Webasto
Moderator: Kosiarz
- wojtek_kom
-
Re: Webasto
Spokojnie - tak stwierdza sam producent, w manualu... idę się utylizowaćseburaj pisze: no
ludzi powyżej 30 chyba też

Nissan-y
piec na drewno w samochodzie ?
http://www.youtube.com/watch?v=NdCfZQsZEHQ
http://www.youtube.com/watch?v=NdCfZQsZEHQ
Samurai 1.3->Patrol GR Y60 2.8 ->Suzuki Jimny 1.3
Siema Seburaj.
Jak tam Twoje WEBASTO w zderzaku?
Pozdro
RaV
Jak tam Twoje WEBASTO w zderzaku?
Pozdro
RaV
Y60 TD42T+PTO high-roof
Y60 TD42T+PTOx3 Pick-up, LWB+42cm
moje webasto zostalo profesjonalnie przeniesione ze zderzaka do komory silnika (wysoko)
odpowiednio równiż zostało "zosłonowane"
wymieniona pompka paliwa - i zaczelo pieknie działać... w jego miejsce w zderzaku poszła wyciągarka
i wszystko było pięknie, ale niestety - auto sprzedałem
odpowiednio równiż zostało "zosłonowane"

wymieniona pompka paliwa - i zaczelo pieknie działać... w jego miejsce w zderzaku poszła wyciągarka
i wszystko było pięknie, ale niestety - auto sprzedałem

robok rzępoli w harapuciu
ot co...
Moje zdziwko było dalece uzasadnione....
Moje zdziwko było dalece uzasadnione....
Y60 TD42T+PTO high-roof
czyli info pewnie spóźnione ale może komuś się przyda moje spostrzeżenia webasto thermotop C z pilotem z powiadamianiem zwrotnym [nie ma wyciąganej antenki]
pilota się hm... koduje wyjmując i wkładając któryś bezpiecznik [są 3], innym resetuje się błędy urządzenia
antenka w samochodzie jak zaleca producent powinna być np. na szybie za lusterkiem
jeśli webasto rusza, zaczyna szumieć, cykać pompka paliwa, rozpędza się a potem wyłącza to powodem może być pachany filterek (właściwie to filtereczek) paliwa który oryginalnie jest wielkości hm.. czereśni, miałem tak po kilku latach normalnego użykowania , pow ymianie filterka śmiga dalej
na pewno ma wbudowane różne mechanizmy ochronne mnie się np. wyłączyło samoczynnie po tym, jak wylot spalin zabił sie sniegiem i zamarzł
pilota się hm... koduje wyjmując i wkładając któryś bezpiecznik [są 3], innym resetuje się błędy urządzenia
antenka w samochodzie jak zaleca producent powinna być np. na szybie za lusterkiem
jeśli webasto rusza, zaczyna szumieć, cykać pompka paliwa, rozpędza się a potem wyłącza to powodem może być pachany filterek (właściwie to filtereczek) paliwa który oryginalnie jest wielkości hm.. czereśni, miałem tak po kilku latach normalnego użykowania , pow ymianie filterka śmiga dalej
na pewno ma wbudowane różne mechanizmy ochronne mnie się np. wyłączyło samoczynnie po tym, jak wylot spalin zabił sie sniegiem i zamarzł
Długi LC90 do jazdy, krótki GRat do zabawy
Ze tak zapytam jesli mozna
-sa jakies minusy z posiadania webasto ,czy same plusy
-sa jakies minusy z posiadania webasto ,czy same plusy

Dodatkowe 3 kg wagi na pokładzie
jest jedynym znanym mi minusem.
A jeśli chodzi o plusy...: za pomocą dwóch trójników ze sklepu hydraulicznego można zrobić system podgrzewania wody do prysznica biwakowego. Znane mi systemy "profjesionalne" chodza na elektrycznych grzałkach...
Więcej grzechów nie pamiętam...

A jeśli chodzi o plusy...: za pomocą dwóch trójników ze sklepu hydraulicznego można zrobić system podgrzewania wody do prysznica biwakowego. Znane mi systemy "profjesionalne" chodza na elektrycznych grzałkach...

Więcej grzechów nie pamiętam...
Y60 TD42T+PTO high-roof
Dzieki
Te 3 kilo przeboleje
Ale ten cieply silniczek bardzo neci,bo czesto na krotkie odcinki jezdzi i ciagle na zimno
(o zimie nie wspominajac )

Te 3 kilo przeboleje

Ale ten cieply silniczek bardzo neci,bo czesto na krotkie odcinki jezdzi i ciagle na zimno

są zaj... plusy
wyobraź sobie, że każdego zimowego dnia kiedy miałbyś zdrapywać szron z szyby nie musisz tego robić, masz powiedzmy 10 minut życia więcej ,
dla twojego silnika to też dłuższe życie
masz potrzebę posiedzenia w aucie to nie marzniesz i nie musisz palić silnika żeby miec ciepło
[jak masz ciepły garaż to plusy ograniczają się do pobytu poza nim, jeśli możesz wyjśc rano, odpalic auto i wrócić na śniadanie to plusy tez są wtedy nieco mniejsze - ty nie tracisz może czasu ale twój silnik chy ba jednak króce żyje i więcej pali
wyobraź sobie, że każdego zimowego dnia kiedy miałbyś zdrapywać szron z szyby nie musisz tego robić, masz powiedzmy 10 minut życia więcej ,
dla twojego silnika to też dłuższe życie
masz potrzebę posiedzenia w aucie to nie marzniesz i nie musisz palić silnika żeby miec ciepło
[jak masz ciepły garaż to plusy ograniczają się do pobytu poza nim, jeśli możesz wyjśc rano, odpalic auto i wrócić na śniadanie to plusy tez są wtedy nieco mniejsze - ty nie tracisz może czasu ale twój silnik chy ba jednak króce żyje i więcej pali
Długi LC90 do jazdy, krótki GRat do zabawy

A moglbys ktores "polecic"