Zakup Uaz
Moderator: Student
Re: Zakup Uaz
Bądź twardy, PRAWDZIWY OFFROADOWIEC MUSI MIEĆ KLIMĘ! 

BYŁO:GR, L200 4runner Niva Frota UAZ K160 Grand cherokee Samurai Explorer Pajero JEST Disko td5
A krotka seria uaza z silnikiem rovera?lbl78 pisze:a tam pitolicie hipolicie 469B z fabryki z dieslu nie wyjechał to że ktoś mu coś pod maske w warśtacie włożył to nie jest argument że wybór byłBalu-Balu pisze: Uaz występował z dieslem ale po przeróbkach. Wybór był.była benzyna w 2 wersjach w zasadzie i wyboru między nimi też nie było bo albo przed modernizacją albo po
![]()
2,2 diesel taki sam jak w wołgach 24 na europę.
Pajero 2,8TD LWB, bodylift 2'' i MT 33x12,5''
zakamarek pisze:No to tak
Nie ma samochodów idealnych do wszystkiego. To wiem.
No to co tu kupić?....
.....Jak nie ma klimy to niech dach będzie zdejmowany!
Zrób kompromis łącząc klasyczną skorupę UAZ-a z mechaniką i elektryką toyoty.U mnie to działa doskonale.
UAZ "78r z dłubniętym silnikiem bez gaźnika
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser KZJ 90 3,0TD
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
ale 31512 taklbl78 pisze:a tam pitolicie hipolicie 469B z fabryki z dieslu nie wyjechał :Balu-Balu pisze: Uaz występował z dieslem ale po przeróbkach. Wybór był.

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
to nie był 469B<Kacper> pisze:lbl78 pisze:a tam pitolicie hipolicie 469B z fabryki z dieslu nie wyjechał to że ktoś mu coś pod maske w warśtacie włożył to nie jest argument że wybór byłBalu-Balu pisze: Uaz występował z dieslem ale po przeróbkach. Wybór był.była benzyna w 2 wersjach w zasadzie i wyboru między nimi też nie było bo albo przed modernizacją albo po
![]()
A krotka seria uaza z silnikiem rovera?
2,2 diesel taki sam jak w wołgach 24 na europę.

31512 to już inna bajkaklucz13 pisze:ale 31512 taklbl78 pisze:a tam pitolicie hipolicie 469B z fabryki z dieslu nie wyjechał :Balu-Balu pisze: Uaz występował z dieslem ale po przeróbkach. Wybór był.![]()

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
- gÓral świętokrzyski
- Kontaktowanie:
Balu-Balu pisze:Te 10 letnie Tojki też tam jeżdżą![]()
![]()
tak
2 uazy 2,7 czy 2,9 B z 2001 r
3 hilux 2,4 TD 2000 r.
w uazie czasnoł rozrząd przy 15tys

ja bardzo lubie uazy miałem 2 sztuki od 1999 r
ale jakoś jest podła
Wiesz to nie auto terenowe z prawdziwego zdarzenia tylko wojskowe zaadoptowane do cywila. Te auta z założenia nie miały wracać z misji. Nie ma się co dziwić jakości i surowości panującej w nim.
Ma swój klimat i za to trzeba je cenić.

Ma swój klimat i za to trzeba je cenić.

Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"
Mimo wieku chcę poczuć jak to jest z jazdą w terenie (zawsze chciałem), więc postanowiłem kupić 4x4, myślę że Uaz będzie najlepszy ale mogę się mylić, mogę na początek przeznaczyć 5000 lub zamienić na http://www.allegro.pl/item851582833_gol ... rozji.html , piszę początek, mam na myśli zakup auta, bo zdaję sobie sprawę, że chcąc jeździć w terenie będzie trzeba poprzerabiać auto i dużo doinwestować więc piszę do was czy nie macie jakiś typów lub sami nie chcecie sprzedać itd: nie chcę kupić czegoś co okaże się złomem a na tym etapie jestem laikiem
Tylko twardziele pierdzą przy sikaniu
http://www.forum-gaz-uaz.pl
Mylisz sie , nie będzie najlepszy , a na pewno najdroższy
Poczytać forum na początek nie zaszkodzi , by nie wydac bez sensu kasy ...

Poczytać forum na początek nie zaszkodzi , by nie wydac bez sensu kasy ...
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
czytam czytam i myślę a twoja odpowiedź mało mi pomogła
Tylko twardziele pierdzą przy sikaniu
czeba czytać ze zrozumieniemWałek pisze: a twoja odpowiedź mało mi pomogła

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
- GikroV
-
Jest coś takiego jak koszty eksploatacji + remonty, przeróbki, doposażenie, itp. i to będzie bardzo wielokrotność ceny zakupu, do tego czas czas czas... i zapał może się skończyćWałek pisze:czytam czytam i myślę a twoja odpowiedź mało mi pomogła

UAZ 469B: Radiostacja WD-43 / RD-115ZT (uazy.pl)
-
-
- Kontaktowanie:
Ja też się napaliłem na Uaza ale...
A tagie G. Bez awaryjne, bardziej ekonomiczne słowem lepsze a na 100% G klasa nie poradzi sobie gorzej niż Uaz (mówie o fabrycznych modelach ez przeróbek).
No cóż.
Kosztuje sporo. Ale...
A tagie G. Bez awaryjne, bardziej ekonomiczne słowem lepsze a na 100% G klasa nie poradzi sobie gorzej niż Uaz (mówie o fabrycznych modelach ez przeróbek).
No cóż.
Kosztuje sporo. Ale...
Skazany na rusa.
-
-
- Kontaktowanie:
Cjhyba mi nie powiesz że Uaz bije Merca G , może Defendera też przeskoczy 

Skazany na rusa.
czytamy ze zrozumieniemzakamarek pisze:Cjhyba mi nie powiesz że Uaz bije Merca G , może Defendera też przeskoczy

Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Ja tam nie chcę się nachalnie lansować, ale zapraszam do tematu nasze Uazy tam mój jest na sell i już prawie na ukończeniu, nowej plandeki brakuje 

Pajero 2,8TD LWB, bodylift 2'' i MT 33x12,5''
Jak ma się gniota to i naprawa drutem też kosztuje
Jak dbasz o sprzęt to on chodzi. Jakość produkcji nie może być wykładnią dla jakości napraw. Będziesz dbał to będziesz zadowolony.
Ja bynajmniej jestem 

Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
-
-
- Kontaktowanie:
Nie zawsze tak jest.
Wiem jakie te ruskie sprzęty są bo mam ruskie M-72 od jakiś 8 lat. Wszystko w nim robiłem od podstaw, malowanie, mechanika, każda śrubka wymieniona, uszczelki uszczelniacze, łożyska na wale, dyferencjał zmieniłem na polską produkcje 9tzw, Cuda nie wida, elektryka caluteńka nowa. A teraz jest tak nagle podczas jazdy cyk a motocykl nie ma ładowania, kiedy indziej nie ma sprzęgla, teraz hamuje tak jak kangur biega, można by tak duo kiedyś nagle pierścienie zaczęły grzechotać
. Dlaczego, dbany, regularnie sprawdzany, serwisowany.
No ruska myśl przewodnia! Materiał to gównolina a inżynier to alkoholik bez ołówka.
Żaden szanowany handlaż nie a Ci na ruski motocykl żadnej gwarancji!
Pozdrawiam...
Wiem jakie te ruskie sprzęty są bo mam ruskie M-72 od jakiś 8 lat. Wszystko w nim robiłem od podstaw, malowanie, mechanika, każda śrubka wymieniona, uszczelki uszczelniacze, łożyska na wale, dyferencjał zmieniłem na polską produkcje 9tzw, Cuda nie wida, elektryka caluteńka nowa. A teraz jest tak nagle podczas jazdy cyk a motocykl nie ma ładowania, kiedy indziej nie ma sprzęgla, teraz hamuje tak jak kangur biega, można by tak duo kiedyś nagle pierścienie zaczęły grzechotać

No ruska myśl przewodnia! Materiał to gównolina a inżynier to alkoholik bez ołówka.
Żaden szanowany handlaż nie a Ci na ruski motocykl żadnej gwarancji!
Pozdrawiam...
Skazany na rusa.
Są gówna lepsze i gorsze,widocznie trafiłeś na to drugie.Znam parę osób śmigających UAZ-ami na codzień i jakoś im nic zbyt często nie nawala.Widocznie robią przy nich coś raz a dobrze i zapominają na długo o problemie.zakamarek pisze:Nie zawsze tak jest.
Wiem jakie te ruskie sprzęty są bo mam ruskie M-72 od jakiś 8 lat. Wszystko w nim robiłem od podstaw, malowanie, mechanika, każda śrubka wymieniona, uszczelki uszczelniacze, łożyska na wale, dyferencjał zmieniłem na polską produkcje 9tzw, Cuda nie wida, elektryka caluteńka nowa. A teraz jest tak nagle podczas jazdy cyk a motocykl nie ma ładowania, kiedy indziej nie ma sprzęgla, teraz hamuje tak jak kangur biega, można by tak duo kiedyś nagle pierścienie zaczęły grzechotać. Dlaczego, dbany, regularnie sprawdzany, serwisowany.
.
UAZ "78r z dłubniętym silnikiem bez gaźnika
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Tak jest , ale jak się zrobi naprawde porządnie, co oznacza najczęściej drogo, ale potem działa 

Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )