motanie ...
Moderator: Albert_N
motanie ...
Panowie kupilem samuraika i mam kilka pytan
chce do niego wsadzic 31 a w pozniejszym terminie moze cos wiekszego
czy półośki wytrzymaja 31 ? jest sens kupowac wzmacniane czy lepiej wsadzic z czegos innego most ? jak tak to z czego?
jeszcze slyszalem ze redukuja przelozenie w mostach poprzez wsadzenia ataku i odbioru z przedniego mostu z vitarki, czy to prawda ?
reduktor planuje 6.15
chce do niego wsadzic 31 a w pozniejszym terminie moze cos wiekszego
czy półośki wytrzymaja 31 ? jest sens kupowac wzmacniane czy lepiej wsadzic z czegos innego most ? jak tak to z czego?
jeszcze slyszalem ze redukuja przelozenie w mostach poprzez wsadzenia ataku i odbioru z przedniego mostu z vitarki, czy to prawda ?
reduktor planuje 6.15
Suzuki Samurai lift +3" koła 31" na sprzedaż
Jeep WG - wycieczkowóz
Jeep WG - wycieczkowóz
Re: motanie ...
31 wytrzyma...raczej bezproblemowo.
http://www.mudmasters-4x4.com
Pimpek... strikes again:) KNK forever!
bez najmiejszego problemu tylko mocy ci braknie i zjarasz sprzęgło ja zmieniłem na 31' ale razem z przełożeniem reduktora na 4.16
Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu
5.12 w mostach itp itd

- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
Przeciez napisal, ze reduktor 6.15... Nawiasem mowiac, nie wiem, na chu.uj tak wolny reduktor, 4.16 wystarczy.
Jak to po co? Żeby wolno jechać...to chyba jasne

http://www.mudmasters-4x4.com
Zuna zapytaj.Misiek Bielsko pisze:Przeciez napisal, ze reduktor 6.15... Nawiasem mowiac, nie wiem, na chu.uj tak wolny reduktor, 4.16 wystarczy.
Twierdzi że przydałby się wolniejszy.
Piotrek jak zakonczyly sie niedzielne testy?
widze koniec motania?
widze koniec motania?
Prawie pozytywnie.
Znaczy nic nie popsułem,ale do końca jeszcze długa droga
Jutro z rana na Mazowieckie jedziemy.
Znaczy nic nie popsułem,ale do końca jeszcze długa droga

oooo faq nie doczytałem że taki red ma być ale skoro zun szybciej chodzi niż jego sucz jeździ to powinno skłonić do treningu kierownika i pajlota tyle że Zun ma koła 16' z konkret oponką
Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu
5.12 w mostach itp itd

protetyk pisze:Prawie pozytywnie.
Znaczy nic nie popsułem,ale do końca jeszcze długa droga![]()
powodzenia
tylko jest jeden problem, kupilem kola od uaza na orginalnych felgach, opony orginal ruskie
ale koło wazy bardzo duzo, porownalem z goodrichem 33 to goodrich praktycznie tyle samo, czyżby felgi od uaza byly takie ciezkie ? zmieniac na std lezki samuraia czy zostawać przy tych ?
ale koło wazy bardzo duzo, porownalem z goodrichem 33 to goodrich praktycznie tyle samo, czyżby felgi od uaza byly takie ciezkie ? zmieniac na std lezki samuraia czy zostawać przy tych ?
Jeep WG - wycieczkowóz
Jeep WG - wycieczkowóz
- Kazior4x4
- jestem tu nowy...
Weź pod uwagę jako argument za zmianą, że te Uazowe oryginały nie są bezdętkowe.
Jak zdejmiesz oponę, zobaczysz detkę.
A dętka przy niższym ciśnieniu lubi się na feldze podczas jazdy w terenie przesuwać i wyrywać zawór...
A dętka przy niższym ciśnieniu lubi się na feldze podczas jazdy w terenie przesuwać i wyrywać zawór...
Życie to nie bajka, nie głaszcze nas po jajkach
Były: Ładzianka 1.9D, Suza 1.3B
Jest: Vitka 1.6B
Były: Ładzianka 1.9D, Suza 1.3B
Jest: Vitka 1.6B
wiem ze ma detkeKazior4x4 pisze:Weź pod uwagę jako argument za zmianą, że te Uazowe oryginały nie są bezdętkowe.

juz nieraz mi piasek w rant wchodzil i mi powietrze uciekalo, bądź opony sie zrzucalo;)
łezki bedzie trzeba tez na detki przerobic
Jeep WG - wycieczkowóz
Jeep WG - wycieczkowóz
Panowie jakie pióra lepsza do suki ? OME http://www.4by4connection.com/samurai2.html
czy od kolegi Mazura ? bo mam dylemat własnie
tak apropo to tylne pióra są dłuższe od przednich, czy mozna tylnie dac na przód ? by koło poszło troche do przodu, bo przy 31" z tego co widze bym musiał ingerowac w kabine w sesie wyciąć troche nadkola i dorobic nowe, albo podnieść na budzie.
czy od kolegi Mazura ? bo mam dylemat własnie

tak apropo to tylne pióra są dłuższe od przednich, czy mozna tylnie dac na przód ? by koło poszło troche do przodu, bo przy 31" z tego co widze bym musiał ingerowac w kabine w sesie wyciąć troche nadkola i dorobic nowe, albo podnieść na budzie.
Jeep WG - wycieczkowóz
Jeep WG - wycieczkowóz
Jak masz kasę to zakładaj OME.
przecie po takim kursie dolara to te piora wyjda taniej nawet ;> chyba ze kolega mazur takie rabaty daje 

Jeep WG - wycieczkowóz
Jeep WG - wycieczkowóz
a dostawa przecież to też kosztuje ... nie wyjdzie to tak różowo jak wyglada 

Sj 413 szeroki w trakcje montażu
Jeśli ktoś ma filmiki lub chciałby pomóc w st-ce zapraszam

Jeśli ktoś ma filmiki lub chciałby pomóc w st-ce zapraszam

Siarak89 pisze:a dostawa przecież to też kosztuje ... nie wyjdzie to tak różowo jak wyglada
własnie ze wyjdzie

Jeep WG - wycieczkowóz
Jeep WG - wycieczkowóz
kwestią update'u
31 na tył założyłem
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 53e24.html
kupilem od mazura resory tylnie i bezproblemowo teraz 31 na tył wchodzi
kwestia taka że na przód uazowskie felgi nie wejda bo chaczą o tarcze, teraz pytanie, przekladac opony na orginalne fele? czy moze kupic dystanse i zostac przy uazowskich?
i jeszcze jedna kwestia, narazie przód zostaje na std resorach, dołoże piórek troszke zebybylo mocniej, czy dłuższe wieszaki wystarczą zeby te 31 zmiescic ? są strasznie wąskie 22cm wiec o szerokosc ich sie nie martwie
31 na tył założyłem
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 53e24.html
kupilem od mazura resory tylnie i bezproblemowo teraz 31 na tył wchodzi
kwestia taka że na przód uazowskie felgi nie wejda bo chaczą o tarcze, teraz pytanie, przekladac opony na orginalne fele? czy moze kupic dystanse i zostac przy uazowskich?
i jeszcze jedna kwestia, narazie przód zostaje na std resorach, dołoże piórek troszke zebybylo mocniej, czy dłuższe wieszaki wystarczą zeby te 31 zmiescic ? są strasznie wąskie 22cm wiec o szerokosc ich sie nie martwie
Jeep WG - wycieczkowóz
Jeep WG - wycieczkowóz