Mazda 5 7-mio osobowa: proszę o opinie
Moderator: Marcin-Kraków
- jarekstryszawa
-
- Kontaktowanie:
Mazda 5 7-mio osobowa: proszę o opinie
Witam
Tato umyślił sobie taki auto w dieslu 2.0 z siedmioma siedzeniami. Zupełnie nie ogarniam współczesnej japonii, czy może ktoś z bywalców forum ma jakieś doświadczenia z tym samochodem? Czy to faktycznie składają małe rączki czy już jest montowane w EU? Czy diesel bardzo delikatny i co ewentualnie może sprawiać kłopoty w eksploatacji?
Tato umyślił sobie taki auto w dieslu 2.0 z siedmioma siedzeniami. Zupełnie nie ogarniam współczesnej japonii, czy może ktoś z bywalców forum ma jakieś doświadczenia z tym samochodem? Czy to faktycznie składają małe rączki czy już jest montowane w EU? Czy diesel bardzo delikatny i co ewentualnie może sprawiać kłopoty w eksploatacji?
- wojtek_kom
-
Re: Mazda 5 7-mio osobowa: proszę o opinie
Taka lepsza KIA
- marka, wykonanie, materiały itp.
Dużo jeździ w Izraelu, widocznie tanie i dobre.

Dużo jeździ w Izraelu, widocznie tanie i dobre.
Nissan-y
nie wiem jak 5 ale jak jakiś czas temu chciałem kupić 6 w dieslu to po tym jak się dowiedziałem że to Ford to odpuściłem 

KZJ95 , Suzuki SV650, Celica GT-FOUR też 4x4 

- jarekstryszawa
-
- Kontaktowanie:
Ford powiadasz- ciekawe, to motor 2.0 105 kW (143 PS), jesteś tego pewien? Dlaczego kiepski, czy może wrażliwy na paliwo?
A jak kupowałeś GR-ata to jeszcze o tym nie wiedziałeśkuba500 pisze:nie wiem jak 5 ale jak jakiś czas temu chciałem kupić 6 w dieslu to po tym jak się dowiedziałem że to Ford to odpuściłem

http://www.smartbar.com.au/smartbar_sam ... _88_94.jpg
http://www.dobinsonsprings.com/pdf/FORD-53.pdf
Life's Too Short For A Full Time Job
- wojtek_kom
-
Jeżeli ford to byłby już TDCI - wtryski ... za to TDDI nie do zabicia - traktorek w porównaniu z TDCI, mniejsza moc.jarekstryszawa pisze:Ford powiadasz- ciekawe, to motor 2.0 105 kW (143 PS), jesteś tego pewien? Dlaczego kiepski, czy może wrażliwy na paliwo?
Nissan-y
- wojtek_kom
-
Raczej w druga stronę Nissan -> FordMaqlinka pisze:A jak kupowałeś GR-ata to jeszcze o tym nie wiedziałeś![]()
![]()

Nissan-y
Musiałeś wszystko popsućwojtek_kom pisze: Raczej w druga stronę Nissan -> Ford

Life's Too Short For A Full Time Job
pewien na 100% nie jestem wydaje mi się ze Ford ma udziały w Mazdzie i 6 jest na podzespołach Mondeojarekstryszawa pisze:Ford powiadasz- ciekawe, to motor 2.0 105 kW (143 PS), jesteś tego pewien? Dlaczego kiepski, czy może wrażliwy na paliwo?

co do Forda to nie mam nic do marki ale na pewno nie kupił bym nic co ma silnik TDCI, tak samo jak nie kupiłbym Audi z silnikiem 2.0 TDI ani Nissana z silnikiem DCI od Renault

generalnie zaczynam dochodzić do wniosku ze era tanich w eksploatacji diesli skonczyla się na 1.9 tdi 90 ps grupy Vw

obecnie jakbym miał kupować nowe auto (plaskacza) i miałbym brać diesla z fapem i milionami rożnych czujników i pomp wszelakiego ciśnienia to chyba wybrał bym benzynę , i pokuszę się o stwierdzenie ze jakby policzyć całkowity koszt eksploatacji z naprawami amortyzacja idt, to pomimo pozornie większego spalania w benzynie koszt przejechania jednego km byłby mniejszy

no i przynajmniej nie trzeba wychładzać turbiny

KZJ95 , Suzuki SV650, Celica GT-FOUR też 4x4 

- jarekstryszawa
-
- Kontaktowanie:
Tu nie chodzi o ekonomię- ma być kle, kle i to jest poza dyskusją... A jak z funkcjonalnością, wrażeniami z eksploatacji? Miał ktoś przyjemność użytkować taki pojazd?
- Pablos
popytaj na mazdaspeed.pl tam troche osóbsie tym przemieszcza
Mazda B2500 TD
Mazda Tribute 3.0 V6
Mazda Tribute 3.0 V6
- jarekstryszawa
-
- Kontaktowanie:
Jak się to mówi już pozamiatane- wozidło zakupione. Nawet to sympatyczne w środku, zobaczymy co wyjdzie w praniu.