Dyfry Detroit Truetrac
Moderator: Jerry
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Re: Dyfry Detroit Truetrac
oczywiscie,czesław&jarząbek pisze:zarejestrowałeś ten swój kontener na śmieci już?
nawet mi ac bedzie przyslugiwac, jak go wycenia i zaloze blokade skrzyni

choc nie udalo sie jako ciezarowy w US

ostatnie dni byly tragiczne (tzn nie dla mnie bo ja sie wygrzewam w ciepelku), ale zofia walczyla - 3 dni bez pradu, mokrego sniegu po kolana i kupa drzew na drogach....
za to budka sie sprawdzila - wojtek jezdzil...
Mistrzow uprasza sie o spokoj
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
chyba nie było bardzo źle bo widziałem że była w fabryce jak zawsze.
a ciężarowość i tak psu w dupę od nowego roku znowu ma iść...
#noichuj
czwartek, piatek musiala wziasc urlop, wygladalo to dosc dramatycznie....czesław&jarząbek pisze:chyba nie było bardzo źle bo widziałem że była w fabryce jak zawsze.
ale za to nauczyla sie uzywac siekiery i mowila ze chce zeby jej pokazac jak pile sie odpala

zreszta jeszcze nawet dzisiaj droga asfaltowa przed osrodkiem rpm jest zamknieta, bo tyle drzew lezy...
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
no.
jakieś podstawy bhp jej zapodaj bezwzględnie.
sąsiad na wsi se ostatnio stopę udupcył prawie...
#noichuj
ja sam sie czasem obawiam, a jak widze jak to niektorzy tna i to "strefa" po ktorej moze nastapic odbicie...ufffczesław&jarząbek pisze:no.
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
jak już przy wycince jesteśmy
Czesiu stosujesz jakieś ciuchy specjalne do pracy z pilarką? ja mam tylko hałer i rękawice ale się zastanawiam, czy czegoś nie nabyć bo ojciec zeznawał że na kaszubach nam pełno drzew połamało i wyrwało, więc z tydzień roboty mam w lesie...

Czesiu stosujesz jakieś ciuchy specjalne do pracy z pilarką? ja mam tylko hałer i rękawice ale się zastanawiam, czy czegoś nie nabyć bo ojciec zeznawał że na kaszubach nam pełno drzew połamało i wyrwało, więc z tydzień roboty mam w lesie...
husqwarna ma ciuchy ktorych nie przetniesz pila....
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
eee tam...
hałer-srałer
buciory mocne. i rękawice takie miałem z włókniną co łańcuch jest w stanie zatrzymać. ale gdzieś sie straciły. jak robiłem w jakimś syfie i dużo to używałem takiej siatkowej przyłbicy jak do wykaszarki ze słuchawkami. takie masz mieć szmaty żebyś sie ruszać mógł, żeby cie przed badylami atakującymi z nienacka chroniły, nie wkurwiały i nie powiewały bo je wiatrak przyciągnie
hałer-srałer
buciory mocne. i rękawice takie miałem z włókniną co łańcuch jest w stanie zatrzymać. ale gdzieś sie straciły. jak robiłem w jakimś syfie i dużo to używałem takiej siatkowej przyłbicy jak do wykaszarki ze słuchawkami. takie masz mieć szmaty żebyś sie ruszać mógł, żeby cie przed badylami atakującymi z nienacka chroniły, nie wkurwiały i nie powiewały bo je wiatrak przyciągnie

#noichuj
mam 2 pary takich rękawic, przyłbice do wykaszarki mam ale wolę srałer
tylko się nad jakimiś spodniami zastanawiam, ale chyba zdrowy rozsądek i myślenie się liczy bardziej niż ciuch za zylion.
chcesz jechać ze mną? defender się przyda do jazdy po lasach

tylko się nad jakimiś spodniami zastanawiam, ale chyba zdrowy rozsądek i myślenie się liczy bardziej niż ciuch za zylion.
chcesz jechać ze mną? defender się przyda do jazdy po lasach

czesiek...jak juz jesteśmy przy wycince i ubraniach do niej,to jakie onuce do filcaków polecasz 

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
czyste.LR_Olek pisze:czesiek...jak juz jesteśmy przy wycince i ubraniach do niej,to jakie onuce do filcaków polecasz
i nigdy cudze.

#noichuj
czesław&jarząbek pisze: lekarze mi zabronili się wysilać.
tak tak oczywisce
coś Ci się z tymi różnicami w cenach pogieło: srutrak 385F, a arb 475 funciakówjpi pisze:trutrak - cena około 1500
arb - wyższa cena - około około 3500, + przewody + sprężarka
przewody są w komplecie, w pudełeczku od blokady
kompresor 150F i możesz sobie dodatkowo kółka pompować

tak tak, lepiej zakupić serie i walczyć o zaszczytny tytuł "masta of druta"Wąż pisze:rzadko, bo rzadko, ale się z olem zgadzam pakowanie masy szepju w dyskotekę jest bezsensowne bo co byście nie robili to i tak zawsze będziecie tracić przez to krowiaste nadwozie... cóż może i dzięki niemu samochód ten odniósł sukces komercyjny, ale w terenie tylko przeszkadza

alternatywa prawie dobrego rozwiązania: tył 100%, centralny 100%, przód TCtybero pisze:teraz mam pojazd z dwoma normalnymi blokadami i roznica jest znaczaca, znaczy na plus - tyle ze glownie w jezdzie na wprost.
jesli trzeba brac zakrety i jednoczesnie walczyc z terenem to nie wyglada to rozowo - ciezko zrobic zakret za jednym razem, badz jest to nawet niemozliwe i wtedy stoisz, a jak juz stoisz to nie wiadomo czy ruszysz, albo masz za maly impet zeby sie gdzies tam wbic wyzej.
tak zle i tak niedobrze
idealnie byloby miec trutrack z mozliwoscia blokowania.

LR Rendzi stajla 

Trochę późna odpowiedź, ale zdaje się, że KAM oferuje LSD + blokada w jednym, załączana elektrycznie, czyli kompresor niepotrzebny. Do tego wzmacniane półośki itd. Można najpierw zamontować LSD, a blokadę później, tzn budowę ma to jakąś modularnątybero pisze:teraz mam pojazd z dwoma normalnymi blokadami i roznica jest znaczaca, znaczy na plus - tyle ze glownie w jezdzie na wprost.
jesli trzeba brac zakrety i jednoczesnie walczyc z terenem to nie wyglada to rozowo - ciezko zrobic zakret za jednym razem, badz jest to nawet niemozliwe i wtedy stoisz, a jak juz stoisz to nie wiadomo czy ruszysz, albo masz za maly impet zeby sie gdzies tam wbic wyzej.
tak zle i tak niedobrze
idealnie byloby miec trutrack z mozliwoscia blokowania.

Disco Romulus 

ooo, to dobre moze byc.
tyle, ze to chyba u nich wycina sie dekiel gruchy i wstawia plastikowy....

Tak było, ale teraz mają też dostępny metalowy - nie pamiętam czy aluminium, czy żeliwo. Tyle, że KAM twierdzi, że ich plastykowy dekiel dyfra jest wytrzymalszy niż oryginał LR.tybero pisze:ooo, to dobre moze byc.
Disco Romulus 

Firma ashcroft w dziale faq informuje iż dyfer na przód ma inny numer katalogowy niż dyfer na tył. Czy ktoś przerabiał ten temat ? http://www.ashcroft-transmissions.co.uk/faq.html#a36
Paweł (STAWROS) Disco 200
Kalisz i okolice
Kalisz i okolice
numery sa rozne, bo sie slimaki w rozna strone kreca, ale....
bocian swego czasu pislal jak je obrocic.
bocian swego czasu pislal jak je obrocic.
tu nie ma co przerabiać, przecież dyfer z przodu i z tyłu odwrotnie pracują więc mają odwrotnie bebechy, żeby np przód cały czas nie jechal na wstecznym. Srutraki są na przód i na tył ale można je przerobić wystarczy przełożyć odwrotnie bebechy na discoweb było pokazane jak koleś to zamienia
- flintstone
10 minut roboty, o ile się to zrobi przed montażem 

Wystarczająco stary, by się nie znać na wszystkim...