milionowym długiem od którego rosną gigantyczne odsetki. Całe życie będziesz w zasadzie tylko na to pracował a i tak nie spłacisz. Warto???
Temat ankiety jest dla mnie tak bzdurny jak np.: „Czy wolno rozjechać przechodnia gdy nikt nie widzi?”

Awatar użytkownika
Mercenaryy

Post autor: Mercenaryy » pt kwie 09, 2004 9:57 pm

wieprzowina pisze:Kilerze 17 Jesteś człek młody. Wyliczyłem że jeżeli Twój nick ma związek z wiekiem i rejestrowałeś się 2 lata temu to aktualnie liczysz sobie 19 wiosen. Piszesz że planujesz ubezpieczyć Swojego uaza – znaczy więc to że ubezpieczonego nie masz. Chyba sprawy sobie nie zdajesz jaką krzywdę sam sobie zrobić możesz. Uaz nie jest autem małym, zwrotnym i dobrze hamującym. Wyobraź wiec sobie że nie zatrzymałeś na czas swego ogiera i spowodowałeś stłuczkę. Rozwaliłeś powiedzmy Modeno i Passata. Ktoś z pasażerów ma złamaną rękę, Inni są potłuczeni. Masz ubezpieczenie – płacisz mandat, masz też nieprzyjemności bo ktoś został ranny – auto trafia do rzeczoznawców itp. I to w zasadzie tyle.
Nie masz OC. Też płacisz mandat. + 3500 na na Ubezpieczeniowy Fundusz Gwarancyjny, koszty lawety, parkingu o który pisał Włodek czyli 5000zł Płacisz za wszystko SAM! odcholowanie wraków, musisz pokryć koszty tychże samochodów zostały uszkodzone – czasy wyklepywania skasowanego auta się kończą z resztą ubezpieczalnia nie będzie powściągliwa wiedząc że nie płaci z własnej kieszeni. Masz więc do zapłacenia jakieś 150. 000zł do tego użytkownicy aut mogą pozwać Cię o refundację dochodów utraconych z powodu utraty auta. Płacisz za opiekę medyczną nad rannymi. Sprawy nie zdajesz sobie jakie są rachunki wystawiane przez szpitale. Poszkodowanym robi się wszelkie badania, prześwietlenia, tomografie na Twój koszt. Myślę że opisane uszczerbki na zdrowiu to jakieś 20 – 80.000zł Pokrywasz nawet zusowi wypłaty chorobowego. Masz szczęście nikt nie został kaleką i nie musisz płacić mu DOŻYWOTNIEJ renty. Płacisz nawet za ekspertyzę techniczną swojego auta. Przy pechowych zbiegach okoliczności startujesz w życie z pół milionowym długiem od którego rosną gigantyczne odsetki. Całe życie będziesz w zasadzie tylko na to pracował a i tak nie spłacisz. Warto???
Temat ankiety jest dla mnie tak bzdurny jak np.: „Czy wolno rozjechać przechodnia gdy nikt nie widzi?”
co racja to racja 8)
Samotny UAZ w Polsce i ja z Z moim nowym(starym) Isuzu TROOPEREM 3.2 BENZYNKA

Awatar użytkownika
wupasek

Kontaktowanie:

Post autor: wupasek » pt kwie 09, 2004 10:21 pm

trzeba teraz jeszcze scignac tych co zaglosowali w ankiecie na NIE bo nie wiedza co czynia

Awatar użytkownika
---Ryba---
Kontaktowanie:

Post autor: ---Ryba--- » sob kwie 10, 2004 12:10 am

Ja mam napisane tak:
70% max zniżka
50% za bezszkodowość
5% za jednorazową opłatę składki
5% za posiadanie silnika diesla

w sumie wychodzi do zapłaty... 319 zł

Awatar użytkownika
---Ryba---
Kontaktowanie:

Post autor: ---Ryba--- » sob kwie 10, 2004 12:11 am

No i jeszcze 20 zł NW

Awatar użytkownika
Killer17

Post autor: Killer17 » sob kwie 10, 2004 11:47 am

wieprzowina pisze:Kilerze 17 Jesteś człek młody. Wyliczyłem że jeżeli Twój nick ma związek z wiekiem i rejestrowałeś się 2 lata temu to aktualnie liczysz sobie 19 wiosen. Piszesz że planujesz ubezpieczyć Swojego uaza – znaczy więc to że ubezpieczonego nie masz. Chyba sprawy sobie nie zdajesz jaką krzywdę sam sobie zrobić możesz. Uaz nie jest autem małym, zwrotnym i dobrze hamującym. Wyobraź wiec sobie że nie zatrzymałeś na czas swego ogiera i spowodowałeś stłuczkę. Rozwaliłeś powiedzmy Modeno i Passata. Ktoś z pasażerów ma złamaną rękę, Inni są potłuczeni. Masz ubezpieczenie – płacisz mandat, masz też nieprzyjemności bo ktoś został ranny – auto trafia do rzeczoznawców itp. I to w zasadzie tyle.
Po pierwsze mam 19 lat ( ale nick nie miał nic wspulnego z moim wiekiem
poprostu uwielbiam tą komedie "KILER" i kiedy sie rejestrowałem widziałem ją już 17 raz :)12 ) a UAZa rejestruje na starszą bo ma 60% zniżki. Ja miałbym + 20% za wiek .A o OC pomyślełem z powodu ograniczenia w możliwości poruszania się ( nie wszędzie są drogi polne ) , od prawie 2 lat śmigałem bez OC i poza kilkoma spodkaniami z panami w niebieskich i zielonych mudurach było ok,bo po co komu OC jak na asfalt nie wyjeżdza. Ale teraz chcałbym sie może na jakimś zlocie lub rajdzie pokazać , a na lawecie syfa ciągać nie chcę 8) .

A że OC i AC sie przydaje przekonałem się już na maluch dziadka :)21
Dzieki za wszystkie informacie terza muszę sie po firmach ubezpieczeniowych jeszcze przejść , dowiedzieć sie ile trzeba w wydziale ruchu drogowego zapłacić ( tablice , dowód itp)
8)

Awatar użytkownika
Władek

Post autor: Władek » sob kwie 10, 2004 11:50 am

wieprzowina pisze:o który pisał Włodek

:)11 Mam na imię WłAdek, a nie Włodek!!!!!

:)21 :)21 :)21
Władek - Kraków

Awatar użytkownika
Władek

Post autor: Władek » sob kwie 10, 2004 11:55 am

Killer17 pisze:od prawie 2 lat śmigałem bez OC i poza kilkoma spodkaniami z panami w niebieskich i zielonych mudurach było ok,bo po co komu OC jak na asfalt nie wyjeżdza.
No toś miał Chopie, szczęście! Jazda po błoniu czy wertepach podpada tak samo pod kodeks karny i wszelkie inne konsekwencje. Przepisy mówią bowiem o szkodach "w ruchu" w nie "na drogach publicznych". Podziękuj swojemu Aniołowi Stróżowi, bo się biedny namordował, żeby Ci jaki pastuch alibo drwal pod koła nie wszedł. :)21
Władek - Kraków

Awatar użytkownika
Killer17

Post autor: Killer17 » sob kwie 10, 2004 12:41 pm

Władek pisze: No toś miał Chopie, szczęście! Jazda po błoniu czy wertepach podpada tak samo pod kodeks karny i wszelkie inne konsekwencje. Przepisy mówią bowiem o szkodach "w ruchu" w nie "na drogach publicznych". Podziękuj swojemu Aniołowi Stróżowi, bo się biedny namordował, żeby Ci jaki pastuch alibo drwal pod koła nie wszedł. :)21
Ja słuszałem że jak się po "drogach publicznych" nie śmiga to nie trzeba
mieć : ubezpieczenia , przeglądu itp ...

Awatar użytkownika
Killer17

Post autor: Killer17 » sob kwie 10, 2004 1:04 pm

Mam jeszcze takie pytanie jeśli chodzi o np. takią firme jak
SAMOPOMOC i daewoo .
Jak wyglada sprawa w całkowitej sumie szkód za jakie zapłaci firma , bo słyszlem że np. w PZU suma jest owiele wieksza niż w przypadku samopomocy itp.

wieprzowina

Post autor: wieprzowina » sob kwie 10, 2004 2:29 pm

Killer17 pisze:Mam jeszcze takie pytanie jeśli chodzi o np. takią firme jak
SAMOPOMOC i daewoo .
Jak wyglada sprawa w całkowitej sumie szkód za jakie zapłaci firma , bo słyszlem że np. w PZU suma jest owiele wieksza niż w przypadku samopomocy itp.
Dolna granica jaką musi gwarantować ubezpieczalnia jest ustawowa. Daewoo (a właściwie Polskie Towarzystwo Ubezpieczeń S.A. bo tak się teraz nazywa) gwarantuje 350tyś euro za każdego poszkodowanego i 200 tyś euro za szkody w mieniu. Nie wiem czy inni dają więcej.
A planujesz wjechać na parking przy fabryce Lexusów i trochę poszaleć ? :)21

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”