Oplaca sie na pierwszego UAZKA?
Moderator: Student
-
- jestem tu nowy...
Oplaca sie na pierwszego UAZKA?
Panowie,problem przedstawia sie tak:moge zakupic UAZ'a 469 B rok produkcji dawcy 1981, rok rejestracji kwiecień 2004, silnik Czajka V8, 140 KM po kapitalnym z gwarancją serwisu do 07 2005, wspomaganie hamulca Audi, wspomaganie kierownicy Mercedes, nowe opony 345 nowa plandeka,amortyzatory, nowa instalacja gazowa , instalacja elektryczna i lakier. Reszta po kompletnej rekonstrukcji.Koles chce za niego 12 tys. ale nie wiem czy oplaca sie kupic ten woz.Zamierzam pojezdzic tym troche w terenie,nie ukrywam ze w przyszlosci bede go przerabial.Jak z wytrzymaloscia silnika?Nie zmieli mostow?Prosze o rady...Z gory dzieki
Jak bedziesz jezdzil z glowa to mostow nie zmieli ale wiadomo mozna sie zapomniec i koniec jazdy. Fakt nawet ma duzo dupereli ale 12tys
. Tanio nie jest i da sie wyrwac cos podobnego za mniejsza kase ale trzeba szukac.

UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
- romanowicz_z3 car469b
Re: Oplaca sie na pierwszego UAZKA?
alibaba655 pisze:Panowie,problem przedstawia sie tak:moge zakupic UAZ'a 469 B rok produkcji dawcy 1981, rok rejestracji kwiecień 2004, silnik Czajka V8, 140 KM po kapitalnym z gwarancją serwisu do 07 2005, wspomaganie hamulca Audi, wspomaganie kierownicy Mercedes, nowe opony 345 nowa plandeka,amortyzatory, nowa instalacja gazowa , instalacja elektryczna i lakier. Reszta po kompletnej rekonstrukcji.Koles chce za niego 12 tys. ale nie wiem czy oplaca sie kupic ten woz.Zamierzam pojezdzic tym troche w terenie,nie ukrywam ze w przyszlosci bede go przerabial.Jak z wytrzymaloscia silnika?Nie zmieli mostow?Prosze o rady...Z gory dzieki
jeżeli chodzi o tego z allegro to wg mine jest

Silnik V8

Pytanie jeszcze podstawowe jest takie - do czego będzie ci potrzebny samochód? rajdy, turystyka?? Jeżeli głównie po czarnym mykasz to odradzam - kup coś na sprężynach.
Jeżeli chcesz się szybko mechaniki nauczyć to wielu zaczynało od Gaza, Uaza...
pozdrawiam
paweł
Tzarrr!!
Kod: Zaznacz cały
silnik Czajka V8, 140 KM po kapitalnym z gwarancją serwisu do 07 2005, wspomaganie hamulca Audi, wspomaganie kierownicy Mercedes, nowe opony 345 nowa plandeka,amortyzatory, nowa instalacja gazowa , instalacja elektryczna i lakier

A co ty jeszcze chcesz tu przerabiac

Disco 300 ES
- romanowicz_z3 car469b
jerry30 pisze:Kod: Zaznacz cały
silnik Czajka V8, 140 KM po kapitalnym z gwarancją serwisu do 07 2005, wspomaganie hamulca Audi, wspomaganie kierownicy Mercedes, nowe opony 345 nowa plandeka,amortyzatory, nowa instalacja gazowa , instalacja elektryczna i lakier
![]()
![]()
A co ty jeszcze chcesz tu przerabiac
Właśnie

Tzarrr!!
przede wszystkim wez mechanika nie kupilbym takiego...duzo motania to duzo miejsc do sprawdzenia, jak jest konkretnie zrobione to spoko. Ale pojezdzij, powymyslaj..zawsze cos mozesz znalezdz. No i co wlascicicel gada, zeby szczerze powiedzial co i jak bez bajek
.....dobry bajer to polowa sukcesu.

no limits,no rules,no roads
4runner 1st gen. '88
4runner 1st gen. '88
eee tam nie znasz siejose pisze:wg mnie lepiej kupic oryginal i ew motac samemu, wtedy wiesz co masz jak zrobione
pozdr
jose

wg mnie brac bez zastanowienia , jak kupisz oryginała i będziesz chciał motać, to z pewnością wyjdzie o wiele drozej,
a mostami nie trzeba sie przejmować ,jak sie ukręcą mozna zapodać afgany albo z patrola.
wiem co mówię, sam motałem i cały czas cos tam motam.
a z tego wszystkiego wazne zeby jezdził.

LJ 70
- romanowicz_z3 car469b
-
Tanio nie jestBart03 pisze:Jak bedziesz jezdzil z glowa to mostow nie zmieli ale wiadomo mozna sie zapomniec i koniec jazdy. Fakt nawet ma duzo dupereli ale 12tys. Tanio nie jest i da sie wyrwac cos podobnego za mniejsza kase ale trzeba szukac.

UAZ 5,9 V8 - rodzony w bólach - niestety SPRZEDANY
Cos ty taki nerwowy, nawciagales sie czy jak
. Ja mam bude z Wranglera, silnik 2,8 BMW serwo hamulcowe Mercedes, wspomaganie kierownicy BMW, fotele Bimarco i calosc jak narazie mnie wyszla 9tys z czego najdrozsza byla buda bo kosztowala mnie 3,5tys. Wszystko mam w stanie igla zero rdzy, silnik ma zrobione 120tys. Mam juz zaklepane mosty z Patrola za 2tys. wiec jak ty wywaliles tyle kasy na swojego syfa to twoj problem a nie moj
Ja sprzedawalem uaza po remoncie z silnikiem igla prosto po remoncie, nowe gumy 31" nowa plandeka, serwo hamulcow i kierownicy i wiesz ile za niego wzialem: 6tys a wyszedl mnie z 8tys tyle ze mialem wlasny silnik i sam wszystko robilem. Takie zycie 

UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
-
Stan igłaBart03 pisze:Cos ty taki nerwowy, nawciagales sie czy jak. Ja mam bude z Wranglera, silnik 2,8 BMW serwo hamulcowe Mercedes, wspomaganie kierownicy BMW, fotele Bimarco i calosc jak narazie mnie wyszla 9tys z czego najdrozsza byla buda bo kosztowala mnie 3,5tys. Wszystko mam w stanie igla zero rdzy, silnik ma zrobione 120tys. Mam juz zaklepane mosty z Patrola za 2tys. wiec jak ty wywaliles tyle kasy na swojego syfa to twoj problem a nie moj
Ja sprzedawalem uaza po remoncie z silnikiem igla prosto po remoncie, nowe gumy 31" nowa plandeka, serwo hamulcow i kierownicy i wiesz ile za niego wzialem: 6tys a wyszedl mnie z 8tys tyle ze mialem wlasny silnik i sam wszystko robilem. Takie zycie

-
A co tam! Widocznie mnie stać i nie jest to powód do płaczuBart03 pisze:Jak tyle kapusty wywaliles to placz bo ja sie ciesze ze tyle mnie moj syf wyszedl.

Ostry jestes, problem w tym ze tanie nie zawsze znaczy padlina. Widzisz motam syfy 10lat i ludzie mnie szanuja. Nie wiem jak u ciebie w Slupsku ale na Slasku wyrwiesz wiele niezlych klamotow za niezla cene trzeba wiedziec tylko gdzie uderzyc i do kogo.bodek1 pisze:A co tam! Widocznie mnie stać i nie jest to powód do płaczuBart03 pisze:Jak tyle kapusty wywaliles to placz bo ja sie ciesze ze tyle mnie moj syf wyszedl.Mam pewność , że wszystko w autku jest , jak Ty to nazywasz , IGŁA . I jak znam życie to wiem , że "tanie mięso psy jedzą"
Cóż Bart " takie życie"
![]()
![]()

popieram maga69 w 100%Mag69 pisze:eee tam nie znasz siejose pisze:wg mnie lepiej kupic oryginal i ew motac samemu, wtedy wiesz co masz jak zrobione
pozdr
jose![]()
wg mnie brac bez zastanowienia , jak kupisz oryginała i będziesz chciał motać, to z pewnością wyjdzie o wiele drozej,
a mostami nie trzeba sie przejmować ,jak sie ukręcą mozna zapodać afgany albo z patrola.
wiem co mówię, sam motałem i cały czas cos tam motam.
a z tego wszystkiego wazne zeby jezdził.

nie sluchaj tych co pieprza ze kupujac oryginalnego i motajac wyjdzie cie taniej, widocznie w zyciu nic nie motalii teraz sobie chca pomotac na forum

Jak jest w takim stanie i za taka kase jak mowisz to naprawde warto, przynajmniej sobie pojezdzisz a jak juz sie najezdzisz to bedziesz wprowadzal swoje poprawki i wyjdzie ci to tylko na zdrowie

wierz mi bo wiem co to za bol.....

MOC&OFFROAD-GOOD IDEA 
CHYBA UAZ V8 6.2
PREZES KLUBU NOCNYCH KASZTANIARZY 4x4

CHYBA UAZ V8 6.2

Bart03 pisze:Ostry jestes, problem w tym ze tanie nie zawsze znaczy padlina. Widzisz motam syfy 10lat i ludzie mnie szanuja. Nie wiem jak u ciebie w Slupsku ale na Slasku wyrwiesz wiele niezlych klamotow za niezla cene trzeba wiedziec tylko gdzie uderzyc i do kogo.
przestan bart pieerdolic bo sie lzy same do oczu ze smiechu pchaja jak sie czyta co za bzdury piszesz....

MOC&OFFROAD-GOOD IDEA 
CHYBA UAZ V8 6.2

CHYBA UAZ V8 6.2