spryskiwacze
Moderator: Albert_N
spryskiwacze
Jakiś czas temu skończył mi się płyn tak ze było sucho. Wczoraj dolałem do pełna i nic, dziśrano też nic (auto na noc dałem do ciepłego garażu). Nie słysze tez żeby pompka chodziła (ale może głuch jestem albo jest tak cicha)..
Gdzie szukać problemu? Czy możliwie że płyn który wlałem (40% alkohol izopropylowy) mógł zaszkodzić (w peguocie nie zaszkodził..)?
thx 4 help
Gdzie szukać problemu? Czy możliwie że płyn który wlałem (40% alkohol izopropylowy) mógł zaszkodzić (w peguocie nie zaszkodził..)?
thx 4 help
był: SJ500, 1988
jest: jimniak, 2001
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
Re: spryskiwacze
w to watpie zeby zaszkodzil. Jesli nie slychac pompki to mozliwe, ze padla, albo wylot spryskiwacza jest pelen syfu i trzeba wyczyscic wyloty. U mnie jest troche weselej - bylo pusto, nalalem i teraz jak chce spryskac szybe to mi sie po gaciach leje
wezyk sie obluzowal i spadl z podszybia. Jest jakis prosty sposob na zalozenie tego ustrojstwa, bez rozkrecania deski rozdzielczej?

Jest Navara D40 lekko dłubnięta...
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
w szmacianka werszyn to wystarczyło szybę połozyć, a w blaszanka werszyn to może być problem..

'częściej patrzę się na wschód, chyba tam patrzę od zawsze...'
jak masz kabrio to ramkę trza odkręcić i tam jest dostęp, ale nie wiem czy czasem od spodu deski rozdzielczej nie ma tam szpary przez którą to można założyć, już nie pamiętamczarny bielsko pisze:w to watpie zeby zaszkodzil. Jesli nie slychac pompki to mozliwe, ze padla, albo wylot spryskiwacza jest pelen syfu i trzeba wyczyscic wyloty. U mnie jest troche weselej - bylo pusto, nalalem i teraz jak chce spryskac szybe to mi sie po gaciach lejewezyk sie obluzowal i spadl z podszybia. Jest jakis prosty sposob na zalozenie tego ustrojstwa, bez rozkrecania deski rozdzielczej?

Suzuki Samurai - samurai.org.pl
Zakładałem ten wężyk kiedyś bez rozbierania czegokolwiek. Po omacku na ślepo. Udało się ale jeszcze mnie czasem ręka w łokciu boli 

Ja dałem radę sięgnąć po wyciągnięciu z deski panelu ze wskaźnikami.
Samurai 1,6td, 31'Silverstone
Subaru Legacy
Mitsubishi L300 4wd
Subaru Legacy
Mitsubishi L300 4wd
jak się mocowanie radia i tą blachę pod nim wyciągnie to jakoś łapa wchodzi, mi się udało na siłe, ale blizny zostały

Rzeczy niemożliwe wykonuje od ręki, na cuda trzeba dzień czekać!
A może przewody przy pompce w zbiorniku poprostu przyśniedziały? spróbuj podać prąd bezpośrednio na pompkę.
Suzuki Samurai & BMW & Opel & Ford in progress...
- Kontaktowanie:
probowalem - leje sie caly czas do srodka
wczoraj przy -11 to byla watpliwa przyjemnosc dostania takim plynem prawie po jajkach
za niedlugo w takim razie wymacam wlasnorecznie gdzie to to ma siedziec i zaloze
dzieki za rady 

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
oj tam o jajka się nie martw, płyn zimowy to nie zamarzną 

u mnie problem okazał sie banalny - wtyczka na pompce sie poluzowała - wystarczyło przeczyścic styki i docisnąc i działa
czy wszyscy maja taki problem z ustawieniem spryskiwaczy ze albo leje w powietrze albo w ramie wycieraczki?

czy wszyscy maja taki problem z ustawieniem spryskiwaczy ze albo leje w powietrze albo w ramie wycieraczki?
był: SJ500, 1988
Panowie jak kolega pisze, że mu się leje po jajach to znaczy, że pompka robi...
- PITSJ413:)
-
do tego potrzeba sporo cierpliwoscipavelk pisze: czy wszyscy maja taki problem z ustawieniem spryskiwaczy ze albo leje w powietrze albo w ramie wycieraczki?

BYŁ SUZUKI SJ413 '85,SPOA,PERSISHINI 225/70/15
JEST SAMURAI 1.3i '92, SIMEX 195/80/15
JEST SAMURAI 1.3i '92, SIMEX 195/80/15
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
robi robislavok pisze:Panowie jak kolega pisze, że mu się leje po jajach to znaczy, że pompka robi...

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
corny pisze:tak ale krecią robotę hahaha![]()
oj tam, oj tam

Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było