Się narodziło
Moderator: Student
- jaro915
- jestem tu nowy...
Się narodziło
Witam wszystkich serdecznie!
Na początku roku zadałem pytanie "Jak rozsądnie kupić UAZ" W tym miejscu chciałbym wszystkim podziękować za rady, przestrogi, oferty, namiary.... Wiele z nich skorzystałemi efektem jest nowe dziecko w rodzinie: 469B 90'.
Do zobaczenia w okolicach Korbielowa gdzie zabieram dziecko na chrzest w pierwszej połowie listopada.
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam
Na początku roku zadałem pytanie "Jak rozsądnie kupić UAZ" W tym miejscu chciałbym wszystkim podziękować za rady, przestrogi, oferty, namiary.... Wiele z nich skorzystałemi efektem jest nowe dziecko w rodzinie: 469B 90'.
Do zobaczenia w okolicach Korbielowa gdzie zabieram dziecko na chrzest w pierwszej połowie listopada.
Re: Się narodziło
jaro915 pisze:Witam wszystkich serdecznie!
Qńgratulejszn's! Zapodałbyś foty jakieś tego cacka do RudeBoya na serwer? Niejeden chętnie zobaczyłby coś ładnego. No bo każdy UAZ jest ładny. Przeciwnika tego twierdzenia wołam natychmiast na udeptaną ziemię na walkę na śmierć i życie, do ostatniej kropli.... browara.

Władek - Kraków
MOC pisze:Wladziu ty jakis uazoman jestes czy co![]()
gonisz chlopaka a sam sie ociagasz z pokazaniem galerii swojego smietnika
Ciiiico szaaaa... Mój śmietnik dojrzewa coraz bardziej. Fotek jeszcze nie dam ale powiem, że zostało mi "jeszcze tylko" do zrobienia: wspomaganie, dolne wycieraczki, wymiana ramki przedniej szyby wraz z założeniem szyby jednoczęściowej, instalacja elektryczna (modyfikacja "drobna"

Władek - Kraków
Wladku.. przeciez Ty od kilku miesiecy mowisz ze jeszcze tylko to do zrobienia...Władek pisze: Ciiiico szaaaa... Mój śmietnik dojrzewa coraz bardziej. Fotek jeszcze nie dam ale powiem, że zostało mi "jeszcze tylko" do zrobienia: wspomaganie, dolne wycieraczki, wymiana ramki przedniej szyby wraz z założeniem szyby jednoczęściowej, instalacja elektryczna (modyfikacja "drobna") jest na ukończeniu właśnie, potem jeszcze malowanie deski rozdzielczej i montaż kilku dyrdymałków we wnętrzu.

RudeBoy pisze:Jak juz go zlozysz Wladke to uwazaj zeby Ci go UFO nie porwalo.
Moga go wziasc za swoj zagubiony statek miedzygalaktyczny.
No wiem, że jaja sobie ze mnie robicie ale heroicznie wystawię foty na pokaz.

A co do tego UFO - żebyś wiedział, że tak nazywa się rodzaj żarówki emitującej światło w lampie ultrafioletowej.
Władek - Kraków
RudeBoy pisze:Wypatrywalem Cie Wladziu we czwartek na sciemie... ale Cie nie przygnalo...
Bo mój ból polega na tym, że w każdy czwartek mam dyżur w kancelarii do 19/tej - nominalnie. Jak jest ruch to kończę czasem późno. Niemniej pamiętam, jeśli tylko się zdarzy, że będzie loozik - podjadę, jeśli wolno oczywiście.

Władek - Kraków
- jaro915
- jestem tu nowy...
Re: Się narodziło i powoli dojrzewa
Witam!
Właśnie wróciłem z urlopu no i z testowania MOJEGO DZIECKA
. Jak na początek to Samochód przeszedł test trasy Warszawa - Bydgoszcz - Katowice - Korbielów 600 km z górką - spalanie 11,2 l ropy, średnia prędkość 65km. Potem test terenowy a żem laik więc spokojnie na Pilsko potem trochę czerwonym, żółtym i czarnym szlakiem przez Korbielów Przyborowo i Krzyżówki Górne i tak przez blisko półtorej tygodnia. Moc wrażeń i zabawy - zresztą Wam na pewno tego nie trzeb mówić
. Przejechane około 300 km spalanie - pozwolę sobie przemilczeć
. Na koniec trasa powrotna Korbielów - Warszawa około 500 spalanie 9,2
.
Bilans uszkodzeń po tym cokolwiek męczącym dla samochowdu teście to awaria rozrusznika - i poz tym NIC
.
Pozdrawiam
Właśnie wróciłem z urlopu no i z testowania MOJEGO DZIECKA

Bilans uszkodzeń po tym cokolwiek męczącym dla samochowdu teście to awaria rozrusznika - i poz tym NIC

Oczywiście jak wywołam klisze i coś bedę miał to zaraz prześlę.Władek pisze: Zapodałbyś foty jakieś tego cacka do RudeBoya na serwer?
Z miłą chęcią, następny mój wypad w te tereny prawdopodobnie w grudniu prosiłbym o jakieś namiary.Leszek pisze:y nie żebym uaza gratulował ale może kolega z korbielowa dołączy do ekipy z żywca zapraszam w imieniu całej ekipy i życze powodzenia w leczeniu się z choroby zwanej przez lekarzy OFF ROAD.
No cóż jak to mówią vie de patachonKuki469 pisze:oj zatęsknisz jeszcze Jaro za normalnym życiem zatęsknisz, klamor zabierze ci wszystko co miałeś : pieniążki, czas wolny i zdrowie
Pozdrawiam
Witam
No to i ja sie pochwale!
Wlasnie wrocilem z Siedlec, moim "nowym" UAZem. Wrazenia z jazdy niesamowite- do tej pory dzwoni mi w uszach. Niestety co jakis czas na wyboju wyskakuje 4ty bieg.
Jest to samochod z 87r, seryjny silnik, instalacja gazowa.
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=34974854
Jedyny mankament to taki, ze nie ma napedu na 4 kola
i podobno jest jakis problem z reduktorem.
Blache ma na pierwszy rzut oka zdrowa.
Jutro moze podjade na pierwsze testy terenowe.
Pozdrawiam
Lukasz
No to i ja sie pochwale!
Wlasnie wrocilem z Siedlec, moim "nowym" UAZem. Wrazenia z jazdy niesamowite- do tej pory dzwoni mi w uszach. Niestety co jakis czas na wyboju wyskakuje 4ty bieg.
Jest to samochod z 87r, seryjny silnik, instalacja gazowa.
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=34974854
Jedyny mankament to taki, ze nie ma napedu na 4 kola

Blache ma na pierwszy rzut oka zdrowa.
Jutro moze podjade na pierwsze testy terenowe.
Pozdrawiam
Lukasz
gratuluje zakupu.. oby Ci dlugo sluzyl
a teraz cos z zupelnie innej beczki
pozwole sobie zacytowac ogloszenie...

a teraz cos z zupelnie innej beczki
pozwole sobie zacytowac ogloszenie...
a teraz rzeczywistosc :ogloszenie pisze: Do sprzedania UAZ 469B, rok produkcji 1987, poj. silnika 2445 bemzyna +gaz, 100% sprawny
czyli typowe polskie ogloszenie w ktorym jest sama prawda i tylko prawda_Cashu_ pisze:Jedyny mankament to taki, ze nie ma napedu na 4 kola i podobno jest jakis problem z reduktorem