Wymiana zamków w terrano wd21
Moderator: Kosiarz
Wymiana zamków w terrano wd21
Witam!
Mam problem z zamkami w swoim padalcu --> drzwi otwierają się każdym kluczem i chciałbym wymienić wkłady. Może już ktoś przerabiał ten temat i ma jakieś doświadczenie. Wiem, że do Patroli te wkłady są tanie, za to do terrano I dostępne tylko w ASO. Na Allegro też nic nie ma. Czy ktoś już motał wkłady na inne powiedzmy od Patrola albo innego nissana? Będę wdzięczny za pomoc...
Mam problem z zamkami w swoim padalcu --> drzwi otwierają się każdym kluczem i chciałbym wymienić wkłady. Może już ktoś przerabiał ten temat i ma jakieś doświadczenie. Wiem, że do Patroli te wkłady są tanie, za to do terrano I dostępne tylko w ASO. Na Allegro też nic nie ma. Czy ktoś już motał wkłady na inne powiedzmy od Patrola albo innego nissana? Będę wdzięczny za pomoc...
Nissan WD21 '93
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
Re: Wymiana zamków w terrano wd21
ja dawałem do gościa (miałem tak samo wyrobione)
za 3 bębenki i staycjke plus zrobienie 2 nowych kluczy i ułożenie zapadek do tego to 3 lata temu 120 zeta w Kraku płaciłem
za 3 bębenki i staycjke plus zrobienie 2 nowych kluczy i ułożenie zapadek do tego to 3 lata temu 120 zeta w Kraku płaciłem
Czwarte serce 

A może z innego modelu nissana pasują zamki - żeby wiedzieć o co pytać w sklepach... Bo jakoś nie chce mi się wierzyć, że terrano 1 to miał hiper indywidualny model wkładki - bo to właściwie o te wkładki chodzi. Chłopaki pomóżcie!!! I dziewczyny też o_O
Nissan WD21 '93
Od TII nie podpasują? Na aukcjach nowe po 40 zł chodzą.
Sam miałem kupić i wymieniać, bo w młodszym o rok pickupie są (z zewnątrz) jak na zdjęciach z tej aukcji.
Nie sprawdziłem tego jeszcze, ale się zbieram..
Sam miałem kupić i wymieniać, bo w młodszym o rok pickupie są (z zewnątrz) jak na zdjęciach z tej aukcji.
Nie sprawdziłem tego jeszcze, ale się zbieram..
GR long 
Urzędy w Polsce to wielki ciężar, dlatego kładzie się go na barki osłów

no tu jestem właśnie zdziwiony - przecież kluczyka nie maja w klamkach a mnie chodzi o sama wkładkę - zamek- jutro będę w sklepie i podejrzewam ze coś się znajdzie - bo jak już się wysypał zamek to nie ma co regenerować - ech zycie - ale i tak lepiej niż walka z uazem ;D
Nissan WD21 '93
wydaje mi sie ze wkladki podejda te ze sklepu na 4x4 najwyzej dzwignie przelozyc trzeba
samych wkladek nie wymieniaj bo kiepsko sie rozgina ten zewnetrzny okrąg
mysle ze to tylko problem w srednicy korpusu
mnie tez to czeka - z jedna juz walczylem
samych wkladek nie wymieniaj bo kiepsko sie rozgina ten zewnetrzny okrąg
mysle ze to tylko problem w srednicy korpusu
mnie tez to czeka - z jedna juz walczylem
Ślusarz - magik od dorabiania kluczy - obejrzał starą wkładkę - pomyślał - mówi, że zrobi, więc jak coś to podzielę się opinią jak już wstawię naprawioną
Nissan WD21 '93
w usa pathfinder to bylo dosc popularne auto, nie wierze, ze chinczycy nie robia zamiennikow.
heh - naprawa wkładki 35 zl - marna robota - musiałem kombinować z padaki, którą mam na części - udało się!! zamyka - chociaż dalej jestem przekonany, że lepiej kupić wkładkę nową - oby stara potrzymała - to nie USA - w ASO proponują z Japonii - myślę ze to lepsze rozwiązanie - wybacz za sarkazm pozdrawiam i myślę ze można zamknąć temat. Jak już kupować - to raczej coś NIE-chińskiego.
Nissan WD21 '93
albo zdjac ciegno z wkladki tak zeby nie otwierala zamka, kupic alarm z centralnym zamkiem i 1 silownikiem.
z pilota na wszelki wypadek zrobic otwieranie tylniej szyby albo klapy 3cim przyciskiem i po problemie...
do poki aku bedzie zdrow i alarm nie padnie

z pilota na wszelki wypadek zrobic otwieranie tylniej szyby albo klapy 3cim przyciskiem i po problemie...
do poki aku bedzie zdrow i alarm nie padnie

GEG AUTO-GAZ
Odgrzebuję, bo sprawdziłem - kupiłem zamki z kluczykami od Primery, Terrano II za 35 zł. Przełożyłem cięgna i mam nowe, sprawne zamki
Wszystko w Pickupie D21 z '92 roku 

GR long 

A zeby byl spokoj to mocujesz gdzies srubke (na jakims platiku najlepiej zeby sie zwarcie nie robilo) podlaczona do plusa wzbudzenia otwierania jakiegos silownika zamka ( tylko tak aby nie zucala sie w oczy i tylko wlascicielowi bylo wiadomo ktora to jest) i jak ci bateria padnie to inny akumulator, kabelki, masa do budy a plus na sekunde do owej srubki i bryka otwarta. A jak sie ktos chce pobawic i dobrze to podlaczy to i 9v bateria samochod otworzy. Ja tak mam i w pajero i terrano I jakie wielkie musialo byc zdziwienie gowniazerni jak probowala sie wlamac do Pajero a wszystkie zamki obracaly sie w kolo bez zadnego efektuPG pisze:albo zdjac ciegno z wkladki tak zeby nie otwierala zamka, kupic alarm z centralnym zamkiem i 1 silownikiem.
do poki aku bedzie zdrow i alarm nie padnie![]()
![]()

Bo bez blota to nie robota 
Terrano 2.7TD 1990...

Terrano 2.7TD 1990...
hmmm zmienisz zdanie jak ktos sie bedzie chcial zaopiekowac twoimi betami z auta srednio raz w miesiaculysyalfa pisze:o zgrozo!! zamknij temat modzie! proszę!

GEG AUTO-GAZ
To wywalą szybęPG pisze:hmmm zmienisz zdanie jak ktos sie bedzie chcial zaopiekowac twoimi betami z auta srednio raz w miesiaculysyalfa pisze:o zgrozo!! zamknij temat modzie! proszę!![]()
![]()

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii