Kompresor na pokładzie
Moderator: Marcin-Kraków
- LSD
-
- Kontaktowanie:
Dobr kompresorek można bez problemu kupić. Taki mały jak te tajwany, tylko firmowy kosztuje ok 200 pln. Jest cały z metalu, ma smarowanie, śmiga wyśmienicie i nie dymi. 33` pompuje ok 5-8 min.
Jeżeli potrzebujesz czegoś szybszego to zamontuj starą butle do nurkowania. Można kupić na Allegro (ruskie) za nieduże pieniądze. Nabicie kosztuje 1 zł/litr. Jak będziesz miał 8-10 litrów to na kilkanaście razy ci strczy - w butli jest 200 atmosfer. Ładowanie będzie trfało 10 sekund.
Jeżeli potrzebujesz czegoś szybszego to zamontuj starą butle do nurkowania. Można kupić na Allegro (ruskie) za nieduże pieniądze. Nabicie kosztuje 1 zł/litr. Jak będziesz miał 8-10 litrów to na kilkanaście razy ci strczy - w butli jest 200 atmosfer. Ładowanie będzie trfało 10 sekund.
chiquito83 pisze:taa... ja tez bardzo polecam "tanie" rozwiazania, taki chinski zestawik grzechotka + koncowki sobie kupilem coby do roweru bylo i na drugiej srubce grzechotka padla, kupilem tez kiedys siekierke - 4 uderzenia i sie skonczyla a pudzianowskiego to raczej nie przypominam![]()
nie wpomne o kluczach z hipermarketu ktore sie... lamia![]()
tak naprawde to lepiej kupic raz cos 10 razy drozszego a nie co chwile latac i kupowac kolejny shit, i taniej to wyjdzie i mniej nerwow

Stop Tabu Radykalnych Akcji Jednostek Kasztaniarzy
Z fajnych wynalazków do samochodu, to pamiętacie jakie podnośniki mają pamowie na Paryż-DakarMichal pisze:Tak sobie pomyslałem, że nie doceniałem kompresora.

I tu tez można użyć kompresora. Choć zastanawiałem sie także nad rozwiązaniem z użyciem hudrauliki.
Może kiedys coś pomotam - bo to fajne jest

Stop Tabu Radykalnych Akcji Jednostek Kasztaniarzy
- pawel kusmierski
- Kontaktowanie:
nie zczytalem wszystkich postow,ale mam jeden dobru patent.taki sredni kompresorek laczymy z kolem naprzyklad na zapasie wezykiem z trujnikiem.i tak jeden koniec do kola , drugi do kompresorka a trzeci nam dmucha dosc dobrym cisnieniem(patent dobry do dymania w filtr powietrza czy chlodnice zawalona pylem)kolo zawsze mozna dopompowac.
Super Grejt Xtrim Patrol 4,2
http://www.martechszczecin.pl
http://www.martechszczecin.pl
jako ze wszyscy tu prawia o kompresorach, tak wiec i ja podziele sie swoimi obawami i zwroce sie zapytaniem do posiadaczy, podkreslam posiadaczy, a nie osob ktore chcialyby miec i beda tu prawily swoje spostrzezenia i przemyslenia na temat tego da czy nie da
Jako ze potrzebny jest kompresor mysle o czyms takim jako kompresorze pokladowym do pompowania kol:
www.rocky-road.com/airlocker.html
teraz pytanie dla znawcow: Bedzie robil czy nie zawracac sobie glowy
kasztanom mowie w tym topicu zdecydowane NIE

Jako ze potrzebny jest kompresor mysle o czyms takim jako kompresorze pokladowym do pompowania kol:
teraz pytanie dla znawcow: Bedzie robil czy nie zawracac sobie glowy

MOC&OFFROAD-GOOD IDEA 
CHYBA UAZ V8 6.2
PREZES KLUBU NOCNYCH KASZTANIARZY 4x4

CHYBA UAZ V8 6.2
PREZES KLUBU NOCNYCH KASZTANIARZY 4x4

Bedzie robił tak do 33 cali. Przy większych kołach zaczyna srać żarem - w sensie czas pompowania się mocno wydłuża. DO większych kół warto zapodać Viaira 550 ale to już kobyła.MOC pisze:jako ze wszyscy tu prawia o kompresorach, tak wiec i ja podziele sie swoimi obawami i zwroce sie zapytaniem do posiadaczy, podkreslam posiadaczy, a nie osob ktore chcialyby miec i beda tu prawily swoje spostrzezenia i przemyslenia na temat tego da czy nie da![]()
teraz pytanie dla znawcow: Bedzie robil czy nie zawracac sobie glowy![]()
Wiedza pojęta jest z życia, a nie z katalogów
Ostatnio zmieniony wt wrz 14, 2004 6:15 pm przez Kylon, łącznie zmieniany 1 raz.
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
Instrukcja mówi, ze po 40 minutach ciagłej pracy należy zrobić przerwę. W realu zdarzało mi sie już pompować kilka samochodów jednym ciągiem. Po jakiś czasie kompresor oczywiście się nagrzewa i spada jego wydajność, ale tylko chwilowa. ARB ma od razu wbudowany mały zbiorniczek. Viair zbiorniczki sprzedaje osobno. Macie na pokładzie kuopę żelastwa. Wystarczy zbiornik zrobić z jednego progu lub zaspawać puszke z jednej strony zderzaka. Zawór wejścia i wyjścia i po zawodach. Poza tym mozna zbiornik umiejscowić pod podwoziem koło ramy. Na pewno znajdzie siękawałek miejsca.
Kylon
PS. Nie zaglądam do mojego PW. Wystarczy mi e-mail.
PS. Nie zaglądam do mojego PW. Wystarczy mi e-mail.