Wilcze Echa 2009 ....

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
LR_Olek

Kontaktowanie:

Re: Wilcze Echa 2009 ....

Post autor: LR_Olek » ndz sie 23, 2009 9:44 am

MaxLux pisze:I nastepny temat schodzi na bezsensowna paplanine onetowopodobna :evil:
Prosba do moda i admina o wyrywanie chwastow !!

czy jak z kims rozmawiasz towarzysko np. spotkawszy go na ulicy,to caly czasrozmawiasz merytorycznie i na temat? :o

nie zartuj...

qubus

Post autor: qubus » ndz sie 23, 2009 11:23 am

mowa jest srebrem, a milczenie owiec... :)21
Patrol GR Y60 Long
http://www.muddoctors.pl

Awatar użytkownika
emkg

Post autor: emkg » ndz sie 23, 2009 12:17 pm

włączam się w dyskusję :)17
czy i ten wątek za 3-4 strony przerobicie na off-topic ? :)21

@Borgir - to ja - @emkg - ożywiłem po kilku (!) latach wątek o Bieszczadach a szanowni koledzy ze szlaku OR zabili go, bo narusza ich partykularne interesy ?
i nawet nie stać ich na to, żeby mi na prośbę na PW podesłać archiwum tego wątku ...
mod nie jest modem bo nie wie co sie w jego dziale dzieje - cyt: "(..) on nic nie zrobił - i nic nie wie - może kto inny (...)" taa, pewnie, jak to ktoś napisał, krasnoludki nasz(...)ły do mleka :)9
Borgir pisze:
fikolek pisze:
Mroczny pisze:wczoraj biesiadowalismy U Kmity i snuliśmy humor będący syntezą Tarantino, Pratchetta, Wańkowicza,
ciekawe spostrzeżenie : Wańkowicz popaprańcem ... czy którykolwiek z Was czytał cokolwiek Wańkowicza ? misie, za dużo obrazków kolorowych się naoglądaliście i komiksy Wam sie mylą ...
Borgir pisze:
fikolek pisze:
Mroczny pisze:Lyncha i paru innych popaprańców :)21
cyt: "[…] iloraz inteligencji tłumu równy jest IQ najgłupszego jego przedstawiciela podzielonemu przez liczbę uczestników […]"
Terry Pratchett

:wink: :wink:
:)21

Maskarada :)21

(...) Był niedawno wątek o wyjazdach w Bieszczady zapoczątkowany przez kogoś z forum.... mgks mu było czy jak ... W każdym razie pomyślcie logicznie - tamten zapytał o radę i został zrównany z gównem bo: zaproponował trasy po Bieszczadach, podpytał po nadleśnictwach - chyba, żeby przybliżyć zalety kulturalnego OR pośród gawiedzi - oraz, O ZGROZO!! opisał jak to "niektórzy" są równiejsi wobec prawa... no i ok.. byłoby dość sprawie gdyby nie fakty.
1: topik został zamknięty
2: zdaniem forum, topik był o tyleż nierozwojowy, co sugerował, że właśnie ludzie spoza OR czytają i wyciągają wnioski z wypraw braci OR, oraz ich zachowań i niedomagań cywilizacyjnych.

P.S: napisałem więcej ale skasowałem, bo to mogłoby zabić ten rozwojowy wątek - tego bym nie chciał. Nie pytajcie co, bo już teraz nie pamiętam.
sorry @Borgir, jak zamkną to mi przykro, ale nie mogłem się powstrzymać :)21 mam nadzieję, że mnie rozumiesz :)
Borgir pisze: Wyjazd w teren, czy to własna łąka, czy to dzikie lasy (nawet na Ukrainie czy Białorusi) musi być zgodny z własnym sumieniem i oczekiwaniem tego co tkwi w powiedzeniu " pożyczyłeś w dobrym stanie? - oddaj w jeszcze lepszym" i tego wszystkim życzę.

Pozostawmy po sobie czystsze lasy, góry i jeziora, aby można było znów tam pojechać i dostać brawa a nie wciry od "localesów" i by można było pokazać je zachowanymi w jak najlepszym stanie następnym pokoleniom. A nie tylko jak w DE - offroad? ok !! A na którym torze ??

Z tą myślą kładę Was spać... mam nadzieję, że o lasach zielonych i łąkach porosłych kwieciem :)
bredfan pisze: To chyba jakaś zmasowana akcja na szeroką skalę spowodowana przesileniem letnim albo uczuleniem na słońce :o
witaj @Bredfan - przerzuć się na seriale kolumbijskie - te się jeszcze trzymają :)21
Wszystko co naprawdę lubię jest niemoralne, nielegalne lub tuczące
Disco 2 V8 4,6, Xsara 1,6

Awatar użytkownika
bredfan

Post autor: bredfan » ndz sie 23, 2009 12:56 pm

emkg pisze:to ja - @emkg - ożywiłem po kilku (!) latach wątek o Bieszczadach a szanowni koledzy ze szlaku OR zabili go, bo narusza ich partykularne interesy
Jesteś na tropie UKŁADU :)2
"brazylijski serial już nie cieszy jak kiedyś...."

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » ndz sie 23, 2009 1:19 pm

dość

Dałeś w poprzednim temacie opis trasy na której stoi kilka zakazów. ZAKAZÓW - kapujesz? I nawet jesli uzyskałes ciche przyzwolenie jakiegos leśnika na przejazd tą drogą... w tym czasie... to nie dostałeś tego oficjalnie. I nie dla kilkudziesięciu samochodów.

Owszem. jest tam droga i da się droga ta jechać. Jechałem nia wielokrotnie, chocby przy okazji WE, właśnie dlatego że dotychczas te zakazy były respektowane a leśnicy dość sprawnie radzili sobie z palantami pchającymi sie gdzie nie wolno.

I dlatego wywaliłem tamten temat. I zaraz wywalę ten.
emkg pisze:czy którykolwiek z Was czytał cokolwiek Wańkowicza ?
a skąd
nazwisko przytoczyłem żeby przyszpanowac oczytaniem

Awatar użytkownika
emkg

Post autor: emkg » ndz sie 23, 2009 2:06 pm

Mroczny pisze:dość

Dałeś w poprzednim temacie opis trasy na której stoi kilka zakazów. ZAKAZÓW - kapujesz?
zapytałem czy jest możliwe przejechanie trasy zrysowanej z OGÓLNODOSTĘPNEJ mapy w sposób legalny
Mroczny pisze: I nawet jesli uzyskałes ciche przyzwolenie jakiegos leśnika na przejazd tą drogą... w tym czasie... to nie dostałeś tego oficjalnie. I nie dla kilkudziesięciu samochodów.
Ty masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem - wiem o zakazach - nie ciche przyzwolenie a PRZEPUSTKĘ - nie jakiegoś leśnika - NADLEŚNICTWA OFICJALNIE - 1 (JEDEN) samochód - nie do upalania a do przejechania - zgodnie z ZALECENIEM nadleśnictwa.
Mroczny pisze: Owszem. jest tam droga i da się droga ta jechać. Jechałem nia wielokrotnie
znaczy jesteś lokalesem i jeździsz tam na dowód osobisty, czy też za cichym przyzwoleniem jakiegoś leśnika ?
Mroczny pisze: , chocby przy okazji WE, właśnie dlatego że dotychczas te zakazy były respektowane a leśnicy dość sprawnie radzili sobie z palantami pchającymi sie gdzie nie wolno.
ja Ciebie (jak na razie) nie zwywzywałem
Mroczny pisze: I dlatego wywaliłem tamten temat. I zaraz wywalę ten.
a zamknij - mnie już mroczy, zdrowia życzę
Mroczny pisze:
emkg pisze:czy którykolwiek z Was czytał cokolwiek Wańkowicza ?
a skąd
nazwisko przytoczyłem żeby przyszpanowac oczytaniem
prawdopodobne, niestety :( - które pozycje z jego twórczości wykazują się popapraństwem ?? pewnie 'Monte Cassino' albo 'Opierzona rewolucja' ...

na Mazurach istnieje pojęcie "Strefa Ciszy" : to kilka akwenów (całych jezior lub ich część) po których nie wolno pływać na silniku - i jak żegluję od prawie 40 lat to w zasadzie nie spotkałem się z sytuacją, aby ktoś na takim akwenie jechał na silniku - ci, co nie potrafią się obyć bez silnika po prostu tam nie wpływają. Można to uznać za resztkę odpowiedzialności. Sam tam nie wpływam, gdy nie mam gwarancji, że sprawnie będę mógł pójść dalej (szczególnie gdy jestem w niedoczasie). Na tych samych Mazurach są wyspy - część jest rezerwatami, i nie wolno tam cumować - ale wolno przy - stanąć na kotwicy. Poprzez analogię - wydawałoby się, że są dobra dostępne dla wszystkich : jeziora, góry - tymczasem jest grupa OR - ale najwyrażniej nie offroad tylko ORtodoksów - którzy chcieliby zachować na wyłączność te obszary - przyczyna jest obojętna - bo nie chodzi o zachowanie gór w dziewiczym stanie - tylko o zachowanie ich dla siebie ?
Jestem w stanie zrozumieć Wasz opór - ale nie jestem w stanie pojąć zachłanności czy czego tam - posuniętej do tego, aby dusić wszelkie próby samodzielnego zwiedzenia Bieszczad. A "UKŁAD" - sam to @Bredfan powiedziałeś - bo znając Mazury nie jestem w stanie uwierzyć, że chodzi Ci wyłącznie o dobro gór i jego mieszkańców. Więc wybacz - dopóki Ty i podobni Tobie nie wykupią wszystkich działek (oby nie) takie palanty jak ja będą tam się pojawiać - jeżdżę w Biesy od lat (wielu z Was z koszulką w zębach ganiało gdy ja żeglowałem i chodziłem po górach) i nie mam zamiaru tego zmieniać - teraz mogę zobaczyć więcej - i ani Ty, ani nikt inny (w granicach prawa) mi tego nie zabroni.

najwyraźniej duch Don Pedra z Krainy Deszczowców nie umarł ...

PS @Mroczny - jeżeli zamkniesz i ten wątek, bardzo proszę prześlij mi jego archiwum na PW (ten poprzedni też)
Ostatnio zmieniony ndz sie 23, 2009 2:12 pm przez emkg, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Igor V8

Post autor: Igor V8 » ndz sie 23, 2009 2:09 pm

Mroczny pisze: I zaraz wywalę ten.
Wystarczy jak trochę przytniesz tu i tam :wink:
Idee Lenina wiecznie żywe ... komunista , chwilowo w konspiracji ... :)21

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » ndz sie 23, 2009 2:13 pm

emkg

To poczytaj jeszcze Tędy Owędy - zrozumiesz znaczenie słowa popaprancy
<em>emkg</em> pisze:ja Ciebie (jak na razie) nie zwywzywałem
ja Ciebie też.. i nie zwyzywam

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » ndz sie 23, 2009 2:14 pm

Igor909 pisze:
Mroczny pisze: I zaraz wywalę ten.
Wystarczy jak trochę przytniesz tu i tam :wink:

po co? Impreza juz była, kto co mial do powiedzenia to powiedział a teraz zaczynają sie idiotyczne pyskówki. Wiele nowego do minionej imprezy nie wniesiemy :)21

Awatar użytkownika
emkg

Post autor: emkg » ndz sie 23, 2009 2:18 pm

tnij Waść, wstydu - sobie - oszczędź ...

a propos "Tędy i Owędy" - najwyraźniej nie zrozumiałeś przesłania książki, niestety - jeśli rozpatrujesz ją w tych kategoriach - idź do biblioteki - wypożycz kilka innych pozycji tegoż autora, przeczytaj i wtedy go szereguj ...

pozdrawiam

PS - ten wątek sobie zarchiwizowałem - ale Bieszczady mógłbyś podesłąć

i nie bierz tego wszystkiego do siebie - nie walczę z Tobą - wkurza mnie podejście, że każdy którego nie znasz - Ty, czy inny z forum - na pewno zryje, zniszczy góry i skatuje opinię u 'lokalesów'. Zapewniam Cię - nie każdy.

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » ndz sie 23, 2009 2:26 pm

uuu coś ciśnienie skacze, elokwencja siada, agresja się włącza...
nie wysyłaj mnie do biblioteki, lepiej błysnij i przybliż tę wiedzę której mi odmawiasz

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » ndz sie 23, 2009 2:28 pm

eee co to za edytowanie po wysłaniu
moja odpowiedź na aktualności traci

Awatar użytkownika
emkg

Post autor: emkg » ndz sie 23, 2009 2:37 pm

Mroczny pisze:uuu coś ciśnienie skacze, elokwencja siada, agresja się włącza...
nie wysyłaj mnie do biblioteki, lepiej błysnij i przybliż tę wiedzę której mi odmawiasz

a gdzie tu agresja - czytanie łagodzi agresję - tak się składa, że czytałem troszkę Wańkowicza - nie wiem, mniej czy więcej niż Ty - na pewno więcej niż większość ludzi w tym kraju - ale jeżeli bawi Cię określenie 'popaprańcy' przeczytaj jeszcze "Szczenięce lata" - tam też daje czadu - ale poczytaj "Ziele na kraterze", "Na tropach Smętka", "Karafkę ..", "Anodę ..." - zresztą jeśli nie znasz - znajdziesz w necie listę - jest przeogromna.

a w zakresie odpowiedzi na wiedzę - zmęczę klawiaturę i zacytuję ostatnie słowa z przedmowy do właśnie "Szczenięcych ..."
cyt: [...] Poeta stał na przesmyku między znikającym tym plemieniem ludzi a nami. Nim umarli, widział ich, a teraz już ich nie ma."

to są słowa Krasińskiego - spróbuj je zrozumieć. Może i do Bieszczad da się je przyłożyć ...

Awatar użytkownika
kosa20
Kontaktowanie:

Post autor: kosa20 » ndz sie 23, 2009 2:38 pm

emkg pisze: ...ciach...
weź Chłopie trochę na luz bo się spiąłeś okrutnie.
Wyjeżdżanie z jakimiś tekstami o koszulkach w zębach itd... a skąd Ty możesz wiedzieć co poniektórzy robili w tym czasie ?
Nie wiem do końca co chcesz i komu tu coś udowodnić, ale generalnie ni to śmiesznie ni żałośnie wychodzi. Zwłaszcza poza intelektualisty ze stolicy to tak średnio... :)3

A no i życzę, powodzenia w tropieniu układów rozmaitych, zajrzyj do warzywniaka osiedlowego... tam też może już się jakaś żądna namiastki wpływów klika zbiera :)3
Generalnie były już zarzuty o masonerię, mogą być i zarzuty o UKŁAD. Parafrazując: klawiatura jest cierpliwa i wszystko zniesie.

ps. Sugeruję poczytanie trochę treści forum, zaznajomienie się ze zwyczajami, ludźmi, a potem dopiero włączanie "agresora" i "zmienianie świata".

Awatar użytkownika
emkg

Post autor: emkg » ndz sie 23, 2009 2:44 pm

@Kosa20, ja sobie teraz z @Mrocznym dyskutuję o literaturze - daj pogadać o fajnych rzeczach - teraz nie czas wątek zamykać - jak się miło rozwija
Tym bardziej, że znajdujemy wspólną literaturę.

ps - to nie było złośliwe :)

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » ndz sie 23, 2009 2:48 pm

dlatego przytoczyłem tędy owędy bo specyficzne i dość "popaprane"
tak jak opisywana biba tydzien po imprezie

i jak świat dysku

co było czytelne dla uczestnikow nie stało się czytelnym dla obserwatorów

I gwarantuję, ze jak zaczniesz się powazniej bawić w ofrold to sam będziesz piętnował pomysły wjeżdżania gdzie nie wolno.. szczególnie w tak zatłoczonym miejscu jak bieszczady.

Awatar użytkownika
emkg

Post autor: emkg » ndz sie 23, 2009 2:52 pm

kosa20 pisze: Wyjeżdżanie z jakimiś tekstami o koszulkach w zębach itd... a skąd Ty możesz wiedzieć co poniektórzy robili w tym czasie ?
wybacz, zbyt dosłownie i zbyt do siebie bierzesz takie wypowiedzi - one określały MÓJ wiek - a nie deprecjonowały Was ...
kosa20 pisze: Nie wiem do końca co chcesz i komu tu coś udowodnić, ale generalnie ni to śmiesznie ni żałośnie wychodzi. Zwłaszcza poza intelektualisty ze stolicy to tak średnio... :)3
nic nie muszę udowadniać - zbyt dużo latek już mam - i z pokazywania też wyrosłem
kosa20 pisze: A no i życzę, powodzenia w tropieniu układów rozmaitych, zajrzyj do warzywniaka osiedlowego... tam też może już się jakaś żądna namiastki wpływów klika zbiera :)3
Generalnie były już zarzuty o masonerię, mogą być i zarzuty o UKŁAD. Parafrazując: klawiatura jest cierpliwa i wszystko zniesie.
mnie układy wiszą jak kilo kitu - byle tylko poszczególne osoby - w tym momencie o tym nie marzę - umożliwiły - wystarczy aby tylko nie przeszkadzały - w zdobyciu informacji.
kosa20 pisze: ps. Sugeruję poczytanie trochę treści forum, zaznajomienie się ze zwyczajami, ludźmi, a potem dopiero włączanie "agresora" i "zmienianie świata".
staram się unikać agresji - z mojej jak i cudzej strony

Awatar użytkownika
emkg

Post autor: emkg » ndz sie 23, 2009 3:05 pm

Mroczny pisze:dlatego przytoczyłem tędy owędy bo specyficzne i dość "popaprane"
tak jak opisywana biba tydzien po imprezie
ok - miałem circa 12 lat jak pierwszy raz to czytałem - i rzeczywiście pierwsze czytanie tak to pokazuje - ale przeczytaj (jeśli nie czytałeś) inne pozycje - mniej rozrywkowe - ale też bardzo dobre - szczególnie jeśli Cię reportaż interesuje - i potem wróć do "Tędy i Owędy" - zobaczysz wtedy, co MW chciał - popełnił - w tej książce.
Mroczny pisze: I gwarantuję, ze jak zaczniesz się powazniej bawić w ofrold to sam będziesz piętnował pomysły wjeżdżania gdzie nie wolno.. szczególnie w tak zatłoczonym miejscu jak bieszczady.
na ten moment poważny offroad mi nie grozi - nie mam póki co kasy na drugi samochód do katowania - chyba, że UAZ-a kupię - ale to i tak nie teraz - obecnego mi żal, jak wcześniej pisałem - a, myślę, od mojej, turystycznej "wyprawy" Biesów nikomu nie ubędzie. Tym bardziej, że nie zamierzam wjeżdżać tam, gdzie nie wolno - słyszałem o pomyśle przejazdu brodem przez San - pod Krywem - technicznie da się - ale to rezerwat - i tam nie wolno - rozumiem to (pisałem też o tym wcześniej) - ale jeżeli Nadleśnictwo wydaje zezwolenie a ja nie planuję zbaczać z określonej trasy - nie widzę powodów do piętnowania mnie.
Tym bardziej, że jeżeli zobaczę, że na brodzie pod Smolnikiem mogę utopić samochód - odpuszczę i grzecznie wrócę na "asfalt" - bo mi nie odbiło.

ps mam wadę polegającą na mierzeniu innych własną miarą - czasem jest to wkurzające

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » ndz sie 23, 2009 3:11 pm

gdybym przeczytał raz i po łebkach to bym sie nie mądrzył.. :wink:
<em>emkg</em> pisze:ps mam wadę
megalomania?

Awatar użytkownika
emkg

Post autor: emkg » ndz sie 23, 2009 3:12 pm

szczerość, kpiarzu

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » ndz sie 23, 2009 3:26 pm

lepiej żartować niz chorować :wink:

Awatar użytkownika
emkg

Post autor: emkg » ndz sie 23, 2009 3:40 pm

:)21 to się nam wątek w filozoficzno - zdrowotny zamienił

Awatar użytkownika
LR_Olek

Kontaktowanie:

Post autor: LR_Olek » ndz sie 23, 2009 3:42 pm

emkg pisze: zapytałem czy jest możliwe przejechanie trasy zrysowanej z OGÓLNODOSTĘPNEJ mapy w sposób legalny

wydaje mi sie ze sprawe powinnien zamknac fakt,tego ze stoja tam znaki zakazu... i to one powinny byc swiete.
jak nie mozna to nie mozna i po co tu dysputy prowadzic?

Awatar użytkownika
emkg

Post autor: emkg » ndz sie 23, 2009 3:56 pm

LR_Olek pisze:(..) sprawe powinnien zamknac fakt,tego ze stoja tam znaki zakazu... i to one powinny byc swiete.
(...)
amen

przepraszam, nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem - więcej nie będę :)17 ?

ps - na mapie znaki nie stoją ...

Awatar użytkownika
LR_Olek

Kontaktowanie:

Post autor: LR_Olek » ndz sie 23, 2009 4:07 pm

emkg pisze:
ps - na mapie znaki nie stoją ...
stoja...
widac jakas badziewna mape kupiłeś