LUAZ ile sztuk jest jeszcze sprawnych ?

- inne samochody terenowe

Moderator: Marcin-Kraków

Awatar użytkownika
Luaz Kraków
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

LUAZ ile sztuk jest jeszcze sprawnych ?

Post autor: Luaz Kraków » wt mar 16, 2010 6:29 pm

Piszcie kto jeszcze ma sprawnego Luaza i jak ocenia ten sprzęt?

Awatar użytkownika
Hugon

Re: LUAZ ile sztuk jest jeszcze sprawnych ?

Post autor: Hugon » śr kwie 07, 2010 8:36 pm

Kolego luazów wilków jest około z tego co mi wiadomo w Polsce 80szt. luazów 969 30 szt. luazów 967 około 22 szt.
Był Parch 160 3.3td 3" Cybuch , 33" Sahara
Jest Nieviasta 1.6 i GV 3D 2.5 R6

Awatar użytkownika
kacper44

Post autor: kacper44 » czw kwie 08, 2010 10:39 pm

A ktore to amfibie?
Pajero 2,8TD LWB, bodylift 2'' i MT 33x12,5''

Awatar użytkownika
charlie70

Post autor: charlie70 » pt kwie 09, 2010 9:30 pm

<Kacper> pisze:A ktore to amfibie?
967
Coby piwo smak piwa miało...

aldo

Post autor: aldo » pt kwie 23, 2010 7:50 pm

marzyl mi sie taki ale moja zona stwierdzila ze jak nabede luaza to juz nigdy zarelka mi nie ugotuje eh te baby :)16

Awatar użytkownika
Luaz Kraków
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Luaz Kraków » sob kwie 24, 2010 12:15 pm

Hugon pisze:Kolego luazów wilków jest około z tego co mi wiadomo w Polsce 80szt. luazów 969 30 szt. luazów 967 około 22 szt.
Słowem unikaty dla ekscentryków :D
Znaczy coś dla mnie, pasuje mi to bardzo :lol:

aldo

Post autor: aldo » sob kwie 24, 2010 2:13 pm

powiem szzerze ze zazdroszcze posiadaczom luazow ich pojazdow mam aronie troche zmotana ale luaz byl by drugim autkiem 4x4 w domu . spruboje zonke przekonac a jak nie to najwyzej z chaty do garazu mnie wywali, aaaaaaaa i tak jest juz cieplo to moge koczowac. do zimy kobitka sie przyzwyczaji do mnie do domu wpusci :)21

Wałek

Kontaktowanie:

Post autor: Wałek » sob kwie 24, 2010 2:24 pm

Kolega ze Szczecina ma sprawnego, teraz w trakcie malowania http://www.forum-gaz-uaz.pl/viewtopic.php?p=5552#5552
Tylko twardziele pierdzą przy sikaniu
http://www.forum-gaz-uaz.pl

Awatar użytkownika
Luaz Kraków
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Luaz Kraków » ndz kwie 25, 2010 6:15 pm

Wałek pisze:Kolega ze Szczecina ma sprawnego, teraz w trakcie malowania http://www.forum-gaz-uaz.pl/viewtopic.php?p=5552#5552
Widziałem :D
Pięknie odbudowany sprzęt , pękam z zazdrości :)11 :)16

volvoaxles
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: volvoaxles » pn cze 14, 2010 7:13 pm

Witajcie.
Posiadam jednego luaza niestety nie amfibie ale za to jest on nowy!parenascie lat temu ojciec mial rozliczenia z ruskimi i wzial takiego,przywiezli go w kontenerze i od tamtej pory stoi w garazu.czasem go przepale.kolor khaki z plandeka:)
Mosty portalowe laplander....robia w terenie....

mechaniczna pomarancza

Post autor: mechaniczna pomarancza » pn cze 28, 2010 1:44 pm

Pytanie do kogos kto miał lub ma stycznosc z lulkiem-jak wygląda sytacja z rozrusznikiem w wiatrołapie, czy jest taki sam jak w zaporożcu?????Czy da sie odpalić lulka ze sznurka jak sie połaczy przewód plusowy od rozrusznika jak w innych autach?.
Intersuje mnie ten z allegro z uszkodzonym rozrusznikiem a wolałbym że by chodził choc z 5 minut a nie brac kota w worku.Bo jak nie pojedzie to nie wiadomo jak napędy łozyska zwrolnice i reszta nie wspominając o silniku.A jak patrze na zdjęcia to odnosze wrażenie ze tam ktos sie poddał i nawet wszystkiego nie popodłaczał.Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Luaz Kraków
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Luaz Kraków » wt cze 29, 2010 7:08 pm

mechaniczna pomarancza pisze:Pytanie do kogos kto miał lub ma stycznosc z lulkiem-jak wygląda sytacja z rozrusznikiem w wiatrołapie, czy jest taki sam jak w zaporożcu?????Czy da sie odpalić lulka ze sznurka jak sie połaczy przewód plusowy od rozrusznika jak w innych autach?.
Intersuje mnie ten z allegro z uszkodzonym rozrusznikiem a wolałbym że by chodził choc z 5 minut a nie brac kota w worku.Bo jak nie pojedzie to nie wiadomo jak napędy łozyska zwrolnice i reszta nie wspominając o silniku.A jak patrze na zdjęcia to odnosze wrażenie ze tam ktos sie poddał i nawet wszystkiego nie popodłaczał.Pozdrawiam
Oryginalny silnik ma możliwość palenia z korby , mnie rozrusznik zregenerowali od podstaw w Krakowie ,ale nie wiem gdzie przeniosła się teraz ta firma .
Kiedyś działali na przeciwko CHT w starej hali Transbudu , nie wiem jednak czy nadal tam działają .
Na holu nie próbowałem palić więc nie wiem , ale może z 3 biegu pójdzie ,tyle że auto z przodu musi mieć trochę więcej mocy ,gdyż lulek przez zwolnice ma spore opory toczenia .
:)14

Awatar użytkownika
MICHAŁGAZ69M
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: MICHAŁGAZ69M » pn lip 19, 2010 5:54 pm

ja mam lulka w dobrym stanie nadal nim śmigam silnik diesel 1,6 od vw super sobie radzi z budą moim zdaniem 1,1 orginał Vka to porażka chetnie go sprzedam 606130255 pomorskie
1XLUAZ

Awatar użytkownika
Hugon

Post autor: Hugon » wt sie 03, 2010 6:08 pm

najlepszy fabryczny silnik to tavria w miarę mało pali dużo części i tanie. Za to vka ma dobry moment obrotowy i lepiej zapala w mrozy lecz jest bardziej awaryjna i paliwożerna. zwolnice mają opory bo ruskie łożyska są do d.... załóż polskie niemiecki obojętnie jakie ale nie cccp żeby tak nie hałasowały zwolnice należy rozrobic tawot z hipolem i wlac efekt dzień do nocy. A próbował ktoś z kolegów zamontowac tarcze hamulcowe?
Był Parch 160 3.3td 3" Cybuch , 33" Sahara
Jest Nieviasta 1.6 i GV 3D 2.5 R6

Awatar użytkownika
Luaz Kraków
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Luaz Kraków » wt sie 24, 2010 4:24 pm

Hugon pisze:najlepszy fabryczny silnik to tavria w miarę mało pali dużo części i tanie. Za to vka ma dobry moment obrotowy i lepiej zapala w mrozy lecz jest bardziej awaryjna i paliwożerna. zwolnice mają opory bo ruskie łożyska są do d.... załóż polskie niemiecki obojętnie jakie ale nie cccp żeby tak nie hałasowały zwolnice należy rozrobic tawot z hipolem i wlac efekt dzień do nocy. A próbował ktoś z kolegów zamontowac tarcze hamulcowe?
Tarcze hamulcowe ???
To interesujące zwłaszcza że oryginalne hamulce doprowadzają mnie już do szału :/
Możesz rozwinąć ten temat??? :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne samochodziki”