Czy ktoś oglądał tego Nissana?

Patrol, Pickup, Terrano, Navara, Pathfinder

Moderator: Kosiarz

Awatar użytkownika
zagaj1

Re: Czy ktoś oglądał tego Nissana?

Post autor: zagaj1 » pn lut 07, 2011 7:43 pm

Wowos pisze:w sumie napisałem to samo co zagaj1, ale co mi tam - mam parcie na 4 gwiazdkę :)21
To mamy wspólny cel :)21
Patrol Y61 Long ZD30DTi &Seicento& KTM LC4 640SM
Dziadostwa nie rób, skręć drutem...! :)21

Awatar użytkownika
kuba500

Kontaktowanie:

Post autor: kuba500 » pn lut 07, 2011 9:24 pm

micromax pisze:
Igor909 pisze:Mój znajomy kupił od nich Patrola ... porażka :)3

Użyć można spokojnie słowa złodziej :roll:
a coś więcej można? konkretami??
na temat tej firmy było już niejednokrotnie na forum , nawet w tym temacie poszukaj, poczytaj , opinie same negatywne nawet ktoś się sądzić miał
KZJ95 , Suzuki SV650, Celica GT-FOUR też 4x4 :D

Awatar użytkownika
Raymund

Post autor: Raymund » pn lut 07, 2011 9:46 pm

He he kusi q@rwa bo kolorowy :)21 :)21 :)21

Awatar użytkownika
kuba500

Kontaktowanie:

Post autor: kuba500 » pn lut 07, 2011 9:59 pm

kusi bo ludziom ciągle się wydaje że za dwie dychy można kupić profesjonalnie przygotowanego parcha :roll:
można ale od kumpla który jest w zapaści finansowej i potrzebuje siana na cito, od firmy jeśli firma ma kupić dobrą sztukę zrobić uczciwie to co jest podane w opisie i nie jest to firma charytatywna takie auto będzie kosztować trzy cztery dychy a nawet więcej jak ma być z wodotryskami
takie są fakty :wink:

Awatar użytkownika
micromax
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: micromax » pn lut 07, 2011 10:39 pm

kuba500 pisze:kusi bo ludziom ciągle się wydaje że za dwie dychy można kupić profesjonalnie przygotowanego parcha :roll:
można ale od kumpla który jest w zapaści finansowej i potrzebuje siana na cito, od firmy jeśli firma ma kupić dobrą sztukę zrobić uczciwie to co jest podane w opisie i nie jest to firma charytatywna takie auto będzie kosztować trzy cztery dychy a nawet więcej jak ma być z wodotryskami
takie są fakty :wink:
nie było mnie 5lat tak jak pisałem wcześniej, kupując 5 lat temu patrol 3,3 TD hiszpana z 88roku trafiłem na parcha pod względem karoserii (ale widziały gały co brały), ale silnik był miodzio, napędy "prawie że miodzio", cena była śmieszna bo jakieś 7tys. Wsadziłem w niego około 15tys, ale później potrzebowałem kasy na Cito bo księgowość zrobiła moja firme w *** (na szaro) i tak super sprzedałem za 6200zł.

Nie ukrywam szukałem w zeszłym roku toyotki do około 20-25tys ale na prawdę nie było ani fajnej 4runner, ani hiluxa w tych pieniądzach, w końcu zaczynam się rozglądać za GR bo myślałem że do około 20tys kupi się coś dobrego i około 5tys na początek wystarczy. Teoretycznie kupić coś można - ale pojawił sie też dylemat - czy brać Gr I generacji i zrobić go zamykając się (daj boże) w około 25tys, czy kupić II generacje za około 25tys i pomału coś dokładać, ale nie ukrywam, że strasznie się boje w coś zainwestować, bo te samochodu po 20-25tys raczej nie chodzą w stanie chociażby "do jazdy".
Powiem jeszcze że interesuje mnie wyłącznie wersja 3d i może to zadziwi kilka osób (czemu nie długa), ale chce go przygotować do turystyki.

wróciły dylematy sprzed 5lat, niby doświadczenia trochę wpadło, ale człowiek który ma wywalić 20-25tys i tak jest głupi jak but. Pomyślałem o tej firmie bo tylko ona mi wpadła przelatując przez setki ogłoszeń na allegro. Jeszcze kiedyś widziałem jakaś firmę z biueszczad, ale oni robili chyba wyłącznie suzuki.

Tak czy siak - WITAM PONOWNIE!! !! :)21
był hiszpan 3,3TD 88`
teraz nie ma nic

Awatar użytkownika
tomek 79

Post autor: tomek 79 » pn lut 07, 2011 10:45 pm

auto z firmy super pomysł :)3
kup od chłopa na podworku ,przynajmniej po stanie jego gospodarki zdobedziesz wiedze na temat traktowania wozu,oraz cos o jego przeszłosci :wink:

Awatar użytkownika
kuba500

Kontaktowanie:

Post autor: kuba500 » pn lut 07, 2011 10:51 pm

ja w twoim przypadku zastawił bym nie 5 a 10 tyś na pakiet i nieprzewidziane wydatki a za pozostałą kwotę kupił auto w stanie rokującym najważniejszy jest stan wyjściowy auta jak kupisz padło to i 20 tyś nie pomoże zresztą miałeś parcha więc wiesz jakie są koszty , moim zdaniem to najgorsze co można zrobić to kupić nastoletnią terenówkę za całe oszczędności i liczyć że jakoś to będzie

Awatar użytkownika
kuba500

Kontaktowanie:

Post autor: kuba500 » pn lut 07, 2011 11:01 pm

aha i jak do turystyki to jednak przemyśl wersję pięciodrzwiową, też tak myślałem jak kupowałem krótkiego parcha, jednak na dłuższą metę krótki jest wkoorwiający na wycieczki jak zabieramy znajomych to wiecznie problem z wsiadaniem wysiadaniem, ze spaniem w aucie tez trzeba pokombinować jedyna przewaga sprawność w terenie , jednak dziś z perspektywy czasu chyba kupiłbym longa :roll:

Awatar użytkownika
micromax
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: micromax » wt lut 08, 2011 1:45 am

kuba500 pisze:aha i jak do turystyki to jednak przemyśl wersję pięciodrzwiową, też tak myślałem jak kupowałem krótkiego parcha, jednak na dłuższą metę krótki jest wkoorwiający na wycieczki jak zabieramy znajomych to wiecznie problem z wsiadaniem wysiadaniem, ze spaniem w aucie tez trzeba pokombinować jedyna przewaga sprawność w terenie , jednak dziś z perspektywy czasu chyba kupiłbym longa :roll:
eh tam, long z dobrym silnikiem to rzadkość, jak latałem swoim to kumpel w tym samym czasie miał też 3,3 TD tylko że longa i silnik był taką padliną że ledwo się zbierał z miejsca.

Do turystyki jadę sam ew z 1 osobą, reszta znajomych ma swoje auta 4-5 drzwiowe, więc ja mogę być mniejszy, a i spalanie też się liczy.
Kwestia podnoszenia długiego i przygotowania do jazdy znacznie odbiega od króciaka?? ehhh, kurde sam nie wiem, jak się zacznę wahać to w ogóle będzie dupa i już.
był hiszpan 3,3TD 88`
teraz nie ma nic

Awatar użytkownika
N2O

Post autor: N2O » wt lut 08, 2011 2:27 am

micromax pisze:
eh tam, long z dobrym silnikiem to rzadkość, jak latałem swoim to kumpel w tym samym czasie miał też 3,3 TD tylko że longa i silnik był taką padliną że ledwo się zbierał z miejsca.
Pewnie sitko się zapchało.
:)21
RR 2.5 DSE, Nissan Patrol 160 SD33T, Suzi LJ80
GG: 3215824
http://picasaweb.google.com/paweldabster

Awatar użytkownika
decc
Lokalizacja: Radziejowice - okolice, Patrol Y60 '89 krótki, RD28T'98 TD-6 intercooler, OME+2" @MT33"

Post autor: decc » wt lut 08, 2011 8:03 am

micromax pisze:
kuba500 pisze:aha i jak do turystyki to jednak przemyśl wersję pięciodrzwiową, też tak myślałem jak kupowałem krótkiego parcha, jednak na dłuższą metę krótki jest wkoorwiający na wycieczki jak zabieramy znajomych to wiecznie problem z wsiadaniem wysiadaniem, ze spaniem w aucie tez trzeba pokombinować jedyna przewaga sprawność w terenie , jednak dziś z perspektywy czasu chyba kupiłbym longa :roll:

Do turystyki jadę sam ew z 1 osobą, reszta znajomych ma swoje auta 4-5 drzwiowe, więc ja mogę być mniejszy, a i spalanie też się liczy.
Kwestia podnoszenia długiego i przygotowania do jazdy znacznie odbiega od króciaka?? ehhh, kurde sam nie wiem, jak się zacznę wahać to w ogóle będzie dupa i już.
Nie bądź głupi bierz długiego. Jak kupowałem strucla to moim celem było upalanie wokół komina. Jeszcze go dobrze nie zdążyłem zmotać i już mi się zaczęło przestawiać na turystykę i wyprawy. I teraz żałuję, że jest krótki - jest mniej pakowny i spanie na budzie też nie zapowiada się dobrze. Za 2 miesiące jadę na parę dni w Ukraińskie Bieszczady i muszę coś do tego pokombinować z tym spaniem. Jeżeli auto ma być do wypraw głównie, to się nie zastanawiaj, kupuj długiego, bo potem na bank będziesz żałował że kupiłeś krótkiego. I długim zawsze znajomych możesz zabrać na jakąś lajtową imprezkę w okolicy, typu "Choinka". Motanie wcale nie jest droższe, nic a nic - no może bagażnik, bo dłuższy, ale to też zależy u jakiego producenta, zresztą to grosze.
"Nic od Was nie można się dowiedzieć (każdy dla siebie, zakłamane chamy)"

Adamo

Post autor: Adamo » wt lut 08, 2011 9:58 am

decc pisze:
Nie bądź głupi bierz długiego.
To dobra rada. Też wolał bym długiego... tyle, że nie znajdę długiego w takim stanie i konfiguracji jak mam krótkiego :roll: (parę lat temu miał wstawiony nowy silnik 4,2D i skrzynię) , a kupować kolejnego i przekładać podzespoły to mi się nie chce :)21

Awatar użytkownika
micromax
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: micromax » wt lut 08, 2011 11:14 am

Adamo pisze:
decc pisze:
Nie bądź głupi bierz długiego.
To dobra rada. Też wolał bym długiego... tyle, że nie znajdę długiego w takim stanie i konfiguracji jak mam krótkiego :roll: (parę lat temu miał wstawiony nowy silnik 4,2D i skrzynię) , a kupować kolejnego i przekładać podzespoły to mi się nie chce :)21

dobra dobra, myślę:P popatrzę trochę na te linki co ludzie będą dawali. Do zakupu mam jeszcze 2-3miesiące,eeeehhhhhh a mówią że to kobieta zmienną jest.

do napisania :)12
był hiszpan 3,3TD 88`
teraz nie ma nic

Awatar użytkownika
Hugon

Post autor: Hugon » wt lut 08, 2011 4:01 pm

witam a parcha 160 kolega nie chciał by miec ponownie?
Był Parch 160 3.3td 3" Cybuch , 33" Sahara
Jest Nieviasta 1.6 i GV 3D 2.5 R6

sikor32

Post autor: sikor32 » wt lut 08, 2011 5:09 pm

mopar pisze:
sikor32 pisze:
wojt_ pisze:http://otomoto.pl/nissan-patrol-td-6-kl ... 07188.html

i ręcznik będzie na czym wysuszyć :lol:

niechaj uwadze nie umknie nazwa komisanta...

Trąci anglikiem... :)3
kolego sikor32 po czym wnosisz, ze to anglik? Czekam z niecierpliwością..... uwielbiam takich speców jak Ty :)2

Już piszę...
Trochę Was podpuściłem. No bo skoro czerwoną lampę ma z prawej strony, a biała z lewej, to anglik, prawda ?? :)13
NIE???
To w takim razie gdzie Ci wszyscy spece, którzy gnoili jednego z moich mavericków, że niby anglik, gówno wiedząc na temat samochodu, a pisali tak tylko dlatego, że w zderzaku umieściłem sobie lampy ze światłami przeciwmgielnymi po obu stronach, bo tak mi się podobało, mając mocne dodatkowe światło cofania ?? :)9 Właśnie o to chodzi, że nieistotne jak fajny może być samochód, zawsze ktoś wyskoczy z jakąś bzdurką, zniechęcając innych.
Warto czasem pomyśleć zanim się coś napisze...
sikor
maverick '98 2,7 tdi long
maverick '96 2,7 td króciak
maverick '95 2,4 lpg króciak

Awatar użytkownika
zagaj1

Post autor: zagaj1 » wt lut 08, 2011 8:51 pm

sikor32 pisze: Trochę Was podpuściłem. No bo skoro czerwoną lampę ma z prawej strony, a biała z lewej, to anglik, prawda ?? :)13
NIE???
Nie bardzo łapię z tymi lampami o co chodzi ?? :roll: Tylne lampy ma jak każdy parch, tak jak napisałeś ... wszystkie tak mają, nawet jak jest angol to lampy są w ten sam sposób :roll: Tu masz przykład anglika http://otomoto.pl/nissan-patrol-gr-y61- ... 38852.html jak widzisz po przekładce parcha poznasz po wycieraczkach i antenie :wink:
Patrol Y61 Long ZD30DTi &Seicento& KTM LC4 640SM
Dziadostwa nie rób, skręć drutem...! :)21

Awatar użytkownika
sebson
Kontaktowanie:

Post autor: sebson » wt lut 08, 2011 9:09 pm

micromax pisze:

Przestańcie już marudzić na krótkiego...bo sam mam i miałem wcześniej longa-sprzedałem go żeby krótkiego kupić i znowu chce longa :)21
Ale przyrzekłem sobie, że jeszcze longa kupie :wink:
Wszystko przed nami :)2
Nissan Patrol

Awatar użytkownika
micromax
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: micromax » śr lut 09, 2011 1:49 pm

Hugon pisze:witam a parcha 160 kolega nie chciał by miec ponownie?
ehhh,,,, jadę, uwaga teren - ręczny (nie działa) ustawiam parcha jakoś by nie zjechał, szybko wyskakuje przełączam sprzęgiełka wskakuje do wozu z myślą o tym że nie ucieknie - udało się.
Teraz tylko wystarczy się dobrze bawić - reduktor i wio, koniec zabawy, ustawiam parcha tak by mi nie uciekł odłączam sprzęgiełka i jadę.

ehhhhhhhh - dzielność w terenie jak dla mnie była zdumiewająca, ale kiedyś czytałem że automatyczne sprzęgiełka w Hiszpanach nie działają poprawnie za długo (może to mit) dla tego latałem na manualach. No a tak po prostu na stare śmieci nie chce wracać.
Kupiłem wtedy hiszpana bo byłem kompletnie zielony w sprawach off-roadu, był podniesiony, miał snorkela i było mocno poobijany. Po 2-3tyg wiedziałem że lepiej było dołożyć kilka groszy więcej i kupić GR-a.

Hiszpanem przejechał całą Polskę, byłem na zabezpieczeniu kilku imprez na poligonach i też dawał radę, ale jak widziałem GR to żałowałem że mam to co mam.

Teraz przez kilka dni w głowie mi siedział Terrano, kasowo nie wygląda to źle, ale nie widziałem za dużo tych autek podniesionych i przygotowanych do wypraw. teoretycznie wiele w nim nie trzeba zmieniać, ale wydaje mi się że jest to węższe autko, czyli będzie w nim ciasno, a i w terenie będzie łatwiej położyć go na boku.
Ktoś podnosił, poszerzał terrano?? No i plus terrano jest taki że w większości jeździli nimi ludzie kasiaści który w teren nigdy nie wjechali bo po co, więc stan techniczny z założenia będzie lepszy.
był hiszpan 3,3TD 88`
teraz nie ma nic

Awatar użytkownika
decc
Lokalizacja: Radziejowice - okolice, Patrol Y60 '89 krótki, RD28T'98 TD-6 intercooler, OME+2" @MT33"

Post autor: decc » śr lut 09, 2011 2:09 pm

micromax pisze:Ktoś podnosił, poszerzał terrano?? No i plus terrano jest taki że w większości jeździli nimi ludzie kasiaści który w teren nigdy nie wjechali bo po co, więc stan techniczny z założenia będzie lepszy.
Tu sobie zobacz, wszystko czego dusza pragnie o motaniu Terrano ;-)

http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=6&t=76206
"Nic od Was nie można się dowiedzieć (każdy dla siebie, zakłamane chamy)"

Adamo

Post autor: Adamo » śr lut 09, 2011 3:57 pm

micromax pisze:No i plus terrano jest taki że w większości jeździli nimi ludzie kasiaści
Tyran był chyba najtańszą, w miarę dużą, terenówką na rynku :)21

Awatar użytkownika
N2O

Post autor: N2O » śr lut 09, 2011 4:19 pm

Trzeba było ręczny naprawić(wymaga okresowej regulacji szczęk), a nie ustawiać tak wóz aby nie zjechał.
:)21
RR 2.5 DSE, Nissan Patrol 160 SD33T, Suzi LJ80
GG: 3215824
http://picasaweb.google.com/paweldabster

Awatar użytkownika
kylo_k2
Kontaktowanie:

Post autor: kylo_k2 » śr lut 09, 2011 8:35 pm

zna ktoś to auto??

http://moto.allegro.pl/patrol-gr-ii-y61 ... 30491.html

macie jakieś uwagi do niego??
Terrano I 2.7 TD, 94r. lift 2" Ironman, AT 32" + 2" bodylift
Terrano II 2.7 TDi 01r

sebarr
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: sebarr » śr lut 09, 2011 9:00 pm

Czy ktoś oglądał to auto?
http://moto.allegro.pl/nissan-patrol-7- ... 79439.html

Wiem, że cena trochę wyczesana ale szukam długiego, 7 miejsc, 2.8l i dość kiepski wybór :evil:

Awatar użytkownika
Dżem

Post autor: Dżem » śr lut 09, 2011 9:05 pm

Nie wiesz że w Radomiu aut się nie kupuje?
Maverick 2.7 TD 3D 95r.
Terrano 2,7 TDI 5D 02r.
http://picasaweb.google.com/117691866936305131253

Awatar użytkownika
Loinek

Post autor: Loinek » czw lut 10, 2011 10:10 am

Dżem pisze:Nie wiesz że w Radomiu aut się nie kupuje?
że niby czemu ?

Zablokowany

Wróć do „Nissan”