Przygoda z OME
Moderator: Kosiarz
Przygoda z OME
Jako, że dzieją się dziwne rzeczy z niepochlebnymi tematami i postami o OME - pozwolę sobie przytoczyć ponownie pewną historię.
Motto: "Marketing dźwignią handlu" - czy jak to się mówi...
Ale do rzeczy. Kotleś z zaprzyjaźnionego koła łowieckiego kupił zawias OME +2" do GRa. W ciągu półtorej roku zrobił może z 5000 km - większość po asfalcie, trochę po terenie lekkim. Nie brał udziału w żadnych rajdach czy innym katowaniu. Po półtora roku sprzedawał parcha z racji nieustających awarii jego(parcha). Wymyślił, że sprzeda parcha na seryjnym zawiasie a OME jakiemuś kumplowi swojemu lunie po promocji w ramach wdzięczności. Po demontażu okazało się, że każda sprężyna klapnęła pomiędzy 2 a 4 cm. Faktem jest, że GR stał krzywo na tym nowym OME, ale specjalnie nikt się nie interesował czemu - przecież było nowe HD zawieszenie.
Podeprę się świeżym cytatem za kol. @Kylonem:"Ile to jest 3cm na linijce?!". Niby 2 czy 4 cm to jest mniej więcej tyle samo. Tylko, do konia, cały lift to 2" - czyli 5cm. Ile to jest na linijce? Jakoś specjalnie więcej?
Dlatego śmieszne jest nieco całe to gadanie o "zawiasie HD z australii", wycinanie wątków i postów z krytycznymi opiniami na jego temat i podobne komiwojażerskie zagrywki. ARB, producent OME jest firmą dużą i jakoś w Australii nie kryje się specjalnie z tym, że amortyzatory OME produkowane są przez Monroe a resory klepane były w indiach a teraz w Malezji, czy gdzieś w tamtych okolicach. No ale polscy importerzy oczywiście będą te fakty skrzętnie i głęboko ukrywać, bo jakie podstawy miałyby te wysokie ceny na "mega HD zawias z australii"? Niemniej widać, że korzystanie z siły roboczej "za michę ryżu" ma swoje następstwa.
Jednocześnie oznajmiam, iż nie jestem sprzedawcą, monterem ani importerem jakichkolwiek zawieszeń do 4x4 ani innych pojazdów. Nie mam żadnych układów ani powiązań z ARB/OME ani ich konkurencją. Jest mi wszystko jedno co kto ma, kupuje i z czego jest zadowolony. Amen.
Motto: "Marketing dźwignią handlu" - czy jak to się mówi...
Ale do rzeczy. Kotleś z zaprzyjaźnionego koła łowieckiego kupił zawias OME +2" do GRa. W ciągu półtorej roku zrobił może z 5000 km - większość po asfalcie, trochę po terenie lekkim. Nie brał udziału w żadnych rajdach czy innym katowaniu. Po półtora roku sprzedawał parcha z racji nieustających awarii jego(parcha). Wymyślił, że sprzeda parcha na seryjnym zawiasie a OME jakiemuś kumplowi swojemu lunie po promocji w ramach wdzięczności. Po demontażu okazało się, że każda sprężyna klapnęła pomiędzy 2 a 4 cm. Faktem jest, że GR stał krzywo na tym nowym OME, ale specjalnie nikt się nie interesował czemu - przecież było nowe HD zawieszenie.
Podeprę się świeżym cytatem za kol. @Kylonem:"Ile to jest 3cm na linijce?!". Niby 2 czy 4 cm to jest mniej więcej tyle samo. Tylko, do konia, cały lift to 2" - czyli 5cm. Ile to jest na linijce? Jakoś specjalnie więcej?
Dlatego śmieszne jest nieco całe to gadanie o "zawiasie HD z australii", wycinanie wątków i postów z krytycznymi opiniami na jego temat i podobne komiwojażerskie zagrywki. ARB, producent OME jest firmą dużą i jakoś w Australii nie kryje się specjalnie z tym, że amortyzatory OME produkowane są przez Monroe a resory klepane były w indiach a teraz w Malezji, czy gdzieś w tamtych okolicach. No ale polscy importerzy oczywiście będą te fakty skrzętnie i głęboko ukrywać, bo jakie podstawy miałyby te wysokie ceny na "mega HD zawias z australii"? Niemniej widać, że korzystanie z siły roboczej "za michę ryżu" ma swoje następstwa.
Jednocześnie oznajmiam, iż nie jestem sprzedawcą, monterem ani importerem jakichkolwiek zawieszeń do 4x4 ani innych pojazdów. Nie mam żadnych układów ani powiązań z ARB/OME ani ich konkurencją. Jest mi wszystko jedno co kto ma, kupuje i z czego jest zadowolony. Amen.
Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell
tamten watek juz zmakniety, chyba ze tak bylo od poczatku,
mysle ze nie ma rzeczy doskonalych, ale opinie obiegowe maja potezna sile...
OME to albo OME tamto...
tak samo jest z oponami wiekszosc tylko BFG
znam goscia co mu OME pierdyknelo - sprezyna konkretnie, znam tez 2 ktorym drazki Irona walnely ...
wszytsko to tylko wytwor fabryk, z mniejsza lub wieksza legenda, za co trzeba sporo placic... nie zawsze jest to warte tej kasy.
mysle ze nie ma rzeczy doskonalych, ale opinie obiegowe maja potezna sile...
OME to albo OME tamto...
tak samo jest z oponami wiekszosc tylko BFG

znam goscia co mu OME pierdyknelo - sprezyna konkretnie, znam tez 2 ktorym drazki Irona walnely ...
wszytsko to tylko wytwor fabryk, z mniejsza lub wieksza legenda, za co trzeba sporo placic... nie zawsze jest to warte tej kasy.
Re: Przygoda z OME
Jesteś tu nowy więc najwyraźniej nie zdążyłeś się zapoznać z regulaminem..DamnIt! pisze:Dlatego śmieszne jest nieco całe to gadanie..wycinanie wątków i postów z krytycznymi opiniami na jego temat i podobne komiwojażerskie zagrywki.."
I.3.k."Zabrania się reklamowania jakkolwiek, czegokolwiek i gdziekolwiek. (nicki, avatary, podpisy, profile uzytkowników). Dotyczy to w szczególności treści komercyjnych.."
http://www.forum4x4.pl/forum/regulamin.php
Nie chodzi o krytyczne opinie tylko o kryptoreklamę jaka, przy okazji, jest realizowana.
I dlatego Twój post zostaje..DamnIt! pisze: ..Jednocześnie oznajmiam, iż nie jestem sprzedawcą, monterem ani importerem jakichkolwiek zawieszeń do 4x4 ani innych pojazdów. Nie mam żadnych układów ani powiązań z ARB/OME ani ich konkurencją.
Gratulacje 72 posty, 3 tygodnie na forum i już zainteresowałeś ADMINA, talent normalnie.DamnIt! pisze:...

Patrol GRY303
Powstałem z zabanowania, zawsze będę tu Nowy
Powstałem z zabanowania, zawsze będę tu Nowy
faktycznie, gdzies zaginał wątek o resorach do HJ 61 gdzie wspominalem o krzywych od nowosci resorach OMEDamnIt! pisze:Dlatego śmieszne jest nieco całe to gadanie o "zawiasie HD z australii", wycinanie wątków i postów z krytycznymi opiniami na jego temat i podobne komiwojażerskie zagrywki. .

robok rzępoli w harapuciu
Panowie, tudzież Panie.
Żeby było jasne - nie jestem przeciwnikiem OME, Dobinson's, Trailmaster czy TJM, ToughDog lub wręcz Ironman czy innych. Każdy ma to, na co ma ochotę wydać pieniądze - bóg da żeby był zadowolony. Ale, do 100 tys. beczek, nie zaciemniajmy obrazu. Jak się coś wywali/nie robi to z buzią o fakcie trzeba lecieć a nie zacisnąć zęby i napawać się wtopami następnych kolesi. Będzie i mobilizacja dla sprzedających jak i może przy okazji da się wyeliminować historie związane z niewłaściwym doborem/montażem i tym podobnymi zagadnieniami, tudzież szemranym czarnym PR przez pw.
I proszę moich wywodów nie traktować w kategoriach ataków/peanów czy podobnych.
Selim - wyślę Ci kwiaty - daj adres na pw
Żeby było jasne - nie jestem przeciwnikiem OME, Dobinson's, Trailmaster czy TJM, ToughDog lub wręcz Ironman czy innych. Każdy ma to, na co ma ochotę wydać pieniądze - bóg da żeby był zadowolony. Ale, do 100 tys. beczek, nie zaciemniajmy obrazu. Jak się coś wywali/nie robi to z buzią o fakcie trzeba lecieć a nie zacisnąć zęby i napawać się wtopami następnych kolesi. Będzie i mobilizacja dla sprzedających jak i może przy okazji da się wyeliminować historie związane z niewłaściwym doborem/montażem i tym podobnymi zagadnieniami, tudzież szemranym czarnym PR przez pw.
I proszę moich wywodów nie traktować w kategoriach ataków/peanów czy podobnych.
Selim - wyślę Ci kwiaty - daj adres na pw

Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell
z tego wątku ktos wyciachał mi posta i zablokował tematsebastian dziurdzik pisze:oooo, ten wątek
http://www.forum4x4.pl/forum/viewtopic. ... highlight=
też długo nie pożył

Jimny 

Wszystko się może zepsuć. Kupując nową Toyotę za gruby szmal też możesz lądować co chwila w serwisie. Więc na podstawie 3 przypadków nie rób ogółu kolego bo się ośmieszasz. I też nie handluję żadnymi zawieszeniami.
I opinie na temat czegoś, to się wyraża jak się to coś ma ...
A tak na marginesie, to czytając twoje posty w innych wątkach odnoszę wrażenie, że wszystko jest złe poczynając od zawieszeń przez opony, silnikóia kończywszy na drukarkach
Pozdr
A tak na marginesie, to czytając twoje posty w innych wątkach odnoszę wrażenie, że wszystko jest złe poczynając od zawieszeń przez opony, silnikóia kończywszy na drukarkach

Pozdr
Toyota LJ73
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
To bardzo smutne, że czytanie ze zrozumieniem sprawia Ci tyle kłopotu. Nie wiem gdzie widziałeś moje posty o oponach, ani gdzie są moje rzekomo negatywne opinie o drukarkach. Spróbuj czytać na głos - 5 letniemu siostrzeńcowi to pomogło.Unix pisze:Wszystko się może zepsuć. Kupując nową Toyotę za gruby szmal też możesz lądować co chwila w serwisie. Więc na podstawie 3 przypadków nie rób ogółu kolego bo się ośmieszasz. I też nie handluję żadnymi zawieszeniami.
A tak na marginesie, to czytając twoje posty w innych wątkach odnoszę wrażenie, że wszystko jest złe poczynając od zawieszeń przez opony, silnikóia kończywszy na drukarkach![]()
Pozdr

Poza tym nie napisałem, że wszystko OME to całe Zło na świecie. Są gorsze rzeczy

A odnośnie Twoich zarzutów: jakbym chciał peany poczytać, to bym sobie www producenta lub dystrybutora otworzył. Spodziewasz się, że sprzedawca napisze że handluje badziewiem, albo ma dużo reklamacji? Kupuj w Telezakupy Mango, jak Ci przeszkadzają negatywne opinie. Ja wolę poczytać opinię użytkowników a nie reklamy. A spróbuj się choć odrobinę zastanowić i odpowiedz sobie na pytanie: czy wolisz uczyć się na czyichś błędach, czy na swoich. Możesz nie dopowiadać.
Ostatnio zmieniony pn lis 17, 2008 7:29 pm przez DamnIt!, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jaaareeek !
-
Jak chcesz się czegoś dowiedzieć to nie czytaj opinii wybiórczo tzn. tylko tych ci pasują (w Twoim przypadku samych negatywnych) i w ten sposób robisz dokładnie to co zarzucasz handlowcom. Dlaczego przyjmujesz tylko takie opinie ? Nie zauważyłem na tym forum aby wszyscy wypowiadali się tylko i wyłącznie źle, i więcej, tych negatywnych wcale nie jest dużo.
A tak z ciekawości, to który zawias jest wg Ciebie najlepszy ?
Pozdr
A tak z ciekawości, to który zawias jest wg Ciebie najlepszy ?
Pozdr
Toyota LJ73
do kogo Ty piszesz tak wlasciwie ?Unix pisze:Wszystko się może zepsuć. Kupując nową Toyotę za gruby szmal też możesz lądować co chwila w serwisie. Więc na podstawie 3 przypadków nie rób ogółu kolego bo się ośmieszasz. I też nie handluję żadnymi zawieszeniami.
A tak na marginesie, to czytając twoje posty w innych wątkach odnoszę wrażenie, że wszystko jest złe poczynając od zawieszeń przez opony, silnikóia kończywszy na drukarkach![]()
Pozdr
- Igor V8
-
Tak apropo na temat chwilowo ....
W moim SuperPatroluSuper po 6 miesiącach padł przód makabrycznie
Miałem OME + 110 od 3.0 D
Kupiłem mocniejsze od 4.2 D również + 110 , mam je parę miesięcy
... i znowu coś mi się nie podoba
Po założeniu przód i tył stał równo
Teraz mam z tyłu, od podłoża do nadkola 107 cm , a przód 102
Za cholerę nie wiem o co chodzi

W moim SuperPatroluSuper po 6 miesiącach padł przód makabrycznie
Miałem OME + 110 od 3.0 D
Kupiłem mocniejsze od 4.2 D również + 110 , mam je parę miesięcy
... i znowu coś mi się nie podoba
Po założeniu przód i tył stał równo
Teraz mam z tyłu, od podłoża do nadkola 107 cm , a przód 102

Za cholerę nie wiem o co chodzi

Idee Lenina wiecznie żywe ... komunista , chwilowo w konspiracji ...