Ogrzewanie w disco 300 a właściwie jego brak.
Moderator: Jerry
Ogrzewanie w disco 300 a właściwie jego brak.
Witam . Właśnie dwa dni temu przestało grzać ?! Chwilami jak by trochę cieplej, za chwilę znowu zimne powietrze . Oczywiście na wstępie sprawdziłem płyn chłodniczy (był) , nawiew działa, temperatura w normie . A, i na wszelki wypadek wymieniłem płyn oraz przelałem wodą pod ciśnieniem cały układ (płyn wyleciał czysty , bez żadnych paproków). Panowie , pomocy bo już nie wiem , gdzie siedzi ta żaba . Proszę o jakieś rady i sugestie . Pozdrawiam gorąco , "zmarznięty" cupek.
LR disco 300
Re: Ogrzewanie w disco 300 a właściwie jego brak.
zaczekaj az sie nagrzeje. przeciez nie jest jakos strasznie zimno 

wiosna idzie
problem to bys miał 3 tygodnie temu jak było -25
mam nagrzewnice od miniaka , może robić za mała farelke samochodową tylko węża z płynem trzeba by podprowadzic do budy

mam nagrzewnice od miniaka , może robić za mała farelke samochodową tylko węża z płynem trzeba by podprowadzic do budy

SALLDVAF8VA98:)
a dupa tam ....
a dupa tam ....
Oj czekałem Gruszkin , od ul.29go.Listopada w Krakowie do Wieliczki a potem w drugą stronę i nic. No może czasem na chwilę poleciało trochę ciepła ale kurtki bym się nie odważył ściągnąć . A jak sam zauważyłes jest ciepło , a ma być zimniejzaczekaj az sie nagrzeje. przeciez nie jest jakos strasznie zimno

LR disco 300
w korkach jedziesz to sie ie ma jak nagrzaccupek6 pisze:Oj czekałem Gruszkin , od ul.29go.Listopada w Krakowie do Wieliczki a potem w drugą stronę i nic. No może czasem na chwilę poleciało trochę ciepła ale kurtki bym się nie odważył ściągnąć . A jak sam zauważyłes jest ciepło , a ma być zimniejzaczekaj az sie nagrzeje. przeciez nie jest jakos strasznie zimno

zmien termostat, odpowietrz uklad
bedzie grzac
bedzie grzac
A wskażnik jaką temperaturę pokazuje 

Def 110 SW 300tka i to nie jest ostatnie moje słowo
Tak jak powiedział olek, termostat i odpowietrzenie
!

Układ odpowietrzony, a jeżeli chodzi o termostat , to wydaje mi się , że skoro auto trzyma temperaturę odpowiednią , zresztą tak jak przed tym zjawiskiem , to raczej nie jest to jego wina (i rośnie w tym samym tempie). Ale może się okaże , że jest to ostatnia deska ratunku i będę musiał to zrobić . W każdym razie dzięki , bo jest to konkretna sugestia a nie w stylu nagrzewnicy od mini Morisa , jak ktoś sobie robi jaja . Choć też kiedyś o coś zapyta . I oby nie o ogrzewanie w Morisie , bo za proponuję mu z disco 300 a wtedyzmien termostat, odpowietrz uklad

LR disco 300
Na pewno to zrobię , lecz już nie dzisiaj lecz w poniedziałek , i na pewno sie odezwę . Jak pomoże , stawiam piwo . A gdzie tam piwo , FLACHĘ .
LR disco 300
- nowicjusz127
Olusiowi możesz sie odwdzięczyć inaczej.usilnie poszukuje jednej rzeczy do swojego pędzidła.to drobiazg.nawet nie zauważysz jego straty
no ale tak znakomita porada jest warta odrobiny wyrzeczeń nie?
Olo wal na PW do goscia grunt Ci do interesów przygotowałem

Olo wal na PW do goscia grunt Ci do interesów przygotowałem

W walce z głupotą nie ma wygranych,są tylko cudem ocaleni
już Polska
już Polska
Czyżby wciąż plasticzek od świetlnych pstryczków-elektryczków?
Bo jesli tak to jest w Gdańsku - nówka za 30 kilka złociszy. Olo, o to chodzi? Daj znać, to Ci namiar zapodam.

Faceci dojrzewają do 3 roku życia, a później już tylko drożeją zabawki... Disco 300 Tdi
nie od swietlnych tylko od szybowych pstryczkowDżek pisze:Czyżby wciąż plasticzek od świetlnych pstryczków-elektryczków?Bo jesli tak to jest w Gdańsku - nówka za 30 kilka złociszy. Olo, o to chodzi? Daj znać, to Ci namiar zapodam.
Jak temperaturę trzyma normalnie to odpowietrzać, odpowietrzać i jeszcz raz odpowietrzać aż będzie dobrze 

Def 110 SW 300tka i to nie jest ostatnie moje słowo
Jasne - myślałem o szybach, napisałem o światłachLR_Olek pisze:nie od swietlnych tylko od szybowych pstryczkowDżek pisze:Czyżby wciąż plasticzek od świetlnych pstryczków-elektryczków?Bo jesli tak to jest w Gdańsku - nówka za 30 kilka złociszy. Olo, o to chodzi? Daj znać, to Ci namiar zapodam.

Posłałem Ci namiar na maila (wertep)
Faceci dojrzewają do 3 roku życia, a później już tylko drożeją zabawki... Disco 300 Tdi
U mnie niedawno były podobne objawy. Silnik ciepły, a ogrzewania brak. Kilka dni później pojawiło się ciśnienie w układzie, nagłe skoki temperatury na wskaźniku i wywalanie płynu. Po wymianie uszczelki pod głowicą i planowaniu wszystko wróciło do normy.cupek6 pisze:Witam . Właśnie dwa dni temu przestało grzać ?! Chwilami jak by trochę cieplej, za chwilę znowu zimne powietrze . Oczywiście na wstępie sprawdziłem płyn chłodniczy (był) , nawiew działa, temperatura w normie . A, i na wszelki wypadek wymieniłem płyn oraz przelałem wodą pod ciśnieniem cały układ (płyn wyleciał czysty , bez żadnych paproków). Panowie , pomocy bo już nie wiem , gdzie siedzi ta żaba . Proszę o jakieś rady i sugestie . Pozdrawiam gorąco , "zmarznięty" cupek.

LR Discovery 300tdi '96 - Sprzedany!
[quote][/quU mnie niedawno były podobne objawy. Silnik ciepły, a ogrzewania brak. Kilka dni później pojawiło się ciśnienie w układzie, nagłe skoki temperatury na wskaźniku i wywalanie płynu. Po wymianie uszczelki pod głowicą i planowaniu wszystko wróciło do normy. ote]
O to jestem spokojny bo pierwsze co zrobiłem , to właśnie to sprawdziłem . A wracając do termostatu , to nie sądzę aby była to jego wina , ponieważ temperatura rośnie tak jak powinna . Węże są ciepłe , nawet ten co dochodzi do nagrzewnicy, ale na wyjściu już jest zimny .Kwestia leży bardziej w odpowietrzeniu co już też robiłem, ale muszę spróbować jeszcze raz bo może robię to źle .(odpowietrzałem układ na termostacie czyli w najwyższym położonym punkcie) Nadal czekam na sugestie i podpowiedzi , a za wszystkie do tej pory już dziękuje.Pozdrawiam gorąco, nadal zmarznięty Cupek .
O to jestem spokojny bo pierwsze co zrobiłem , to właśnie to sprawdziłem . A wracając do termostatu , to nie sądzę aby była to jego wina , ponieważ temperatura rośnie tak jak powinna . Węże są ciepłe , nawet ten co dochodzi do nagrzewnicy, ale na wyjściu już jest zimny .Kwestia leży bardziej w odpowietrzeniu co już też robiłem, ale muszę spróbować jeszcze raz bo może robię to źle .(odpowietrzałem układ na termostacie czyli w najwyższym położonym punkcie) Nadal czekam na sugestie i podpowiedzi , a za wszystkie do tej pory już dziękuje.Pozdrawiam gorąco, nadal zmarznięty Cupek .
LR disco 300
pompa wody , oderwany / poluzowany wirnik
silnik tem. trzyma , nie grzeje się bo jest stosunkowo zimno
z rozwalonym łożyskiem na pompie przejechałem w lecie blisko 15 km zanim tem. się znaczaco podniosła
tak czy inaczej nagrzewnica od miniaka nadal lezy w garazu
silnik tem. trzyma , nie grzeje się bo jest stosunkowo zimno
z rozwalonym łożyskiem na pompie przejechałem w lecie blisko 15 km zanim tem. się znaczaco podniosła
tak czy inaczej nagrzewnica od miniaka nadal lezy w garazu

SALLDVAF8VA98:)
a dupa tam ....
a dupa tam ....
Moze faktycznie cos z pompa, bo chyba w disco obieg przez nagrzewnice jest caly czas.
Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
nadal twierdze ze termostat i/lub nie odpowietrzony uklad 

nie jezeli jest powietrze wewnatrzAdamek pisze:Moze faktycznie cos z pompa, bo chyba w disco obieg przez nagrzewnice jest caly czas.
Życie trzeba przeżyć tak, by wstyd było opowiadać, a przyjemnie wspominać..
Jak jest powietrze to przy depnieciu w gaz slychac bulgotanie 

Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
nie zawsze
Termostat jest ok. Temperatura wody wystarczająca . Wygląda , że chłodniczka zapowietrzona, bo wąż którym płyn dochodzi jest ciepły a na wyjściu zimny . Ale jak ją odpowietrzyć jak na przewodach nie ma żadnego zaworu ?
LR disco 300
ustaw przod jak najwyzej sie da , odkrec zbiorniczek i podnies do gory i odkrec korek na termostacie